Pääkallo.fi

Kuinka miesten Salibandyliigassa käy kaudella 2019-2020?

Viestejä
498
Happee ja TPS näköjään jo ulkona monen mielestä, kun vain kolme peliä pelattu :rolleyes:
Niin riippuu mistä katsotaan olevan ulkona. Mikäli finaaliin mielii, niin olisi syytä olla runkosarjassa kolmen joukossa. Ja jos heti alkuun "antaa" vaikkapa 7-9p. etumatkaa pahimmille kilpailijoille, niin ei se ainakaan tietä helpota.

Pleijareihin TPS ja Happee tulevat toki pääsemään, eihän siitä ole epäselvyyttä.
 

Säbantteri

Happee ja TPS näköjään jo ulkona monen mielestä, kun vain kolme peliä pelattu :rolleyes:

Jotenkin Happeen ja TPS:n tulevat vaikeudet olivat nähtävissä jo ennen kauden alkua. Ehkä muutokset joukkueissa olivat kuitenkin liian suuria ja voittavan yhteispelin kuntoon hiominen vie aikaa.

Mikä on yhteistä kolmelle tämän vuosikymmenen menestyksekkäimmille joukkueelle? Classicilla, SPV:llä ja myös Happeella (viime kauteen asti) pelaajarunko on pysynyt useamman vuoden ajan samana, samoin kokenut valmennustiimi. Muutokset näissä ovat olleet vain muutamia henkilöitä/kausi. Täksi kaudeksi sekä Happee, että TPS kokivat isoja muutoksia, Turussa päävalmentajaa myöten.

Monien mielestä Happee oli siirtomarkkinoilla voittaja. Ehkä yksilötasolla taitoa tuli lähtenyttä enemmän, mutta useamman uuden ukon istuttaminen aiemmin vuosia yhdessä pelanneeseen nippuun ei ole ongelmatonta. Happeella on myös kaksi ylivoimaista tähteä, P. Kotilainen ja M. Kohonen, jotka vievät jotain pois joukkueen yhtenäisyydestä. Toinen hyökkää, puolustusvelvoitteet välillä unohtaen vain omat pörssit silmissä kiiluen. Toinen yrittää ottaa vanhana herrana suurta vastuuta kentällä, mutta on nykyään virheherkkä ja katseli eilenkin useimpia KRP:n maaleja lähietäisyydeltä. Happeen miehistö on kuitenkin toistaiseksi suhteellisen terve ja kunhan oppivat peliä kauden aikana, voivat keväällä olla taas kovia.

TPS:n tilanne on vaikeampi. Seura oli siirtomarkkinoilla selvä häviäjä. Menetykset, varsinkin Luukkonen olivat merkittäviä. Kun rosterissa tapahtuu muutoksia ja penkin taakse tulee vielä uusi valmentaja oman pelitapansa kanssa, olisi ihme jos kaikki sujuisi ongelmitta. Kun vielä joukkueen tärkein pelaaja joutuu sivuun viikoiksi, jopa kuukausiksi, voi TPS:lle ennustaa vaikeaa talvea. Kotietuun alkaa olla jo nyt pitkä matka.
 
Viestejä
507
Kausi päättyy näin
1 Classic
2 SPV
3 Oilers
4 KrP

SPV voittaa finaaleissa kerran ja KrP kaatuu pronssipelissä epätiiviiseen peliinsä.
 

Säbantteri

Kausi päättyy näin
1 Classic
2 SPV
3 Oilers
4 KrP

SPV voittaa finaaleissa kerran ja KrP kaatuu pronssipelissä epätiiviiseen peliinsä.

Ei hirveästi korjattavaa tuohon arvioon. Toki toivon, että SPV pystyisi haastamaan Classicia aina 7. peliin asti, jolloin kaikki on mahdollista. Mutta tuo sinun veikkauksesi on kai lähempänä realismia.
 
Viestejä
792
TPS:n tilanne on vaikeampi. Seura oli siirtomarkkinoilla selvä häviäjä. Menetykset, varsinkin Luukkonen olivat merkittäviä.

En näe TPS:n tilannetta noin synkkänä. Joukkueen runko on pysynyt hyvin koossa. Olli Laine korvattiin Tino Salmisella, Sorri Hirvisuolla. Hautamäki, Niiranen, Kuikka ja Aaltonen eivät olleet viime kauden joukkueessa isossa roolissa. Useimmat unohtavat, että Joonas Koskinen on palannut riviin 1,5 vuoden loukista. Hänen lisäkseen noita poistuneita ovat valmiit korvaamaan nuoret Ollikainen, Ojala ja Varjokumpu, joilla kaikilla U19 edustusta. Hoikkanen palaa tositoimiin ennemmin tai myöhemmin. Joukkueen rosteria on siis tiivistetty. Se ei tulevaisuuden kannalta liene kovin huono asia, sillä tämä antaa tilaa peluuttaa tulevaisuuden tekijöitä Juutia ja näitä muita nuoria enemmän kuin viime kaudella.

Luukkosen menetys on ainoa mitä ei suoraan ole paikattu. Arvostan silti, että näille maajoukkuetason nuorille veskareille annetaan mahdollisuus kehittyä omassa seurassaan. Kiekkopuolelta on hyvinkin rohkaisevia kokemuksia miten aikoinaan nuoret molarit Hurme, Norrena ja etenkin Niittymäki nousivat kevään ratkaisupeleissä kannattelemaan joukkuetta, vaikka vielä runkosarjassa otteet olivat ailahtelevia. Uskon, että Kuisma ja Fällden kehittyvät aimo harppauksin kauden aikana.
 
Viestejä
218
Olli Laine korvattiin Tino Salmisella, Sorri Hirvisuolla. Hautamäki, Niiranen, Kuikka ja Aaltonen eivät olleet viime kauden joukkueessa isossa roolissa.

Niiranen oli TPS:n parhaita pakkeja ainakin SPV- ja Classic-sarjoissa ja loukkaantuminen laittoi hyvin toimineen kakkosketjun peliä sekaisin. Tuo kakkoskenttä oli finaaleissa Tepsin paras kenttä ja Hautamäki sen sentteri. Hirvisuo korvaa Hautamäen ja Salminen ehkä Laineen, mutta kyllä minusta Niirasen lähtö on Luukkosen jälkeen suurin menetys ja siihenkään ei saatu paikkausta. Runkosarjassahan sekä Hautamäki että Niiranen oli molemmat pois pitkän tovin, joten sen suhteen olet toki ihan oikeassa.

Happeen ykkönen elää ja kuolee Peterin vireen mukana ja tällä hetkellä herra on aivan yössä. Puolustaminen ei kiinnosta ja hyökkäyksestä on terä pois. Nyt olisi Steelersiä ja Tiikereitä vastaan aikaa laittaa palikat kohdilleen ja rakentaa itseluottamusta, ennen kuin vastaan tulee järjestyksessä Classic, Oilers ja TPS. Jos tuolle kolmikolle häviää kaikki putkeen, niin voi sanoa hyvästit kotiedulle jo ennen marraskuuta.
 
Viestejä
8,040
Ne joukkueet, joiden maaliero on maaleja plussalla, eivät ole menettäneet pisteitä kuin toisilleen.
 
Viestejä
8,040
Tämän viikon jälkeen playoff-viivan yläpuolella on sitten ne joukkueet, jotka playoffeissa ovat olleet viime kausina. Saapa nähdä muuttuuko enää tälle kaudelle.

Voidaan kuitenkin jo tässä vaiheessa naulata, että jos tuolta playoff-nipulta ei onnistu ottamaan pisteitä suhteellisen jatkuvasti, niin playoffeihin ei ole mitään asiaa.

OLS pelaa viikon päästä Tepsiä vastaan ja siinä voisi olla sellainen paikka muuttaa tuota järjestystä. Minusta se on silti melkoinen yllätys, jos OLS tuon voittaa. Playoff-joukkueita vastaan 0-0-0-3 16-38.

LASB on keskittynyt ottamaan turpaansa oikein urakalla. Tällä viikolla maaliero 2-25 ja playoff-joukkueita vastaan saldo 0-0-0-3 4-31. Seuraava yritys Seinäjoella 3.11. ja jos tuon onnistuvat häviämään alle 15 maalilla, niin se on jo nykytilanteeseen nähtynä hyvin.

Steelers oli suht lähellä ottaa Oilersilta pisteitä. Tällä hetkellä kuitenkin 0-0-0-2 12-16, eli mitään turpajuhlia ei ole nähty, mutta nolla pistettä on nolla pistettä. Seuraavaksi yritys KrP:tä vastaan keskiviikkona ja heti perään perjantaina Indians. Näistä nolla pistettä ja Hämeenlinnassa voidaan kuopata playoff-haaveet.

ÅIF ei ole vielä kohdannut kuin viime kauden finalistit playoff-joukkueista. 0-0-0-2, mutta 9-19 ei ole lähellekään niin pahasti kuin olisi voinut kuvitella. Viikon päästä Seinäjoki, tuskin kannattaa hengitystä pidätellä pisteitä odotellessa.

Tiikereillä on takana kotipelit Happeeta ja ErViä vastaan. Maaliero 7-14, ei pisteitä. Perjantaina vastassa vieraissa Oilers.

Welhot on ainoana onnistunut ottamaan pisteen playoff-joukkueilta, tämä avauskierroksella Happeesta. Neljästä ottelusta neljä tappiota, yksi piste ja maaliero 18-32. Ei mikään katastrofi, mutta ei tuota juhliakaan kannata. Seuraava yritys Turussa 2.11.

Yhteensä playoff-joukkueita vastaan tämä kuusikko 0-0-1-15 66-150.

edit. KrP kävi pätkimässä Steelersiä pannuun, joten 0-0-1-16 69-160
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8,040
Tässä tämän hetkiset sarjataulukot laskien vain keskinäiset pelit näistä ryhmistä:
1571570886680.png
OP = Omat kerätyt pisteet
VP = Vastustajan saamat pisteet otteluista (eli joka pelissä 3 - omat kerätyt pisteet)
PE = Piste-ero, eli OP-VP
P% = Pisteprosentti, eli montako prosenttia jaetuista pisteistä joukkue on onnistunut nappaamaan.
Järjestetty niin, että Pisteprosentti on ratkaisevin, sitten Piste-ero, sitten Maaliero (ME).

Tätä kautta ei tarvitse jossitella, että X olisi Y:n edellä, mutta kun Y:llä on enemmän pelejä jne.

Vastaavasti tätä kautta nämä on vertailukelpoisia myös niihin "voitosta kaksi, jatkoaikatappiosta yksi piste" ja "voitosta kaksi, tasapelistä yksi" aikoihin. 100% pisteistä on 100% pisteistä, tuli voitosta sitten 2, 3 tai 7000 pistettä. Jos voittaja saa kaksi ja häviäjä yhden, niin silloin voittaja sai 2/3=67% ja häviäjä 1/3=33% pisteistä. Sarjataulukoissahan on aina ollut oleellista omien pisteiden lisäksi myös vastustajan pisteet, eli 2-0 pistevoitto on aina parempi kuin 2-1 pistevoitto.
 
Viimeksi muokattu:

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,707

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Viestejä
467
Mistä johtuu että joukkueet pelaavat otteluita näin eri tahtiin? Ainakaan europelit ei pitäisi olla syynä. Nyt pelejä on pelattu 10-14kpl, tämä pikkasen vääristää sarjataulukkoa ja pistepörssiä. OLSikin keikkuu näennäisesti playoffviivan tuntumassa, mutta kunhan pelimäärät tasoittuu niin tilanne onkin jotain ihan muuta. esim Oilersilla menee lähemmäs joulua (20.12) ennen kuin samainen 14 peliä on kasassa
 
Viestejä
1,017
Mistä johtuu että joukkueet pelaavat otteluita näin eri tahtiin? Ainakaan europelit ei pitäisi olla syynä. Nyt pelejä on pelattu 10-14kpl, tämä pikkasen vääristää sarjataulukkoa ja pistepörssiä. OLSikin keikkuu näennäisesti playoffviivan tuntumassa, mutta kunhan pelimäärät tasoittuu niin tilanne onkin jotain ihan muuta. esim Oilersilla menee lähemmäs joulua (20.12) ennen kuin samainen 14 peliä on kasassa
Tuon takia kannattaakin laskea mieluummin paljonko mikäkin joukkue on menettänyt tarjolla olevista pisteistä. OLS on menettänyt 25 pistettä, kahdeksantena oleva TPS 15 ja Happee 16 pistettä. Tuossa nähdään että on se ero jo aika suuri.
 
Viestejä
467
Tuon takia kannattaakin laskea mieluummin paljonko mikäkin joukkue on menettänyt tarjolka olevista pisteistä. OLS on menettänyt 25 pistettä, kahdeksantena oleva TPS 15 ja Happee 16 pistettä. Tuossa nähdään että on se ero jo aika suuri.

Näinpä, mutta tekstitelevisio ei tätä automaattisesti tarjoa ;)

Edelleen hämmästelen, sarja jossa pelataan näin vähän otteluita voi edetä niin eri tahtiin
 
Viestejä
8,040
Tuon takia kannattaakin laskea mieluummin paljonko mikäkin joukkue on menettänyt tarjolla olevista pisteistä. OLS on menettänyt 25 pistettä, kahdeksantena oleva TPS 15 ja Happee 16 pistettä. Tuossa nähdään että on se ero jo aika suuri.

Ei vaan pisteprosentteja. Joukkueilla on erilaiset todennäköiset voittaa/hävitä pelit ja tämän näkee sarjataulukosta. Esim. Classic on aika varma voittamaan pelin X, Steelers luultavasti häviää pelin X.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,608
Tuon takia kannattaakin laskea mieluummin paljonko mikäkin joukkue on menettänyt tarjolla olevista pisteistä. OLS on menettänyt 25 pistettä, kahdeksantena oleva TPS 15 ja Happee 16 pistettä. Tuossa nähdään että on se ero jo aika suuri.
Millähän logiikalla esim. TPS:n ja OLS:n ero olisi 10 pistettä ja se kuvaisi tilannetta sarjassa paremmin kuin nykyinen piste-ero sarjataulukossa?

Jos pelattuja pelejä katsoo, niin molemmat voittaneet heikommat joukkueet systemaattisesti. TPS vei keskinäisen, mutta hävinnyt kaikille sarjassa korkeammalla oleville. OLS voittanut ErVi:n ja hävinnyt muille korkeammalle oleville.

Toki pistemäärä voi olla sen 10 pistettä, kun TPS saa pelit tasoihin 14.12 Indians-pelin myötä, mutta vahvasti epäilen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
792
Tämä nykyinen sarjataulukko ei palvele ketään eikä nosta sarjan arvostusta. Ei pitäisi sallia näin suuria eroja pelimäärissä tai sitten olisi siirryttävä voittoprosenttisarjataulukkoon kuten NBA:ssa tai pisteprosenttisarjataulukkoon, jossa laskettaisiin saavutettujen ja kaikkien tarjolla olleiden pisteiden suhde.
 
Viestejä
1,017
Sama ongelma on lähes joka lajin lähes jokaisessa sarjassa, mikäli pelit pelataan yksittäisinä otteluina. Sellaista se nyt vaan on.

Eipä tuohon muuta lääkettä taida olla, kuin pakottaa pelit aina tietyille päiville ja tasamääräisesti. Mutta se ei taida olla realistista ihan jo hallien ja logistiikan puolesta.
 
Viestejä
792
Sama ongelma on lähes joka lajin lähes jokaisessa sarjassa, mikäli pelit pelataan yksittäisinä otteluina. Sellaista se nyt vaan on.

Eipä tuohon muuta lääkettä taida olla, kuin pakottaa pelit aina tietyille päiville ja tasamääräisesti. Mutta se ei taida olla realistista ihan jo hallien ja logistiikan puolesta.

Höpö, höpö.

Lyhyellä tarkastelulla en löytänyt mitään muuta merkittävää SM-palloilusarjaa Suomessa, jossa olisi 30 %:n tai neljän pelin ero pelimäärissä joukkueiden kesken. Lentopallossa Loimulla 3 ottelua vähemmän pelattuna kuin Hurrikaanilla. Esim. lätkässä kaikilla 25 tai 26 ottelua.

Kyse on vain siitä, että ketään ei kiinnosta. Sopimalla runkopelipäivät ja pelaamalla pelit +- 3 päivän sisään kuten lätkässä, niin varmasti onnistuu. Kenenkään halli tuskin on yli viikon varattuna johonkin muuhun toimintaan.
 
Viestejä
702
Turhaa lätinää taas. Kun runkosarja päättyy niin kaikilla on taatusti sama määrä pelejä ja eniten pisteitä saanut voittaa runkosarjan. Ihan sama kun itketään että ylitöistä joutuu maksamaan enemmän veroa. Kun sielläkin "kausi" päättyy niin jokaisesta tuloeurosta maksetaan tasan saman verran veroa. Nyt vähän aikaa urputetaan epätasaisesta otteluohjelmasta ja kun se on saatu pureskeltua, niin sittenhän onkin oiva tilaisuus siirtyä urputtamaan tasoeroista. Urputuksen määrä on vakio. Ainoastaan syyt ja kohteet vaihtuu.
 
Viestejä
1,017
Höpö, höpö.

Lyhyellä tarkastelulla en löytänyt mitään muuta merkittävää SM-palloilusarjaa Suomessa, jossa olisi 30 %:n tai neljän pelin ero pelimäärissä joukkueiden kesken. Lentopallossa Loimulla 3 ottelua vähemmän pelattuna kuin Hurrikaanilla. Esim. lätkässä kaikilla 25 tai 26 ottelua.

Kyse on vain siitä, että ketään ei kiinnosta. Sopimalla runkopelipäivät ja pelaamalla pelit +- 3 päivän sisään kuten lätkässä, niin varmasti onnistuu. Kenenkään halli tuskin on yli viikon varattuna johonkin muuhun toimintaan.

"Höpö höpö", argumenteista paras.

Sekä jääkiekon Liiga että Veikkausliiga ovat kumpikin olleet tunnetusti ongelmissa saman asian parissa. Se, että juuri tänään sarjataulukko näyttää hyvältä, ei tarkoita että ongelmaa ei olisi ollut.

NHL:ssä tällä hetkellä 24-30 peliä pelattuna. Korisliigassa 14-17. Liiga on tosin kieltämättä tällä hetkellä jopa poikkeuksellisen tasainen, se on totta.

Edit: Aloin seurata eri lajien pääsarjoja noin milleniumin aikoihin. Ongelman olemassaolosta on täysin järjetöntä väitellä, mutta kehityksestä tai sen puutteesta kannattaa toki keskustella.
 
Viimeksi muokattu:

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös