Justus Kainulainen piti päänsä kylmänä, kun voittomaalia tarkistettiin videolta – ”On tää hienoa!”

Justus Kainulainen teki mestaruusmaalin viimeisellä minuutilla. Kuva: Ainesmedia

Justus Kainulaista revittiin sunnuntain ratkaisevan finaalin jälkeen joka paikkaan. Jokainen tuntui haluavan hänestä osansa.

Sille oli syynsä: hän nousi Esport Oilersin suurimmaksi sankariksi, kun espoolaisjoukkue palasi Suomen mestariksi 18 vuoden tauon jälkeen. Kainulainen tasoitti seitsemännen ja ratkaisevan finaaliottelun Tampereen Classicia vastaan 4-4:een kahden miehen ylivoimalla ajassa 52.59, ja ajassa 59.08 hän laukoi voittomaaliksi jääneen 5-4-osuman. Sillä hän kruunasi hattutemppunsa, koska Kainulainen oli viimeistellyt jo Oilersin kolmannen maalin toisessa erässä ylivoimalla.

– Ensimmäinen ajatus oli, että kellossa on vielä aikaa. Mikään ei ole vielä ohi, Kainulainen kertasi Pääkallolle.

Classic haastoi voittomaalin, joten erotuomarit tarkistivat sen vielä videolta. Tuomio pysyi voimassa: pallo keskelle.

– Kun sitä mentiin vielä tarkistamaan, painotin että ihan sama mikä tuomio on, me ollaan valmiit siihen. Onneksi maali hyväksyttiin, hän sanoi.

– Sitten vielä ”Ape” kävi hienosti naulaamassa lopussa, se helpotti myös.

Aaro Astala kävi viimeistelemässä loppunumerot 6-4 läpiajosta, jonne hänet syötti juuri Justus Kainulainen.

Oilers hoilasi pukukopissa voitokkaan ottelun jälkeen samaa biisiä kuin on tehty koko kauden: Kasevan Striptease-tanssijaa. Tällä kertaa laulussa oli kuitenkin aivan erityistä ja ainutlaatuista voimaa, sillä joukkueella oli kaulassa kultamitalit. Takana oli juuri voitettu seitsemäs finaali. Joukkue lauloi yhden legendaarisen tamperelaisen bändin biisiä ja juhli tamperelaisessa urheilun pyhätössä Hakametsässä.

– Olen pirun ylpeä jätkistä, että pystyttiin laittamaan tuollainen esitys vielä tänään, vaikka takana on pitkä kausi, Kainulainen sanoi.

– Meille ei ollut helppo tehdä maalia tänään tuolla kentällä. Eilen (lauantain 6. finaalissa) meillä päästetyn maalin hinta oli liian halpa, tänään siihen saatiin valtava petraus ja olen pirun ylpeä jengistä.

Oilersin pudotuspelitaival ei ollut helppo. Välieräsarja paikallisvastustaja Westend Indiansia vastaan venyi sekin seitsemänteen otteluun, kun Indias kiri otteluvoitoissa Oilersin 3-0-johdon kiinni. Oilers selvitti tiensä kuitenkin finaaliin.

– Indians-sarjassa meillä oli vaikeuksia saada sarja poikki. Luulen, että siitä saatiin tosi paljon henkistä kasvua, että pystyttiin kairaamaan se peli, Kainulainen arvioi.

25-vuotias Kainulainen siirtyi LASBista Oilersiin kaudeksi 2018-2019. Nyt kuudes kausi Oilersissa toi kultaa yhden hopean ja kahden pronssin jatkoksi.

– Tämä on minulle valtavan iso juttu. Kun lähdin Oilersiin, silloin oli halu voittaa mestaruus nimenomaan Oilersin kanssa. Monta vuotta sitä tehtiin. Tässä on ollut paljon jätkiä kimpassa, ryhmä on pysynyt aika samana, hän makusteli.

– Nyt kimpassa nautitaan hetken aikaa. On tää hienoa!

Lue myös: Santeri Lindfors pääsi juhlimaan SM-kultaa 14. liigakaudellaan: ”Aivan sairas fiilis”