Pääkallo.fi

C2-poikien SM-sarja 2020-2021

Viestejä
8,035
Mansikalle iso peukku analyyseistä 🙂
Oliko tuota Åif-Ervi peliä kuvattu vai onko yt ottanut pelin haltuun musa rikkeiden takia? Tiukalta vaikutti tuloksen mukaan peli. Olisi kiva nähdä peli jos se kerran kuvattiin. Oliko Kilponen paikalla tai joku muu joka osaisi antaa analyysiä?

En käytännössä koskaan ole muiden kuin Oilersin peleissä paikalla. No, ehkä "vahingossa", jos samalla kentällä satutaan pelaamaan joku peli heti ennen Oilersin peliä tai heti Oilersin pelin jälkeen.
 
Viestejä
8,035
Oilersilla tosiaan aika mielenkiintoinen temppu Vantaata vastaan:
Videon ajasta 17:09.

Tuossa ei siis olisi mitään erikoista, jos
1) Pelikellossa olisi esim. 59:00. Tämä on 1. erässä.
tai
2) SB Vantaan pelaaja, esim. vasen pakki (kun se ei näy tuossa kuvassa), olisi saamassa jäähyn. Ei ole.

Päätykamerasta näkisi vielä selkeämmin, videossa itsessään kun ei näy Vantaan pään tuomaria (että onko käsi ylhäällä, ei siis ole) eikä näy tulostaulua, että onko pelikellossa esim. minuutti jäljellä ja Oilers vähän tappiolla (Oilers toki oli maalin tappiolla, mutta tämä temppu tehtiin 1. erän puolivälissä). Eikä edes sitä, että Oilers-vahti tulee takaisin, tämä maali ei ole tehty ilman maalivahtia, tässä tapauksessa se tosin tuloksen kannalta on yhdentekevä, mutta taktisesti tärkeä osa temppua.

Mielenkiintoista on myös se, että tämähän ei toimi esim. jalkapallossa tai jääkiekossa. Jääkiekossa maalivahtia ei saa laittaa takaisin kesken pelin ja jalkapallossa tyhmempikin näkee, että se 12. hyökkäykseen liittyvä pelaaja on maalivahti.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8,035
Aika vanhan liiton kikkahan tuo on. Olen nähnyt ensimmäisen kerran varmaan 2000-luvun alkupuolella.

Kuulemma tätä joskus tehdään, itse en ole aiemmin nähnyt. Tiukkaa miesvartiointia vastaan uppoaa kuin häkä kuumaan voihin.
 
Viestejä
347
Viikonlopun kierros takana ja voi vilkaista menikö omat ennusteet ihan harakoille.

FoSu - SBS Wirmo

Melko maalirikas ottelu tuli ja päättyi ennakoiden mukaisesti. Ei varmaankaan valmentajien mieleinen ottelu mutta leipää ja sirkushuveja yleisölle. Alku meni vielä tunnustellessa mutta viimeisessä erässä nähtiinkin 12 maalia joista 7 viimeisellä 5 minuutilla. Wirmon kovin lataus taisi kulua tässä, C1 divariin ei matkannut kovin yhtenäinen joukkue.

ÅIF - EräViikingit Itä

Loppua kohti tasottui ja tasurikin oli lähellä katsontakannasta riippuen, pisteet kuitenkin odotusten mukaisesti Erville. Maalin tappio jättää aina takaportin jossittelulle, Tammikuulla mahdollisuus uusintaan, voi olla että silloin on lumi saapunut maahan jo Sipoossakin, uusi vuosi ja uudet ajatukset...

Oilers Black - SB Vantaa

Ei tullut tasuria, pelin kulminaatiopiste nähtiin jo avauserässä kun Oilers käytti toisen maalin kohdalla hämmennyksen hyväkseen ja seuraavassa vaihdossa latoi 3-1 johdon. Jos ja jos, Vantaan 3.erän maali olisi syntynyt 9 sek. aiemmin, YV olisi jatkunut ja... Tammikuun kohtaamiseen asti aikaa miettiä.

Oilers Black - Pelicans SB

Pelicansilla oli hetkensä ottelussa ja lopun ilman maalivahtia pelatessaan sai luotua muutaman hyvän maalipaikan, heräämistä havaittavissa vai mahdollistiko vastustajan passiivisuus sen? Oilers pääsee huilailemaan, jäljellä on enää 1 ottelu tänä vuonna.

TPS – ÅIF

ÅIF matkasi kapealla rosterilla Turkuun, paukut oli jo käytetty viikonlopun osalta joten tämä meni ohisektoriin, peli oli jo ohi 5 minuutin kohdalla yleisölle, Sipoolaisille kun ottelukokoonpano julkaistiin. ÅIF valmennus on resurssipulaan reagoinut yrittämällä siirtää Vantaan kohtaamisen Toukokuulle, ilmeisesti liitto muistuttanut että osa pelaa välissä pleijarit ja peli pelataan Maaliskuulla.

FoSu - EräViikingit Itä

Vastaus avoimeen kysymykseen, ei pystynyt nollaamaan mutta rajoittamaan pystyi tehokaksikon. Ervin viimeinen maali oli symbolina pelille, videolla ajassa 1:45:48 näkee kuinka reikäpallo on hypnotisoinut koko orkesterin tai sitten Ervin #25:lla oli käärmeenlumoajan huilu, tehoa oli kun koko Fosun joukkue oli matkalla samaan kohtaan.

OLS - Indians

Hyvin kesti Indiansin maalivahti ja poimi ~30 torjuntaa ja numerot pysyi tasaisina toisen erän loppuminuuteille asti, AV maali toi Inkkarit peliin mutta selkä suoristui juuri ennen erän loppua ja sama toistui 7-5 kavennuksen jälkeen. Indians pääsee Joulukuussa jatkamaan viimeisen playoff paikan tavoittelua Mosahallilla.

Steelers/SCU – Classic

Hieman ennakoiden mukaisesti meni tämäkin, alkuun Steelers tappiolle ja loppuun kiriä kun Classic väsähtää, seuraavaan kohtaamiseen mukaan oppina että 6 minuuttia ei riitä 10 maalin etumatkan kuromiseen. Toisessa erässä Steelers vei laukaukset mutta Classic maalit.

SPV - EräViikingit Pohjoinen

Seinäjoella oli otettu mallia maalinteosta ja opit laitettiin täytäntöön komeasti, 4 maalia erää kohti riitti vaikka viimeisessä erässä yhtä vaille jäikin, selvästi toimivampi taktiikka kuin Ervin 2 maalia erää kohti, joukkue huomasi sen ja vaihtoi 3.erään taktiikkaa. Riittääkö SPV 4 maalin taktiikka OLSia vastaan ensi viikonloppuna, jää nähtäväksi...

O2-Jyväskylä/MuurY – Ilves

O2 haastoi kunnolla sarjakärkeä, tupsukorvien kolmas erä kuitenkin torppasi toiveet pisteistä. Ilves on tukkinut yksittäisissä peleissä maalinsuunsa 3. erässä, maalieron ollessa 1-11. Toinen erityispiirre Ilveksellä on tehojen jakaantuminen, 5 maalia, 9 poikaa pisteillä. Jossain kohtaa O2 voiton ottaa, kenties jo ensi viikonloppuna...?

OLS - EräViikingit Pohjoinen

Ervi Pohjoiselle vähän kylmempi viikonloppu, omissa soi 20 kertaa. Jos OLS ei olisi nostanut jalkaa kaasulta kolmanteen erään, olisi tulos ollut vieläkin karumpi. Kuvaavaa oli toisessa erässä OLSin istuessa jäähyllä Ervi otti maalivahdin pois ja haki 6-4 vastaan tasoitusta käytännössä koko 2 minuuttisen, tuloksena 1 torjunta maalivahdille.

Classic - O2-Jyväskylä/MuurY

Voiton avaimia tarjottiin amppareille alun nousun jälkeen, mutta ripaus malttia tarvittaisiin pisteisiin. Alussa näytti että Classic menee menojaan mutta kaudella tutuksi tullut lopun kangistuminen alkoi jo 16 minuutin kohdalla. Jokaisessa yksittäisessä Classicin verkkoon on viimeisessä erässä tehty 3 maalia, mutta joukkue ei ole hävinnyt viimeisiä eriä silti.
 
Viestejä
94
Classic - O2-Jyväskylä/MuurY

Voiton avaimia tarjottiin amppareille alun nousun jälkeen, mutta ripaus malttia tarvittaisiin pisteisiin. Alussa näytti että Classic menee menojaan mutta kaudella tutuksi tullut lopun kangistuminen alkoi jo 16 minuutin kohdalla. Jokaisessa yksittäisessä Classicin verkkoon on viimeisessä erässä tehty 3 maalia, mutta joukkue ei ole hävinnyt viimeisiä eriä silti.
Tänään tehtiin viisi, joista viimeinen AV:llä, nyt hävisi kyllä eränkin 0-5. Classicin tehot taas ykkösketjulle.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Classic - Oilers
17.30
1.635.303.50
Näytä kaikki
>
Viestejä
8,035
Tämä on kyllä mielenkiintoinen, miten voimasuhteet elää, kun peliaika muuttuu noin. Classicin lisäksi myös Wirmolla on melkoisesti tekemistä pidemmän peliajan kanssa.

Minusta on ylipäätään typerä tapa vaihtaa tuota kesken kautta. Toki se on kaikile sama, mutta silti.
 
Viestejä
392
Itse pohdin tätä jo viime kaudella ja nyt enemmän. Miksi kaikki joukkueet voisi pelata vain yhtä lohkoa? Kun pohjoisen joukkue saapuu etelään, pelit la+su. Kotona yksi ottelu ja etelän joukkue voisi kohdata jos sarjasta löytyy niin toisen pohjosen joukkueen. Ikinä tässä sarjassa ei kai tasapuolista lohkojakoa tule tai se että pohjoinen reissaa enemmän. Pelien kannalta olisi tasapuolisempaa ilman lohkojakoa jokainen kohtaa kotona ja vieraissa. kun katsotte lohkoja tuskin ketään voi väittää että on tasapuolinen. Myös pohdin että kumpi parempi. Lohko a tasaisia otteluita, jossa joudut pitää ajatuksen kasassa koko ottelun. Vai lohko b, ilves, classic ja ols menee jo menojaan, muut ottelut heille suht helppoja. Kunnes tulee kärkiottelu ilves-classic... pohdin vaan! 🙂
 

yyz

Viestejä
661
Jos kaikki pelaisivat vain yhtä lohkoa tulisi nykyisellä määrällä joukkueita jokaiselle 30 ottelua runkosarjassa (jos siis pelattaisiin kerran kotona ja kerran vieraissa) ja siihen pleijarit päälle. On siis todennäköisesti ajateltu, että se olisi liikaa C2 ikäisille.
Toki joukkueiden määrää voitaisiin vähentää, mutta palvelisiko sekään lajia paremmin? Mene ja tiedä.

Noh, koko C2 sarjaahan ollaan nyt uusimassa, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
 
Viestejä
281
Pelejä youtubesta seuranneena voi hyvin todeta että fyysisissä ominaisuuksissa on valtavia eroja, toiset on jo ottanut kasvupyrähdykset ja toisilla ei ole edes alkanut... lisäksi eri lähtökohdat (toiset pelanneet jo useamman vuoden yhdessä ja toiset vasta ekaa) joukkueilla takaavat pelin ailahtelevuuden koronaa unohtamatta.
Mielestäni kaksilohkoisuus on hyvä asia, maantieteellisyydestä tulee aina keskustelua mutta karsintajärjestelmä ei takaa paikkoja kenellekään joten se on vain realiteetti. Toki Voihan isot seurat tehdä varjoliigan jossa pelaisi vain F-liigaseurojen joukkueet mutta ketä se palvelisi...?
Pojat on siinä iässä että ohipelejä tulee, kevät sitten näyttää järjestyksen...
 
Viestejä
347
Kierros pelattiin hieman typistetysti ja koska oli vuoden viimeiset pelit, voidaan samalla vetää nippuun pelien lisäksi alkukausi

Classic - Ilves

B lohkon kärkikamppailu, paikallispeli, crème de la crème. Hyvä ettei ennakkoon tullut arvattua mitään, tulosvedossa ei yhtään kuponkia osunut 1-10 lopputulokselle. Ensimmäisen erän torjunnat 10-4 ja erä 0-4, toisen erän torjunnat kuin peilikuva 3-8, mutta erä 1-1. Lopputulos oli kuriositeettia, mutta Ilveksen tilanne niin tässä pelissä (torjunta% yli 95, 7 eri maalintekijää) kuin sarjassa, (ME+42, päästetyt maalit alle 3 per peli) antanee sivun verran palstatilaa muiden valmentajien ruutuvihkoissa.

O2-Jyväskylä/Steelers/SCU

Kirjoitinko aiemmin että Steelers antaa 5 maalia eteen ennenkuin aloittaa pelaamisen...?

Classic pelin laskuvirheen jälkeen oltiin laskelmoitu Hämeenlinnassa oikein, kun 18 minuutin kohdalla aloittaa pelaamisen niin 8 maalia ehtii tekemään ennenkuin vastustaja herää peliin ja vasta 9 maalin kohdalla valmennus reagoi asiaan. Eri asia onko tarkoituksenakaan pelata tuloshakuisesti mutta mikäli voitoista O2 kaudella haluaa pelata, niin kirjanmerkkiä kannattaa siirtää “hyökkäys on paras puolustus” sivulta toiselle aukeamalle. Steelers/SCU on sen sijaan tukevasti taistelemassa playoff paikasta.

SPV - OLS

Seinäjoella oltiin odotettu tätä kohtaamista jotta nähtäisiin miten edellisten pelien opit toimisi luistinseuraa vastaan. Oululaiset olivat kuitenkin opiskelleet peliveljien edellisen pelin salaisen aseen, 4 maalia per erä, katsoivat ja korottivat 5 maaliin/erä. Vähempikin olisi riittänyt, SPV sai 11 laukausta kohti OLSin maalia pelissä. OLSilla on hieman erilaiset aseet kuin toisella kärkijoukkueella, pelissä 10 eri maalintekijää, lohkossa eniten tehtyjä maaleja (101)
SPV maaliero lohkon kärkeä vastaan on 10 – 44 ensimmäisten kohtaamisten jälkeen, miten käy kevään kohtaamisissa?

A Lohko, ensin Syyskuun veikkaus, sen jälkeen tämän hetkinen sijoitus (toki eri määrä pelejä)

EräViikingit Itä 1-4 4
Oilers Black 2-5 2
ÅIF 3-6 7
SB Vantaa 4-7 6
Pelicans SB 1-8 8
TPS 1-6 3
FoSu 5-8 1
SBS Wirmo 6-8 5

FoSun sijoitus on selvästi kovempi kuin ennakoissa tuli arveltua, muut osuivat melko lähelle arvioita, ÅIF ja Wirmo vaihtaneet paikkoja. Alkukauden jälkeen vaikuttaisi siltä että playoff paikat jaettaisiin Ervin, Oilersin, TPS ja Fosun kesken, Vantaa lähimpänä kirittäjänä perässään Wirmo, ÅIF ja Pelicans on jäämässä vauhdista.

B Lohko, ensin Syyskuun veikkaus, sen jälkeen tämän hetkinen sijoitus (toki eri määrä pelejä)

OLS 1-4 2
Classic Red 1-4 3
ErVi Pohjoinen 3-6 7
Ilves 1-4 1
O2-JKL/MuurY 5-8 8
SPV 5-8 6
Indians 5-8 4
Steelers/SCU 4-7 5

Indians ja Ervi vaihtaneet paikkaa, muut joukkueet löytyvät ennakoiduilta paikoilta. Alkukauden perusteella playoffeihin menossa Ilves, OLS ja Classic, viimeisestä paikasta käydään Indiansin, Steelersin ja SPV välinen taistelu, Ervi ja O2 jäisivät pitämään perää.

Molempien lohkojen osalta muistettakoon että n.30 pistettä on vielä per joukkue jakamatta ja keväisin C2 sarjassa on ennenkin nähty monenlaista, onneksi joukkueet suhteellisen tasaisia, kukaan ei kaipaa HIFK – Tiikerit III joukkueiden 28-1 kohtaamisia...
 
Viestejä
305
Molempien lohkojen osalta muistettakoon että n.30 pistettä on vielä per joukkue jakamatta ja keväisin C2 sarjassa on ennenkin nähty monenlaista, onneksi joukkueet suhteellisen tasaisia, kukaan ei kaipaa HIFK – Tiikerit III joukkueiden 28-1 kohtaamisia...

Tuosta mainitsemastasi pelistä pieni kuriositeetti: Tiikerit III oli tosiaan Tiikereiden 03 porukka joka pääsi 02 junnujen C2 SM-sarjaan, ja kyseisenä päivänä heillä oli samaan aikaan 03-aluesarjan pelit, ja heidän ratkaisu oli että he pelaavat itse omat 03 aluehassuttelut ja Tiikereiden 04 pumppu tuli pelaamaan sitten 2 vuotta vanhempien SM-sarjaa. Ekat 8 minuuttia oli HIFK:lle jotain 10-0, jonka jälkeen HIFK lopetti tosissaan pelaamisen. Hieno urheilutapahtuma. :)

Edit: oli pakko tarkistaa tulospalvelusta, ensimmäistä erää oli pelattu 1:32 kun HIFK johti 6-0. :D
 
Viestejä
8,035
Tuosta mainitsemastasi pelistä pieni kuriositeetti: Tiikerit III oli tosiaan Tiikereiden 03 porukka joka pääsi 02 junnujen C2 SM-sarjaan, ja kyseisenä päivänä heillä oli samaan aikaan 03-aluesarjan pelit, ja heidän ratkaisu oli että he pelaavat itse omat 03 aluehassuttelut ja Tiikereiden 04 pumppu tuli pelaamaan sitten 2 vuotta vanhempien SM-sarjaa. Ekat 8 minuuttia oli HIFK:lle jotain 10-0, jonka jälkeen HIFK lopetti tosissaan pelaamisen. Hieno urheilutapahtuma. :)

Edit: oli pakko tarkistaa tulospalvelusta, ensimmäistä erää oli pelattu 1:32 kun HIFK johti 6-0. :D

Ei näissä muutenkaan pidä mistään yksittäisistä runkosarjapeleistä tehdä johtopäätöksiä, että joku joukkue on väärässä sarjassa. Kumpaankaan suuntaan. Yksittäisiä suonenvetoja on tapahtunut ja tulee tapahtumaan aina. Tällä tasolla tuomaritkin ovat välillä mitä ovat (siksi he viheltävät tällä tasolla) ja sieltäkin voi tulla joku katastrofaalinen punakortti, jonka jälkeen tapahtuu joku täysi teurastus kentällä.

Sitten se, että joku joukkue häviää kaikki pelinsä jollain 10 maalilla on jo täysin eri asia.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Classic - Oilers
17.30
1.635.303.50
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös