Classic toiseen välierävoittoon – Oskari Heikkilä jälleen isossa roolissa

Alpo Laitila teki kolmannen välierän avausmaalin. Kuva: Esa Jokinen

Classic ja Nokian KrP kohtasivat tiistaina välierien kolmannessa pelissä Lempäälän Bläk Boksissa.

Classic aloitti pelin hyvin. Se jauhoi pallon kanssa laadukkaasti, mutta teki myös maaleja. Alpo Laitila avasi maalihanat pitkän hyökkäyksen perään. Pari minuuttia myöhemmin Ville Lastikka osui Laitilan syötöstä. Toisella kympillä Classicin pallollisessa pelissä tuli näppäilyvirheitä ja KrP rupesi saamaan hyökkäyksiä.

Vili Liponen käänsi keskialueelta ja viimeisteli taidokkaasti etuyläkulmaan ajassa 13.52. Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja, ja kaksikymppinen oli pitkälti Classicin hallintaa pallollisesti, ja ilman Miro Tuomalan hyviä torjuntoja olisi tilanne voinut olla karumpikin.

Toisessa erässä ehdittiin pelata vain minuutti, kun Nokia pääsi kääntämään ja Juuso Ahola tasoitti tilanteeksi 2-2. Classicin pallollinen pelaaminen näytti erässä pitkään melko vaarattomalta. Juuri ennen erän puoliväliä Eemeli Salin laukoi kaukaa poikittaissyötöstä ja Classic palasi johtoon.

Erän loppua kohden KrP otti parikin jäähyä. Classicin ylivoima ei ollut kovin vaarallista tai laadukasta, mutta 5v3-ylivoimassa Aaro Helin iski 4-2-johtomaalin. Enempää maaleja ei nähty kahteen ensimmäiseen erään.

Kolmannessa erässä Classic otti pallonhallinnan melko kirkkaasti itselleen, ja piti palloa lähes neljä minuuttia palloa putkeen. KrP:lla oli oiva sauma mennä johtoon juuri ennen puoliväliä ylivoimalla, mutta loistokautta pelaava Oskari Heikkilä iski alivoimalla 5-2-maalin. Ylivoima oli juuri päättynyt, kun Juuso Ahola naulasi 3-5-kavennuksen.

Loppua kohden KrP otti maalivahtia pois, ja kolmisen minuuttia ennen loppua Lassi Toriseva avasi pitkällä Heikkilän maalintekoon, ja laituri osui tyhjiin. Miska Mäkinen kavensi vielä ilman maalivahtia, mutta Classic vei voiton lukemin 6-4. Ottelun tehopelaaja oli Heikkilä (2+1).

KrP oli ottelussa melko aseeton koko 60 minuutin ajan, ja peli eteni käytännössä Classicin pallollisen pelin ehdoilla. Myös johtoasemassa Classic pelasi erittäin kypsästi. KrP:lla oli 5v5-pelissä suuria vaikeuksia hyökkäyspelissään.

Classic johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 2-1. Sarja jatkuu perjantaina Raholassa ja finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.