Pääkallo.fi

Esport Oilers 2018-2019

Viestejä
1,361
Happeen valmennus reakoi nopeasti ykkösen täydessä yössä olemiseen, yksi pelaajamuutos ja kummasti alkoi homma taas toimimaan. Jep ehkä Luukkosen olisi pitänyt myös tehdä jotain pikkasen aikaisemmin, jotenkin vaan tuntuu ettei se oikein tunnu olevan aina hereillä. Tuomareista en viitti edes sanoa mitään.
 
Viestejä
498
Positiiviset ensin. Kaksi ekaa erää peli täysin hallussa. Happeella isoja vaikeuksia päästä omasta päästä edes puoleen kenttään eli karvauspeli toimi mallikkaasti ja riistoista käännettiin nopeasti hyökkäyssuuntaan. Happeen ainoat paikat syntyivät Kotilaisen huikean yksilötaidon ansiosta.

Kiinnostaisi tietää mitä Oilersin kopissa juonittiin tokalla erätauolla. Neljän maalin johto ja ylivoimalla aloittamaan kolmas erä. Kopista kentälle tulikin vaan yksi joukkue. Olikohan Oilersilla kolmannessa yhtään kontrolloitua hyökkäystä tai maalipaikkaa, Iiskolan tolppaa lukuunottamatta?

Miten Luukkonen yritti katkaista Happeen nousun? Aikalisä otettiin siinä vaiheessa kun peli oli jo luisunut käsistä. Olisko kannattanut ottaa time out jo tilanteessa 4-6, ehkä jopa hieman korottaa ääntä? Jälkiviisaus ja telkkarin takaa valmentaminen on toki helpompaa kuin paikan päällä ja penkin takaa, mutta silti pistää hieman miettimään.

Salibandy jos jokin, is a momentum game...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
154
Oilersin valmennus ei reagoinut kun Happeen flow alkoi kolmannessa erässä . Viimeistään 5-6 tilanteessa olisi pitänyt ottaa aikalisä ja pysäyttää Happeen flow.
Taktiikkaa ei näköjään korosteta näin runkosarjan matseissa vaikka olisi selvästikin syytä. Laitetaan ensin oma peli kuntoon periaatteella vaikka vastustaja muuttaaa taktiikkaa, niin jatketaan vaan eikä siihen vastata kuten eilen nähtiin.
Kuitenkin paljon positiivista hyökkäyspelaamista (kaksi erää) jonka päälle voi rakentaa.
 
Viestejä
71
Vaikka yleensä vastustan maalivahdin heittämistä bussin alle niin noista olisi pitänyt pari saada kiinni. Kolmas erä tietty aivan luokaton kaikilta valmennusta myöten. Montako jäähyminuuttia tossa tuli yhteensä? Tuntui yhdeltä pitkältä alivoimalta koko kolmas erä...
 
Viestejä
498
Kaltiainen oli kolmannessa erässä just sillä tasolla kuin koko muukin jengi. Veskarin rooli on vaan niin armoton. Normitasolla Kaltiainen olis voinut naarata Oilersille yhden pisteen. Jatkoajalla tai rankuilla viimeistään olis tullut noutaja. Niin jäässä oli toi jengi.
 
Viestejä
377
Tuli katsottua eilen Ruutu+ -lähetys Happee - Oilers -pelistä. Mielestäni pelissä kävin jonkin sortin vääryys tai ainakin happee klaarasi pelin vähän puolivahingossa. Oilers oli tosi hyvä, ja vaarallinen pari erää, tolppia varmaan viisi kertaa ja Happeen hyökkäykseen käynnistyminen vaarallisen takkuavaa. Peli oli iloisen ja aktiivisen näköistä, vähän kuin SPV:n ryminä mutta ei niin kaoottista. Olisi saanut Oilers korjata tästä pisteet.
 
Viestejä
81
Raikamo näköjään tekemässä paluuta kokoonpanoon, tänään jo neloskentällisessä mukana Tampereella. Kuukauden levolla siis pääsi. Hienoa ettei ole paikat ilmeisesti sen pahemmin rikki.
 
Viestejä
377
Toivottavasti Oilers pistää tänään Classicille kampoihin jotta ei katkeaa otteluiden seuraamisen "hohhoijaa, paljonkohan tänään voitetaan"-tunnelma. :)
 
Viestejä
498
Jos alkukautta katsoo, niin ns. pakkovoitot ennakkoon heikommista vastustajista (OLS, LaSB, KooVee, Karhut) on saatu, mutta laadukkaampia vastustajia ei ole pystytty haastamaan (ErVi, KrP). Nyt sitten olisi edessä näytön paikka, kun seuraavat neljä matsia on vastassa Happee (v), Classic (v), SPV (k), TPS (v). Noista vastustajista 6-8p olisi hyvä suoritus. Jos jää alle, niin se olisi pettymys ja mikäli menee yli, niin sanoisin että saatiin selkeästi yli odotusten.

Tärkeintä olisi kuitenkin saada pelillinen taso vakiinnutettua. Tuollaisella määrällä pallonmenetyksiä tai muuta koomailua ei vaan voida pärjätä noita tulevaa 4 vastustajaa vastaan. Hyökkäystehoja on kyllä riittävästi ketä vaan vastaan.
6p siis saldo noista neljästä pelistä, saaliseen voi olla tyytyväinen, vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla. Lisäksi viimeinen eli TPS oli ensimmäinen ehjänoloinen suoritus, johtoasemassa ei mitään hätää ja pakka pysyi hyvin kasassa. Turhat jäähyt vielä pois niin hyvä tuosta tulee. ( tänään 6-3 johdossa vikalla kympillä Lindforsin jäähy vastustajan maalin edessä, ei oikeasti järjen häivää). Puolustuspeli on ollut jo aiemmin ajoittain hyvää, tänään jopa vakuuttavaa.

Pesu on antanut nyt vakuuttavat näytöt ykkösketjussa SPV:tä ja TPS:iä vastaan. Kaveri joka ei alkukaudessa mahtunut edes pelaavaan kokoonpanoon. Raikamo teki paluun. Pakkiparit näyttää vakiintuneen, joten nyt voidaan alkaa puhumaan niistä viisikoista :)

Erään futiskoutsin sanoin, ”eteenpäin on menty” ja tästä on hyvä jatkaa kohti kahta kotipeliä ennen taukoa.
 
Viestejä
498
MM-kisat taputeltu ja katseet takaisin kotimaan liigaan. Kun ei kerran maajoukkuekutsuja tullut, niin Oilers on saanut rauhassa lepuutella ja teroitella hampaita tulevia koitoksia varten. Lähtökohtien luulisi olevan hyvät kun takana on neljän voiton putki, peli on alkanut kulkea ja esityksiin on saatu tasaisuutta. Toivottavasti myös pienet kolhut on saatu paranneltua ja seuraaviin matseihin päästäisiin parhaalla kokoonpanolla. Jokohan Lehtoniemikin kohta pääsisi tositoimiin Oilersin paidassa?

Seuraavasta viidestä matsista 4 vieraissa (ErVi, Indians, SPV, LaSB) ja vain OLS kotona, joten varmastikaan helpolla ei pistesarake tule lihoamaan.
 
Viestejä
84
Jos olisin Oilersin valmennuksessa, olisi päivän esityksen jälkeen paljon mietittävää. Eka erä ihan ok mukana, toinen erä loistava ja kolmas taas aika heikko. Indians pelasi läpi ottelun fiksusti pallolla ja puolustajat vedättivät ja venyttivät öljymiesten pakkaa ja sieltä löytyi tiloja. Tehokkaasti oilers naulasi paikoista, mutta paikoille pitäisi päästä enemmän (toki heimo puolusti erinomaisesti, etenkin keskustaa). Ei ole mitenkään tarkotus olla oilerssia vastaan tai indiansin puolella, oilersin pelistä löytyi myös hyviä juttuja mutta kyllä tuossa tekemistä vielä riittää. Olisi mukava kuulla muidenkin mielipiteitä ottelusta! Hyvä tapahtuma kaikinpuolin, kiitos espoolaiselle salibandylle ja kahdelle hyvälle organisaatiolle😎
 
Viestejä
498
Tällaista se on ollut koko kauden. Heikommat vastustajat tai muut hyökkäävään pelitapaan nojaavat joukkueet hoidetaan maalintekokilpailussa, mutta paremmin organisoituneet vastustajat tuottavat hankaluuksia. Poikkeuksena tästä kaavasta ainoastaan TPS matsi, jossa Oilers esitti vieraissa tosi kypsää peliä.

Eilisestä tunnelmasta sen verran että vaikka katsomo täysi niin eipä siellä mitään isompaa karnevaalia ollut käynnissä vaikka paikallispeli.
 
Viestejä
71
Suomela pelasi varmaan kauden huonoimman pelin ja Keskitalo istui koko ajan viltissä ja parempia rankkarin vetäjiä on vaikka kuinka. Miksi nuo aloittivat pilkkukisassa?
 
Viestejä
498
Ihan positiivinen startti Oilersilla tähän vuoteen.

Tänään mielenkiintoinen haaste vieraissa Krp:tä vastaan. Mikäli halutaan edetä pitkälle keväällä, niin pisteet ovat molemmille jengeille tosi tärkeitä. Häviöllä Nokia käytännössä lukitsee runkosarjan paikkansa runkosarjan seiskana, voitolla puolestaan hätyyttelee sijoja 5-6. Oilers jatkaisi voitolla taistelua sijasta 4, mutta vastaavasti tappio hankaloittaisi asemaa taulukossa aika ikävästi.

Piiparinen esittänyt hyviä otteita ykkösketjun vasemmassa laidassa, jatkuuko vire? Markkola ei ole päässyt omalle tasolleen viime aikoina ja tuntuu että pallo ei oikein pysy mukana normaaliin tyyliin, mutta joko kääntyisi?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös