Pääkallo.fi

Miesten F-liigan puolivälierät

Viestejä
349
Nokian KrP-OLS 4-1

Selvät sävelet. OLS raastaa yhden kotivoiton, mutta muuten tasoero tulee esiin. KrP nappaa pari selkeää kotivoittoa ja loput pari voittoa tasaisemmista väännöistä. KrP:llä varmasti valtava nälkä mennä päätyyn asti ja ns. missio päällä.

TPS-Indians 4-0

Tepsillä The Last Dance ja senkin takia varmasti kova draivi päällä. En pysty näkemään, että Indians ottaisi yhtä voittoa enempää ja jopa sellainen fiilis, että tasaisista peleistä huolimatta TPS kääntää kaikki itselleen. Indians hinkkaa paljon pallolla, mutta ei saa riittävästi tulosta aikaan. Tepsi iskee tehokkaasti omista paikoistaan.

Happee-SPV 3-4

Upea pari ja tunnelmaltaan Suomen parhaat hallit pelata. Yhdestä sarjasta menee jatkoon heikommin sijoittunut joukkue ja se on tässä. Tulee sattumaan ja tapahtumaan ja varmasti vauhtia ja tunnetta löytyy yllinkyllin. Maalin pelejä suurin osa, kuten näiden joukkueiden välillä perinteisesti. Happee on kova ja SPV nostaa tekemisensä tasoa runkosarjan lopusta. SPV:n vahvuus yksittäisissä isoissa peleissä tulee esiin Jyväskylässä 7.pelissä ja vievät sarjan.

Classic-Oilers 4-2

Oilers on soveltunut Classicille tosi hyvin. Oilersin hyvä vire ja Classicin repaleinen kausi kuitenkin tuovat tähän paljon lisää mielenkiintoa. Tiukka sarja ja maalin pelejä suuntaan ja toiseen odotettavissa. Tällä kertaa Oilers pystyy kuitenkin haastamaan Classicin uskottavasti, mutta lopulta Classicin kokemus ratkaisee.
 
Viestejä
17
Kaikkien aikojen pudotuspelit tulossa?
Vaikea lähteä ennustamaan mitään muuta, kuin mitä täällä on jo kanavan jäsenet esittäneet. Laitetaan kuitenkin oma skenaario:

Nokian KrP-OLS
Lähden ennustamaan hankalaa sarjaa. Runkosarjanvoitto ja siitä "ennakkosuosikin" viitta. Veikkaan KrP:n lähtevän sekoituksella, liika into + odotetaan että joku tekee jotain ja mennään jatkoon. Tästä koituu sarjan avaustappio yllätyksellisen selkein lukemin, vieraissa kurinalainen OLS tylsyttää KrP:n sekavuuden ja nappaa toisen kiinnityksen, siitä seuraa herätys ja selkeä kotivoitto, nytkö se kääntyi? ei, sekavalla esityksellä haetaan kuitenkin Oulusta Laakson toimesta sarja tasoihin jatkoajalla, jonka jälkeen KrP palaa ruotuunsa, murskavoitto kotona, sekä kliininen 3-8 esitys GAME6.
Vaikeina aikoina yksilötaidon tuomat maalit tyhjästä, sekä kokenut Tuomala takaavat kuitenkin henkisesti painekattilamaisesta sarjasta 4-2 voiton.

TPS-Indians
Nähdään 4 ottelun sarja. Näennäisesti erittäin tasaisia ja vähämaalisia pelejä, vähintään yksi jatkoaika, yksi ilman maalivahtia tullut lopun tasoitus. Mutta muuten draamankaari on köyhä, peli on tarkkaa, Turkulaisittan katsottuna pakkopullaa, Indiansilta odottelua. 4 ottelua toistaa samaa kaavaa, jossa Turkulaiset nappaavat voiton jokaisessa ottelussa 1-3maalin erolla. Runsasmaalisin ottelu nähdään GAME4, jolloin Indians hakee lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja TPS pääsee kaunistelemaan 3-6 voittolukemilla välieräpaikan, ja kerran vielä pojat-projekti saa hyvän alun otteluvoiton 4-0.

Happee-SPV
Ylivoimaisesti mielenkiintoisin pari. Happee olisi tällä "kaaviolla", jopa hyvinkin mahdollinen suomenmestari(!) (Välierissä tarjolla todennäköisyyksiin perustuen TPS, runkosarjan perusteella Happee on siinä suosikki, finaaleissa KrP, täysin 50/50).
Mutta. Draamankaari tulee olemaan tässä sarjassa huikea. Lähden komppaamaan täysin Taikuri13. 7 pelin sarja, josta ennustan 4-5 ottelua jatkoajalle(!). Viimeinen ottelu Jyväskylän monitoimitalolla päättyy jatkoajalla Peter Kotilaisen etukulmalaukaukseen. Kyllä. Tässä sarjassa ja sen käsikirjoittamisessa ennakkoon on oltava urheiluromantikko.
SPV menee siis välieriin otteluvoitoin 3-4.

Classic-Oilers
Osa minusta sanoo, että Classic kokoaa viimeistään nyt rivinsä, pelaajat saadaan terveiksi, Oilers sopii vastustajana parhaimmillaan olevalle Classicille täydellisesti, ja odotettavissa on 4-0 sarja, Johanssonin sekä Salinin iskiessä tulosta 4p ottelukeskiarvolla. Toinen puoli minusta sanoo, että Oilersilla on sopiva raikkaus, täysin paineeton tila, nousujohde ja repaleinen sekä epätasapainoinen Classic on täysin ykköskentän ja Torisevan varassa. Ei olla tylsiä, joten lähdetään jälkimmäisen skenaarion kautta. Sarja venyy jopa 7 otteluun, kotietu näyttelee hyvin pientä roolia, sillä 2 ensimmäistä peliä kääntyvät kotivoitoiksi runsasmaalisissa otteluissa. Siitä alkaa vierasvoittojen sarja, joka on katkolla siis Tapiolassa GAME6:ssa Oilersille. Tässä kohtaa kaivan tylsän skenaarion esiin, ja Classic hakee GAME6 1-7 voiton, sekä GAME7 Ideaparkissa 8-2 voiton, ykköskentän ollessa kahdessa ottelussa plussalla 11maalin verran. Dynastia murenee, mutta ei vielä puolivälierissä. 4-3 Classic.

Laittakaahan tulemaan omia skenaarioita, näitä on hauska lukea. Jännittävää kevättä kaikille!
 
Viestejä
1,173
tässä omat ennustukset:

Krp vs Ols 4-0
Ei vaan oululaisilla riitä ja näädillä henki päällä runkosarjan voitosta.

TPS vs Indians 4-2

Indians onnistuu muutamassa pelissä pallonhallinan ja Remeksen/Kainulaisen suorituksilla repimään voiton mutta TPS:n rosterin leveys lopulta kaataa tiipiin suht selvästi.

Happee vs Spv 4-2

Laakson tilanne Happeen osalta kysymysmerkki mutta muuten hirvet ovat selkeästi parempi jengi mielestäni ja ennen kaikkea enemmän ratkaisuvoimainen, sitä ei yksi Peter pysäytä.

Classic vs Oilers 4-1

Oilers ei pysty omaa kryptoniittiään murtamaan, vaikka Classic ei säkenöi, se etenee jatkoon selkeästi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
229
Omat 2cents:
KRP - OLS 4 - 0
Itse en usko OLS:n voittavan otteluakaan. Materiaaliero on aivan valtava etenkin alemmissa ketjuissa. OLS:n voitto vaatisi nähdäkseni Tuonosen maksimaalisen onnistumisen, OLS:n kotiottelun ja todella myöhäisen avausmaalin (+15min), jonka vielä OLS iskisi. Aikainen maali saattaisi johtaa pelin virtailuun, joka palvelee paremmin KRP:tä kuin OLS:ia vaikka OLS on myös hyvä vastahyökkäyksissä. Pitää myös muistaa ettei OLS saa kotietua matkustuksen suhteen ennen kuin Game 4, joten uskoakseni tuo on se peli, jonka oululaiset voittavat, jos jonkun voittavat.

TPS - Indians 4 - 1
Tässä peesaan ylläolevia, jotka tiivistävät hyvin ottelusarjan. Miten muuten Fäldenille kävi eilisessä Oilers-matsissa? Olisi iso kolaus Tepsin mestaruushaavaille, jos Fälden sai aivotärähdyksen. Kuisma on hyvä maalivahti, mutta ei ole tällä kaudella onnistunut aivan samalla tavalla kuin aikaisempina vuosina. Tässä sarjassa erikoistilannepelaaminen nousee suureen arvoon.

Happee - SPV 3 - 4
Ehdottomasti myös itseäni eniten kiinnostava ottelusarja. Tiukkoja pelejä, joista ei tunnetta puutu. Molemmilla joukkueilla kotiotteluissaan valtava tuki kotiyleisöstä. Ottelusarjana oikeastaan täysin vastakohta ylläolevalle parille: Tunteita ja tapahtumia ei tule puuttumaan. Itse päädyin SPV:n voittoon sillä oletuksella, ettei Markus Laakso ole pelikunnossa, sillä ainakaan eilisessä matsissa ei ollut mukana. Muuten Happee olisi ollut omissa papereissa jopa ihan potentiaalinen mestarikandidaatti, sillä oletuksella ettei vastaan olisi tullut Classicia. Nyt Laakson epäonninen loukkaantuminen runkosarjan lopussa maksaa liikaa. Materiaalietu etenkin alemmissa kentissä menee kyllä Happeelle

Classic - Oilers 4 - 1
Tässä kyllä Classicia onnetar suosi, sillä Classic kykenee juottamaan Oilersille sen omaa myrkkyä paremmin kuin kukaan muu koko liigassa. Uskon myös Classicin maju-ukkojen motivoituvan täysin tosipelien alkaessa, jolloin koneesta mitataan jälleen kaikki ulos. Mikäli Oilers haluaa voittaa, on mielestäni ensiarvoisen tärkeää, että sen ykkösketju onnistuu pitämään Classicin ykkösen pois pallolta ja maalipaikoilta. Kakkosketjujen osalta antaisin Oilersille hienoisen etulyöntiaseman ja sitä kautta asettaisin heille ratkaisijan viittaa. Etenkin nuori ja taitava Alpo Laitila on hyvä hyökkäyspäässä, mutta puutteet tulevat esiin puolustuspelaamisessa. Kolmosten taiston näkisin menevän aika tasan, koska tuskin kummankaan kolmonen hirveästi yrittää muuta kuin pelata 0-0 omaa peliään, tavoitteena lienee/pitäisi olla oman ykkösen pallolla sisään tuominen.
 
Viestejä
8,041
Tämä nyt varmastikin aikalailla kuuluu tänne:

Veikataan myös:
KrP - OLS 4 - 1. Tarkemmin ottaen OLS voittaa toisen kotiottelunsa. Jatkoon menijästä ei ole kuitenkaan mitään epäselvyyttä. Tiukkoja pelejä tulee kaksi, joissa vielä 55 minuutin kohdalla voittaja on täysin auki.

TPS - Indians 4 - 2. Uskon Indiansin voittavan ottelut 1 ja 4. TPS voittaa kaksi peleistä murskalukemin.

Happee - SPV 2 - 4. Happee kaatuu maalivahtipeliinsä. SPV vie kaikki kotipelinsä ja vitospelin Jyväskylässä.

Classic - Oilers 4 - 0. Ei ole Oilers ihan hetkeen vienyt peliäkään Classicilta playoffeissa, eikä vie nytkään. Jatkoajalle mennään kuitenkin kahdesti. Classic vie jonkun pelin tyyliin 9 - 0.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Viestejä
46
tässä omat ennustukset:

Krp vs Ols 4-0
Ei vaan oululaisilla riitä ja näädillä henki päällä runkosarjan voitosta.

TPS vs Indians 4-2

Indians onnistuu muutamassa pelissä pallonhallinan ja Remeksen/Kainulaisen suorituksilla repimään voiton mutta TPS:n rosterin leveys lopulta kaataa tiipiin suht selvästi.

Happee vs Spv 4-2

Laakson tilanne Happeen osalta kysymysmerkki mutta muuten hirvet ovat selkeästi parempi jengi mielestäni ja ennen kaikkea enemmän ratkaisuvoimainen, sitä ei yksi Peter pysäytä.

Classic vs Oilers 4-1

Oilers ei pysty omaa kryptoniittiään murtamaan, vaikka Classic ei säkenöi, se etenee jatkoon selkeästi.
No pakkohan se nyt on jo oppineena Tietäjää kompata.
Toki sen verran täytyy sorkkia omalla kepillä jäätä, että pieninä lisäkaneetteina lisään, että Happee voi olla SPV:n kanssa lopulta vielä tiukemmillakin, samoin Classic Oilersinsa kanssa.
Mutta näin päin kuvittelen kyllä sentään kallistuvan.
 
Viestejä
34
No pakkohan se nyt on jo oppineena Tietäjää kompata.
Toki sen verran täytyy sorkkia omalla kepillä jäätä, että pieninä lisäkaneetteina lisään, että Happee voi olla SPV:n kanssa lopulta vielä tiukemmillakin, samoin Classic Oilersinsa kanssa.
Mutta näin päin kuvittelen kyllä sentään kallistuvan.
Niin runkosarjan keskinäiset otteluvoitot SPV 2 - Happee 1…ainoastaan kotietu antaa Happeelle lievää etua. Onneksi SPV:llä on heittää häkkiin maalivahti ”ongelma ”
 
Viestejä
156
Joko Oilers saa toisen Kainulaisen pelille? Onko Rasse ollut jo harkoissa mukana vai meneekö tämä vuosi kokonaan ohi? Voisi tuoda mielenkiintoista sävähdystä peliin vaikkei pelaisi kuin esim. ylivoimat.
 
Viestejä
998
Joko Oilers saa toisen Kainulaisen pelille? Onko Rasse ollut jo harkoissa mukana vai meneekö tämä vuosi kokonaan ohi? Voisi tuoda mielenkiintoista sävähdystä peliin vaikkei pelaisi kuin esim. ylivoimat.
Näytti olevan alkulämpöissä mukana TPS matsissa, mutta ei kokoonpanossa. Pitäisin yllätyksenä jos pelaa Classic sarjassa. Eli Rasmuksen varaan tuskin kannattaa laskea mukaan mitään tälle kaudelle, mutta vielä isompana ongelmana Oilersin kannalta on että ykköskentän molemmat laiturit taitavat olla poissa. Astala taisi vaihteeksi loukkaantua Tepsiä vastaan, H. Iiskola ollut pois jo pari viikkoa. Talvitie ilmeisesti myös loukkaantuneena, samoin Markkola, Jokela ja nyt viimeiseksi TPS pelistä puuttui myös Suomela.

Toivottavasti noista nyt ainakin osa saataisiin pelikuntoon, niin saataisiin kunnon vääntö aikaiseksi tuossakin sarjassa. Oilersilla ei kuitenkaan niin paljon leveyttä rosterissa ole, verrattuna Classiciin. Jos edellä mainitut on poissa, niin sitten sinne heitetään kentälle junnuja, jotka ovat vasta pelanneet ekat täydet liigamatsinsa. Toki niissä suoriutuneet erittäin mallikkaasti, mutta ei voi vaatia että ne kaverit ottaa ratkaisijan viittaa kun Classicia vastaan pitäisi kairata voittoja.
 
Viestejä
170
Jos ei KrP voita tänä vuonna niin...
Sitten ei voita.
Teenpä yllätysvedon, ja haastajat ovat

TPS ja Happee. Ne ovat joten kuten pysyneet kyydissä tiukoissa peleissä.
Classicin pallonhallinta vaatisi hieman uudistumista. Pelitapa on kovin ennakoivaa ja tällä kaudella todella altis vastahyökkäyksille. Ei vaan ole natsannut. Ja ihmeisin en usko.
 
Viestejä
156
Näytti olevan alkulämpöissä mukana TPS matsissa, mutta ei kokoonpanossa. Pitäisin yllätyksenä jos pelaa Classic sarjassa. Eli Rasmuksen varaan tuskin kannattaa laskea mukaan mitään tälle kaudelle, mutta vielä isompana ongelmana Oilersin kannalta on että ykköskentän molemmat laiturit taitavat olla poissa. Astala taisi vaihteeksi loukkaantua Tepsiä vastaan, H. Iiskola ollut pois jo pari viikkoa. Talvitie ilmeisesti myös loukkaantuneena, samoin Markkola, Jokela ja nyt viimeiseksi TPS pelistä puuttui myös Suomela.

Toivottavasti noista nyt ainakin osa saataisiin pelikuntoon, niin saataisiin kunnon vääntö aikaiseksi tuossakin sarjassa. Oilersilla ei kuitenkaan niin paljon leveyttä rosterissa ole, verrattuna Classiciin. Jos edellä mainitut on poissa, niin sitten sinne heitetään kentälle junnuja, jotka ovat vasta pelanneet ekat täydet liigamatsinsa. Toki niissä suoriutuneet erittäin mallikkaasti, mutta ei voi vaatia että ne kaverit ottaa ratkaisijan viittaa kun Classicia vastaan pitäisi kairata voittoja.
1 ketjussa riittää kuitenkin laukauksia kun jo eka erässä Justus on vetänyt ainakin 6 laukausta eli jos saa vaan tilaa, niin laukaus lähtee. Classicin puolustuksessa vaan ei meinaa olla oikein tilaa kuin hyvillä omilla suorituksilla.
 
Viestejä
8,041
Toivottavasti Oilers ymmärtää ainakin P22-SM-sarjapaikan pitää. Eli että siinä sunnuntain pelissä pelataan liigan puolivälieräpeli ihan kenellä tahansa muulla kuin P22-pelaajilla. P19 ja P17 SM-sarjapaikat meni jo, Suomisarjapaikkakaan ei ole vielä varma. Tuosta vielä P22 SM-sarjapaikka pois jonkun yksittäisen miesten playoff-pelin takia, niin viimeinen voi sammuttaa valot.

edit. Se P22-peli on toki kotona ja alkaa 15:00, joten samat pelaajat voivat pelata ensin sen ja tarvittaessa purra tuppea liigapelissä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
156
Toivottavasti Oilers ymmärtää ainakin P22-SM-sarjapaikan pitää. Eli että siinä sunnuntain pelissä pelataan liigan puolivälieräpeli ihan kenellä tahansa muulla kuin P22-pelaajilla. P19 ja P17 SM-sarjapaikat meni jo, Suomisarjapaikkakaan ei ole vielä varma. Tuosta vielä P22 SM-sarjapaikka pois jonkun yksittäisen miesten playoff-pelin takia, niin viimeinen voi sammuttaa valot.

edit. Se P22-peli on toki kotona ja alkaa 15:00, joten samat pelaajat voivat pelata ensin sen ja tarvittaessa purra tuppea liigapelissä.
Saako junioripelaaja pelata eri sarjoissa samana päivänä? Esim. ensin P22 ja sitten edustus? Minusta joissain lajeissa sitä ei saa tehdä. Säbästä en tiedä.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös