Pyöreästi kolmannes jäljellä sarjaa. Nyt ei enää ennustukset auta vaan aletaan lähestymään lopullisia sijoituksia.
Ennen joulua alkoi Röven alamäki. Mikä kumma tätä joukkuetta vaivaa, kun sulaminen alkaa aina kevätkaudella? Nyt se alkoi jo kuukautta kahta aiemmin. Ensiselitykseksi menkööt joulun alla sairastelut, mutta sen jälkeen on syömähampaatkin kokoonpanoon löytäneet itsensä, ja silti peli yskii. Onko vaivana se että kun muut joukkueet parantaa peliään, Röve ei kykene pelaamaan mukavuusalueen ulkopuolella kun pisteistä pitää taistella? Ainakin Loppukauden vire on osoittautunut Rövelle Akilleenkantapääksi. Kevätkuntoa ei ole ollut, joten se laskee joukkueen odottamaa pudotuspelien suhteen.
Jokatapauksessa ISB kiri edelle.
ISB onkin parantanut peliään paljon syyskauden alkupuolelta. Jonkinverran keväälle on paluun tehneitä pelaajiakin, kun viime vuosien tehomiehistä mm Seppo Peltola palasi joukkueeseen. ISBllä on vauhdikas ja tehokas hyökkäyskalusto, ja sieltä löytyy aina vastaus vastustajalle kun peliä ratkaistaan. Oikeastaan ISB menestyy tehokkuudellaan.
Ainoa heikkous melkeinpä on maalinestopeli, siihen nähden että sarjasijoitus on ykkönen, omissa kolisee useimmiten runsaastikin. Siinä on edelleen heilahteluja peleissä ja pelien sisällä. Onko parannettavaa sitten puolustuspelissä vai maalivahti-pelissä? Ainakin konkari Paakkiselle on tullut pelejä missä omissa on välillä paukkunut 14 maalinkin verran, tai lähemmäs 10 per peli. Se on melko paljon, vieläpä ilman että vaihtopenkki kutsuu.
Jokatapauksessa ISB on monien edellisten kausien tapaan ennakkosuosikki finaalijoukkueeksi.
Jeppis on viime kauden tapaan kuin Dieseljuna. Suoritukset ovat äärimmäisen tasaisia. Peli on raastavan kurinalaista, ja ehkä viime kaudesta hyökkäyspeli on napsun mennyt eteenpäin. Ainakaan pisteet eivät kovin vähällä vastustajalle siirry. Jeppiksestä voi melkeinpä antaa tehtaan takuun loppukaudenkin osalta. Ainoa kysymysmerkki on nimenomaan sen Dieselmäisyyden suhteen. Löytyykö joukkueesta sitä kuuluisaa irtiottokykyä silloin kun pitää. Viime keväällä se ei aivan riittänyt. Jokatapauksessa joukkue on jopa pudotuspelien suhteen musta hevonen, ja vahvasti ehdolla finaalitason joukkueeksi.
Fyrry on ollut hyvä. Ensimmäinen kakkosdivarikausi on osoittanut joukkueen vahvuuden. Kovia kokeneita ja taitavia pelaajia sisältävä joukkue on yllätellyt joukkueita toisensa jälkeen syyskauden aikana kypsällä pelaamisella omien vahvuuksien kautta. Oikeastaan peli ei ole yskinyt kuin vasta ihan viime aikoina. Fyrry todennäköisesti pelaa pudotuspelejä ja ihan ansaitusti. Fyrry omaa tietynlaista pelimiehen potentiaalia jolla jokaiselta joukkueelta voi niistää voittoja nokan edestä.
Nibacos 2 aloitti kauden vahvasti, mutta syyskauden loppupuolella alkoi synkkä kausi jossa ei peli ottanut sujuakseen millään. Goatsin raunioille perustettu joukkue saikin nyt viime kaudelta tutun Poutasen loppukauden ajaksi peräsimeensä. Lieneekö siinä sitten Nibacoksen kevään pelastus? Löytyykö joukkueesta viime kauden tapaan niitä sytyttäviä tehomiehiä ala Määttänen, Poutanen ja co? Sen suhteen näyttää hiljaisemmalta ja tasapaksulta.
Ainakin saamme mahdollisesti lukea vielä keväälläkin löysää ja väsynyttä Vuohi- ja Poutashehkutusta sali- ja grillikäynteineen päivineen mahdollisesti parilla baarihöystöllä lisättynä?
Blue fox hävisi syksyllä niukasti pelejä toisensa jälkeen. Siinä kuitenkin iti paremman menestyksen siemen. Joukkue päästää maaleja vähän, ja pelaa nihilistisiä pelejä. Syyskaudelta tuttu asetelma kääntyikin tiukoista tappioista tiukoiksi voitoiksi. Kun sarjakärki Röve alkoi jakamaan auliisti pisteitään, Blue fox pääsi jyvälle ja iskemään sarjataulukossa pudotuspelikantaan mukaan. Ne pisteet olivat tärkeitä sinikettujen kannalta. Nuoret miehet ovat kypsempiä ja kokeneet pelimiehet lämpenevät kevättä kohden. Kevätkaudella parempi Blue fox tuleekin taistelemaan sijoituksestaan kynsin hampain.
Viime kauden yllättäjä Jalaksella on ollut seesteisempi kausi meneillään. Syksyllä joukkue kaatoi useamman joukkueen nihkeämmän alun jälkeen, ja pääsi sillä pudotuspelikamppailuun mukaan. Loppuvuoden peleissä taas otteet alkoi heilahtelemaan, ja otteluissakin on ollut kaikenlaista ylimääräistä turbulenssia kun täälläkin mainittuja punaisia korttejakin on viuhunnut. Kaikenkaikkiaan syksyllä Jalas haastoi kaikki joukkueet suoraviivaisella tavallaan yhtä tasapäisesti kärjestä peräpäähän, mahdollisuuksia on ollut, mutta peli on ollut vuoristorataa. Kevään ensimmäisessä pelissä Fyrry kaatui, joten Jalas ilmoittautui uudelleen pudotuspelikamppailuun mukaan. Tiukka ja syherö sarjataulukko auttaa asiaa.
SPV2 oli alkukaudella täysi vitsi. Peleihin raavittiin kasaan kokoonpano milloin mistäkin, ja pelit olivat vastustajankin kannalta vähän sinnepäin. Loppusyksystä kasaan sitten kaavittiin P22 joukkueesta ja muualta lisää vahvistuksia, ja joukkue jälleen kerran kaapi itsensä väkisin sarjataulukossa hereille. Väkisin ylläpidetty joukkue pitää itsensä väkisin pinnalla. Loppukauden peleistä ei voi sanoa yhtään mitään, kun kokoonpanot arvotaan juniorisarjojen pelien perusteella kulloiseenkin peliin. Paikalla voi olla hyvinkin laadukkaita nuoria miehiä tai sitten lapsien ja konkarien 8 miehinen hätäjoukkue.
SPV 2 joko hoitaa Loppukauden mallikkaasti kuiville laatujuniorien voimin tai sitten karsii jälleen...
Sbs Pahalla on ollut vaikeaa. Koko kauden ajan peliä on vaivannut puurtaminen ja tehottomuus. Kahtena edelliskautena Paha raapi itsensä viime metreillä pinnalle, ja sama tehtävä odottaa nytkin. Muutoksena vain se että matka on nyt huomattavasti kivisempi. Nyt eroa on toiseksi viimeiseen tullut jo sen verran että jokainen peli on pakkovoittopeli, muuta mahdollisuutta vain ei ole, eikä sekään enää ole tae putoajan paikan välttämiseksi.
Joukkueessa on kyllä laadukkaitakin pelimiehiä, mutta sarjan ollessa tällä kaudella kovatasoisin ja tasaisin pitkään aikaan, ei peli ole noussut riittävälle tasolle.
Tiettynä reunaehtona säilymiseen on toki se, että liitto muodostaa kakkosesta 10 joukkueen sarjan kuten kahdella edelliskaudella oli tavoite.