Pääkalloennakko: FBC Turku pelasi yhden liigahistorian heikoimmista runkosarjoista – silti sillä on hyvät saumat karsinnoissa

FBC Turun runkosarjan suoritustaso ei ole mairitellut joukkuetta. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten liigan jumboksi vain kahdeksan sarjapistettä keränneenä jäänyt FBC Turku kohtaa liigakarsinnassa Divarin runkosarjan kutosen Kirkkonummi Rangersin.

Missä joukkueet onnistuivat runkosarjassa?
FBC Turku oli sen verran kaukana F-liigan perustasosta, että äkkiseltään sen voi lukea onnistuneen vain kokemuksen kartoittamisessa. Kovia vastaan pelaaminen kehittää varmasti ainakin jossain määrin.

Rangers paransi hyökkäyspeliään tällä kaudella, ja sen kärkipelaajien peli oli erinomaisella tasolla. Kuvaavaa lienee sekin, että Rangersilta oli kolme pelaajaa pistepörssin top10:ssa. Rangers onnistui myös käyttämään hyödyksi yhteistyötään Indiansin kanssa ja Setti Roimela kuului joukkueen avainpelaajiin.

Missä joukkueet epäonnistuivat runkosarjassa?
FBC Turku epäonnistui lähes joka saralla, mutta nostetaan esille kuitenkin puolustuspeli. Maaliero -159 on melko järjetön 33 otteluun, vaikka Beecee oli sarjan heikoin joukkue. Yksi varsinaisen peliajan voitto ja pistekeskiarvo 0,2 ovat melko noloja tilastoja nekin.

Rangersille kertyi ohipelejä ja epätasaisia esityksiä, mikä kielii siitä, että pelilliset rakenteet eivät ole ihan kunnossa. Myös kokoonpano on elänyt kauden aikana. Liigakarsinnoissa tason heittelyyn ei ole varaa, jos joukkue meinaa menestyä ennakkoon kovempaa vastustajaa vastaan.

Onnistuja?
Beeceen kautta kuvaava seikka on se, että vaikka joukkue päästi 273 maalia, oli yksi sen positiivisimmista suorittajista maalivahti Jens Beijar. Maalivahtiin FBC Turku ei nimittäin kaatunut missään vaiheessa.

Kaius Klemetti voitti hiukan yllättäen koko Divarin runkosarjan pistepörssin tehoin 28+28. Sitä voi pitää kovana suorituksena siihenkin nähden, että Klemetin aiempi paras pistesaldo oli kaudelta 2022-23 lukemin 10+19.

Pelaaja jolta voi odottaa enemmän?
Aaro Ollikainen teki edelliskaudella 20 maalia liigassa (20+9), mutta mennyt kausi tuotti vain kuusi osumaa (6+14). Ollikaisella oli tärkeä rooli viime vuonna kun joukkue varmisti paikan karsintojen kautta, joten tasonnosto olisi turkulaisille tarpeen.

Kapteeni Erik Helenius on ollut monena vuonna isossa roolissa Rangersin tärkeissä peleissä, mutta tämä kausi ei ole kuulunut konkarin parhaimmistoon toistaiseksi. Pelejä on toki mennyt ohi loukkaantumisten vuoksi, mutta vain neljä maalia (4+8) kertoo hiukan vaisummasta sesongista toistaiseksi.

Näin pelataan
La 16.3 klo 16.00 (Kupittaan palloiluhalli)
Su 17.3. klo 17.00 (Jokirinteen liikuntahalli)
Ke 20.3. klo 18.30 (Kupittaan palloiluhalli)

Tarvittaessa:
Pe 22.3. klo 19.00 (Jokirinteen liikuntahalli)
Su 24.3. klo 15.00 (Kupittaan palloiluhalli)

Kumpi jatkaa?
FBC Turun rutiinin pitäisi riittää vielä tässä sarjassa. Kokenut velho Heikki Luukkonen tuli pikahälytyksellä penkin taakse, joka ei välttämättä tässä vaiheessa kautta enää pelasta joukkuetta. Jos Beecee ei lähde liiaksi muuttamaan pelillistä sabluunaansa vie se sarjan voitoin 3-1 ja jatkaa karsinnan toiseen vaiheeseen.

Liigakarsintojen osalta kannattaa kuunnella syventävämpänä analyysinä Kelpaako piste?-podcastin tuorein jakso. Löydät sen täältä.