ÅIF:n pitkä Divari-taival päättyi – Wirmo niukasti parempi

Karhut kesti painepelin Welhoja vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Divarin karsinnassa siirryttiin sunnuntain jälkeen 2. vaiheeseen.

Viime kauden Divarijoukkueista ÅIF ja Karhut joutuivat vielä pelaamaan ykkösvaiheen pelejä. ÅIF hävisi omassa pelissään 2-3 SBS Wirmolle. Voittomaalin teki Jan-Erik Aaltonen pelin viimeisellä vitosella. Wirmo jatkoi voitoin 2-1 karsintojen kakkosvaiheeseen ja ÅIF putosi Divarista.

ÅIF pelasi Divarissa kaudesta 2007-08 alkaen, ja kaudella 2019-2020 liigassa, joten se oli yksi kokeneimmista pääsarjaseuroista. ÅIF pelaa kaudella 2024-25 Suomisarjaa.

Karhuilla oli myös sunnuntaina veitsi kurkulla kotikentällään, mutta se hoiti SB Welhot selkeällä maalierolla lukemin 12-4. Juho Myllyharju takoi pelissä tehot 3+3. Karhut kohtaa karsintojen toisessa vaiheessa Wirmon. Toisessa parissa mittelevät SB Vantaa ja Pelicans.

Sarjojen voittajat nousevat Divariin, mutta näiden sarjojen häviäjät pelaavat vielä erillisen sarjan, jonka voittaja pelaa Divarissa kaudella 2024-25. Toisen vaiheen karsinnat pelataan pääsiäisen aikana.