Pääkallo.fi

2019-2020 Etelä-Suomi - 2. div, A-lohko

Viestejä
1
#1
Kausi alkaa olla jo nurkan takana, joten eiköhän ole korkea aika aloittaa huhuilut ja höystöt myös Etelä-Suomen ylemmästä 2. divarilohkosta. SB Vantaa nousi viime kauden päätteeksi divariin ja tuota paikkaa ei ilmeisesti täytetty lainkaan. Näin ollen joukkuemäärä tulevalla kaudella on 10. Lisäksi pakkaa sekoittaa kaudelle 2020-2021 lanseerattava Suomi-sarja, joka tarkoittaa melkoista määrää sarjanousuja. Etelä-Suomen ylemmästä lohkosta ainoastaan lohkon viimeiseksi sijoittunut ei pääse vähintään karsimaan paikasta ylemmällä sarjatasolla, seitsemän parasta lunastaa sen suoraan! Noh, ainakin saunatilojen vuokraajat kiittävät kun nousujuhlia aletaan buukkailemaan.

Joukkueista vielä. VKTP tippui suoraan alempaan lohkoon ja heidän paikkansa otti kakkosdivaritasolla uusi tuttavuus, S.S Storm Siuntiosta. Kyläjengi voitti alemman lohkon pisteen erolla ja lunasti näin paikkansa kirkkaissa valoissa. Ainakin allekirjoittaneelle kyseessä on melko uusi tuttavuus, mutta tilastoskouttauksen perusteella muutama kohtalaisen vaarallinen pelimies porukasta löytyy. Mihin asti se sitten 2A-lohkossa riittää, jää nähtäväksi.

Pitkän taipaleen kakkosdivarin kärkipäässä taittanut FBC Raseborg Knights hävisi karsintasarjan alemmasta lohkosta ponnistanutta M-Team Vantaata vastaan, joka siis otti oman paikkansa ja täydensi lohkon tulevaksi kaudeksi.

Lohkon joukkueet:

SBS Kings (Espoo)
HIFK (Helsinki)
SC Hawks (Helsinki)
GrIFK (Kauniainen)
Blackbirds (Kerava)
LoSB (Lohja)
PSS (Porvoo)
S.S. Strom (Siuntio)
AC HaKi (Vantaa)
M-Team Vantaa (Vantaa)

Ennakkosuosikkeja, ilman sen tarkempaa tietoa pelaajaliikenteestä kesän aikana, ei tarvitse kauaa pohtia: AC Haki on kolkutellut divarin portteja jo useamman kauden, ja jos liigastarat jatkavat, on HaKille helppo ennustaa isoa pistepottia myös tulevalla kaudella. Oikeastaan prikulleen samat sanat pätevät SBS Kingsin kohdalla: jos nimimiehet pelaavat, pisteitä ropisee varmasti.

Erittäin mielenkiintoinen nimi kärkitaistossa on SC Hawks. Jo viime kaudella varsin mukiinmenevästi esiintynyt haukkalauma on haalinut kesällä pelimiehiä toisensa jälkeen ja tavoittelevat toden teolla divarinousua alkavalla kaudella. Reunamäki, Jaakkola, Venäläinen, Puhakka, Pasanen… Uusien vahvistusten kanssa Haukat saattaa olla jopa suosikki nro #1, varsinkin kun tekeminen taitaa olla askeleen verran tavoitteellisempaa kuin kilpailijoilla?

Blackbirds on perinteisesti ollut varsin urheilullinen ja hyvin harjoitteleva porukka, enkä näe sen muuttuvan tulevalla kaudellakaan. Mustarastaat ovat varmasti mukana taistelussa paikasta neljän parhaan joukossa.

PSS ja LoSB ovat molemmat kaupunkiensa ylpeyksiä kaukana kehä kolmosen ulkopuolella. Uskon molempien olevan keskitasoa tässä lohkossa, varsinkin kun otetaan huomioon mitä pitkät pelireissut perinteisesti tekevät vierasjoukkueiden kokoonpanoille. Porvoon pään pelaajaliikenteestä ei allekirjoittaneella ole sen tarkempaa tietoa, mutta ainakin Lohjalle on huhujen mukaan haalittu useampia kovia vahvistuksia Raaseporin raunioilta.

GrIFK säilytti viime kaudella sarjapaikan karsintojen kautta, mutta osoitti ainakin ajoittain huomattavasti parempia otteita pelillisesti, kuin tuloksellisesti. Potentiaalia siis löytyy, mutta sarjataulukon alemmalta puoliskolta Kauniaisen ylpeys silti löytyy melko suurella varmuudella.

HIFK, oi HIFK. Aina yhtä suuri arvoitus. Kuka siellä pelaa, vai pelaako kukaan? Ihan kaikki mahdollista maan ja taivaan väliltä.

Nousijajoukkeista olikin jo puhetta. Yleisesti ottaen ennustan vaikeampia aikoja M-Teamille, mutta pelastus saattaa tulla divarin puolelta, jos tilanne alkaa näyttää tukalalta. Vai ovatko nämä kaksi eri seuraa, ja pelaajaliikenne ei ole mahdollista? Kertokoot ne, jotka tietävät. Joka tapauksessa tämä taitaa olla niitä jengejä, joiden kentälle marssittamasta kokoonpanosta ei voi olla koskaan varma. S.S. Storm taas ei pelaajia juuri kierrättele, ja kokoonpano joutuu nyt todelliseen testiin. Markus Linnalan tehot kaikki kaikessa, jos vahvistuksia ei kesän aikana ole tullut?

Siinäpä ne taisi olla, joukkue joukkueelta. Kertokaapas nyt viisaammat viimeisimmät siirtohuhut: kuka menee ja minne? Myös kilometrikorvausten määrä ja tyttöystävien puhelinnumerot olisi mukava kuulla.

Let the höystö begin.

Otetaanpas loppuun vielä pieni sarjataulukkolotto, niin on taas keväällä jotain mille naureskella:

1. Hawks
2. HaKi
3. SBS Kings
4. Blackbirds
5. LoSB
6. PSS
7. GrIFK
8. S.S. Storm
9. HIFK
10. M-Team Vantaa
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
14
#2
Hyvä avaus! Oma lotto sarjataulukosta:
1 Haukat
2 Haki
3 Kings
4 PSS
5 Losb
6 Grani
7 BBU
8 M-team
9 SS storm
10 Hifk
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.