Miro Tuomala ei hätkähtänyt 3-0-hyökkäyksestä: ”Meillä kun on siinä viisi hyökkääjää”

Miro Tuomala on torjunut erinomaisesti välierissä. Kuva: Anssi Koskinen

Nokian KrP tasoitti perjantaina miesten F-liigan välieräsarjan Tampereen Classicia vastaan.

Nokialaisten 6-3-kotivoitto tarkoitti sitä, että neljän pelin jälkeen tilanne on sarjassa 2-2. Finaaleihin vaaditaan neljä voittoa.

Miltä peli näytti maalivahdin silmin, Miro Tuomala?

– Parannettiin pallollista tekemistä. Pallon kanssa oltiin varmasti parempia kuin kertaakaan aiemmin tässä sarjassa. Se oli aika merkittävä tekijä meidän kannalta.

Tuomala kertoo, että joukkueelle painotettiin juuri pallollista peliä ennen nelospeliä. Varmasti siksi, että kolmospelissä Classic hallitsi ottelua juuri pallollisen pelinsä kautta ja KrP jäi aseettomaksi.

Kahdessa ensimmäisessä erässä KrP sai myös hyvän pallollisen pelin avulla iskettyä maaleja, ja hallitsi ottelua eritoten toisessa erässä. Lähes koko kolmannen erän näytti kuitenkin siltä, että Classic ottaa voiton. Joukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta sen jälkeen sen lukuisat hyvät paikat eivät tuottaneet maaleja, ja siitä Tuomala ansaitsee myös suitsutusta.

Kolmoserässä nähtiin myös liigatasolle harvinainen 3-0-hyökkäys Classicin toimesta. Hyökkäyskolmikko ei kuitenkaan saanut edes kunnollista vetoa aikaiseksi.

Mikä oli tunne siinä kohdin, kun tuli 3-0-hyökkäys omiin?

– Ei siinä mitään. Välillä niitä tulee ja nyt ei mennyt onneksi maaliin. Meillä kun on siinä viisi hyökkääjää, niin välillä mennään liian kovaa ja yli. Otetaan se vastaan, kun kyllä pojat noita maalejakin sitten tekee toiseen päähän, Tuomala veistelee.

Classic ei tehnyt kolmoserän paikoistaan, mutta KrP teki. Se vei ottelun kolme viimeistä minuuttia nimiinsä lukemin 3-0. Voittomaalista vastasi Miska Mäkinen.

Tuomala on ollut välierissä aivan huippuiskussa ja torjuntoja on kertynyt joka pelissä reippaasti. Tuomala ei kuitenkaan allekirjoita sitä, että kausi olisi ennen välieriä ollut heikompi kuin aiemmat.

– Eri mieltä tuosta asiasta. Ei omasta mielestä ollut mitenkään huono runkosarja, vaan ehkä siellä on enemmän sitä, että keväällä vasta pitää pelata tosissaan. Siellä (runkosarjassa) voi olla harjoittelua ja ylikuormaa myös.

– Mun mielestä puolivälierät meni myös ihan hyvin. Siinä oli vain se pieni kuumetauti välissä. Se ehkä vähän hidasti siinä. Omasta mielestäni ollut parempi ja kokonaisvaltaisempi kausi verrattuna aiempiin. Pysynyt kuitenkin ehjänä, Tuomala muistuttaa.

Tuomala kuului aiemmin KrP:n Joona Rantalan ja Mikko Laakson kanssa Podipojat-podcastiin. Podcast kuitenkin loppui, ja nykyisin Rantala tekee Sentterit Showta Classicin Nico Salon sekä ex-pelaaja Jussi Pihan kanssa. Senttereiden mukaan Tuomala ei ole innostunut Podipoikien lopusta ja uudesta showsta. Sana on nyt vapaa, niin mitä terveisiä lähtee Senttereille?

– Seison Podipoikien takana, Tuomala kuittaa lyhyesti.

Sarja jatkuu lauantaina klo 17.30 Classicin kotikentällä Bläk Boksissa.