Ruotsissa harvinainen tilanne – kestomenestyjä ei yltänyt finaaliin

Santtu Strandbergin edustamaa Falunia ei nähdä Ruotsin finaalissa. Kuva: Henri Keränen

Ruotsin Superliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu niin naisten kuin miestenkin välierissä.

Miesten välierissä Pixbo kaatoi Falunin 12-5 ja voitti sarjan näin ollen 4-2. Falun on ollut Ruotsissa erittäin menestyksekäs jo yli 10 vuoden ajan. Kaudesta 2012-13 eteenpäin joukkue on vain kerran aiemmin jäänyt superfinaalin ulkopuolelle (2016) ja joukkue on kerännyt tällä aikavälillä kaikkiaan kuusi mestaruutta. Champions Cupin joukkue on voittanut viisi kertaa.

Toinen kestomenestyjä, Mika Kohosen valmentama Storvreta, eteni finaaleihin kaatamalla Jyri Korsmanin valmentaman Växjön 4-1. Storvreta tai Falun on ollut Ruotsin finaaleissa aina kaudesta 2009-10 alkaen ja jompi kumpi on myös voittanut mestaruuden. Joukkueiden välinen finaali on nähty viidesti. Edellinen Ruotsin mestari ennen tätä kaksikkoa oli AIK vuonna 2009.

Naisten puolella suomalaistähtien Team Thorengruppen eteni finaaleihin tiukan kamppailun jälkeen. Täby ahdisti Thorengruppenin jatkoajalle neljännessä välierässä, jonka uumajalaisryhmä kuitenkin voitti, joten sarja meni hallitsevalle mestarille 3-1. My Kippilä ja Veera osuivat neljännessä välierissä. Finaalissa tulee vastaan joko omaa sarjaa 2-1 johtava Pixbo tai Rönnby.

Ruotsin superfinaalit pelataan 27.4. Tukholman Friends Arenalla. Tapahtumassa tavoitellaan uutta lajin maailmanennätystä. Vuonna 2016 Superfinaalissa oli paikalla kaikkiaan 18 166 katsojaa ja tuo ennätys yritetään rikkoa viikon päästä.