Pääkallo.fi

Miesten 2-divisioona, Pohjanmaa, lohko 7

Kuka voittaa runkosarjan?

 • Jeppis FBC

  Ääniä: 5 9.4%
 • SB Amerikaarto

  Ääniä: 23 43.4%
 • TU Salibandy

  Ääniä: 4 7.5%
 • ISB/Team Atria

  Ääniä: 12 22.6%
 • SB Vaasa Youngboys

  Ääniä: 0 0.0%
 • Valaat

  Ääniä: 2 3.8%
 • SPV II

  Ääniä: 3 5.7%
 • FBC Remix

  Ääniä: 4 7.5%

 • Äänestäjiä
  53
Viestejä
14
Tässä hieman omia näkemyksiä sarjan joukkueista.

Isb ja Amerikaarto vahvistuneet kesän aikana kovasti ja tulevat jakamaan sijat 1 ja 2.

SB Vaasa YB
pelanee lähes samoilla pelaajilla kuin Vaasa suomisarjassa. Jaksaako pelaajat pelata kahta sarjaa? Sija 3-4

TU
sopivasti sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Farmisoppari Nibacoksen kanssa mahdollistaa lahjakkaitten junnujen käytön. Sija 3-4

Jeppiksellä
ja Valailla toinen 2.divisioona kausi alkamassa. Molemmilla jalkeilla suht hyvä joukkue, mutta laajuus ei riitä pelaamaan kolmea ehjää erää. Sijat 5-6.

SPV
II koostuu kokonaan seuran A ja B junnuista. Mikäli pelit menevät päällekkäin junnujen kanssa tuloksena on turpasauna. Muutoin mahdollisuus sijoittua korkeallekkin. Sija 4-7 (riippuen minkälaisella kokoonpanolla pääsee peleihin)

Remix koostuu SPV:n tavoin lähes kokonaan seuran omista junioreista. Taitoa ja varsinkin nopeutta löytyy vaikka muille jakaa, mutta kokemus isoista peleistä puuttuu. Jäänee lohkon jumboksi.
 
Viestejä
4
Oli ihan mielenkiintoinen ennakko (y)

Huomenna mielenkiintoinen peli luvassa Vaasassa kun Jeppis FBC kohtaa Amerikaartoa.

On ollut todella tiukkoja pelejä heidän välissä viime vuosina.
 
Viestejä
1,103
Remixin kohdalla näyttää ennustus pitävän paikkansa. Eilen tarjottiin avausvoittoa SPV2:ta vastaan, kun heillä molemmat junnujoukkueet kiertämässä Suomea. Ei sitten riittänyt edes SPV:n P18 kakkosjoukkuetta vastaan.
 
Viestejä
2
Yllättävän suuria tasoeroja ainakin tulosten valossa ollut. Alkukauden perusteella näyttää siltä, että isb ja amerikaarto taistelee keskenänsä piikkipaikasta myös keväällä. Muut hoitavat keskikastin taistelut ja Remixi nuolee näppejään kauden loppuun saakka.
 
Viestejä
5
Reipas puoliska kaudesta pelattu veikkauksia kuinka nousukarsijoiden paikat nenevät? Ja perusteluja jos löytyy
 
Viestejä
1,103
Reipas puoliska kaudesta pelattu veikkauksia kuinka nousukarsijoiden paikat nenevät? Ja perusteluja jos löytyy
riippuu varmasti myös, ketä kiinnostaa nousta. ISB saattaa haluta, joten se olkoot ennakkoon sarjaykkönen. Amerikaarto, SPV2 ja Vaasa YB tuskin haluavat nousta, joten jäljelle jää Jeppis?
 
Viestejä
14
ISB todennäköisesti joukkueista ainut joka haluaa nousta. Joukkueen materiaali ja kotiparketti eivät kuitenkaan vastaa Suomisarjan vaatimuksia. Spv 2 toinen nousijaehdokas.
 
Viestejä
1,103
ISB todennäköisesti joukkueista ainut joka haluaa nousta. Joukkueen materiaali ja kotiparketti eivät kuitenkaan vastaa Suomisarjan vaatimuksia. Spv 2 toinen nousijaehdokas.
Vaikea uskoa että SPV 2 haluaa nousta. Farmi on jo Foxissa ja pelkkiä junnuja täynnä rosteri ollut.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Happee - FBC Turku
15.00
1.0713.0013.00
TPS - SPV
15.00
1.944.752.78
OLS - Jymy
18.00
1.765.003.15
Oilers - EräViikingit
26.2 18.30
1.0515.0016.00
F-liiga N
1X2
1X2
PSS - O2-Jyväskylä
15.00
1.198.008.25
SaiPa - SB-Pro
15.00
1.465.404.55
Welhot - ÅIF
15.00
4.155.701.50
Koovee - TPS
15.30
20.0015.001.03
EräViikingit - SSRA
18.30
1.864.453.10
Divari
1X2
1X2
Karhut - LNM
14.00
3.055.201.74
M-Team - SalBa
14.00
2.344.752.16
Rangers - Happee Steamers
16.00
1.366.204.90
Josba - ÅIF
17.00
1.435.604.50
Tiikerit - Konnat
17.00
1.1110.0011.00
Näytä kaikki
>
Viestejä
5
En tiedä onko kellää oikeasti nousuhaluja tästä sarjasta. Taso on kyllä heikompi kuin vuosiin mutta tiesihän sen ku kattoo mitä joukkueita sarjasta on lähteny .
Korona näyttää paljo muokkaavan kokoonpanoja kun ilmajoki näytti olevan 8 miehellä toholammilla sunnuntaina.
 
Viestejä
5
Heittäkäähän nyt joku enemmän perillä oleva vähä kaudesta analyysiä? Onnistujia yms. Mitkä mahdollisuudet jatkoon menijöillä on karsinnassa?
 
Viestejä
5
No niin, tänään sitten ISB/Team Atria ja SB Amerikaarto aloittavat karsintapelinsä. Näistä jälkimmäinen on jo julkaissut kokoonpanonsa, otetaanpa siihen pikainen silmäys.

Ykköskenttä on tutussa muotissaan (Nurmi - Kukko - Joensuu - Tammisto - Mäki-Jokela) ja kantaa jälleen tänään ison vastuun Amerikaarron mahdollisesta menestyksestä. Kokemusta kovista peleistä mahtuu tähän vitjaan varsin rutkasti. Yksittäisistä pelaajista erityismaininnan ansaitsee kuitenkin se huippupelien määrässä mitattuna vähiten kokenut, eli joukkueen kapteeninakin toimiva Juha Tammisto. Tammisto sekä liikkuu että laukoo varsin terävästi, ja onkin tällä kaudella nakuttanut puolustajan tontilta varsin mukavat 14 maalia pelaamissaan 19 ottelussa.

Kakkoskentän vakiokasvoista Leevi Björkmanin nimi puuttuu kokoonpanoluettelosta, mikä ilman muuta on Amerikaarrolle takaisku. Björkmanin saappaisiin astuu ikiliikkuja Toni Taivassalo, joka väläytteli osaamistaan alkukaudella, mutta jota ei enää vuodenvaihteen jälkeen ole kokoonpanoluetteloissa juurikaan ole näkynyt. Mielenkiintoista nähdä, onko kuntohuipun ajoittaminen osunut kohdalleen. Varsinaisena pelaajanostona tästä kentällisestä kuitenkin poimitaan se ilmeisin, eli keskushyökkääjä Kim Sand, joka taituroi runkosarjan 20 ottelussaan tehot 22+24=46. Kakkoskenttä kokonaisuudessaan siis muodossa Taivassalo - Sand - R. Nyström - Varsanpää - Sutinen.

Kolmoskentässä kapellimestarin puikkoa heiluttelee niin ikään viisikon sentteri. Hannu Ikkala on tullut tunnetuksi hieman omintakeisestakin pelityylistään, joka on varsin viihdyttävää seurattavaa. Pallo tottelee miestä mukavasti ja syötöt napsuvat ketjukavereiden lapaan tarkasti. Ikkala on kerännyt runkosarjan 19 ottelussaan 17 syöttöpistettä. Kolmoskentässä pelaavat Ikkalan lisäksi H. Nyström, Syri, Ojala ja Mannio.

Maalille astelee vasta kolmekymppisenä salibandyn aloittanut Tommy Enholm, joka jaksaa hämmästyttää lyhyessä ajassa todella hyväksi kehittyneellä liikkumis-, torjunta- ja heittotekniikallaan. Näille kaikille lienee tänään tarvetta, sillä Pohjois-Suomesta kantautuneiden huhujen mukaan vastustajaksi astelevan SBT Suolan joukkue on varsin kovaa kaliiberia.

Tsemppiä karsintoihin Pohjanmaan joukkueille!
 
Viestejä
14
Kausiyhteenveto

Sarja oli enemmän tai vähemmän höntsäpelailua kuin kilpaurheilua. Isb ja Amerikaarto oikeastaan ainoat jotka oikeasti halusivat voittaa jokaisen pelin, muilla joukkueilla kokoonpanot ja peliotteet vaihtelivat kauden mittaan niin paljon ettei se mahdollistanut tasaisen kauden pelaamista.

ISB ansaitusti sarjan voittaja. Pelissä näkyi reenaamisen jälki ja hyvä joukkuehenki. Kotikentän pomppuparketti oli vierasjoukkueille myrkkyä.

Amerikaarto erottui muista lähinnä yhden ylivoimaisen kenttänsä turvin. Nurmi-Kukko-Joensuu kenttä aivan liian ylivoimainen tälle sarjatasolle. Joukkue täynnä kokeneita pelaajia, mikä näkyi pelikentillä rauhallisena ja älykkäänä pelinä.

Spv II joukkueessa pelasi kauden aikana peräti 64 eri pelaajaa! Huhhuh sanon minä. Hyvää, vauhdikasta ja ennakkoluulotonta peliä. Miesten pelit kehittivät varmasti Seinäjoen juniorimyllyn nuorisoa.

Valaat oli ehdottomasti kauden suurin yllättäjä. Joukkue vahvistui ja kehittyi kauden aikana. Ensi kaudella tulee varmasti taistelemaan kärkisijoista mikäli joukkueen runko pysyy kasassa.

SB Vaasa YB Ilman suomisarjan pelaajien apua olisi Vaasalla ollut tuskainen kausi. Onko todella järkeä pitää joukkuetta Suomisarjassa ja 2 divarissa kun samat pelaajat joutuvat pelata molemmissa joukkueissa?

Jeppis pelasi ihan hyvän tasaisen kauden ja onnistui voittamaan ne pelit jotka pitikin.

TU oli kauden selkein alisuorittaja. Kärsi pelaajapulasta ja loukkaantumisista pitkin kautta. Pelin taso vaihteli hurjasti. Ensi kaudelle jäi paljon parannettavaa.

Fbc Remix taisteli taisteli ja taisteli, mutta kun ei riitä niin ei riitä. Joukkue vielä liian nuori ja kokematon 2 divariin. Karsii sarjapaikasta Rödsön Veikkoja (Kokkola) vastaan ja sarjapaikan säilyttäminen näyttää heikolta.

Keskiviikkona ratkeaa Isbn ja Amerikaarron Suomisarjan karsintasarjat. Itse uskon Sbt Suolan ja Isbn voittavan kotikentillään ja nousevan.
 
Viestejä
14
Eiköhän Amerikaarto leikittele itselleen sarjavoiton kevyesti. Toiseksi sijoittuu sarjanousija Goats. Sijat 3-5 menee Valaille, Rövelle ja Jeppikselle. Vaasan ja Spvn kokoonpanot tulevat varmasti kauden aikana jälleen vaihtumaan niin paljon, että vaikea ennustaa loppusijoitusta. Sbs Paha jäänee lohkojumboksi.

Sarjassa tullaan varmasti jälleen näkemään suuriakin tasoeroja. Kovia pelimiehiä löytyy lähes jokaisesta joukkueista ja pääsarjatason pelejä löytyy useammaltakin pelaajalta.
 
Viestejä
2
Amerikaartoon virrannut sellainen määrä pelaajia korkeimmilta sarjatasoilta lisää, jos oli heitä jo entuudestaankin kiitettävästi. Tulee todenäköisesti olemaan ylivoimainen sarjakärki. Ovat väärällä sarjatasolla! Toki ihmeitäkin tapahtuu.

1)Amerikaarto
2)Goats
3)Jeppis
4)SPV
5)Valaat
6)RÖVE
7)Vaasa
8)PAHA
 
Viestejä
5
Kyllähän Goatsit ehdottomana ennakkosuosikkina lähtee kauteen, vaikkakin Amerikaarto haastanee ainakin vähän. Kovia hankintoja Goatsit teki pitkin kesää ja nappasi TU:lta sarjapaikan lisäksi vielä pari nopeinta hyökkääjääkin. Jämsältä voitanee odotella jo pirstepörssin top3 sijaa, kun omaa sarjan selvästi kovimman lämärinkin. Goatseiden yllä pyörii vain kysymysmerkki valmentajaosastolla, jossa varsin kokematon J.Poutanen on lähinnä totuttu näkemään hupiukkona juttelemassa kaikkea muuta kuin olennaisempia asioita. Huhuissa on käyty keskusteluja kuitenkin entisen Nibacoksen liigavalmentajan liittymisestä Goatsien valmennustiimiin, mikä olisi iso upgrade.

Jeppis ja Spv varmaan kiusannee välillä kärkijoukkueita mutta heidän jälkeenpä sarjassa ei oikein kunnon joukkueita muita olekaan. Röveltä odotettiin paljon siirtomarkkinoilla mutta haaviin näytti jäävän isojen vonkaleiden sijaan vanhoja laiskoja lahnoja.

Vaasa ja Paha lienee kuitenki ne heikoimmat mutta saapa nähdä oisko siellä yllätysvalmiutta.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Happee - FBC Turku
15.00
1.0713.0013.00
TPS - SPV
15.00
1.944.752.78
OLS - Jymy
18.00
1.765.003.15
Oilers - EräViikingit
26.2 18.30
1.0515.0016.00
F-liiga N
1X2
1X2
PSS - O2-Jyväskylä
15.00
1.198.008.25
SaiPa - SB-Pro
15.00
1.465.404.55
Welhot - ÅIF
15.00
4.155.701.50
Koovee - TPS
15.30
20.0015.001.03
EräViikingit - SSRA
18.30
1.864.453.10
Divari
1X2
1X2
Karhut - LNM
14.00
3.055.201.74
M-Team - SalBa
14.00
2.344.752.16
Rangers - Happee Steamers
16.00
1.366.204.90
Josba - ÅIF
17.00
1.435.604.50
Tiikerit - Konnat
17.00
1.1110.0011.00
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös