Pääkallo.fi

Divarin kausi 2021-22

Viestejä
90
Kirjoitellaan lyhyesti ajatuksia joukkueista nyt kun kautta on saatu pelattua ensimmäiset 3 kierrosta pääosin:

1. M-Team on avannut vahvasti, maalinteko sujuu ja oma pää on saatu tilkittyä. Yhtäkään peliä en ole tiimiltä valitettavasti nähnyt, joten tilastojen valossa mennään. Hieman yllättäen Simo Metsikkö on jäänyt ilman vastuuta, vaikka itse pidän hyvänä kassarina. Toisaalta hyvin ovat Leino ja Straubhaar vetäneet.

2. Kooveella maalinteko sujuu viime kauden tapaan. FBC:tä vastaan 8 maalia oli todella kova, vaikka rankkareilla taipuivatkin. Omiin antavat kyllä järkyttävän paljon maaleja. Aki Hietanen on avannut kauden todella pirteästi pistepörssin puolella tehoin 4+6=10

3. FBC Turku on avannut hieman takkuisasti vaikka pisteitä on ropissut. Salbaa vastaan niukka voitto ja Kooveeta vastaan aivan unessa pelin alussa. Päästänyt omiin yllättävän paljon maaleja. Nostona FBC:n rankkarit Kooveeta vastaan: 5/5

4. Rauman Salba on kerännyt itsensä erinomaisesti. Kauden avauksessa niukka 7-6 tappio sarjan ennakkosuosikille FBC:lle, jonka jälkeen melkoiset pölläytykset Pirkoista (3-11) ja Saipasta (7-12). Jani Lehtoniemellä 9+2=11p kolmeen otteluun ja kylkeen mehevä +11. Vahva startti koiralaumalle!

5. Liminka on aloittanut viime kauteen nähden todella vahvasti. Kovia menetyksiä kokenut ryhmä voitti avauskierroksella Welhot ja seuraavalla aina yllätysvalmiin Rangersin. Tänään kuitenkin takkiin M-teamilta. Pelaajanostona Valtteri Lämsä, joka on ainoana pelaajana +/- tilastossa pakkasen puolella. Vahva startti myös pohjoisen pojilta. Valitettavasti striimin laatu oli edelleen täyttä kuraa ainakin avausottelussa. Toivottavasti saavat kuntoon!

6. Saipa aloitti kauden ennakkoon heikompia ÅIF:ia ja O2:sta vastaan melkoisella maali-iloittelulla. Tänään kuitenkin Salba haki maalijuhlista kolme pistettä. Nostetaan Saipasta Aatu Lavikka (0+4) ja Aapo Kilpeläinen (3+3), jotka ovat tarjonneet kivasti tukea Juuso Kekille.

7. Kesällä vahvistuden Pirkkojen kauden avausta ei voi kutsua vahvaksi. Rankkarivoitto Hawksista oli tasoa OK, mutta Salba kylvetti Pirkkalan ylpeyttä totaalisesti etenkin kolmannessa erässä. Tänään toki hieno voitto Pommarista lukemin 3-4. Tilastohuomiona Tino Välimaan ja Mikko Kelkan roolien vaihtuminen. Taktisesti ei ollut nähtävissä vieläkää oikein mitään uutta.

8. Vasta kaksi ottelua pelannut Hawks on edelleen vähän katsomaton kortti. Edelleen improvisoitua sählyä pelaavalta haukkaparvelta kauden aloitus on ollut "ihan ok". Pirkoille tappio rankkarikisassa ja selvä 9-5 voitto Soittorasiasta. Toisaalta ainaki SR-pelissä tekivät paljon maaleja vastustajan virheistä. Nostetaan Hawkseista Severi Hopsu, joka on tuonut selkeyttä maalivahtipeliin ja aiheestakin kritisoi Twitterissä Pirkkojen veivi-rankkareita.

9. Josba vahvistui vasta loppukesästä melko kovalla katraalla ja kauden aloitus oli mitä parhain: 6-0 tanssit O2:n kustannuksella. Kahdesta seuraavasta kuitenkin tappiot ennakolta vahvoja M-teamia ja FBC:tä vastaan. Nostona maaliero 10-9, joka tarkoittaa todella vähämaalisia kamppailuja verrattuna esim Kooveeseen. Ruokonen lähti, mutta pelikirja jäi? Josban hyökkäyskalusto kyllä riittää mielestäin kyttäämistä luovempaan peliin.

10. Rangers vahvistui Josban tapaan vasta loppukaudesta. Joukkue on avannut mielestäni hieman alavireisesti, mutta eiköhän Kirkkonummen ylpeys nähdä taas vahvana Playoffeissa. Positiivisena nostona lajirajat ylittävä kausikortti ja negatiivisena uusi kotiluola, jonka piti valmistua jo viime kevään playoffeihin, mutta on edelleen kesken.

11. Ennakkoon varsin ison kysymysmerkin omannut Soittorasia pelasi tuloksellisesti melko tasaväkisen ottelun Kooveeta vastaan, melkein yllätti Åifin (JAV kuitenkin) ja hävisi Hawksille. Kysymysmerkki ei omista papereista ole juurikaan hälvennyt. Positiivisina nostoina Konsta Airaksinen ( 2+2), sekä erittäin luova selostaja-kaksikko.

12. Åifin alku on ollut hankala. Alla selvä tappio Saipalle ja yllättäen Soittorasialle jatkoajalla. Eiköhän silti hae "yllätyspisteet" sarjan kärkijoukkueista. Nostetaan ÅIF:sta esiin kulttipelaaja Jan Qvickström-Helling, joka jatkaa edelleen huikeaa uraansa sipoolaisten takalinjoilla. Toisena nostona on tulisieluisen Arttu Puskan paluu

13. Kauden suurimmasta yllätyksestä vastaa O2-jkl, jota ovat kurittaneet sekä Josba että Koovee (6-12). Amppariparvella on alla kaikkinensa kolme tappiota, eikä ainakaan Koovee-matsi lupaa kovinkaan ruusuista jatkoa. Nostetaan esiin loppukaudesta siirtynyt Elmo Lavonen, joka on ollut selkeästi näkyvin O2-pelaaja, ja painanut kaksi aika kivaa rankkarimaalia.

14. Sarjan viimeisenä on suoraksi putoajaksi povatut Welhot. Kauden alku lupasi todella pahaa, sillä Savon ylpeys otti tukkaan 8-2 Limingalta sekä 9-1 M-teamilta. Ehkä tämän päivän Koovee-tappio (6-4) antaa lupauksia paremmasta? Nostetaan kolmikko Veeti Koivisto, Mika Rissanen ja Eetu Juvonen, jotka ovat yhteensä ottaneet hyytävät -34 (-12, -11, -11) kolmeen matsiin. Vertailun vuoksi kolmikko Tirkkonen, Haikonen, Väisänen on +1 kukin.

Disclaimer: En ole ehtinyt katsomaan 25.9. otteluita, joten tilastoilla mennään.
 
Viestejä
25
Hieman yllättäen Simo Metsikkö on jäänyt ilman vastuuta, vaikka itse pidän hyvänä kassarina. Toisaalta hyvin ovat Leino ja Straubhaar vetäneet.
Simo on loukissa. Ei mies oikein tahdo pysyä kunnossa. Joka kausi mies on pitkiä aikoja loukissa, valitettavasti. Simon ollessa kunnossa, Simo on kyllä se pelaava ykkösmaalivahti.

Noin muutoin, hyviä mietteitä ja havaintoja. Itselle isoin yllätys on ollut O2, joka tuntuu olevan todella sekaisin. Mitähän siellä on kesä tehty? Omissa soi koko ajan, puolustus vuotaa? MV-ongelma? Myös Rangersin tuntuu meno tahmealta. Straubhaar imuroi ekassa pelissä Rangersille voiton, muutoin ollut aika nihkeetä ja omissakin tuntuu soivan turhan usein. Åifin papat on taas vuoden vanhempia ja hitaampia. Pelissä ei mitään ideaa ja Puskallekkaan ei tartu. Hosiasluoman huuto kuuluu jo Ouluun asti. Welhot on siellä minne se kuuluukin. M-Teamin kova meno pienoinen yllätys. Muuten aika odotetunlainen tilanne. Katsellaan uudestaan 10-kierroksen jälkeen. Ollaan fiksumpia silloin.
 
Viestejä
91
ÅIF on siellä missä kuuluukin, jos kokoonpano on kuten kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Divari on sen verran kova sarja, ettei ole varaa antaa tasoitusta parhaiden poissaolojen myötä. Saipa ottelusta puuttuivat Korpiniemi, Furu ja Kuisma, SR pelistä Korpiniemi, Furu, From, Ylä-Autio. Kaikki kahteen kenttään meneviä miehiä. 02 menetti arvokasta kokemusta paljon ja vaikeaa on ollut. Lisäksi Sampo Laukkala ei ole uusissa ympyröissä pystynyt tehoilemaan, ei ole aina saletissa että seuran vaihtuessa tehot seuraavat mukana. Elmo Lavonen on taas ollut käänteinen Laukkala, mutta Kinnusen vaeltaessa pikkuvarjoissa on tulos neljän kierroksen jälkeen tämä.
 
Viestejä
90
Instagramin mukaan 26.9. kaavailtu Welhot - Hawks peruttiin savolaisten koronatartunnan takia. Toisessa ketjussa maininta, että edellinen koronatartunta joukkueessa ollut 3.9. Ei nämä ainakaan helpota Welhojen tilannetta.
 
Viestejä
5,610
Miten Divarin Cup-kierroksen pelit tällä kaudella menevät? Ne varmaan kuitenkin pelataan kaikki tässä parin viikon sisällä? Onko se suoraan tuo 9.10. kierros, eli:

09.10.2021 15:30 AC Ruskeasuo 1 M-Team - SaiPa
09.10.2021 15:30 Palokan koulukeskus 1 O2-Jyväskylä - Rangers
09.10.2021 17:00 Krankka-areena 1 LNM - ÅIF
09.10.2021 18:00 Raatekankaan Liikuntakeskus 1 Josba - Pirkat
09.10.2021 18:00 Kuopiohalli 1 Welhot - Soittorasia
09.10.2021 18:30 Rauman Kauppaoppilaitos 1 SalBa - Koovee
09.10.2021 19:00 Kupittaan ph 1 FBC Turku - Hawks

?
 
Viestejä
91
Seppo Talon divarin nostot. Seppo valitsee 3-6 kierroksen jälkeen jokaisesta joukkueesta yhden pelaajan joka jättänyt mainion kuvan itsestään, sekä alkukierrosten pettymyksen pienine perusteluineen.

1) M-Team

- Sepen onnistuja: Mikko Levänen. Viime kaudella Levänen taisi pelailla nuoruuden kotiseuduillaan Blackbirdsissä. Koronan takia kausi jäi hyvin Mikkonaiseksi, joten Leväselle summattiin koko kaudella neljään peliin 7 pinnaa. 1998 syntynyt Levänen on tottunut junnuissa ensin Blackbirdsissä ja myöhemmin Tiikereissä olemaan johtava pelaaja- ja nyt vihdoin näyttää että hän lunastaa lupaukset myös aikuisten sarjoissa, ja tekee sen vielä divarin vahvimman materiaalin joukkueessa. Viime kauden Levännenä on nyt täysissä voimissa, ja se näkyy pörsseissä.

- Sepen pettymys: Pettymyksiä ei M-Teamin vahvasti esiintyneessä ryhmässä ole, pikku tahra Marcel Straubhaarille joka imuroi avauskierroksella sen verran, että Rangers varasti pisteet Antti Itkosen juhlaottelussa. Sittemmin Straub-haarat ovat pysyneet paremmin kiinni, ja materiaalin mukaisesti M-Team säteilee divarin korkeimmalla korokkeella alkukierrosten jälkeen.

2) LNM

- Sepen onnistuja: Sepe kovasti epäili Vesa Heikkisen karistettua divarin tomut jaloistaan "lopullisesti", ja Mika Heiskasen karattua siirtomarkkinoilla maisemiin, että LNM tulee tästä maksamaan hintaa. Limingan Riittomiehet kaivaa kuitenkin mestarillisesti divaritasolle hyvin riittäviä jatkumopelimanneja, joten Sepe pyytää mitä nöyrimmin anteeksi Pohjoisen pojilta. LNM:n hyökkäys on ollut sarjan avauskierroksillä leveä ja tehokas. Näin ollen edes Aki Karjalaiselta ei ole tarvittu tuttuja päälläänseisonta-iltoja, mutta Karjalainen saa silti Sepeltä onnistujapystin. Ilman hyvää maalivahtia divarissa pärjääminen ei onnistu, pohja on Limingalla kunnossa. Näillä päivitetyillä spekseillä LNM on Akiopanelisti jälleen kevään playoffissa, jo nyt Seppo povaa varmaa pääsyä seitsemän joukkoon.

- Sepen pettymys: Tämäkään ei suuren suuri pettymys ole, kuten ei Tiimin Straubhaarkaan. Puhukoon pikemmin kunnioitusta hyvän pelaajan suuntaan, Niko Latvakoski on tehnyt viiteen peliin kuusi paunaa, mutta pystyy tekemään vaikka tuplat tahi triplat kun saa koneen käyntiin. Tällä saralla LNM hyökkäys on erinomaisessa formussa, kun reservissäkin on vielä tehoja piipussa. LNM hyökkäys ei ole Latvasta laho.

3) FBC TURKU

- Sepen onnistuja: Edelliskaudella 31 kertaa kihauttanut Antti Vuorinen ei ole kaikkien silmiin divarin näyttävimpiä hahmoja, mutta on erittäin tehokas. Hän ei kerää nimellään samanlaista huomiota kuin Sokka, Aaltonen tai Hyytiäinen- mutta tekee tasaisen vahvasti tehoja ja johtaa nytkin BeeCeen sisäistä pörssiä kymmenellä teholla. Vastustajalle on aina vaaran paikka kun Kantti Vuorinen suuntaa isolle kierrolle.

- Sepen pettymys: Kasperi Kantosen CV muistuttaa pitkälti jääkiekosta Juhis Aaltosen vastaavaa. Lahjakas, mutta jostain syystä maisema vaihtuu maksimissaan parin vuoden välein, ja läpilyönti jää joka paikassa tulematta. Hengenluojana Kantonen on joukkueessaan isossa roolissa, mutta jotenkin odottaisi että se läpilyönti pelillisestikin lopultakin tulisi. Pitkän ajan suorituksista saa tällä kertaa köyhän miehen Juhis Aaltonen tittelin, koutsin odottaessa että "vihdoinkin Kanto Sen vastuun. "

4) HAWKS

- Sepen onnistuja: Aaro Pohjanmaa. Viime kaudella Pohjanmaa veti divarissa debyyttikautensa ihan mehevissä merkeissä, ja sama tahti on jatkunut pienellä parannuksella tälläkin sesongilla. Neljässä pelissä komeat tehot 7+1, ja kantaa vastuun myös ylivoimalla ja rankkareissa. Lisäksi skouttaaville vastustajien koutseille ilmainen vinkki : Teemu Kantanen on pelannut vasta yhden pelin, mutta voisi olla mainittuna myös tässä. Pelkkiä oikeita ratkaisuja, ja kaikesta näkee että pelikäsitys on tälle tasolle pykälän edellä valtaosaa jengistä. Voi olla erittäin salonkikelpoinen, kunhan pääsee enemmän peleille. Sitten voin ottaa enemmän Kantasta asiaan.

- Sepen pettymys: Elia Tölli. Kaksi peliä ja plusmiinus kahden verran pakkasella. Viime kauden hyvä kausi antoi odottaa, että täältä tulee Hirmuinen Tölli, ja että pelaaja olisi Pohjanmaan kanssa samoilla viivoilla. Usein kuitenkin käy niin, (vaikka Tölli on aikanaan pelannut divarissa hajaotteluita EV Akatemian paidassa, niin Sepe pitää edelliskautta hänen "täytenä debyyttikautenaan"), että kärsitään toisen kauden kirouksesta. Vielä voi olla liian aikaista sanoa onko Töllin kohdalla näin, mutta kaikki pelit voittaneen Hawksin riveissä olisi odottanut tehoja ja plussia myös Tölliltä. Lisäksi mikäli sponssiosasto hereillä, yhteys puhelinoperaattoriin: Töllistä EliaSonera pelaaja!
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
5) KOOVEE:

- Sepen onnistuja: Peteris Trekse. Latvialaisista Rolands Kovalevskisiä hehkutettiin huippuhankintana ennen kauden alkua, mutta sen sijaan Kooveen onnistuja on ollut tuttu Trekse. T-Reksillä on jo 45 ja 42 pinnan divarikaudet alla, ja tällä kaudella merkit ovat että enkat menevät rikki. Kooveella on käsittämättömän monta alle tasonsa pelaavaa, mutta Trekse on riekkunut kuten ennenkin. Ehdoton onnistuja.

- Sepen pettymys. Tässä on jo valinnanvaraa. Kovia liigataustaisia nimiä ollut yllättävän isoissa ongelmissa, mutta kaksi paistaa vielä ylitse muiden tässä kategoriassa. Ville Alkilla ja Petteri Puustisella on ollut todella hankala alkukausi. Rumat plusmiinukset ja pörssissä kiikarit eivät varmasti edusta sitä, mitä Japi Riihimäki halusi herroilta nähdä. Riihimäki lieneekin piiskaamassa Japina selässä. Koovee onkin maistanut materiaaliinsa nähden jo liikaa tappion karvasta Alkkia, ja vaatisi kokeneilta pelaajilta ehdotonta LisäPuustia, englanniksi Petter Performance. Mycoazh järjestelmän p(alkit) näyttää suoranaista kuraa, ja Villeimmissä unelmissa Alkki parantaa. Koovee ei halunne tilanteeseen, jossa nousu karahtaa kokeneisiin pelaajiin alkkiviivoilla.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
6) SAIPA

- Sepen onnistuja: Aapo Kilpeläinen. 2004 syntynyt ei pystyisi tuuraamaan Saipan bussikuskia sairastapauksessa, mutta pelillinen ote on miehistynyt viime vuodesta reippaasti. Aapo onkin ollut Kilpeä kiillottamassa, sillä viime kauden (11) piste-ennätys mennee uusiksi jo reilusti ennen joulua. Mälkiän lätkävideot ovat joidenkin tehoja hieman syöneet, mutta Aapo on laittanut koksia uuniin ja ansaitsee alkukauden onnistuja tittelin. Lisäksi tässä osastossa voisi olla mainittuna Jarno Pensikkala, sillä pensinäkemä hämää. Stig-viiksinen veivari vaikuttaa vaarattomalta, mutta viimeistely onkin Pensiluokkaista. Nostanut tasoaa Turun ajoista, nyt Jarno ilotulittaa Beeceen opeilla mallilla "Stalinin Turut".

- Sepen pettymys: Saipassakaan ei selkeää pettymystä ole, mutta niin hyvässä kentässä Oskari Möykkynen pelaa että tehoja olisi odotettu hieman enemmän. Ihan pieni "toisen kauden Giroux" kuitenkin päällä, Kekin ja Huppusen seurassa pitäisi nautiskella Oscarin arvoiset suoritukset. Pidetään kuitenkin luotto päällä, että kauden edetessä tehot löytyvät ja Oskari Möykyttää maaleja viimekautiseen malliin- tähän Saipalla on ehdoton tarve, sillä tehoja lähti viime kauden joukkueeseen verraten. Möykkysellä on lisäksi agenttimaiset ominaisuudet tehojen toteuttamiseen. On parasta silmänkääntöä, kun ulkonäkö on vaarattoman pelaajan- ja todellisuudessa tappajahai onkin pinnan alla aivan jalan juuressa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
7) JOSBA:

- Sepen onnistuja: Jasu Holopainen. Josban junioripolkua tallannut Holopainen vietteli viime kaudella divarissa debyyttikauttaan 12 pinnan (3+9) edestä. Lauri Piirosen sentterinä on kiva paikka toimia, kun Late kiittää tarjoilusta. Neljään peliin 0+6 ja mukavat plusmiinukset antavat varmasti lisäpontta, ja kaikki mahikset hienoon kauteen on olemassa. Todennäköistä kuitenkin on että Piirosen liigaanlähdön myötä Joensuun Jasukasluku menee yhden miikalle, ja tällöin Holopaisen level mitataan seuraavan kerran. Nyt on mukava rakentaa uraa Laten siipien suojassa. Late tarvitsee tietenkin myös aseenkantajia, ja Joensuun uudeksi Sancho Panzaksi on tarjolla muuan nuori Fetja. Maukkaat esitykset välittyvät solidsportin välityksellä Etelä-Suomeen naakka.

- Sepen pettymys:

- Meritoitunut liigastarbo Olli Arkkila muutti kimpsut ja kampsut Itärajalle, ja tuli suurella pöhinällä vahvistamaan Josbaa. Divarin ja liigan erosta puhutaan aina todella paljon, ja siihen nähden neljään ekaan peliin tulleet 0+1 ja +1 eivät ihan vielä riitä vakuuttamaan Sepeä. Liigassa 15-20 pinnan mies pitäisi vaihtokurssin mukaan olla dirressä 25-40 paunaa, mutta sulautuminen uuteen joukkueeseen voi ottaa aikansa, joten katsotaan rauhassa. Selvää kuitenkin lienee, että myös Josban valmennus asettaa Arkkilalle myös pistepaineita. Ollivoittoinen alku kuitenkin kääntynee duuriin ihan itsestään ajan kuluessa. Hyvillä duureilla jo seuraavien kierrosten aikana.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
8) PIRKAT :

Sepen onnistuja: Markus Kaivanto. Talvivaaran kaivos ei tätä miestä kaipaa, mutta Pirkat kyllä. Alkuviikon saikulla Ma-Ke, ja Kaivan-To. Ei hyvä bisneksen kannalta. Mutta sitten asiaan : Hyväliikkeinen hyökkääjä lienee pudonnut nuorena Pirkkalassa ruokaöljypataan, niin liukkaasti Kaivanto luistelee pieniin ja ahtaisiin väleihin, ja on hanakka myös hakemaan ratkaisuja. Viime kauden 6 pistettä ja tämän kauden 1 eivät kerro potentiaalista mitään, hieman terästämällä tässä voi piileä potentiaalinen ketsuppipullon räjäyttäjä. Jos Pirkat haluaa kaivaa tällä kaudella kultaa playoff-paikan muodossa, siihen tarvitaan Kaivuria. Tähän sarakkeeseen ehdolla myös taitava Jiri Tervo, joka voi jiritellä jättiyllätyksen Divarin kauden tulokas-äänestykseen mennessä.

Sepen pettymys: Sami Ärlig. Kokenut Ärlig alkaa olla jalalla aika ajoin vaikeuksissa, ja etenkin tuplaviikonloppujen jälkimmäisissä peleissä piiputus alkaa näkyä jo Solidsportinkin kautta lehtereille. Ärlig ei pysty jalalla haastamaan, ja joskus se hidastaa oman kentän peliä liiaksikin. Näin ollen ratkaisut vievät peliä pykälän verran aina taaksepäin, ja Pirkat joutuu hakemaan vauhtia muutaman jaardin taaempaa uudella yrityksellä. Myös urheilullisen Mika Salon plusmiinus on yllättävän paljon pakkasella. Maalin edestä rouhimalla ei ole tullut tehoja aiempien vuosien malliin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
9 ) SALBA

- Sepen onnistuja: Jani Lehtoniemi. Vaikeat loukkaantumiskierteet ja pari hankalaa Espoon vuotta ovat ohitse, ja Lehtoniemi johtaa jälleen Raumalla orkesteria vanhaan malliin. 5 pelin jälkeen valinta divarin kuukauden pelaajaksi, ja se ei tällä CV:llä ole mikään yllätys vaan odotettu tulos. Usean muun "kovan" divarimiehen CV:t ovat Lehtoniemen vastaavan rinnalla VC-paperia, Salban kaltaisessa liigakonttausjoukkueessa aivan karmeat tehot Salban liigavuosilta. Turha sitä on kierrellä tai Kaerla: Sarjan paras pelaaja on tässä.

- Sepen pettymys: Tomi Lahti. Kokenut Lahti on tehnyt paluun pääsarjatasolle muutaman Suomisarja ja 2.div kauden jälkeen. Divariin on joskus vaikea palata vuodenkin tauon jälkeen, ja tässä kohtaa muutama välivuosi on yllättänyt kokeneen pelimannen oikein kunnolla. Tuskin osasi arvata liigakaukalot jättäessään, että "Kun tänään Lahden", niin muutaman vuoden päästä divarissa mennään kovaa ja plusmiinus on hyytävästi pakkasella, -8 plusmiikkasarakkeessa tähän kohtaan. Jouluun mennessä nähdään suoko Lahti vielä antejaan Salballe, vai miten 29-vuotiaan pelimiehen paluun kanssa kävi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
10) SOITTORASIA:

- Sepen onnistuja: Materiaalin yllättäväkin leveys. Tsempparijoukkue ei nimillä loista, mutta on osoittanut pelot divarin heittopussiksi joutumisesta aihettomaksi. Peräti viisi pelaajaa kuudessa pisteessä viiden matsin jälkeen tarkoittaa, että ratkaisijoita on löytynyt ihan mukavasti. Siksi nostetaankin onnistujaksi "yllättäjien armadan leveys". Koko kauden tason pitäminen on tietenkin vielä mittaamatta, mutta esim vierasvoitto FBC Turusta ei onnistu huonolta joukkueelta joten jännitetään millaista jatkoa seuraa:

- Sepen pettymys: Sepe tietää, että kaikilla divarijoukkueella ei ole ylipäätään resursseja järjestää selostettuja divariotteluita. Mutta tähän kohtaan on pakko jyrähtää, että tälläkin keskustelupalstalla mainittu Soittorasian persoonallinen selostajakaksikko saa tämän maininnan itselleen. Koitan pysyä Rasialinjalla palautteeni kanssa, mutta ihan aikuisten oikeasti jos Divari halutaan mieltää huippu-urheiluksi niin hitto soikoon ei selostaja voi vetää pelaajien etunimillä. Jos joku kokeilisi tätä itsemurhataktiikkaa perinteisissä pallopeleissä, ei kellään riittäisi pokka avata palautekanavia Jatkoajan sekä futisforumin keskustelupalstaa, sillä siellä tarjoiltaisiin ensimmäisen asteen murha palautteen muodossa. Lisäksi urheiluvisa-applikaatioissa tulis takuulla nollaa paunaa nyt aikuisena, jos ylen Izvestija turnausta ois aikanaan selostettu: Sergei, syöttää Vjatsheslaville- jälleen Sergei, Vladimir menetti juuri kiekon. Kyllä, sukunimet tai ihan ilman ääniä kiitos !
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
11) O2

Sepen onnistuja: Niko Ilmonen. On Ilmosia pidelly, aikamoisissa tyrskyissä on O2:sen nuorennusleikkaus lähtenyt käyntiin. Sitä vastoin Niko Ilmonen on tehnyt kaikkensa, ja on tehnyt sen hyvin. Pelaaja joka edistää peliä jokaisella liikkeellään on harvinainen, ja Ilmonen on selkeästi sarjan parhaita puolustajia. Plusmiinus ja siinä kyntäminen on seurausta isoista minuuteista, ja siitä että on pelattu tappiokierteessä olevassa joukkueessa. Kaikki munat samaan koriin taktiikka antaisi 02:selle mahdollisuuden iloita Ilmosen erinomaisuudesta enemmänkin.

Sepen pettymys: Markus Manninen. 28 ja 24 maalia edelliskausilla hurjastellut , viime syksynä kuukauden pelaaja tittelinkin napannut Manninen on ollut tällä kaudella selkeä pettymys. Liike ei ole edellisvuosien tasolla, ja vaikka ylivoimassa toteemipaalu Manninen viivassa tarjoaa mahdollisuuden laulattaa laseria suoraan syötöstä, niin jokin tökkii. Yleensä silloin kun korkean profiilin pelaaja droppaa tehoissa dramaattisesti, se näkyy myös sarjasijoituksessa ja nyt on käynyt näin. Toki missään nimessä ei Mannisen piikkiin laiteta liikaa, sillä suurin syy on kokeneiden pelaajien joukkopako. Onko niin, että Manninen tarvitsee huippuluokan ruokkijan tehoja saadakseen- ja onko hänellä tällä kaudella ollut sellaista rinnallaan?
 
Viestejä
91
12) ÅIF

Sepen onnistuja: Otto Lintula. Nuori Lintula haisteli muutaman pelin jo liigaa taannoisella ÅIF:fin liigavisiitillä, ja viime kaudella murtautui sitten divarissa koko kaudeksi pelaavaan kokoonpanoon. Jostain ihmeen syystä vastustajien valmentajat pyrkivät paineistamaan Otto-automaatiksi mieltämäänsä Lintulaa, jolla on kuitenkin hyvä jalka kiertää karvaajat. Lintulalle tulee vielä yksittäisiä virheitä, kuten kaikille jotka nauttivat isosta vastuusta. Lintula on ottanut paikan ÅIF:n ykkösketjun takaa, ja tehojakin on vielä tulossa. Siksi hyvin jalka on kaasulla kun Otto pääsee vauhtiin. Myös Tuomas Liukolampi on osoittanut, että välivuoden jälkeen tuleminen takaisin divarin parrasvaloihin onnistuu häneltä- kaikilta se ei ole onnistunut tässä sarjassa. Menestyskuviosta uupuu enää kunnon ruokkija, joka tarjoilee pientä Liukopalaa namupassien muodossa- laadukas laukaus hoitaa loput.

Sepen pettymys: ÅIF:n rosterin eläminen. Kylmä tosiasia on se, että sarjassa säilyminen on hankalaa jos poissaoloja on yhtä paljon kuin ÅIF:filla kolmella ekalla kierroksella. Syyt ovat näihin valtaosin ihan inhimillisiä ja hyviä, mutta avainpelaajat ovat avainpelaajia siksi että he tekevät tehoja. Jotain käärmekeittoa lienee keksittävä, sillä paras rosteri saataneen kasaan vasta Joulu-Tammikuun tienoilla. Siihen saakka on pystyttävä roikkumaan mukana. Nuoret saavat nyt vastuuta, mutta eivät ole vielä ihan valmiita vastaamaan näin isojen saappaiden ja minuuttien huutoon. Armeija tekee sen, että viime kaudella hat-trickin 02:sta vastaan tulittanut Viktor Furu ei pääse paikalle- näin ollen jouluun asti "Furun pyyhin silmistäni pois".
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
13) Rangers:

Sepen onnistuja: Erik Helenius. Helenius jaksaa vuodesta toiseen ottaa vastuuta, ja on tehnyt sitä myös kuluvalla sesongilla. Rangers koki yllättäviä pelaajamenetyksiä, mutta kun tilallekin saatiin vahvistusta niin alkukauden nahkeus on ollut allekirjoittaneelle yllätys. 91- syntynyt Helenius pysyy vielä hyvin nuorempien kyydissä, ja joutuu ottamaan nyt ison vastuun Rangersin otteiden parantumisesta. Kaikki pelaajat eivät ole sellaisia, että pystyvät johtamaan edestä- Helenius on. Siksi katseet kääntyvät nyt siihen suuntaan. Joukkueen Hele-kieli puolestaan kertoo, että kaikki ei ole välttämättä kunnossa. Näinköhän ensimmäinen kenkää saava koutsi on Kirkkonummelta, ja nähdään oluella vapautettuna Sebastian Lager- Pintillä.

Sepen pettymys: Vili Näveri. Viime kaudella ylivoimaisesti parhaan liigakautensa Lasbissa pelannut Näveri ei näytä samalta kaverilta joka tahkosi playoffissa aika ajoin Classicia haastamassa. Kyseessä on vielä nuori pelaaja, jonka viime kauden liigatehot voisi Lex Arkkilan vaihtokurssilla vaihtaa 30 paunan dirretehoihin minimissään. Näveri jo aikanaan Lasbin divarivuosien aikana osoitti, että on divarin tasolle hyvä pelaaja. Muutama onnistuminen nopeasti, ja viime kauden SB Vantaan maalilaulun sanoin: "Vilipäivä koittaa".
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
91
14) WELHOT

- Sepen onnistuja: Niko Vilen. Ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla pelaava Vilen on ollut joukkueen ainoita ilonaiheita. Maali per peli tahti ei divarissa ole itsestäänselvyys sarjan tulokkaalle, etenkään kun pelipaikka löytyy sarjan pohjilla majailevasta joukkueesta. Vehvestä Kuopioon siirtynyt Niko on on löytänyt Viileen viimeistelyjyvän, vaikka onkin LämpöWelhojen kummipelaaja. Nikoniseksi Welho-pelaajaksi Metu- Miettisen tai Petri Turusen rinnalle on vielä matkaa, mutta matka on aloitettu posin merkeissä.

- Sepen pettymys: Mika Rissanen. Kaudella 2019-2020 peräti 20 liigakaappia maalannut Rissanen sai osakseen kovia odotuksia sarjaporrasta alempana. Rissasen plusmiikka on peräti 11 kihausta negan puolella, joten parantamisen varaa on. Toki Rissanen oli yksi niistä harvoista runkopelaajista joka ylipäätään liigaputoamisen jälkeen suostui jäämään, joten ei häntä voi tästä kuopasta syyttää. Liigasta putoaminen on todella monelle joukkueelle ollut vuosien saatossa myrkkyä, pajatso kun lähtee tyhjenemään niin vaikeaa on. Rissasta tarvitaan, mikäli Welhot meinaa hinata itsensä edes karsintoihin pelastaakseen nahkansa. Nyt on nostettava Rissa sen osalta pöydälle.
 
Viestejä
579
9 ) SALBA

- Sepen pettymys: Tomi Lahti. Kokenut Lahti on houkuteltu jälleen koirapaitaan Liigavuosien jälkeen. Divariin on joskus vaikea palata vuodenkin tauon jälkeen, ja tässä kohtaa muutama välivuosi on yllättänyt kokeneen pelimannen oikein kunnolla. Tuskin osasi arvata liigakaukalot jättäessään, että "Kun tänään Lahden", niin muutaman vuoden päästä divarissa mennään kovaa ja plusmiinus on hyytävästi pakkasella, -8 plusmiikkasarakkeessa tähän kohtaan. Jouluun mennessä nähdään suoko Lahti vielä antejaan Salballe, vai miten 29-vuotiaan pelimiehen paluun kanssa kävi.
Lahti ei tosin palannut mistään välivuosilta tälle kaudelle, vaan oli mukana viime kaudella Suomisarjassa (7 ottelu 12 pistettä) ja divarikarsinnassa (7 ottelua 11 pistettä), sekä myös jo sitä edeltävällä kaudella 2. divisioonassa.
 
Viestejä
24
14) WELHOT

- Sepen onnistuja: Niko Vilen. Ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla pelaava Vilen on ollut joukkueen ainoita ilonaiheita. Maali per peli tahti ei divarissa ole itsestäänselvyys sarjan tulokkaalle, etenkään kun pelipaikka löytyy sarjan pohjilla majailevasta joukkueesta. Vehvestä Kuopioon siirtynyt Niko on on löytänyt Viileen viimeistelyjyvän, vaikka onkin LämpöWelhojen kummipelaaja. Nikoniseksi Welho-pelaajaksi Metu- Miettisen tai Petri Turusen rinnalle on vielä matkaa, mutta matka on aloitettu posin merkeissä.

- Sepen pettymys: Mika Rissanen. Kaudella 2019-2020 peräti 20 liigakaappia maalannut Rissanen sai osakseen kovia odotuksia sarjaporrasta alempana. Rissasen plusmiikka on peräti 11 kihausta negan puolella, joten parantamisen varaa on. Toki Rissanen oli yksi niistä harvoista runkopelaajista joka ylipäätään liigaputoamisen jälkeen suostui jäämään, joten ei häntä voi tästä kuopasta syyttää. Liigasta putoaminen on todella monelle joukkueelle ollut vuosien saatossa myrkkyä, pajatso kun lähtee tyhjenemään niin vaikeaa on. Rissasta tarvitaan, mikäli Welhot meinaa hinata itsensä edes karsintoihin pelastaakseen nahkansa. Nyt on nostettava Rissa sen osalta pöydälle.

Niko vilen paineli viime kaudella suomisarjassa hyvät tehot (suomisarjassa 7 peliin 15+5) ja sitte (divarikarsinnoissa 6 peliin 11+5)
 
Viestejä
90
Puolustetaan nyt Tomi Lahtea vielä toisellakin puheenvuorolla/näkökulmalla.

Lahti otti melko ronskin -7 M-Teamia vastaan, joten muissa peleissä on yhteensä -1. Omasta mielestä ei mitenkään huonosti ottaen huomioon, ettei Lahti pelaa Salban tulosyksikössä Lehtoniemen ym kanssa.

Kiitos @Seppo Talo yhteenvedosta, kun en jaksanut tykkäillä joka viestistä! 👍
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös