Kivilehto ei ostanut Hemerkan jäähyä, mutta tuomitsi suunsoiton: ”Ei meillä voi hajota paketti tolla tavalla”

Juha Kivilehto (toinen oik.) oli pettynyt tunteiden kuumenemiseen. Arkistokuva: Esa Takalo

Esport Oilers haki lauantaina 8-5-vierasvoiton Lempäälän Bläk Boksista ja tasoitti finaalisarjan tilanteeksi 2-2.

Kaksi erää oli Oilersin vahvaa hallintaa, ja sen palloton pelaaminen laittoi Classicin jatkuvasti ahtaalle. Erityisesti toinen erä oli espoolaisten täydellistä näytöstä joukkueen viedessä sen 5-0.

Mitä kentällä tapahtui ensimmäiset 40 minuuttia Classicin kannalta, Juha Kivilehto?

– No kun siellä ei tapahtunut mitään, ja siinähän se ongelma juuri oli, että ei tapahtunut mitään.

– Ei tule meille yllätyksenä, että Oilers antaa painetta, mutta kun me ei tehdä niitä asioita mistä ollaan puhuttu ja sovittu, niin se peli näyttää sen takia tuolta.

Classic oli pitkään todella aseeton. Kolmoserässä se lähti pelaamaan jo 15 minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia. Parhaimmillaan Classic nousikin kolmen maalin päähän päätöskympin alussa oltuaan viisi maalia tappiolla kahdesti.

– Kyllä siinä erätauolla jo puhuttiin, että kun meidän peli ei kulje, niin jotain pitää yrittää. Siitä päästiin peliin, mutta sitten muutama tyhmä jäähy, ja se tappoi taas pelin.

– Sillain harmittaa, että itse hölmöillään, mutta pitää muistaa, että siellä on hyvä kaveri ja kaikki kunnia heille. He pelasivat nyt hyvät 24 tuntia ja ansaitsivat kaksi voittoa.

Niin. Viitisen minuuttia ennen loppua alkoi tamperelaisten puolelta raju protestointi. Adam Hemerka sai kiistanalaisen jäähyn, jonka jälkeen kokenut maalivahti Lassi Toriseva mussutti itselleen käytösrangaistuksen.

Kesken 3v5-alivoiman kapteeni Janne Lamminen otti samasta syystä 2+10-minuutin jäähyn. Vaikka Classic kesti alivoimat, niin sen kiri hyytyi kokeneiden pelaajien jäähyilyyn, sillä Lammisen jäähy jatkui vielä tuplajäähyn perään. Mitä päävalmentaja ajatteli tästä kokonaisuudesta?

– Ei siinä mitään epäselvää ole. Se oli selkeä tuomarivirhe. Ei siitä Hemerkalle olisi ikipäivänä pitänyt antaa jäähyä, kun kaveri nostaa mailaa, Kivilehto aloitti ja jatkoi.

– Ei se voi silti meillä noin pahasti tunteisiin mennä. Kyllä meidän pitää ymmärtää se, että niitä virheitä tulee niin tuomareille kuin pelaajillekin. Ei meillä voi hajota paketti tolla tavalla ja siitäkin on puhuttu tässä jo monta kertaa kauden aikana.

– Oppia ikä kaikki ja nyt huilataan ja keskustellaan vähän asioista, että miksi näin pääsi tapahtumaan.

Koetko, että teillä meni lataus yli siinä vaiheessa?

– Koen, että se oli turhautumista siitä, että me ei olla suoritettu niin hyvällä tasolla. Enemmän se purkautui tuolla tavalla, että mä en usko, että meidän lataus meni yli. Enemmän se oli turhautumista omaan huonoon peliin.

Oilers otti peräkkäisinä päivinä kaksi voittoa ja nousi kahden tappion jälkeen tasoihin. Sarja jatkuu keskiviikkona Helsingin jäähallissa, ja jatkuu lauantaina Helsingin jäähallissa. Jos seiskapeliin mennään, niin se on ensi viikon sunnuntaina Hakametsässä.

Classicilla piisaa parannettavaa kahdesta viime pelistä.

– On siellä paljonkin asioita, joita parantaa. Me pelattiin tosi huono 24-tuntinen tähän. Me pelattiin 15 minuuttia hyvin. Se, että 6v5-pelissä saatiin pari maalia ja hurlumheita, niin en sitä pidä niin, että oltaisiin pelattu hyvin.

– Vartti hyvää 120 minuutista Oilersia vastaan ei vain riitä. Pojat tietää sen ja kaikki tietää sen, Kivilehto linjasi.