Classicille ensimmäinen naisten liigan runkosarjan voitto kuuteen vuoteen

Classic voitti naisten liigan runkosarjan. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Tampereen Classic kruunasi kauden 2023-24 väkevän runkosarjansa varmistamalla sen voiton ennen päätöskierrosta torstaina.

Toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa vastaan tuli sarjakakkonen FBC Loisto, jonka Classic kaatoi luvuin 7-2. Kaksi ensimmäistä erää menivät kohtuullisen tasaisissa merkeissä, Classicin voittaessa molemmat 2-1. Kolmoserän kotijoukkue voitti kuitenkin luvuin 3-0.

Tamperelaisten onnistujiin kuului jälleen ykköshyökkäysketju Elli Kylmäluoma (1+2), Suvi Hämäläinen (2+0) ja Veera Vilenius. Kolmikon jatkosopimukset julkaistiin juuri tällä viikolla.

Classicin voitto oli jo joukkueen 11. putkeen. Runkosarjassa se on menettänyt vain kahdeksan pistettä koko kaudella. Sarjakakkosella Loistolla oli allaan peräti 14 ottelun voittoputki. Joukkueiden välinen piste-ero kasvoi kahdeksaan pisteeseen ennen päätöskierrosta. Loiston kakkostila ei ole varma, sillä TPS on pelannut yhden pelin vähemmän ja on kahden pisteen päässä.

Tamperelaisryhmä on palannut naisten liigan eliittiin viime kausien aikana. Se oli viime keväänä hopealla, ja tällä kaudella Suomen Cupin hopealla. Naisten liigan historian menestynein seura voitti runkosarjan viimeksi kaudella 2017-18 ja Suomen mestaruuden viimeksi kaudella 2016-17.