Classic liittyi välieräkatraaseen – Lastikan ulosajo puhutti

Ville Lastikka teki Classicille tärkeän 3-2-maalin, mutta tähtihökkääjä ajettiin myös ulos kolmoserässä. Kuva: Esa Jokinen

Tampereen Classic selvitti kolmantena joukkueena tiensä miesten F-liigan välieriin maanantaina kaatamalla Happeen Jyväskylässä lukemin 8-3.

Tamperelaiset olivat ottelussa alusta asti edellä, mutta maalinteko tuotti suurta tuskaa. Osin syynä oli erinomaisesti pelannut Pietari Jääskeläinen, joka torjui kaksi rankkaria heti avauskympillä ja pysäytti muutenkin vakuuttavasti tamperelaisten yrityksiä.

Kahden erän jälkeen Classic johti peliä 3-2 ja päätöskympille mentäessä 4-2. Tuolloin nähtiin ottelun kuohuttavin tilanne, kun Ville Lastikka ajattiin suihkuun 2+2+20 minuutin jäähyllä (video alla). Lastikka osui kaksikamppailutilanteessa Happee-pelaajaa hiukan epäonnisesti pään seudulle.

Happee kavensi kerran ylivoimalla, mutta ottelun viimeinen vitonen oli Classicin. Aaro Helin iski ensin 5-3-maalin, ja sen päälle tyhjiin osuivat vielä Otto Kilpi ja Oskari Heikkilä (2). Kenttätapahtumiin nähden 8-3-lopputulos oli lopulta tapahtumia kuvaava. Classicilta Heikkilä osui pelissä kolmesti ja Kilpi kahdesti.

Tamperelaiset jatkavat välieriin Oilersin ja Indiansin seuraksi voitoin 4-2. Neljäs välieräpaikka on vielä auki, sillä KrP-SPV-puolivälieräsarja on tilanteessa 3-2 nokialaisten hyväksi. Sarjan kuudes peli mitellään tiistaina Seinäjoella

Naisten toisessa Turun derbyvälierässä FBC Loisto sai peliin erinomaisen alun ja johti peliä 4-0 avauserän jälkeen. Toisessa erässä Loisto johti peliä 5-2, mutta TPS kiri vielä maalin päähän. Loisto kuitenkin voitti ilman ykkösvahti Noora Vuorelaa pelanneen TPS:n maalein 5-4.

Ottelusarja on tilanteessa 1-1 ja sarja jatkuu torstaina TPS:n kotipelillä. Naisten finaaleihin pääseminen vaatii kolme voittoa.

FBC Loisto-TPS kooste:

Lastikan ulosajoon johtanut tilanne: