Happee maksoi velkansa Salibandyliitolle – kaikille joukkueille liigalisenssit

Happee vaikuttaisi päässeen eroon kovimmasta kurimuksestaan. Kuva: Esa Jokinen

Kaikki 12 miesten sarjan ja 12 naisten sarjan joukkuetta ovat saaneet F-liigalisenssin kaudelle 2024–25. F-liigan hallitus hyväksyi päätökset keskiviikkona kokouksessaan.

Listalla ei ole ehdollisia lisenssejä, joten Jyväskylän Happee sai oletettavasti maksettua rästinsä Salibandyliitolle. Helmikuun alussa joukkueelta vähennettiin kaksi pistettä maksamattomien laskujen vuoksi, ja joukkue ilmoitti olevansa kiperän paikan edessä. Petri Kauko luonnehti tilannetta kriittiseksi.

Poikkeusehtoja tuli kuitenkin olosuhdepuolelle. Nurmon Jymy ja Westend Indians saavat pelata ensi kaudella pelinsä nykyisissä pelipaikoissa, jotka eivät täytä kaikkia vaatimuksia esimerkiksi kapasiteetin osalta.

EräViikingit saa sen sijaan pelata Mosalla, jos se täyttää seuraavat kolme kriteeriä:

1. Mosahallin turvallisuutta parannetaan niin, että kaukalon turvaetäisyys pehmustetusta sisääntuloportaikosta on vähintään 1,1 metriä. Riittävä turvaetäisyys voidaan hallituksen näkemyksen mukaan saavuttaa ainakin portaikon kaventamisella tai poistamisella taikka kaukalon pituuden lyhentämisellä. Hallitus on valmis myöntämään poikkeusluvan, jos kaukalon pituus on vähintään 39 metriä. Nykyinen täyspitkä kenttä on F-liigassa 40 metriä pitkä.

2. Mosahallin katsojakapasiteetti nostetaan vähintään 600 katsojaan.

3. TV-kuvan ja striimien laatua parannetaan vastaamaan paremmin F-liigan laatuvaatimuksia mm. siten, että Mosahalliin rakennetaan erillinen kuvaustasanne, joka on vähintään metriä korkeammalla kuin nykyinen kuvaustaso.

EräViikingeillä on aikaa 14.6. tehdä suunnitelma ehtojen toteuttamiseksi. Mosahallin katselmus suoritetaan 16.8. mennessä.

F-liigalisenssin saaneet seurat:

Miesten sarja:
Classic
EräViikingit
FBC Turku
Happee
Jymy
LASB
Nokian KrP
Oilers
OLS
SPV
TPS
Westend Indians

Naisten sarja:
Classic
EräViikingit
FBC Loisto
Koovee
O2-Jyväskylä
PSS
SaiPa
SB-Pro
SSRA
TPS
ÅIF
Welhot