Mika Kohoselle hieno kunnianosoitus – nimitettiin Suomen urheilun Hall of Fameen

Peliuransa jälkeen Mika Kohonen on toiminut valmentajana ja johdatti viime keväänä Storvretan Ruotsin mestariksi. Maajoukkuevalmennuksessa hän oli mukana vuoden 2021 ja 2022 MM-kisoissa. Kuva: Adam Troy/IFF

Salibandylegenda Mika Kohonen, 46, on nimetty Suomen urheilun Hall of Fameen historian ensimmäisenä salibandypelaajana.

Kohonen valittiin kunniagalleriaan yhdessä yleisruheilija Riitta Salinin, ralliautoilija Juha Kankkusen ja jalkapalloilija Sami Hyypiän kanssa. Varsinaiset juhlallisuudet nähdään 11.1. Helsingin Jäähallissa järjestettävässä Urheilugaalassa.

– Varsinainen palkitseminen toki tapahtuu juhlavasti torstaina Urheilugaalassa, mutta halusimme jatkaa viime vuonna aloitettua käytäntöä, jossa julkistamme nimet jo etukäteen. Näin saamme suomalaisen urheilun juhlaviikon käyntiin hyvissä ajoin ja ennen muuta jokaiselle palkittavalle maksimaalisesti heidän ansaitsemaansa kunniaa, Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja kommentoi tiedotteessa.

Nykyisin Ruotsin liigan Storvretaa valmentavan Kohosen valintaperusteiksi mainittiin muun muassa se, että hänet on valittu viidesti maailman parhaaksi salibandypelaajaksi ja että hän on nelinkertainen maailmanmestari ja edusti Suomea 11 kertaa arvokisoissa ollen samalla kaikkien aikojen eniten otteluita ja tehopisteitä kerännyt pelaaja.

Kunniagalleriaan nimettävien koordinoinnoista vastaa Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO. Varsinaisista valinnoista päättää vuosittain Hall of Fame -valiokunta ja uudet jäsenet palkitaan vuosittain Urheilugaalassa.