Pääkallo.fi

GRIPPIGATE! Sääntömuutos grippien käyttöön

Viestejä
1,458
Jos asia on noin kuin otsikossa lukee että maila ja grippi pitää olla samaa merkkiä niin kuulostaa jo kartellitouhulta! Toivottavasti kentältä löytyy pelisilmää sen verran että asiaa ei tulla koskaan valvomaan! Juttua ei jaksa edes lukea kun pelkkä ajatus on jo niin uskomaton. Vai onko tuohon olemassa yhtään järkevää perustelua?
Raha. Kaiken takana mailanvalmistajat, joita kv liitto pokkuroi, lienee jotain saavat vaihdossa, niinku tähän liittotouhuun näyttää kuuluvan kiinteesti.
 
Viestejä
82
Käytetäänkö mailojen varsissa niin paljon tennis-tai sulkapallomailojen grippejä, että tämä on oikeasti valmistajille taloudellinen ongelma? Varsi + lapa säännön vielä ymmärrän. Päätöshän ei juurikaan vaikuta joukkueisiin joilla on varustesopimus ja sitä myöten jo nyt sakkopykälät, mikäli käytettään eri valmistajan tuotteita. Voisin kuvitella että grippi kuuluu mailasopimuksen diiliin. Enempi tämä haittaa alasarjojen pelaajia ja junnuja, jotka kaivavat poistokorista täydennystä varusteisiin. Tulee partahöyläeffekti: varsi ei maksa juuri mitään, mutta terät on kalliita eivätkä käy kuin tiettyyn malliin.
Ainakin Ruotsissa monet pääsarjajoukkueidenkin pelaajat käyttävät muita kuin mailasponsorin grippejä. Esim Mullsjölla (oxdog-joukkue) viime kaudella grippidiili Klubbhusetin kanssa: Mullsjö först med KH Grip
 
Viestejä
82
Sanon vielä itse asiaan, että sääntö on mielestäni naurettava, ja kansainvälisen liiton ei pitäisi olla näin pahasti (maila)valmistajien vietävissä. Olisi kiinnostava tietää mitkä firmat ovat sääntöä erityisesti lobbanneet.

Maila + lapa samalta merkiltä -sääntö on perusteltavissa turvallisuussyillä, tämä ei. Ehkä kompromissi voisi olla että grippien pitäisi olla IFF:n hyväksymiä, mutta merkillä ei olisi väliä.
 
Viestejä
29
Mielenkiintoista myös on, että onko tällainen päätös Kilpailulain ja vastaavien EU-lakien vastainen?

Väärinkäyttöä voi kilpailulain 7 §:n mukaan olla erityisesti:
  1. kohtuuttomien osto- tai myyntihintojen taikka muiden kohtuuttomien kauppaehtojen suora tai välillinen määrääminen;
  2. tuotannon, markkinoiden tai teknisen kehityksen rajoittaminen kuluttajien vahingoksi;
  3. erilaisten ehtojen soveltaminen eri kauppakumppanien samankaltaisiin suorituksiin kauppakumppaneita epäedulliseen kilpailuasetelmaan asettavalla tavalla; tai
  4. sen asettaminen sopimuksen syntymisen edellytykseksi, että sopimuspuoli hyväksyy lisäsuoritukset, joilla niiden luonteen vuoksi tai kauppatavan mukaan ei ole yhteyttä sopimuksen kohteeseen.
Laissa lueteltujen väärinkäyttömuotojen esimerkkiluettelo ei ole kuitenkaan tyhjentävä. Eri väärinkäytön muodot esiintyvät lisäksi usein osin päällekkäisinä: väärinkäyttö voi esimerkiksi olla sekä hintaruuvin soveltamista, liikesuhteesta kieltäytymistä että syrjintää.
Määräävässä markkina-asemassa olevat yritykset ovat pakottaneet kv-liiton tällaiseen päätökseen muiden yritysten ja kuluttajien haitaksi pitääkseen kiinni omista markkinaosuuksistaan.

Se olisikin mielenkiintoista, kun jäähyistä protestoitaisiin Kilpailu- ja kuluttajavirastolle jatkossa :)
 
Viestejä
26
Kai GrippilundLiljelund on varmistanut että tämä kestää KKV:n ja myös Urheilun oikeusturvalautakunnan tarkastelut? Tuo ulostulo siitä kuinka tällä estetään kilpailu oli aika varomaton ja voisi sanoa että amatöörimäinen moka sanoa ääneen.
 
Viestejä
3,629
Toisaalta jos puhutaan ihan kilpailunrajoittamisen kannalta, niin onko tuo grippirajoitus yhtään sen kummallisempi kuin lapa/varsirajoitus? Turvallisuus joo jotain, mutta onko sillä tämän kilpailurajoituksen kanssa tarpeeksi tekemistä?
 
Viestejä
26
Tässä tapauksessa liiton mies on myöntänyt syyn olevan kilpailun rajoittamisessa ja mailavalmistajien myynnin turvaamisessa. Tällainen puhe voi kiinnostaa muitakin kuin lajiniiloja.

Lapojen osalta turvallisuus tosin voi olla kuumaliiman varassa vaikka samaa merkkiä varren kanssa olisivatkin.
 
Viestejä
72
Maila + lapa samalta merkiltä -sääntö on perusteltavissa turvallisuussyillä,
En osta tuotakaan selitystä, lapoja ja varsia yhdistellään ja vaihdellaan kotikonstein koko ajan, ei se sitä turvallisemmaksi tee että lapa ja varsi on samaa merkkiä.
 
Viestejä
650
En osta tuotakaan selitystä, lapoja ja varsia yhdistellään ja vaihdellaan kotikonstein koko ajan, ei se sitä turvallisemmaksi tee että lapa ja varsi on samaa merkkiä.
Kyllä joidenkin yhdistelmämailojen kanssa joutui vähän tekemään omia patentteja. Ennenhän pidettiin pitkää listaa sallituista/turvallisista yhdistelmämailoista ja siinä nyt ei ollut mitään järkeä. Toki noita yhdistelmämailoja näkee edelleen alasarjoissa, mutta ainakaan omassa joukkueessa niistä ei ole lähdetty itkemään.

Tämä grippisääntö taas on ihan naurettava.
 
Viestejä
164
Entäs jos yhdistelmämailasta lentää lapa vaikka katsojaa silmään (tai koko maila lentää kun laittomasta gripistä ote lipsuu). Miten vakuutusyhtiö suhtautuu, jos vamman tuottanut peliväline paljastuu kilpailukäytössä laittomaksi. Sama voi tapahtua toki virallisellakin välineellä, mutta onkohan muista lajeista ennakkotapauksia hyväksymätömillä pelivälineillä tapahtuneista vahingoista.
 
Viestejä
98
Liljelundin kommenteista paistaa läpi se, ettei tällaista reaktiota odotettu päätöksestä, sekä myös se ettei IFFn hallituksessa ole minkäänlaista kosketusta lajin ruohonjuuritasolle vaan muutokset tunnutaan pohtivan lähinnä kärkimaiden liigaseurojen ja maajoukkueiden näkökulmasta.
 
Viestejä
5
Hei tarvitteks lisää saunakaljaa bois? Mite nää kassareitte hanskat? Yli puolet pelaa golffi tai amerikanfutis hanskoilla. Niissäki salee vaarallisia kemikaaleja ja saattaa lentää kädestä vastustajan tai tuomarin silmään, kun ei oo lajihyväksyttyjä.
 
Viestejä
650
Ja osa veskoista pelaa myös painikengillä. Ja muitakin esimerkkejä löytyy.

Jos kerran Ruotsissa pelataan kolmannen osapuolen gripeillä, niin mikä estää mailanvalmistajia ottamasta omia grippejä kokonaan mailasta pois ja nostaa sillä tavalla mailojen katetta? Samalla säästyy kemikaalitestatukselta.
 
Viestejä
82
Ja osa veskoista pelaa myös painikengillä. Ja muitakin esimerkkejä löytyy.

Jos kerran Ruotsissa pelataan kolmannen osapuolen gripeillä, niin mikä estää mailanvalmistajia ottamasta omia grippejä kokonaan mailasta pois ja nostaa sillä tavalla mailojen katetta? Samalla säästyy kemikaalitestatukselta.
Sopisi ainakin mulle hiton hyvin, koska ultrakevyissä mailoissa on aina niin umpisurkea grippi, että vaihdan sen viimeistään ensimmäisen pelikerran jälkeen, usein jo sitä ennen. Luultavasti gripeissä on kuitenkin katteet kohdillaan, joten tähän ei ole suurta motivaatiota.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös