Stenfors jatkaa peliuraansa TPS:ssa – nähdäänkö Ruotsin kauhu MM-kisoissa?

Lauri Stenforsin ura jatkuu. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Puolustaja Lauri Stenfors, 33, jatkaa peliuraansa TPS:ssa.

TPS kuittasi Stenforsin jatkon humoristisen lakonisesti todeten, että ”Stenfors on pelannut TPS:ssa ennenkin”. Ja on tosiaan pelannut, sillä tuleva kausi on Stenforsin 17. liigassa. Kolmen kauden ajan hän pelasi Helsingissä edustaen kaksi kautta SSV:tä ja yhden kauden Viikinkejä, mutta muuten liigauran seura on ollut TPS.

Liigapelejä Stenforsille on kertynyt jo 491 (103+174) pudotuspelit mukaan lukien. Stenforsin ehdoton vahvuus on ollut nimenomaan puolustus- ja kamppailupelaaminen, jossa hän on ollut Suomen eliittiä jo pitkään ja saanut siitä tunnustusta myös ruotsalaisilta vastustajilta. Suomen liigatasolla Stenfors on saavuttanut vuoden 2023 TPS:n SM-kullan lisäksi yhden hopean sekä kaksi pronssia.

Ruotsalaisten suitsutuksen vuoksi on hyvä nostaa esille se seikka, että uran jatkumisen vuoksi Stenforsia voi pitää vahvana ehdokkaana Malmön MM-kisajoukkueeseen. Stenfors on pelannut 85 maaottelua, edustanut Suomea viisissä MM-kisoissa (2014-) ja juhlinut kahta MM-kultaa. Pelillisen tason osalta MM-paikka on realistinen.

Vielä viime marraskuussa Stenfors vastasi maajoukkueuteluihin 50 kysymystä -juttusarjassa hyvinkin varovaisesti, mutta silloin ei ollut vielä varmaa jatkuuko konkarin ura ylipäänsä.

Onko Esa Jussila ollut vielä yhteydessä, vai oletko sulkenut sen oven täydellisesti?

– Joo, oli yhteydessä projektin alussa ja sovittiin, että ainakin toistaiseksi tämän vuoden olen pois maaotteluiden osalta. Pikaisesti olen tuossa kerran tai kaksi Jorin (Isomäki) kanssa puhunut SPV-peleissä.

– Toistaiseksi ainakin vielä tilanne on se, että en ole käytettävissä, mutta saa nähdä.

Koko haastattelun voit lukea täältä