Pääkallo.fi

Miesten F-liigan puolivälieräsarja Oilers – Indians

Välieriin etenee...


  • Äänestäjiä
    86
Viestejä
32
Sarkasmi on kirjoitettuna aina taitolaji ja myönnän, että varsinkin vakavan asian ollessa kyseessä moista olisi hyvä välttää.
Luonnollisesti pelaaja on aina vastuussa toimistaan. Tämä lienee lähtökohta vastuutahoja tai -toimijoita pohdittaessa.Tämän jälkeen kyseeseen voisi tulla joukkue, valmennus, seura jne... Luonnollisesti myös sarjajärjestäjällä on aina erityinen intressi mm. tällaisten asioiden ollessa kyseessä. Toimijoita on siis moneksi ja jokaisella heillä on oma roolinsa asiassa, mutta jos yksittäistä vastuunkantajaa penätään, niin eiköhän kaikki lähde yksilön omista toimista. Kurinpitoon liittyvissä keskusteluissa nousee usein esiin rangaistusten koventaminen eli eräänlaisen pelotevaikutuksen korostaminen. Henkilökohtaisesti asiaa joskus pohtineena päädyin lopputulemaan, että lajin nykyinen säännöstö ei vaatisi isompia remontteja - joskin muutamia tarkennuksia olisi mielestäni hyvä tehdä. Katsantokannassani on ollut enemmänkin kyse miten voimassaolevia sääntöjä halutaan sovellettavan. Tällä saralla on mielestäni vaivatta "ruuvattavaa" , siis sikäli kun pelin fyysisyyttä halutaan hillitä. Tämä olisi jopa helposti toteutettavissa. Ei ole mikään erityinen salaisuus, että henkilökohtaisesti olen jo useita vuosia sitten penännyt ns. kireämpää riketulkintaa tietyn tyyppisiin fyysisiin riketilanteisiin ja käsitekehikkoihin (raaka, väkivaltaisuus ja vaarallinen fyys. pelaaminen jne..) joista käsin ko. tilanteita tulisi tarkastella. Se kuinka pitkiä pelikieltoja eri kurinpito-orgaanit katsovat järkeväksi asettaa, on mielestäni erillinen kysymys.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös