Pääkallo.fi

B-junnujen SM-karsinnat 2019-2020

Viestejä
44
Olisiko fiksumpaa olla anonyymin takana piilotellessa dissaamatta yksilöityjä ihmisiä, varsinkin silloin, kun kommentti perustuu mitä ilmeisimmin puhtaasti subjektiiviseen mielipiteeseen? Eikä perusteltukaan dissaaminen mitään hyvää saa aikaan.

Seuraava ei sitten ole mitenkään vain lainauksen nimimerkille kohdistettu vaan kaikille tänne kirjoittaville ja foorumin ylläpitäjille.

Porukalla on näköjään kovasti intoa tällä foorumilla keskittyä joka ketjussa yksilöiden arviointiin niin hyvässä kuin huonossa. Pyydellään listaamaan top-pelaajia jne. - onneksi ei sentää worst 10 -listoja.... Sitten väki laittaa yleensä hyvin kapean tuntemuksen mukaan nimiä kehiin, ja joku kokee tarpeellliseksi lytätä ne. Tuossa mennään mielestäni pahasti pieleen pelaajien kohtelun kannalta. Mielestäni jokainen voisi miettiä mitä tällainen keskustelu palvelee suhteessa siihen miten loukkaavaa se voi olla. Tätä voisi ylläpitokin miettiä. Kiekossa jatkoaika.com pitää paljon tiukempaa linjaa keskustelun kurinpidossa.

Olen junioripelaajan vanhempi ja aktiivinen seuratoimija, ja en soisi, että alaikäisiltä edellytetään omien kykyjen ja taitojen julkisen arvioinnin sietoa, etenkään tuntemattomien taholta. He tuskin harrastavat säbää juurikaan ulkoisen validoinnin toivossa tai ollakseen muuten julkisen arvioinnin kohteena, ja nega satuttaa paljon enemmän kuin ajoittainen posi. Monen itsetunto on nuorena hauras ja kynnys tehdä päätöksiä päästäkseen pois arvostelun kohteen olemisesta, eli lopettaa, on matala. Se posikin on liian usein kirjattu tyyliin: " Joukkueen ainoa hyvä pelaaja" eli saadaan annettua negaa sitten lopuille kahdellekymmenelle joukkueen jäsenelle.

Joku varmaan sano että voin häipyä foorumilta, jos ei kiinnosta. Mut sori, en häivy, sillä ainakin oman lapseni osalta aion seurata mitä tänne kirjoitetaan hänen oikeuksiensa suojaamiseksi.

Pääkallo voisi ihan hyvin ainakin junnupalstalle kirjoittavilta edellyttää rekisteröitymistä tunnistettavasti ylläpidolle, vaikka muille käyttäjille he olisivatkin anonyymejä.

Samaa miettinyt. Onhan nämä jutut tällä palstalla hyvää viihdettä, mutta jo pariin otteeseen on hyvän maun raja ylitetty.
 
Viestejä
49
Aika hyvän lista tuolla ylempänä.
Näkee et ollut jonkun hetken reikäpalloareenan reunalla kattomassa ollut👌

Voihan olla ennenkuin helteet hellittä.niin nähdään todellisuudessa.ketä pelimiehii on lyönyt säbämailan nurkkaan....joko
Opiskelun.toisen lajin valinnan puolelle yms.tai vaan säbä oli sit siinä.
Pari-kolme ihan kärkipelaajaakin huhut kertovat toistaiseksi miettivän lajin jättöö...yks joukossa. mitä olen vuosikausia pitänyt maan kärkipelaajien joukossa...mitä nyt huonoilla laseilla oon nähnyt🤣 ja tätä 2002-2003 vuosikertaa seurannut ympärimaan vajaan 9 vuoden ajan....jäädään kuulolle
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
375
Käyttäkää Raportointi-toimintoa, niin voimme puuttua sääntöjenvastaisiin viesteihin. Muutama viesti yltä poistettu.

- Matti
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
375
Pääkallo voisi ihan hyvin ainakin junnupalstalle kirjoittavilta edellyttää rekisteröitymistä tunnistettavasti ylläpidolle, vaikka muille käyttäjille he olisivatkin anonyymejä.
Kaunis ajatus, mutta melko mahdoton käytännössä toteuttaa malli, missä kyseltäisiin ihmisten henkkareita. Eikä se omalla nimellä ja naamalla kirjoittaminen tai henkilön tunteminen asiaa edes korjaa, kuten sosiaalisen median karmean roskapuheen perusteella voidaan huomata.

Eniten ongelmia tuntuu olevan keskustelun rajojen kanssa itse alaikäisillä. Tämän keskustelun julkisuutta ei aina täysin ehkä hahmoteta ja kommentoidaan kuin ne jutut olisivat pienelle sisäpiirille.

Kyllä keskustelua aktiivisesti valvotaan, mutta käyttäjien apu raportoimalla auttaa paljon.

- Matti
 
Viestejä
283
Voiko joku kertoa mitkä joukkueet menevät divariin. Ketkä ovat divari joukkueiden johtavat pelaajat?
Tein tommosen nopean "Mock draftin" jossa jengit jaettu SM ja Divari. Tuli kyllä aika hassu jako :D tuskin menee lähellekkään noin, mutta siinä on laskettu Esikarsinnasta jatkoon menevät, ja SM- karsinnan jatkopelit yms.

SM:
Steelers
O2JKL
Oilers
OLS
EräViikingit
Welhot
TPS
Classic
SPV
ÅIF/PSS
Tiikerit
LASB

Divari:
Karhut
Hawks
Koovee
Hatsina
PoNoVo/NST
M-Team
FBC Turku
Josba
Indians
TPS Akatemia
ErVi Akatemia
Happee

(Täähän nyt menee heti uusiks jos esikarsinnassa joku listan ulkopuolinen pääseekin yllättämään). Etenkin Divarin puolelle asetetut joukkueet on monet selaasia, joista en hirveästi tiedä, yltävätkö edes SM- karsintaan asti. Tossa nyt todennäkösesti tulee noissa lohkojen välisissä "ristiinpelaamisissa" jonkun verran muutosta aikasempiin mielipiteisiin, koska 2 ja 3 lohkojen välillä kun lohkojen 3. ja 4. sijoittuneet pelaa vastakkain viimesistä SM-paikoista: Esim. tosiaan hyvin todennäkösesti joku kolmikosta Tiikerit, Happee, Koovee tulee SM:ään pääsemään, vaikka sitä en alunperin hirveämmin liputtanut.

P.s
Jako tehty mitään joukkuetta taikka yksilöä kritisoimatta, ja on täysin suotavaa olla kanssani eri mieltä. Kaikesta.
 
Viestejä
859
Steelerssi: Pyry Kauppinen -02. Jälleen sellainen pelaaja, joka tuskin niin hirveästi B:ssä pellailee kun isoa tontti on vanhemmistakin tarjolla. Pallon kanssa hyvä ja taitava, on myös fyysisesti jo valmis isompiin ympyröihin. -03 pelaajista Veeti Hiltunen ikäluokkansa kärkeä sekä Panttereista siirtynyt Lopen oma Eevertti Hietanen, jonka laukaus hakee vertaistaan.
Onko Eevertti Hietanen todella siirtynyt Steelersiin? Pelaajasiirroista ei ainakaan löydy tällaista siirtoa.
 
Viestejä
59
Eipä tuolla pelaajasiirroissa näy mitään muitakaan Steelersiinpäin menevien siirtoja, vaikka huhuja paljon kuulunut. Tiedä mikä sielä mättää, vai onko siirrot vain huhuja.
 
Viestejä
859
Eevertti Hietasen joukkuekaverin Miko Peltosen siirto Steelersiin on kylläkin kirjautunut järjestelmään. Samoin Mikko Ruuskan siirto Lasbista Steelersiin. Olisiko käynyt niin, että ihmiset ovat luulleet Panthersista Steelersiin siirtyneen pelaajan olevan Hietanen vaikka kyseessä onkin Peltonen? ÅIF/PSS on saanut muutaman varsin mielenkiintoisen vahvistuksen. Santeri Heino ja Veikka Tahvanainen siirtyivät HIFKistä ÅIFiin ja siis käytännössä ÅIF/PSS:ään. Molemmat ovat 02-ikäluokkaa ja kaudella 2017-2018 Tahvanainen teki C1-divarissa kovat tehot 32+25=57 ja Heino puolestaan 39+14=53. Pojat pelasivat samassa ketjussa ja niin he pelasivat myös kautta aiemmin C2SM:ssä. Samalla Heinon ja Tahvanaisen kanssa ÅIF/PSS:ään siirtyi myös Veeti Mäkinen.
 
Viestejä
283
Tästä nyt vain kaikuu tuo pienen pieni puuhastelun meininki Steelersin toimiston ja isojen herrojen puolella. Aika monta vuotta ollut sellanen kuva, että siellä joukkueet tekee vähän mitä lystäävät, osa erittäin hyvin kyllä, mutta on siellä vähän surullisiakin tapauksia. Eli ilmeisesti siirrotkin kaikki joukkueet tekee itse, eikä keskitetysti seuran kautta.

Esim. siis Miko Peltosen ja Tony Ellilän siirrot kirjattu, kuten myös muiden jotka siirtyivät Steelersin 04- joukkueeseen, mutta B:hen siirtyviä ei (pl. Ruuska, jonka taas on voinut hoitaa esim Steelersin A).
 
Viestejä
283
Entä Hatsinan mahdollisuudet SM-sarjaan? Sain juuri tietää että Eetu Niskala siirtyi Hatsinaan. Kasvaako heidän mahdollisuudet?
Varmasti jos/kun hoitavat tuon Esikarsinnan kunnialla niin taistelevat tasapäisesti Kooveen, Happeen ja PoNoVo/NST:n kanssa 2- lohkon kolmossijasta, joka pelaa jatkopelin sitten todennäköisesti Tiikereitä vastaan. Eli ehdottomasti Hatsinallakin tsäänssit SM:ään tuota kautta on!
 
Viestejä
859
Varmasti jos/kun hoitavat tuon Esikarsinnan kunnialla niin taistelevat tasapäisesti Kooveen, Happeen ja PoNoVo/NST:n kanssa 2- lohkon kolmossijasta, joka pelaa jatkopelin sitten todennäköisesti Tiikereitä vastaan. Eli ehdottomasti Hatsinallakin tsäänssit SM:ään tuota kautta on!
Olen pitkälti samaa mieltä, mutta mielestäni Nokian Krp:täkään ei voi jättää laskuista kokonaan pois. Esikarsintalohko, jossa pelaavat Hatsina, PoNoVo/NST ja Nokian Krp on erittäin mielenkiintoinen. Mikä tahansa näistä seuroista saattaa päästä SM:ään, divariin tai jäädä aluesarjaan ilman että se olisi mikään järisyttävä yllätys. Tässä pätee vanha klisee pienistä marginaaleista.

Nokian Krp:llä on kolme huippuluokan 02-ikäistä hyökkääjää ( Wikström, Tenho, Nurmikolu ) täydennettynä parilla laadukkaalla saman ikäluokan pelaajalla, joista toinen on pakki ja toinen voi pelata monipuolisesti lähes mitä paikkaa tahansa. Tähän päälle on sitten siirtynyt reilu kentällinen AC Nokian 02-ikäisiä poikia plus pari maalivahtia. Ja sitten on vielä pari 03-ikäistä poikaa, jotka ovat useamman vuoden pelanneet Krp:ssä itseään vanhempien seurassa. Minä näen Krp:ssä potentiaalia, mutta rosteri on todella kapea.

Hatsina on minun silmissäni erittäin mielenkiintoinen tapaus. Joukkueen 03-ikäinen runko on pelannut C2SM:ää ja C1-divaria. Viime kaudella joukkueen ykköskentällinen takoi Haapalan, Parkkisen ja hyvin hyökkäyksiä tukevan Wariksen johdolla hirmutehot C1-divarissa, mutta kun tapellaan BSM-paikoista tulee aika ja tila pienenemään radikaalisti. Kysymys kuuluu, pystyykö kyseinen kentällinen toimimaan tulosyksikkönä myös B:ssä. Joukkueen kapeasta 02-ikäluokasta löytyy kuitenkin riittävästi pelaajia joiden avulla voidaan rakentaa ykkösketjun rinnalle myös toinen tulosyksikkö. Simo Vironen takoi toissa kaudella C1SM:ssä tehot 29+22=51 SB Heinolan riveissä ja pelasipa hän viime kaudellakin 6 BSM-peliä pinna per peli-tahtiin (5+1) PoNoVossa. Hatsina on ylipäätään varmasti hyvin yhteenhitsautunut ryhmä, mutta joukkueen iskuvoima B-ikäluokassa on vielä testaamatta.

PoNoVo/NST lienee aika pitkälle 02-ikäluokan NST, joka on pelannut pari kautta putkeen divaria. Joukkueen nimekkäimmät pelaajat ovat maajoukkuestatuksen omaavat puolustajat Julius Huppunen ( s. 02 ) ja Lauri Utunen ( s. 03 ). Hyökkääjistä tehokkain viime kauden B-divarissa oli Arttu Sinisalo tehoilla 19+12=31. Joukkue on pelannut yhdessä kauan ja suorittanut tasalaatuisesti. Joukkue koostuu myös pääosin 02-ikäisistä pelaajista, mutta vielä on epäselvää onko joukkue tasavahva vai tasapaksu.
 
Viestejä
283
Olen pitkälti samaa mieltä, mutta mielestäni Nokian Krp:täkään ei voi jättää laskuista kokonaan pois. Esikarsintalohko, jossa pelaavat Hatsina, PoNoVo/NST ja Nokian Krp on erittäin mielenkiintoinen. Mikä tahansa näistä seuroista saattaa päästä SM:ään, divariin tai jäädä aluesarjaan ilman että se olisi mikään järisyttävä yllätys. Tässä pätee vanha klisee pienistä marginaaleista.

Nokian Krp:llä on kolme huippuluokan 02-ikäistä hyökkääjää ( Wikström, Tenho, Nurmikolu ) täydennettynä parilla laadukkaalla saman ikäluokan pelaajalla, joista toinen on pakki ja toinen voi pelata monipuolisesti lähes mitä paikkaa tahansa. Tähän päälle on sitten siirtynyt reilu kentällinen AC Nokian 02-ikäisiä poikia plus pari maalivahtia. Ja sitten on vielä pari 03-ikäistä poikaa, jotka ovat useamman vuoden pelanneet Krp:ssä itseään vanhempien seurassa. Minä näen Krp:ssä potentiaalia, mutta rosteri on todella kapea.

Hatsina on minun silmissäni erittäin mielenkiintoinen tapaus. Joukkueen 03-ikäinen runko on pelannut C2SM:ää ja C1-divaria. Viime kaudella joukkueen ykköskentällinen takoi Haapalan, Parkkisen ja hyvin hyökkäyksiä tukevan Wariksen johdolla hirmutehot C1-divarissa, mutta kun tapellaan BSM-paikoista tulee aika ja tila pienenemään radikaalisti. Kysymys kuuluu, pystyykö kyseinen kentällinen toimimaan tulosyksikkönä myös B:ssä. Joukkueen kapeasta 02-ikäluokasta löytyy kuitenkin riittävästi pelaajia joiden avulla voidaan rakentaa ykkösketjun rinnalle myös toinen tulosyksikkö. Simo Vironen takoi toissa kaudella C1SM:ssä tehot 29+22=51 SB Heinolan riveissä ja pelasipa hän viime kaudellakin 6 BSM-peliä pinna per peli-tahtiin (5+1) PoNoVossa. Hatsina on ylipäätään varmasti hyvin yhteenhitsautunut ryhmä, mutta joukkueen iskuvoima B-ikäluokassa on vielä testaamatta.

PoNoVo/NST lienee aika pitkälle 02-ikäluokan NST, joka on pelannut pari kautta putkeen divaria. Joukkueen nimekkäimmät pelaajat ovat maajoukkuestatuksen omaavat puolustajat Julius Huppunen ( s. 02 ) ja Lauri Utunen ( s. 03 ). Hyökkääjistä tehokkain viime kauden B-divarissa oli Arttu Sinisalo tehoilla 19+12=31. Joukkue on pelannut yhdessä kauan ja suorittanut tasalaatuisesti. Joukkue koostuu myös pääosin 02-ikäisistä pelaajista, mutta vielä on epäselvää onko joukkue tasavahva vai tasapaksu.
Krp tosiaan varmasti heittää myös vielä lusikkansa soppaan tuossa. Itse en ollut tietoinen muusta kuin kolmikosta Wickström-Nurmikolu-Tenho joka yksinään on jo aikamoinen ase tuolla karsinnoissa hyökkäyspäähän, mutta vaatii että loppuporukkakin on edes kohtalaista tasoa. Jos ovat saaneet -02 pelaajia lisää niin auttaa varmasti, samoin veskariosaston on täytynyt kohentua. Mutta jos näin on, niin sittenhän tuo vain mutkistuu.
Valmennuksen puolella Krp antaa tasoitusta huomattavasti Hatsinaan ja NST:n verrattuna, paitsi jos se mitataan tuomareille purnaamisessa.

Toivottavasti pelaavat tiukkoja pelejä, mutta onhan se tosiaan vähän hassua, että joku kolmikosta Krp, Hatsina, NST jää Aluesarjoihin, kaikissa parhaimmillaan kuitenkin hyvän Divarisuorittajan potentiaali on.
 
Viestejä
859
Mutta eikös Simo Vironen lopettanut tai ainakin tälläistä huhua olisin kuullut.
Voi olla. Itse olen seurannut Hatsinaa täysin ulkopuolisena, enkä tiedä asiasta sen enempää. Oletan hänen olevan mukana sen vuoksi, että hänen nimensä lukee Hatsinan sivuilla B02-03 kokoonpanon kohdalla. Siinä lukee myös Eetu Niskalan nimi, joten uskoakseni sivuja on päivitetty suhteellisen hiljattain.
 

Moi

Viestejä
34
Onkos jollakin jotain ennakkoa esikarsinta joukkueista, ja siitä mitkä joukkueet etenevät sm-karsintoihi
 
Viestejä
283
Ketkäs ovat 02-03 ikäluokan parhaat veskarit? Omasta mielestä prosentit merkkaa kaiken joten viime vuoden Oilers ngb 02 veskarit ovat todella hyviä.
02:
Aki Karjalainen (LNM, tuskin hirveästi junnupeleissä ensi kaudellakaan)
Saku Kontulainen (Steelers)
Juuso Jokisalo (Tiikerit)
Lauri Wegelius & Roope Hiltunen (ErVi)
Joel Välimäki (TPS)
Tom Fougstedt (Oilers)
Torsti Förbom (Indians)

03:
Riku Panuma (OLS)
Rasmus Hellsten (Oilers)
Veeti Peltoniemi (Clasu)
Jesse Jokela (Happee)
Miro Rantala (Speve)
Jusa Kauppinen (Hatsina)
Aku Sirola (LASB)

Ja toivottavasti tuo prosenttikommentti oli vaan heikkolaatunen vitsi?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös