KrP paransi kolmospelistä ja tasoitti välieräsarjan kotikentällään

KrP:n ykköskenttä oli iskussa neljännessä välierissä. Kuva: Esa Jokinen

Nokian KrP isännöi perjantaina Tampereen Classicia neljännessä miesten liigan paikallisvälierässä Tampereen Raholassa.

KrP pelasi hyvän avauserän ja otti myös pallonhallintaa itselleen. Ensimmäinen maali syntyi kuitenkin Classicin toimesta, kun Nico Salo yllätti Miro Tuomalan vanhanaikaisella juuri ennen avauskympin täyttymistä. Erän toisen maalin leipoi KrP:n kolmonen pitkän pyörityksen päätteeksi. Jere Mattilan tarkka kuti upposi lopulta yläkulmaan.

Avauserä oli sarjan kokonaiskuvaan nähden tarkkaa pelaamista. Osin se selittyy silläkin, että myös KrP pelasi pidempiä jaksoja pallon kanssa.

Toisessa erässä KrP paransi vielä ensimmäisestä erästä. Se piti palloa fiksusti, ja sai tehtyä kaksi komeaa maalia. Ensimmäinen syntyi kakkoskentän toimesta erän puolivälin jälkeen ja siitä vastasi tarkalla kudilla Kim Hyrkkönen. Toisen värkkäsi KrP:n alati vaarallinen ykköskenttä. Kaunis sommitelma päättyi Juuso Aholan viimeistelyyn maalin edestä.

Erän loppua kohden tunteet jo hiukan kuumenivat. Joona Rantala ja Adam Hemerka laitettiin istumaan salomonin tuomiolla. Erän viimeisellä minuutilla Oskari Heikkilä löi vielä Tuomalaa sormille ja sai kahden minuutin jäähyn. Kokonaisuutena erä oli KrP:n näytöstä ja Classicin hyökkäyspeli jäi pitkälti näennäisen siirtelyn tasolle ja parhaat paikat tulivat nopeista vastaiskuista.

Kolmanteen erään Classic tuli vahvasti. Se kesti erän alun alivoiman ja parin minuutin pelin jälkeen Adam Hemerka osui hyvän sommitelman päätteeksi. Pari vaihtoa myöhemmin Classicin ykkönen sai hyvän pyörityksen ja katkaisi KrP:n vastaiskun keskialueella. Toni Salminen löysi Oskari Heikkilän, joka tasoitti tilanteeksi 3-3 ajassa 44.46.

Erän edetessä Classicilla oli paljon hyviä saumoja mennä johtoon, mutta tolpat ja Tuomala varmistivat tasatilanteen. Joukkueella oli jopa 3-0-hyökkäys, minkä se tärväsi totaalisesti siirtelyllään.

Classic ei tehnyt omista paikoistaan, joten KrP rokotti. Se iski vastaan taidokkaasti vastaan ja ajassa 57.11 Miska Mäkinen ohjasi joukkueen 4-3-johtoon maalin edestä. Classic otti maalin jälkeen maalivahdin pois. Alpo Laitila sai pallon verkkoon, mutta maalia ei hyväksytty. KrP iski nopeasti vastaan ja vaikka Lassi Toriseva oli tolppien välissä, iski Joonatan Kovanen 5-3-maalin.

Viimeisen sinetin iski Joona Rantala, joka osui tyhjään Classic-maaliin ajassa 59.26. Sarja jatkuu lauantaina Classicin kotikentällä tilanteessa 2-2. Kaikkinensa Classicilla oli kolmoserässä huipputontteja, mutta se sortui tehottomuuteen. KrP sen sijaan käytti saumansa.