Classicin kauden 2024-25 joukkue julkaistiin – Manninen, Salokangas ja Trekse Tampereelle

Jami Manninen siirtyy ensi kaudeksi Aaro Helinin (taka-alalla) seurakaveriksi. Kuva: Esa Jokinen

Keväällä SM-hopeaa saanut Tampereen Classic julkaisi miesten liigajoukkueen kauden 2024-25 kokoonpanon.

Uusia pelaajia ovat latvialainen Peteris Trekse (TPS) sekä suomalaispelaajat Tiitus Salokangas (LASB) ja Jami Manninen (Happee). Kahden ensiksi mainitun siirto oli tiedossa pitkään, mutta Mannisen siirto oli kolmikosta yllättävin.

36-vuotias Manninen on Suomen mestari (2014) ja maailmanmestari (2016). Nykyisin sentterinä viihtyvä Manninen on pelannut vuonna 2008 alkaneella pääsarjaurallaan myös Sveitsissä ja Ruotsissa, mutta pitkäaikaisin kokemus löytyy Happeesta. Manninen edusti Classicia kaudella 2011-12.

Jatkouutisista kinnostavin oli kapteeni Janne Lammisen jatkopahvi. 38-vuotias kapteeni puolustaja selvensi päätöstään tiedotteessa muun muassa sillä, että aiemmin uralla vaivanneet jalkavaivat on saatu kuriin fysioterapeutin avulla.

Pitkä lähtijälista

Vaikka Classic sai hyviä vahvistuksia, on sen lähtijälista myös pitkä, ja uusista nimistä yksikään ei ole puolustaja, vaikka lähtijöissä niitä on kaikkiaan kolme.
Lähtijöistä kerrottiin jo kauden aikana Nico Salo (Sveitsi), Albert Koskinen (Sveitsi), Valtteri Molkka (Tshekki), Eemeli Akola (Ruotsi) ja Adam Hemerka (Tshekki).

Lähtijöitä on kuitenkin enemmänkin, sillä Oskar Sillanpää, Niilo Helin, Miika Kimpanpää, Matias Vaajala ja Valtteri Molkka eivät jatka seurassa. Classicin strategiana on ainakin päävalmentajan ja managerin kommenttien perusteella ajaa omaa juniorituotantoa vahvemmin sisään.

Se lienee myös pakollista, sillä nykyisessä nimilistassa on vain 2+20 nimeä. Classic saattaa tosin kiinnittää pelaajan tai pelaajia draftin kautta.

– Olemme onnistuneet saamaan meille erittäin hyvät hankinnat seuran ulkopuolelta paikkaamaan osaa lähtijöistä. Osalle lähtijöistä emme edes etsineet ulkopuolelta korvaajia, vaan uskomme ja luotamme, että pystymme täyttämään nämä roolit jo meillä olevilla pelaajilla. Kuten Passo Peltola kertoikin, seura tuottaa jatkuvasti laadukkaita pelaajia junioripolulta ja halusimme myös näillä ratkaisuilla mahdollistaa heille näyttöpaikkoja miesten ringissä enemmän kuin aiemmilla kausilla, päävalmentaja Juha Kivilehto kommentoi tiedotteessa.

Classic miesten F-Liigan sopimuspelaajat 2024-25

Maalivahdit
35 Lassi Toriseva
70 Otso Auvinen

Kenttäpelaajat
3 Otto Kilpi
4 Konsta Tykkyläinen
8 Teemu Karppanen (CLASSIC JUN.)
9 Eemeli Salin
10 Oskari Heikkilä
12 Eetu Sikkinen
15 Aaro Helin
17 Janne Lamminen
18 Jami Manninen (HAPPEE)
22 Peteris Trekse (TPS)
30 Vilho Helin
36 Ville Lastikka
40 Oliver Vänttinen
48 Viljami Virtanen
63 Ville Hietaranta
64 *Eemeli Huhtakallio
68 Toni Salminen
72 Tiitus Salokangas (LASB)
81 Tuukka Salo
88 Alpo Laitila

Päävalmentaja Juha Kivilehto
Manageri Pasi Peltola

*Eemeli Huhtakallion tilanne on vielä auki.