Pääkallo.fi

A-poikien SM-sarja 2019-2020

Viestejä
7,836
Millos ne playoff-valinnat tehdään?
 
Viestejä
118
Eilen kyllä oli mielenkiintoinen viimeinen kierros niin kuin osasi odottaa.
Tiikereiden Lund mukana 8 maalissa kymmenestä, joka osoittaa jälleen hänen vaarallisuutensa. Myös Sipilä 36 torjunnalla näytti oman tasonsa A-sm peleihin.
Suurimmasta yllätyksestä vastasi eilen Haukat. Voitto TPS:sta jatkoajalla on kova suoritus vaikka se ei haukkojen asetelmia sarjataulukossa muuttunutkaan.
Happee myös vastasi pienoisesta yllätyksestä viimeisen erän sulamisellaan. Päästivät kotiedun käsistään viimeisen erän sulamisella, kun Classic tuli kahden maalin takaa ohitse selkeään voittoon. Classic voitto viimeisen erän 1-6 ja koko ottelun 7-10. Herääkin kysymys, että kestääkö Happeella pää kevään kovissa paikoissa, kun eilen kotikentällä tuli tämän kaltainen sulaminen?
 
Viestejä
34
Mielenkiintoinen tämä A-jununujen pudostuspelien valintasysteemi sinänsä, kun runkosarjan voittaja saa valita puolivälierävastustajansa 7.-8. sijoittuneista joukkueista - miksiköhän juuri A-junioireissa näin. Yleensä, jos valintasysteemi on käytössä, runkosarjan voittaja valitsee vastustajan puolivälieriin 5.-8. sijoittuneista joukkueista, kuten miesten Salibandyliigassa.

Varsinkin A-junnuissa, kun edustusjoukkueiden kauden päättymiset/jatkumiset saattaa vaikuttaa merkittävästikin voimasuhteisiin, niin eikö runkosarjan voittajalle pitäisi nimenomaan suoda etu valita sitten noiden 5.-8. sijoittuneiden joukkueiden väliltä. Tai olisi sitten vain suoraan perinteinen systeemi runkosarjan 1. vastaan 8. jne.

Tällä hetkellä esim. ei olisi kaukana tilanne, että runkosarjan voittajan SPV:n kannattaisi valita runkosarjan 5. sijoittunut joukkue Happee, joka ei taida saada edustuksesta juurikaan apuja, ja oli aikalailla vastaantulija runkosarjassa SPV:tä vastaan. Toki myös runkosarjan 8. sijoittunut Haukat on ennakolta hieman helpompi vastustaja, kuin vaikka sijoilla 6. & 7. olevat ErVi ja Tiikerit. Tosin Myllypuro Centerin areena ja aski ei ole se mukavin paikka vierasjoukkueille monessakaan mielessä vierailla.

Tiikereillä saattaa käydä siinä mielessä hyvä tuuri, että Oilers mahdollisesti jää heille. Kuten sanottua, Oilerssilla peleissä ruuhkaa, kun B, A ja edustus pelaavat kaikki pudotuspelejä ja nyt jo pari B-ikäistä kaveria edustuksen mukana. Jolloin A ei vahvistu pudostuspeleihin verrattuna runkosarjaan, vaan pikemminkin päinvastoin. Oilers A saattaa pelata pudostuspelejä heikommalla nipulla, mitä keskimäärin runkosarjan peleissä. Eli vaikka RUNKOSARJAN sijoitus ja tekeminen oli niinkin hyvää, että oikeutti ansaitusti sijalle 4. niin pudostuspeli-Oilers on ennemminkin monelle se toivotuin vastustaja noista jengeistä, mitä jatkokarkeloissa pelaa.

Eiköhän TPS valitse ErVin, mutta katsotaan nyt. ErVi:hän myös oletusarvoisesti vahvistuu versus runkosarja, jos ja kun tuosta ErVi-akatemian pelit myös päättyvät. Tällä hetkellä siis runkosarjan sijoilta 6. & 7. löytyvät joukkueet ovat ne suurimmat vahvistujat pudotuspeleihin versus runkosarjan keskimääräinen nippu. Kun liigan puolivälierät päättyvät, niin se näyttää suuntaa jatkon kannalta. Esim. Spevellä nyt Liigan mukana A:an terävintä kärkeä Keskinen, Haukkala & Lokasaari. Puolustajista lisäksi kärkipäästä pitkäaikaistoipilaana Honkonen, joka viime kaudella tuli juurikin pudostuspeleihin mukaan. Saa nähdä miten tällä kaudella, mikä on vamman laatu. Speve kyllä voittanut pelejä tasaiseen tahtiin, mutta runkosarjan loppu oli pelillisesti hieman nihkeämpää, ja kokoonpano on elänyt varsin paljon.
 
Viestejä
34
Karsinnoissa veikkaan että Karhut kukistaa Steelersin 1-2 ja Lasb vie SBS Wirmon 2-0.

Mitä mietteitä muilla🤔
Jos ja kun Steelersillä on liigassa pelanneeet mukana, niin eiköhän tuo mene niille suoraan 2-0. Kärki on kuitenkin selkeähkösti Karhujen vastaavaa kovempi.

Toki myönnettäköön samaan hengenvetoon, että kaippa tuossa Karhuillakin oma yllätyssaumansa on, kovaa jälkeä ovat ainakin divarin puolella tehneet.
 
Viestejä
442
Mielenkiintoisia vaihtoehtoja valitseville joukkueille.

Hawks - Hyvin tasainen, tiivis ja hillitty porukka. Taistelee joukkueena, AC Myllypuro inhottava paikka vastustajalle. Haukat ovat hyvässä liidossa, kun viimeisestä 7:stä ottelusta se on voittanut 6 ja hävinnyt ainoastaan kerran ja silloinkin vasta jatkoajalla. Joukkueen "ulkopuolisia" apuja ei ole tulossa.

Tiikerit - Oikeastaan vastakohta Hawksiin verrattuna. Räiskyvä, taitava ja tunnepitoinen ryhmä. Saa kokoonpanoonsa vahvistuksia liigaryhmästä, mutta sattaa olla jopa liikaa heidän varassa. Kärki on todella terävä, mutta leveyttä ei juurikaan ole. Nemo Sipilä on sarjan parhaita maalivahteja. Tiikereiden pärjääminen keväällä on pitkälti kiinni mentaalipuolen asioista: jos asiat lähtevät alusta lähtien oikeaan suuntaan, jälki voi olla tuhoisaa.

EräViikingit - ErVi saa jalkeille pudotuspeleihin luultavasti laadukkaan nipun, vaikka liigan playoffit saattavat pitää terävimmät yksilöt kiireisinä. Parhaimmat yksilöt hyökkäyspäässä, joukkue teki runkosarjassa sarjan neljänneksi eniten maaleja. Puolustuspeli sen sijaan jättää toivomisen varaa (viidenneksi eniten päästettyjä maaleja).

Happee - Tasapainoinen ryhmä, joka on vetänyt melko samalla ryhmällä koko runkosarjan läpi. Ei juurikaan suuria heikkouksia. Liigasta mahdollisesti mukaan tulee Kaapo Siekkinen, joka olisi iso palanen Hirvilaumalle, joka pystyy haastamaan kenet tahansa kärkinelikosta.
 
Viestejä
982
Tiikereistä tuli mieleen. Mihin katosi Axel Hagberg? Viime vuonna yksi Oilers mestaruusjoukkueen avainpelaajista ja pääsi pelaamaan myös ekat liigavaihdot. Siirtyi Tiikereihin mutta ei yhtään peliä tällä kaudella?
 
Viestejä
7,836
Tiikereistä tuli mieleen. Mihin katosi Axel Hagberg? Viime vuonna yksi Oilers mestaruusjoukkueen avainpelaajista ja pääsi pelaamaan myös ekat liigavaihdot. Siirtyi Tiikereihin mutta ei yhtään peliä tällä kaudella?

Sanoikohan joku GrIFK:sta jotain tähän liittyen?
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
29.3 18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
29.3 18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>

yyz

Viestejä
653
Puolivälieräparit on valittu:
SPV – Hawks
TPS – EräViikingit
Classic – Happee
Oilers – Tiikerit
 
Viestejä
112
Olisi mielenkiintoista kuulla analyyseja/ennakoita pareista, omasta mielestä ainoastaan SPV-Hawks -parivaljakosta voidaan kuulutella jatkoomenijä ilman suurempia spekulaatioita. Myös innolla odotan jos Profeetat saisi podcastissa ruodittua parit läpi. Tässä omat veikkaukset ja pienet perustelut:

SPV-Hawks: Speve jatkoon kirkkaasti. Haukoilla oli vahva kevät ja saivat käännettyä tiukkojakin pelejä voitoiksi mutta ratkaisuosasto on näihin karkeloihin turhan kapea. Huikea runkosarja silti Haukoilta odotuksiin nähden, kevään ryhtiliike riitti kuin riittikin pudotuspeleihin asti. SPV:llä ei kevät ole ollut aivan syksyn kaltaista tykitystä mutta materiaaliero on valtava. Haukkojen tiivis joukkuepeli ei riitä kuin maksimissaan yhteen ryöstöön Myllypuron kotipesässään, joten maalailen SPV:tä jatkoon 3-0 tai 3-1.

TPS-Eräviikingit: Omaan silmään ennakolta kiinnostavin pari. Ervin syksy oli kovin vaikea, mutta kevätkausi näytti jo laadukkaammalta salibandyltä. Hyökkäysvoimaa löytyy, eivätkä divarikarsinnat osu päällekkäin playoff-sarjan kanssa. Puolustuskin on tiivistynyt kevään edetessä muutamaa ohipeliä lukuunottamatta. TPS on taasen pelannut äärimmäisen vahvasti ja tasaisesti koko runkosarjan, ja vaikka joukkue ei enää pullistele Eero Jalon kaltaisia "ratkaisen pelejä tarvittaessa yksinkin" -pelaajia, on rosteri äärimmäisen tasainen ja laadukas. Vaikka joukkueiden viime kohtaaminen menikin selvästi turkulaisille, uskoisin, että sarjasta tulee tiukka ja ratkaisua saatetaan hakea viidennestä ottelusta. Vaikka TPS oli runkosarjassa tasaisen vahva, lähden veikkaamaan että Eräviikingit klaaraavat viidennessä ottelussa tulivoimaisella hyökkäyksellään voiton ja etenevät jatkoon lukemin 2-3.

Classic-Happee: Tämä parivaljakko tulee tarjoamaan varmasti sarjan äärimmäisen laadukkaita salibandyotteluita. TPS:n tavoin Classic on suorittanut runkosarjan äärimmäisen tasaisesti, ja pelaajisto on ASM-tasolle kova. Happeen runkosarjan keskivaiheille osui ikävä 5 ottelun tappioputki, mutta se poislukien jyväskyläläisten runkosarja meni sangen mallikkaasti, vaikka kotietu karkasikin käsistä. Ratkaisuosastoa löytyy molemmilta joukkueilta vaikka molempien joukkueiden kirkkaimmat tähdet liigan rosterissa ovatkin. Vaikka joukkueiden viimeisin kohtaaminen olikin varsin värikästä ja viihdyttävää salibandyä, uskon että nyt tulemme näkemään varsin tasaista vääntöä missä molemmat joukkueet välttelevät turhia riskejä. Mielestäni Classic on tällä saralla edellä ja menevät tiukan sarjan myötä jatkoon lukemin 3-1.

Oilers-Tiikerit: Tiikereiden pelottavat liigapelaajat karkoittivat muut joukkueet kauas ja näin saatiin puolivälieriin pääkaupunkiseudun derby. Menetyksistään huolimatta Oilers on pelannut äärimmäisen vahvasti. Nuori joukkue on pelannut fiksusti omilla vahvuuksillaan ja se kantoi kotietuun asti. Tiikereillä runkosarja oli aikamoista vuoristorataa, mutta playoff-paikka on saavutettu ja liigamiehistön suora säilyminen mahdollistaa useamman pelottavan nimen saapumisen juniorikentille. Sarjan kannalta mielenkiintoista on nähdä, pystyvätkö Tiikerit pelaamaan fiksua salibandya ja pysyykö kasetti kasassa vaikka peli ei heti lähtisikään rullaamaan. Oilers ei tee sarjasta helppoa; joukkue on venynyt aiemminkin vaikka huonolta olisi näyttänyt, mutta uskon että Tiikerit klaaraavat kolme voittoa ja etenevät välieriin voitoin 1-3.
 
Viestejä
105
Ainiin: Oilersin vahvistettua, että Silvonen (52p) ei pelaa, Silvonen ei voita PASM pistepörssiä. Käytännössä voitto menee Tepsin Suomiselle (55p), mutta Lasbin Salokangas (50p) ja Tiikereiden Kallio (48p) voivat vielä nousta kärkeen olemalla todella murhaavia tänään.

Salokankaan ja Kallion murhaavuus riitti Silvosen lyömiseen mutta Suominen otti kärkisijan eikä olisi vikaan peliin edes pisteitä tarvinnut tehdä (0+2).
 
Viestejä
105
TPS:n kannattaa hoitaa oma osuutensa 3-0, mikäli näin ei tapahdu niin ErVi saa mukaan aika kovat vahvistukset liigasta kun tippuvat SPV:lle.
 

yyz

Viestejä
653
Tsekkasin huvikseni kauden pistejakaumat eri jengien välillä jakamalla kauden kolmeen (lähes) yhtä pitkään jaksoon.
Alla kunkin joukkueen keräämät pisteet ja sijoitus kullakin jaksolla.

Taulukosta näkee hyvin mm. SPV:n ”ylivoiman”, TPS:n ja Classicin tasaisuuden, Happeen hyytymisen hyvän alkukauden jälkeen ja ErVin ja Hawksin nousun sekä Nokian ”romahtamisen” loppukaudesta.

Ott. 1 - 7
Ott. 8 - 14
Ott. 15 - 22
Sij. 1-7
Sij. 8-14
Sij. 15-22
Pist. 22/22
SPV
19​
21​
22​
1​
1​
1​
62​
TPS
14​
21​
19​
4​
2​
2​
54​
Classic
15​
18​
18​
3​
3​
5​
51​
Oilers
10​
14​
14​
6​
4​
6​
38​
Happee
18​
6​
13​
2​
9​
7​
37​
EräViikingit
7​
5​
19​
9​
10​
3​
31​
Tiikerit
9​
14​
6​
8​
5​
8​
29​
Hawks
6​
3​
18​
10​
11​
4​
27​
LaSB
10​
7​
6​
7​
8​
9​
23​
Nokian KrP
12​
8​
3​
5​
6​
10​
23​
Steelers
1​
8​
3​
12​
7​
11​
12​
M-Team
5​
1​
3​
11​
12​
12​
9​
 
Viimeksi muokattu:

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Indians
29.3 18.30
1.624.803.80
Classic - Nokian KrP
30.3 17.30
1.764.703.30
F-liigakarsinta M
1X2
1X2
EräViikingit - Tiikerit
29.3 18.30
1.535.204.00
M-Team - FBC Turku
30.3 15.30
2.164.552.42
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös