Kauden kovin suoritus tehtiin Raumalla – jäähallipeli veti yli 3000 katsojaa ja rikkoi kirkkaasti sarjaennätyksen

Rauman jäähallipeli onnistui erinomaisesti. Kuva: Anssi Koskinen

Lauantaina Raumalla pelatusta Divarin runkosarjan kamppailusta SalBa-Karhut odotettiin spektaakkelia, ja sellainen siitä saatiinkin.

Äijänsuon jäähallissa pelattu tapahtumapeli veti paikan päälle peräti 3083 katsojaa. Divarin koko historian runkosarjan aiempi ennätys oli 1335 ja pudotuspeleissä 2600 katsojaa. SalBan, ja varsinkin sen voimahahmon Joni Rokosan taidonnäyte peittosi myös Suomen Cupin finaalitapahtumasta neljä välieräpeliä ja miesten finaalin, jotka kaikki vetivät yhteensä 2107 katsojaa Lahteen. Se laittaa lukeman perspektiiviin.

Itse pelissä kotijoukkue SalBa kaatoi Karhut maalein 5-2. Ensimmäinen erä meni vielä tasan 1-1, mutta toisen SalBa voitti 2-0 ja kolmannen 2-1. Raumalaisten jokaiseen maaliin löytyi eri tekijä. SalBa on Divarin runkosarjassa sarjataulukon kolmantena, kun taas Karhut on kolmanneksi viimeisenä.

SalBan ykkössentteri Janne Kuusiluoto kertoi tunnelmiaan pelin jälkeen Länsi-Suomelle.

– Varmaan sählyuran hienoin tapahtuma itellä. Vaikea tästä on enää lähteä Kauppikselle.

Jotain hienosta tapahtumasta kertoi sekin, että porilaisen vierasjoukkueen Kalle Santanen antoi samassa jutussa tappiosta huolimatta tunnustusta.

– Hieno tapahtuma oli kyllä. Oli hieno pelata, kun vielä pelattiin Raumaa vastaan. Kaikin puolin hieno ilta.

Pääkallon podcastien alla julkaistava Kelpaako piste? kertoo lisää Rauman tapahtumista tuoreessa jaksossaan. Jakso julkaistaan maanantaina.

Sitä ennen voit ihailla oheista Ainesmedian (Anssi ja Iines Koskinen) videotuotantoa ottelusta. Anssi Koskisen ottelukuvat ovat katsottavissa täällä.

Alta löydät myös tuloksia ja maalikoosteita tämän viikon pääsarjapeleistä.