LASBilta yllätysvärväys – Seppo Pulkkinen päävalmentajaksi kaksivuotisella sopimuksella

Seppo Pulkkinen nähdään ensi kaudella LASBin penkin takana. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Miesten liigan LASB tiedotti keskiviikkona solmineensa kahden vuoden päävalmentajasopimuksen Seppo Pulkkisen kanssa.

Pulkkinen valmentaa tällä hetkellä toista kauttaan naisten liigan SSRA:ta ja aiemmin viikolla tiedotettiin, että valmennus vaihtuu kauden jälkeen. Sitä ennen Pulkkinen toimi NLB:n O2-Jyväskylän pääluotsina.

Pulkkinen muistetaan miesten liigasta Happeen peräsimestä, jossa pitkä päävalmennusputki päättyi keväällä 2017. Happee-vuosien kruunu oli vuoden 2014 SM-kulta.

– Palaan erittäin hyvillä fiiliksillä miesten F-liigaan. Into valmentamiseen ei ole päässyt hiipumaan vaan päinvastoin. Uudet mielenkiintoiset haasteet ruokkivat tuota intoa, ja koen, että LASB on tällä hetkellä hyvässä kehitysvaiheessa. On motivoivaa päästä jatkamaan hyvin tehtyä työtä, Pulkkinen sanoitti tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Pulkkisen valmennusryhmää rakennetaan tällä hetkellä. Pitkään LASBin valmennuksessa mukana ollut Kalle Tyrkäs ei jatka joukkueen valmennuksessa ensi kaudella, vaan siirtyy taustavoimaksi.

– Uskon tiimityön voimaan. Tavoitteemme on yhdessä saada aikaan kehitystä, joka mahdollistaa seuraavien steppien ottamisen. Se vaatii vahvaa urheilullista asennetta ja aitoa halua kehittyä niin yksilönä kuin joukkueena. Pidän kiinni omasta lempisloganistani: tosissaan, mutta ei totisena, Pulkkinen linjasi.

Pulkkinen on toiminut miesten puolella viime vuosina Australian maajoukkueen päävalmentajana. Sitä ennen hän valmensi Kanadan maajoukkueetta. Naisten puolella kokemusta löytyy Suomen maajoukkueen peräsimestä.

Pulkkisen muistoja Happee-ajoilta voit-lukea tästä jutusta