Pääkallo.fi

COVID-19 vaikutus salibandykentille

Viestejä
438
Jaksoit lukea tätä ketjua vähän alusta?

Eli pelkän runkosarjan mukaan ei voida määritellä mestaria. Vaihtoehdot on joko tyhjät katsomot tai kausi pakettiin ja sijoitukset mitätöidään.
Tarkoitus ei ole epäillä sinua, mutta olisi mukava tietää, mistä tämä varma tieto on, että tuo olisi mahdotonta. Siis, onko tämä vain tuo sinun kuulemasi perusteella, vai olisiko antaa jotain virallista tämän tueksi?
 
Viestejä
122
Jotenkin mä en nyt pidä tuota uraansa lopettavien pelaajien keissiä tässä kovin oleellisena. Eiköhän heille ratkaisu löydy tuossa skenaariossa :D

Minäkään en usko, että liitto voisi alkaa sanelemaan kauden lopputuloksia. En tiedä mitä salibandyn kilpailusäännöissä sanotaan, mutta yleensä joko pelataan sääntöjen mukaan tai sitten mitätöidään. Ensi kaudellekin on kuitenkin vielä aika paljon pelaamalla ratkottavia asioita auki.
 
Viestejä
88
Suurin ongelma on seurojen talous. Koronasta johtuen tulee pienten yritysten konkurssiaalto. Sama tilanne ylivarojensa eläneillä ja taloudellisesti tiukilla olevilla seuroilla. Pudotuspelien kassavirtojen peruuntuminen tuo vaikeuksia varsinkin säbässä, jossa muutenkin ollaan heikoilla. Monella seuralla palkkioiden maksukyky menee huonoksi ja menetyksiä ei paikata nopeasti. Oma vinkki on nopeat diilit televisiointien suhteen, sarjat pelataan loppuun tyhjillä katsomoilla ja yleisö nauttii pelit kotona ruutujen ääressä, mutta seurojen pitää saada tulovirtoja nykyistä enemmän tästä mallista.
 
  • Tykkää
Reaktiot: FBI
Viestejä
6
Tämä on yleismaailmallinen fakta. Formuloiden osalta on heidän kilpailusäännöissä sellainen mahdollisuus, että jos kilpailu keskeytetään 75%:n jälkeen tai kahden tunnin jälkeen tjsp, niin sen hetkiset tulokset ovat "lopullisia" ja jossain tapauksissa pisteet puolitetaan yms.

Sen sijaan sarjamuotoisessa joukkueurheilussa ei ole tämmöistä force majeure pykälää, ja tällöin sarjakausi pelataan jollain tavoin loppuun tai vaihtoehtoisesti kausi keskeytetään.

Jos tämmöistä force majeure pykälää ei ole ollenkaan niin kielletään säännöissä erikseen menettely runkosarjan voittajan mestariksi julistaminen pudotuspelien keskeytyessä?

Juridiikkaan huonosti perehtyneenä kiinnostaisi myös tietää millä tavoin juridiset pykälät tulevat vastaan?

Yleismaailmallinen fakta anonyymin suusta keskustelupalstalla vaatii hieman tervettä lähdekritiikkiä.
 
Viestejä
384
Kerro tosiaan mikä se pointti tuossa on:Ei ketään voi pakottaa pelaamaan jos hän haluaa lopettaa olisi sitten minkälainen sopimus hyvänsä. Kokonaan toinen asia olisi se, että haluaisi jatkaa toisessa seurassa yms, mutta tuossa yllä puhuin uran jatkamisesta joka on täysin henkilökohtainen asia.
Voisin kuvitella että Seinäjokelainen varmaan haki spekulaation tasolla sitä, että pelaaja ajattelee että eihän sitä voi uraa lopettaa nykyisten olosuhteiden vallittessa, vaan "pakko" kai se on vielä ensi kausi pelata, että voi lopettaa ns. kunniakkaasti. Ei kukaan varmasti voi pelaaja pakottaa, mutta pelaaja itse saattaa ajatella, että pakko kai tuo on vielä one more year. Eihän se ole pleijareissa pelaavan miellyttävää laittaa kenkiä naulaan koska joku määrää kauden keskeytettäväksi, tai tyhjille katsomoille pelaten.
 
Viestejä
58
Toivottavasti tulee pian tieto miten mahdollisesti tämä vaikuttaa jäljelle jääneiden pelien hyvitykseen joukkueille ja seuroille. Varsinkin alasarjoissa sekä junnuissa, joissa useimmiten vain pelit merkitsevät eikä menestyminen ole se tärkein asia. Miten mahtaa treenaaminen isoissa usean kentän hallikomplekseissa jatkua?
 
Viestejä
1,669
Jos kausi mitätöidään ja sijoituksia/mitaleita ei jaeta, mitätöidäänkö myös runkosarjan pisteet, pistepörssi, maalipörssi, syöttöpörssi, jäähypörssi, torjuntatilastot? Entä joutuvatko pelaajat palauttamaan pelaajapalkkiot seuroille? Entä joutuvatko seurat palauttamaan pääsylipputulot esim. kausikortin hankkineille? 😊
 
Viestejä
18
Näin todella lyhyesti, niin mm. urheilujuridiikan osalta esim. pelaajasopimusten osalta ja muun juridiikan osalta esimerkiksi pelaajavakuutusten yms osalta jotka ovat sidoksissa nimenomaan tiettyyn päivään (30.04) eikä "kauteen".
Tästä vahvasti erimieltä. Ainakin OP mainostaa tuota sporttiturvaa niin, että on voimassa yhden kauden kerrallaan. En ole myöskään pelaajasopimuksessa nähnyt päivämäärärajoitusta, vaan nähdyt on tehty aina kaudelle x-y.
 
Viestejä
495
Tästä vahvasti erimieltä. Ainakin OP mainostaa tuota sporttiturvaa niin, että on voimassa yhden kauden kerrallaan. En ole myöskään pelaajasopimuksessa nähnyt päivämäärärajoitusta, vaan nähdyt on tehty aina kaudelle x-y.
Jääkiekon liigassa sopimukset tehdään kestämään tiettyyn päivään asti, joka on nykyisillä sopimuksilla 30. huhtikuuta - siis mikäli sopimus loppuu ko. kauteen. En tiedä, onko Salibandyliigassa sama käytäntö.
 
Viestejä
18
Väärin - sillä totta kai OP ja muut puhuvat yleisesti "kausista" markkinointimielessä, mutta fakta on se, että käytännössä sopimukseen on ilmoitettu (sopimus)kauden virallinen alkamis- ja päättymispäivä ja sama koskee myös pelaajasopimuksia (ja yleisesti kaikkia määräaikaisia työsopimuksia). Tämä varsinkin, kun eritoten urheilussa tuo "kausi" ja sen päättyminen riippuu joukkueen menestyksestä.
Myönnän virheen. Ainakin tuo lisenssin mukana ostettava vakuutus voimassa kuitenkin 31.7 saakka, eli sen suhteen ei pitäisi olla ongelmaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös