PSS:lle suuria menetyksia – Westerlund ja Sundström Ruotsiin

Daniela Westerlund palaa Ruotsiin. Kuva: Esa Takalo

Porvoon Salibandyseuraa viime kaudella edustaneet Daniela Westerlund ja Ella Sundström siirtyvät ensi kaudella Ruotsin liigaan KAIS Moran riveihin. Ruotsalaisseura tiedotti maajoukkuekaksikon siirroista verkkosivuillaan.

Westerlundille, 26, Ruotsin liiga ei ole uusi tuttavuus. Kaksi kautta Porvoossa pelannut Westerlund edusti kaudella 2020-21 Nacka Wallenstamia, tehden 26 ottelussa tasan piste per peli, 17+9=26. Juuri päättyneellä kaudella hän oli PSS:n paras pistenikkari, tehden 22:ssa runkosarjaotteluun tehot 14+15=29. Westerlund on ollut mukana kaksissa edellisissä MM-kisoissa voittamassa Suomen paidassa hopeaa.

Sundström, 26, lähtee ensimmäistä kertaa urallaan Suomen ulkopuolelle. Porvooseen hän saapui vuonna 2016 ja pelasi PSS:n riveissä yhteensä seitsemän kautta, kauden 2017-18 jäädessä väliin loukkaantumisten takia. Sundström säesti Westerlundia hyvin, ollen PSS:n sisäisen pistepörssin toinen 21 ottelussa tehdyin tehoin 12+15=27. Häneltä löytyy kaapistaan yksi hopeinen ja yksi pronssinen mitali Suomen paidasta. Viime joulukuun MM-kisoissa hän oli Singaporessa varapelaajana.

– Ella Sundström on juuri sellainen pelaaja, jonka olemme halunneet ensi kaudelle. Hänellä on paljon kokemusta pelaamisesta korkealla tasolla sekä kansallisesti Suomen liigassa että kansainvälisesti monissa kansainvälisissä otteluissa ja hän sopii erittäin hyvin nuoreen joukkueeseemme.

– Daniela Westerlund on pelannut yli 40 maaottelussa ja tehnyt 30 pistettä. Hän on myös pelannut kauden SSL:ssä Nackan kanssa ja hänellä on siten meriitit, joita tarvitsemme tullaksemme pudotuspelijoukkueeksi, KAIS Moran puheenjohtaja Anders Forsberg kommentoi siirtoja seuran tiedotteissa.

Westerlund ja Sundström eivät ole ensi kaudella KAIS Moran ainoat suomalaispelaajat, sillä Westerlundin junioriaikainen joukkuetoveri, kahden kauden ajan seuraa edustanut maalivahti Emmi Pölönen, jatkaa seurassa myös ensi kaudella.