Pääkallo.fi

Classic ei ole enää selkeä ykkössuosikki - kuka juhlii mestaruutta tulevana keväänä?

Viestejä
89
Prossa valmentajan paikka on melkoisen tuulinen. Olisiko jo aika vaihtaa näistä asioista päättäviä henkilöitä?

Lisäksi ihmisen muisti on yllättävän lyhyt. Saarikoski on nähty jo Prossa ja Erässä joten ihmetyttää että vielä tähän tartuttiin. Prossa oltu todella epätoivoisia?
 
Viestejä
44
Mutta pääasia, että nyt on hyvä aika ilakoida sillä, että Classic ei pärjää eiksjee?


Minun silmissäni on ainakin ihan positiivista, että Classic saa nyt huomata, että menestys ei ole automaatio ja että menestyksen yksi iso tae on hyvä juniorityö eikä se, että pelaajat haluavat sinne siksi, että siellä on jo valmiiksi pelaajia, jotka takaavat mestaruuden.

Jos Classicissa ei olisi menneinä vuosina vain nojattu menestyspelaajiin, olisi heillä ollut vuosia aikaa "tuottaa" lahjakkaita junnuja, jotka olisivat saaneet olla "isojen" pelaajien opissa. Nyt Classicin omia junioreita ei juuri kentällä pahanteossa näe.

Hieman myös pisti korvaan alkukaudesta kommentit siitä, että nyt seura on uuden edessä ja pitää esimerkiksi ryhmäyttää joukkuetta - tätä ei kuulemma ole menneinä vuosina tarvinnut tehdä. Itse kokisin, että joka ikisenä kesänä olisi syytä ryhmäyttää joukkue, jotta kaikki saavat kokea olevansa osa porukkaa.

Classic on menneinä vuosina konkreettisesti itkenyt sitä, että he eivät voi pärjätä Champions Cupissa, koska muut suomalaisseurat ovat niin huonoja. Nyt on ehkä vaihteeksi ihn hyvä olla se seura, jonka huonoa tasoa muut voivat itkeä.
 
Viestejä
8
Olipa tuo edellinen kommenttini ajankohtainen...

Pro on tehnyt nähdäkseni kaksi virhettä:
1. Kaipion potkut
2. Pulkkisen rekrytointi

Uudet valmentajat on hyvä valinta. Valitettavasti harjoittelussa kesällä ja aiemmin syksyllä tehtyjä virheitä on uuden valmennuksen kauden mittaan haastavaa korjata. Onneksi epäonnistuneen valmennuksen aiheuttamat lukuisat loukkaantumiset paranevat aikanaan ja pelureita saadaan takaisin sairastuvalta. Huonon harjoittelun aiheuttamia fyysisiä puutteita on samoin vaikea korjata tässä vaiheessa kautta, kesä meni jo. Suurin yksittäinen tekijä, johon uusi valmennus voi vaikuttaa nopeasti on selkeä johtaminen harjoituksissa ja pelitilanteessa sekä oheistapahtumissa. Pelaajien taitotaso on Suomen huippuluokkaa. Valmentajanvaihdos nostaa minun silmissäni Pron takaisin finaaliehdokkaaksi. Saarikoskella on tietojeni mukaan erinomainen käsitys oikeanlaisesta peluutuksesta, se voi olla avain parempaan pelaamiseen. Jouhtenesta en tiedä mitään, mutta saavutukset pelaajana ovat huikeat. Ne antavat mahtavan selkänojan valmentamiselle. Molemmilta löytyy päävalmentajakokemusta ja sitä kautta osaavat johtaa, tsemppiä tuleviin koitoksiin..
 

Jussi Koivunen

No mutta. Hienoa että sarja on tällä hetkellä näin tasainen ja pelit viihdyttäviä. Palvelee lopulta kaikkia. Tälläkin viikolla pari matsia joilla iso merkitys kärkitaiston suhteen.

Perjantaina: ErVi-PSS
Lauantaina: Koovee-SSRA

Lisäksi toki viime kauden finaaliuusintaa, eli SB Pro-Classic.


Kannattaa nauttia nyt kun sarja on mielenkiintoisempi kuin aikoihin.
 
Viestejä
89
Onneksi epäonnistuneen valmennuksen aiheuttamat lukuisat loukkaantumiset paranevat aikanaan ja pelureita saadaan takaisin sairastuvalta. Huonon harjoittelun aiheuttamia fyysisiä puutteita on samoin vaikea korjata tässä vaiheessa kautta, kesä meni jo.

Käsittääkseni joukkueessa on erillinen fysiikkavalmentaja. Jos pelaajat eivät ole fyysisesti hyvässä kunnossa niin se ei taida olla Pulkkisen vika.
 
Viestejä
44
Jos lukee tekstejäni edes kutakuinkin neutraalisti, niin huomannee, että iloitsen tasaisesta sarjasta, josta tulevaisuuden huipuilla on nyt aiempaa parempi ja motivoivampi tilanne päästä huipulle.

Itse en täysin allekirjoita laadun ja toiminnan jatkuvuutta Classicin kohdalla, koska joukkue kyykkää tällä hetkellä niin pahasti. Laatua on ollut niin kauan, kun siellä on ollut ne pari kenttää maajoukkuetason pelaajia, mutta jatkuvuutta ei kyllä minun silmissäni ole, jos seura ei ole tehnyt jo vuosia aiemmin jatkuvaa työtä sen eteen, että joukkueessa olisi voittoon pystyviä pelaajia myös tällä kaudella. Nyt kaksi kantavinta voimaa taitaa olla muualta hankittuja pelaajia, jotka ovat tehneet pohjatyönsä uralleen Classicin ulkopuolella. Tämä ei silti tarkoita, että kirjoittaisin, että Classic on aiemmin menestynyt väärin. Ei, mutta sitä tarkoitan, että aiempien vuosien naisten liigan tasosta erityisen paljon valittaneen seuran on nyt hyvä huomata, että kaikki se menestys ei ole mikään automaatio, vaan duunia on tehtävä. Kuten jo aiemmin kirjoitin.

Kateuskortti on jotenkin täällä internetin maailmassa jo hieman väsähtänyt käsite. En ymmärrä, miksi naissalibandya seuraava henkilö olisi kateellinen jollekin joukkueelle. En ole minkään seuran fani, mutta nautin salibandyssa - niin kuin esimerkiksi kiekossakin - siitä, että menestys jakaantuu tasaisemmin, koska sitä kautta laji saa lisää pelaajia ja katsojia. Nautin myös siitä, että vuosien saatossa paljon esimerkiksi juniorityöhön satsanneet PSS ja Koovee pärjäävät hyvin. Nautin myös siitä, että sarjaan vasta noussut joukkue pystyy jo ensimmäisenä liigasyksynään voittamaan kärkijoukkueita.

Laji kuin laji on tylsä, jos kauden mestarin voi lähes tulkoon ilmoittaa jo kauden alussa. Tällä kaudella niin ei ole, ja se on aivan loistava asia.

On mahdollista, että muistan lukeneeni/kuulleeni tuon kommentin ryhmäyttämisestä väärin. Nyt en valitettavasti löydä kyseistä lähdettä, joten en voi tarkistaa tarkkoja sanamuotoja.

Olen silti sitä mieltä, että ryhmäyttäminen on jokaisessa yhteispeliä vaativassa tilanteessa todella tärkeää, vaihtuipa jäseniä yksi tai kymmenen. Koskaan ei voi olettaa, että pelaaja vain sulautuu joukkoon, koska mitä tiiviimpi joukko on ennen uuden pelaajan sisääntuloa, sen vaikeampi hänen on päästä mukaan toimintaan, jos ryhmää ei sekoiteta ja ryhmäytetä uudestaan. Tämä ihan vain yleisenä kommenttina ilman viittausta mihinkään.
 
Viestejä
8
Käsittääkseni joukkueessa on erillinen fysiikkavalmentaja. Jos pelaajat eivät ole fyysisesti hyvässä kunnossa niin se ei taida olla Pulkkisen vika.

Saatat olla oikeassa. En ole yhtään heidän harjoitusta nähnyt, pelejä olen. Niiden perusteella esitin arvioni. Jälkiviisaana totean kuitenkin ennusteeni 14.9 olleen surullisen tarkka Pulkkisen kyvyistä johtaa joukkuetta.
 
Viestejä
44
En ole missään vaiheessa kirjoittanut, että liiga olisi nyt "parempi ja tasokkaampi" kuin aiemmin. Olisi siis suotavaa, että minun tekstieni lainauksien alle ei kirjoitettaisi tuollaisia väitteitä, joita en ole sanonut.

Sitä mieltä olen, että sarja on nyt tasaisempi kuin aiemmin ja sarja on tällä kaudella mielenkiintoisempi kuin ennen ja pelit hyvätasoisia.

Jatkuvuutta olisi mielestäni Classicin kohdalla ollut se, että lähes joka kausi olisi joku oma uusi juniori saatu kasvatettua huipputasolle. Itse en osaa lähivuosilta nimetä yhtäkään Classicin täysin oman työn tulosta, joka olisi ollut merkittävä palanen mestaruuksissa.

Objektiivista keskustelua tuskin kannattaa odottaa yhdeltäkään keskustelupalstalta, koska jokaisella on omat näkemyksensä.

Jos joukkue on menestynyt noin kymmenen vuotta putkeen ja samaan aikaan tasaisin väliajoin valitellut liigan huonosta tasosta julkisuudesta, lienee aika luonnollista, että nyt joku voi avata vastaavanlaista kritiikkiä kestomenestyjän suuntaan.
 
Viestejä
44
Sanoit: tulevaisuuden huipuilla on nyt aiempaa parempi ja motivoivampi tilanne päästä huipulle (kiitos tasaisen sarja *oma lisäys').

Niin sanoinkin.

Nyt vielä rautalangasta vääntämällä totean, että sanoin pelaajilla olevan aiempaa parempi ja motivoivampi tilanne päästä huipulle, koska sarja on tasaisempi.

En sanonut, että tällä kaudella sarja olisi parempi ja tasokkaampi.
 
Viestejä
44
Tämähän on täydellistä itsepetosta. Ei urheilijan harjoittelumotivaatio voi yksinkertaisesti olla siitä kiinni miten tasainen sarja on ennakkoon luvassa. Ja toisaalta jos aidosti olet tätä mieltä, niin sitten olet myös sitä mieltä että Classic pärjäsi liian hyvin aiemmilla kausilla ja sitä kautta heikensi suomalaisen naissalibandyn kehitystä: koska menestyksellään tappoi kanssapelaajien motivaation.

Kysyn vielä kerran, että oletko oikeasti tuota mieltä vai haluatko oljenkorren, kysyä yleisöltä vai soittaa kaverille?


Koska naisten salibandy ei ole laji, jossa maksettaisiin palkkaa, voi motivaatio harjoitteluun olla kullakin pelaajalla hyvinkin monenlainen.

Kuten olen jo monta kertaa aiemmin todennut, tasainen sarja luo mahdollisuuksia sille, että pelaajat huomaavat, että heillä kaikilla on mahdollisuus voittaa. Yleensä todennäköinen mahdollisuus voittaa lisää pelaajan nälkää ja sitä kautta motivaatiota. Kun nälkä ja motivaatio ovat kohdillaan, pystyy urheilija yleensä parhaaseen mahdolliseen suoritukseensa.

Ei kukaan voi ulkopuolelta sanoa, mikä saa tai ei saa lisätä pelaajan motivaatiota.

Jos mietitään vaikka lukio-ikäistä tyttöä, jolla on salibandyn lisäksi kavereita ja paljon työtä tehtävänä opiskelujensa kanssa, jatkaa hän todennäköisesti ehkä mahdollisesti pidempään ja innokkaammin lajin parissa, jos hän saa onnistumisen kokemuksia. Jos pelaaminen on jatkuvaa häviötä viikosta toiseen, voivat esimerkiksi kaverit ja koulu viedä voiton treenaamisesta.

Koska tapasi keskustella alkaa olla sellainen, että laitat vääriä sanoja suuhuni, jatkat koko ajan vänkäämistä jostakin aiheesta ja kirjoitat lapsellisia mukahauskuuksia, jätän keskustelun kanssasi tähän ja jatkan ilomielellä tällä kaudella pärjäävien joukkueiden seuraamista ja kannustamista.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Indians - EräViikingit
1.12 18.30
1.1210.5010.50
TPS - Happee
2.12 15.00
1.824.952.98
Divari
1X2
1X2
ÅIF - Tiikerit
1.12 19.00
4.955.801.37
Koovee - Rangers
2.12 15.30
2.525.301.95
LNM - Konnat
2.12 17.00
1.198.507.25
M-Team - Hawks
3.12 15.00
2.204.652.32
Näytä kaikki
>
Viestejä
11
Tosiaan, mihin hävisivät Familyn rosterista muutamat pelaajat? Olisiko niin, että seurajohdon puheet eivät sittenkään toteutuneet tosielämässä? Toivottavasti pois lähteneet saavat kunnon mahdollisuuden muualla, mutta antaako Familyn ylpeys moiselle periksi?
Ja mahtoivatko slovakitkaan tietää sopparintekohetkellä, ettei joukkue ole ollenkaan se, mitä annettiin ehkä ymmärtää? Olisi saattanut jäädä paperit allekirjoittamatta?
 
Viestejä
11
Vai että liigaympäristö liikaa viime kevään suomen mestarille? No yllä oleva näyttää niin ammattilaiselta etten viitsi vänkäämään alkaa. Hänellä voisi mieli pahoittua.
 
Viestejä
202
Nina rantanen Classicin naisten liigajoukkueen urheilutoimenjohtajaksi!

Alkaakohan Classic rakentamaan uutta dynastiaa ja ihan omistakin ;) pelaajista no aika näyttää?

KooVee pärjännyt sillain mukavasti tänä vuonna ja varmasti sieltäkin pelaajia hakusessa tulevaisuuden tekijöiksi (huhu) onkohan muuten Liigan taso heikentynyt tälle kaudelle? ei mutta 16v dominoi pistarissa jne?

kaikesta huolimatta mielenkiintoinen kausi tulossa ja katsotaan kuka keväällä kannuja nostelee
 
Viestejä
5
Täälä on niin herkullinen keskustelu, ja osittain myös piikittely, menossa, etten malta olla kommentoimatta. Olen Reinerin kanssa täysin saamaa mieltä siitä, että yhden joukkueen ylivoimaisuus ajaa myös muita parempaan suorittamiseen. Samoin SSV aikanaan pakotti miesten liigajoukkueet opettelemaan puolustamista ja nosti näin koko liigan tasoa. On vaikea kuvitella että Pro ja NST olisivat mestaruusvuosinaan olleet yhtä hyviä ilman Clasua. Tästähän urheilussa on pohjimmiltaan kyse. Tullaksesi parhaaksi, sinun on voitettava parhaat.

Tämän kauden Classic on kuitenkin ollut pettymys. Olen pari peliä heiltä nähnyt ja voi vain ihmetellä, mikä on mennyt vikaan. Joukkueen ikärakenne on kuitenkin ollut tiedossa kaikilla, joten aikaa parempaan suunnitteluun on ollut riittävästi.

Liigan kärjen taso on ainakin omiin silmiin myös heikentynyt. Pro vaikuttaa hidastuneen entisestään ja TPS näyttää edelleen olevan vain yhden kentän varassa. KooVee:sta lähti hurjasti taitoa ja Clasu käytiinkin jo läpi. Mielenkiinnolla odota, miten uusi sarjasysteemi vaikuttaa jatkossa voimasuhteisiin ja ehdottomien huippujen kehittymiseen.
 
Viestejä
42
Oltiin Kaipiosta mitä mieltä tahansa, niin kesäharjoittelua nähneenä voi sanoa, että se loi kyllä vahvan pohjan 2017 mestaruudelle. Ehkä se oli liikaa osalle pelaajista ja aiheutti yllätyksen potkujen muodossa. Pulkkisen johtamistaidoista en osaa sanoa mitään. Omituista ja ehkä luotaantyöntävää on se että pelaajat määrittäisivät seuran/valmennuksen linjan?
 
Viestejä
70
Täytyy palata tähän ketjuun näin kauden loppumetreillä ja kehua juuri pronssia voittaneen Kooveen suoritusta. Henkilökohtaisesti pidin heitä yhtenä putoajaehdokkaana, mutta loppujen lopuksi ei olisi ollut ihan mieletön vääryys, jos pelasivat finaalissa. Hyvää työtä niin fysiikan kuin lajin parissa heillä tehty kauden alla ja aikana. 👍
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Indians - EräViikingit
1.12 18.30
1.1210.5010.50
TPS - Happee
2.12 15.00
1.824.952.98
Divari
1X2
1X2
ÅIF - Tiikerit
1.12 19.00
4.955.801.37
Koovee - Rangers
2.12 15.30
2.525.301.95
LNM - Konnat
2.12 17.00
1.198.507.25
M-Team - Hawks
3.12 15.00
2.204.652.32
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös