KrP piti pintansa Seinäjoella – välierissä nähdään kaksi paikallissarjaa

Kim Hyrkkönen iski kaksi tärkeää osumaa SPV:n verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP liittyi neljäntenä joukkueena miesten F-liigan välieräryhmään.

Tiistain pelissä nähtiin vähämaalinen ottelu. SPV johti kamppailua kahden erän jälkeen 2-1, mutta KrP vei kolmannen erän 2-0 ja voitti 3-2. Nokialaisten riveistä löytyi yllätysratkaisija, sillä ennen peliä kevään pudotuspeleissä 0+0-tehoilla pelannut Kim Hyrkkönen osui kahdesti ja iski pelin voittomaalin.

Maalivahti Miro Tuomala pelasi KrP-maalilla hyvän ottelun ja pysäytti 17 kutia. KrP sai myös jobinpostia, sillä sen tähtipelaaja Joona Rantala pyöräytti nilkkansa toisessa ja joutui jättämään kentän, eikä pystynyt enää palaamaan kaukaloon.

Päävalmentaja Janne Kainulainen kommentoi Rantalan tilannetta Aamulehdelle näin:

– Joona olisi halunnut palata kentälle. Emme halunneet ottaa tätä riskiä, ettei hän riko itseänsä enempää. Ammattilaiset saavat katsoa tilanteen rauhassa keskiviikkona. Sen jälkeen olemme varmasti viisaampia.

SPV pisti KrP:n ahtaalle sarjassa, ja sarja meni nokialaisille lopulta 4-2. Kaksi pudotuspelivoittoa on pohjalaisilta paras suoritus sitten kevään 2019.

Välierävaiheessa nähdään maukkaat paikallissarjat. Runkosarjan voittaja Esport Oilers (Espoo) kohtaa runkosarjan nelosen Westend Indians (Espoo). Toisessa parissa kohtaavat runkosarjan kakkonen Classic (Tampere) ja runkosarjan kolmonen KrP. Classic ja KrP kohtasivat välierissä keväällä 2021, mutta Oilers ja Indians eivät ole aiemmin kohdanneet välierävaiheessa.

Välierät alkavat loppuviikosta ja todennäköisesti jo perjantaina.

Ottelun maalikooste: