Pääkallo.fi

Miesten joukkue MM-kenraaliin valittiin 4.10. ja Mika Kohonen on joukkueen mukana

Viestejä
1,285
Mika Kohonen sen verran hyvin liigassa pärjännyt että Nykky pystyi valinnan tekemään. Ruotsin liigassa ei ehkä olisi onnistunut?
Perustelut? Ai se hyvin, että jaksaa seisoa omalla puoliskolla muiden hyökätessä?

Siihen en silti usko pätkän vertaa, että valinnat vaikuttaisi yhtään mitenkään tulevaisuuden harrastajiin. Lajin vetovoima muualla kuin mmkisoissa ja muissa huippusäbäsarjoissa.
 
Viestejä
712
Näyttö siinä, kun ajattelin vastustajan voivan hyödyntää Mikan oloa Happeen yv:ssa ja tehdä vastahyökkäyksiä / läpiajoja. Mika tekikin pelissä alivoimalla syötön josta tuli maali. Eli vastustajat ei mielestäni löytäneet Suomessa Mikan heikkouksia vaan ehkä päinvastoin.
 
Viestejä
34
NHL:ssä, Koriksessa ja SM-liigassa hehkutetaan 17-18 vuotiaita nuoria ja salibandyssä 41 vuotiasta legendaa.
Samalla ihmetellään miksi media ei ole kiinnostunut salibandystä.
Kyllä täälläkin hehkutettaisiin jotain selännettä, jos se vielä pelaisi.
 
Viestejä
712
Minusta moni tuon ikäinen pelaaja juuri vaihtanut lajin salibandyksi ja päässyt siinä huipulle? Jalkapallo tai jääkiekko ensin voinut olla laji. Jostain lukenut tai kuullut. Siinä mielessä vertailu Selänteeseen aika kaukaa haettu. Hänhän pääsi huipulle tuossakin lajissa.
 
Viestejä
1,285
NHL:ssä, Koriksessa ja SM-liigassa hehkutetaan 17-18 vuotiaita nuoria ja salibandyssä 41 vuotiasta legendaa.
Samalla ihmetellään miksi media ei ole kiinnostunut salibandystä.
Sinällään näiden ei tarvitsisi edes olla toisiaan poissulkevia, niinku se näyttää tällä hetkellä olevan. Yleltä en ole paljoa muita sählyjuttuja lukenut, kuin vanhoista jääristä. Ehkäpä joskus.
 
Viestejä
30
Kai tässä kohtaa voisi osoittaa sormella myös liittoa. Kuinka se voisi omalla toiminnallaan alkaa nostamaan nuorten pelaajien profiilia? Fat pipelle pisteet, että mainoskasvot on nuoria pelaajia! Jotenkin väitän, että nuoren pelaajan on vaikeaa itse nostaa omaa mainosarvoaan vain haluamisella.

Ylet yms vanhat mediat ei pidä salibandyä minään, joten vastuu liitolla ja miksei pääkallollakin. Jotain videosarjoja tehtykin, niitä vaan lisää ja rohkeasti nuoria mukaan. Kuitenkin sählyn kasvupotentiaali on siellä ja heidän vanhemmissa.
Tästähän tässä on pohjimmiltaan kyse. Koko kesä rummutettu jotain sunsäbää joka antaa lajista pelkän puuhastelun ja pihapelilajin kuvan.

Sitten kun lajin kotimainen pääsarja starttaa niin hehkutetaan Kohosta maasta taivaaseen ja kaiken kruununa nyt sitten majuun viemään jonkun nykyhuipun paikan. Kaivetaanko vielä Janne Tähkä mukaan niin sittenhän olisi kisoissa kaksi tunnetuinta sählypelaajaa tuulipukukansalle?

Syy ei ole Kohosen vaan lajikulttuurin ja sen muovisuuden. Johtajuuttahan Mihulta löytyy, enemmän kuin keneltäkään muulta. Johtajaksikin pitää kasvaa ja se tapahtuu antamalla ja ottamalla vastuuta ei vaan seuraamalla vierestä, vuodesta ja arvokisoista toiseen. Nythän tuossa on Kivilehdon, Mihun ja Tatun (Tatu ainut jonka valinta on perusteltu) jälkeen kamala johtajuustyhjiö johon Nykky ei osaa laittaa/nostaa ketään joka on ainakin mulle iso yllätys. Itse olisin antanut johtajuutta Mannisen, Kukkolan ja Lammisen harteille.

Nykky toivoo vaan, että laastari pysyy koko skabojen.

Kettuselta löytyi kuitenkin back in the days aika koviakin yllätysvetoja kuten vaikkapa Töllikkö 2014 ja Aro 2016. Nyt sanoisin, että joukkue on vähän yllätyksetön - ehkä Hautaniemi hyvä haku mutten usko mitenkään hänellä riittävä kv-peleissä.
 
Viestejä
83
Ketjut on
Salin-salo-johansson
Kapanen/kotilainen-kukkola-kailiala
Kapanen/kotilainen-pylsy-manninen
Piha lastikka

Lamminen-savonen
Väänänen-stenfors
Leikkanen-junkkarinen


Ja viltissä kohonen kivilehto hautaniemi
 
Viestejä
712
Teemu Selänteen ja Mika Kohosen ero tulee myös siinä ettei Selänteen tarvinnut vaihtaa pakiksi vaan sai pelata hyökkääjänä loppuun asti ja myös liikkuvuudella pääsi viimeisellä kaudellakin isossa kaukalossakin tarvittaessa molempiin kenttäpäätyihin helposti. Tulisiko jääkiekon puolelta ennemmin Jaromir Jagr mieleen se on venyttänyt tosi pitkälle uran ja joutunut seurojakin vaihtamaan mistä saisi vielä pelipaikan. Tätähän Selänteellä ei ollut vaan sai Anaheimissa olla. Mika Kohonenhan joutunut myös seuroja nyt vaihtamaan. Olisikohan Selänne lähtenyt pakiksi pelaamaan vähän epäilen.
 
Viestejä
144
Salibandyn maajoukkue on imagoltaan varmasti heikoin kun verrataan muihin palloilulajeihin.
Osittain syy voi olla salibandyn kokemattomuus ja lyhyt historia. Itse aiheutettua myös kun nyt viestinnän kärkenä on ollut pelaaja, Kohonen joka ei voi kentällä näyttää esimekkiä vaan maine perustuu vuoisien takaiseen menestykseen.
Salibandyliitton tavoitteeseen "maailman paras salibandymaa" on todellakin vielä matkaa. Tällä hetkellä ei näytä hyvältä, tavoitteesen pääsemiseen ei riitä nykyisen organisation osaaminen. Samoin maajoukkueen imagoa ei nosteta näillä resursseilla jotka näyttävät olevan aikansa eläneitä.
Nuoria ja ennakkoluulottomia osaajia nyt litton johtoon ja maajoukkueen valmennukseen.
Kotikisat olisi paras mahdollinen paikka imagon nostoon mutta sekin vaatii suurta muutosta.
 
Viestejä
712
Nyt Mika Kohosellekin voisi antaa niin Happeessa kuin maajoukkueessa erilaisia puolustajankin paikanvaihto testejä onnistuuko hän niissä vaikka alakolmiossa välillä vaihtamaan ylimmäksi pelaajaksi tai välillä nousemaan hyökkäyksen tueksi. Näissä esim. Lauri Stenfors hyvä.
 
Viestejä
1
Harmittaa, että keskustelu (otsikon johdattelemana) keskittyy Kohoseen. Valinnoissa huolestuttavampaa on junnujen puute ja Classicin ylikorostuminen. Salin on ainakin omaan silmään huonontunut jo toista kautta putkeen ja samanlaista voimapelaajaa ei ole enää nähty, kuin millä Eemeli paikkansa majuun lunasti. Samaten tuo heikompi Johansson on kyseenalainen valinta. viimeistelijänä todella kova, mutta istuuko esim muihin kenttiin, jos classic kentästä joutuisi luopumaan.

Missä on Aaro Astala, Heikki Iiskola, Justus Kainulainen, Roope Kainulainen, Markus Markkola, Nico Jonaeson, Joona Rantala, Valtteri Kainulainen...? Kaikilta tältä kaudelta kovemmat näytöt hyökkäyspäähän kuin nyt valitulta nipulta (poislukien Lastikka). Puolustuksenkin liikkuvuus on nyt Junkkarisen ja Savosen varassa, eli aika vähällä. Ehkä Nykky hakee Falun tyyppistä täyttä kentällistä kokoonpanoon, mutta siitäkin on champions cupista näytöt mihin se riittää.

Ymmärrän, että lajilegendaa halutaan mukaan ja toivon todella että sopiva rooli Mihullekin löytyy. Ja onhan viime kisoistakin ainakin Kailiala ja Kotilainen muistaakseni kehuneet Mihun roolia johtajana, vaikka silloinkin jäi peliajaltaan jo vähemmälle kuin aiemmin.
 
Viestejä
152
Ei yllättänyt Nykyn valinnat yhtään eli pronssipeli kutsuu...ja se hävitään.
Toivottavasti kotikisoihin mennessä Nykky poistettu ja maku uudistettu nykypäivän vaatimalle tasolle.
 
Viestejä
71
Mika Kohonen sen verran hyvin liigassa pärjännyt että Nykky pystyi valinnan tekemään. Ruotsin liigassa ei ehkä olisi onnistunut?
En ole kuin yhden Happeen pelin nähnyt, mutta siinä vaikutus oli minusta negatiivinen. Avauspeli muuttui todella ennalta-arvattavaksi (Kohonen leipoo hetken 5m omasta maalista, sitten pitkä avaus jompaan kumpaan kulmaan) ja puolustaessa odotettavasti usein myöhässä.
 
Viestejä
8
Päävalmentaja toki aina loppupeleissä vastuussa, mutta esim viime maajoukkue turnauksen perusteella ja mitä on puhunut pelaajien täyspäiväisestä urheilijana elämisestä fysiikkaan sun muuhun liittyen, en millään jaksa uskoa että kaikki tämä vesitettäisiin alas antamalla Kohoselle tai sen enempää Kivilehdollekaan mitään pelillisen johtajan viittaa.
Pikemminkin tuntuu siltä että halutaan maksimoida hyöty pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäävistä, missä väistämättä herroilla on paljon annettavaa. Loukkien sattuessa tosipeleissä tiivistäminen sitten vein kahteen kenttään niinkuin on ollut Nykyn tapa seuratasolla edellisillä kausilla.

Ketjun edellisiä kommenteja kompaten eniten tässä häviävät rannalle jätetyt "juniorit", joilta jää arvokasta kokemusta saamatta, ja ne nyt mukana olevat pelaajat (Salo, Savonen, Kailiala) jotka eivät pääse kasvamaan henkisiksi johtajiksi ensi kisoja ajatellen, veteraanien täyttäessä nämä saappaat.

Mitä tästä seuraa jatkon kannalta voi vain arvailla.
Palaako rannalle jätetyillä pelimiehillä sillat ja kiinnostus MM-joukkueeseen ala H. Johansson, ja onko "pappa"-osaston kiintiöpaikat henkisinä johtajina tulevienkin valmentajien linjaus

Mutta tähänastisien näyttöjen perusteella on omasta mielestä väärin väittää etteikö Nykky olisi pyrkinyt uudistamaan maajoukkueen pelitapaa ja tuonut Classicin menestys reseptiä eteenkin hyökkäyspelaamisen.
 
Viestejä
341
Ei yllätä jotenkin valintana Mihu, osasin pelätä tätä ja toivoa uudistuvaa ja ripeää joukkuetta. Ihmetys hieman lisääntyy kun laskee Mihun päälle muut jäähdyttelijät sekä puolivillaiset jo kisoja nähneet: Kivilehto, Kapanen ja ehkä Väänänenkin. Pisteiden ja pelinopeuden valossa viimeksi mainittu ei ole tätä päivää, mutta kaiketi Tatulla paikkansa on varmana pakkina ja henkisesti? vahvana persoonana.
Hautaniemestä tulee mieleen Rickie, kova maalintekijä jonka liikkuvuus ei sitten ehkä riitä näihin peleihin. V. Kainulaisen pitäisin remmissä ehdottomasti vaikka pistehirmu ei olekaan. Pihasta ja Pylsystä toisen luulisi tippuvan pois koska täyttävät samanlaista paikkotonttia, tai sitten sentteriosastoa otetaan nelosen laituriksi varmuuden maksimoinniksi. Classicin laiturikaksikko on totta tosiaan esittänyt vaisusti ainakin huipputasoonsa nähden. Muualla kuin Clasun huippukentässä eivät nakkaisi tehoja läheskään vastaavasti, ei ns. "pitää joukkuettaan pystyssä" -tasoa tällä hetkellä.

Voisiko takana olla sellainen ajatus, että tehokkaimpaan tulokseen pääsee lanaamalla kisat läpi kahdella kentällisellä jo lähtökohtaisesti ja sitä riskillä koitetaankin. Kolmoskenttään voi täyttää sitten enemmän koppi-/YV-miehillä kuin pelimiehillä koska niitä ei oikeasti pahemmin käytetä? Kaksi kenttää lienee jotain seuraavaa 95% tod.näk.:
Salin-Salo-Johansson, Savonen-Lamminen
Kotilainen-Kukkola-Kailiala, Stenfors/Junkkarinen/Väänänen
Kolmoseen valitsisin ehkä V.Kainulainen - Manninen - Pylsy
 
Viestejä
1,285
Sinänsä miksi Classicista pitäisi olla vähemmän? Se liiga mitä olen katsonut on nyt pari kautta ollut Classicin täydellistä hallintaa. Ja sama meno jatkuu tällä kaudella, en ihmettele jos eivät tälläkään kaudella häviä kertaakaan varsinaisella peliajalla. Muilla jengeillä on aika helvetisti kiinni kurottavaa. Tähdennys itse en juuri edes jaksa noiden pelejä katsoa, jännitys nollassa. Ervi taas saa joka matsissa fanin jännittämään, sen verta on ollut touhu sekavaa ;-)
 
Viestejä
12
Kaikki Classicin kotipelit nähneenä kyllä se Salin on edelleen kova luu. Ehkä tosiaan majussa ollut parin vuoden takaista vaisumpi, mutta on fysiikka kyllä sellainen millä ruotsiakin vastaan pärjää. Edellisessä Inkkarit pelissä pyörähti vastustajaan nojaten koko voimalla ja pakki oli ihan kusessa. Kiva, että saadaan toinen samanlainen körmy joukkueeseen. Me like.

Kohonen taas kauden avauspelissä kyllä samalla tasolla kuin monet ovat tässäkin ketjussa todenneet. Ei pitäisi olla missään nimessä suomen maajoukkueessa nykypäivänä.

Toinen kenties vielä käsittämättömämpi valinta on Kivilehto. Edellisessä inkkarit pelissä Classicin paskin pakki ilman mitään epäselvyyttä. Viime kaudella inttivuodesta huolimatta hyvän kauden pelannut Jere Pulkkinen istuu viltissä, vaikka ukko häslää virheitä toisen perään. Myös parissa muussa pelissä ei ole todellakaan enää maajoukkuetasoa. Vaikka Classicin miehiä olenkin, ei oikein maistu, että Nykky käy katsomassa jokaisen kotipelin Tampereella ja kulkee arvatenkin edelleen kimpassa Kuitusen ja Kivilehdon kanssa pääkaupunkiseudulta. Kun palkintona on kisamatka vailla perusteita.
 
Viestejä
30
Classicin so called ylivaltaa en kritisoisi. Joukkue kun ei ole esimerkiksi runkosarjapeliä hävinnyt yli vuoteen ja kairannut kannun himaan kolme kautta putkeen - joku voisi selitellä yksittäisellä finaalilla mutta eihän viime vuosien Classicia olisi kukaan ottelusarjassa neljää kertaa voittanut. Tai näin rohkenen lausua.

Alkukauden tilastointeja tai "merkkejä avainpelaajien taantumuksesta" en nostaisi hälyttävinä framille, sillä arvokisavuosi tuo paljon haasteita puoliammattilaisina operoivien pelaajien harjoittelun jaksottamiseen - kuntohuippu pitäisi ajoittaa majumiesten osalta vuoden loppuun ja uudestaan keväälle. Näin alkukaudesta kannattaa olla jumissa jos joskus, varsinkin arvokisavuonna (vai oikeaoppisesti arvokisakaudella?).

Toisaalta Clasu on pelannut tällä kaudella rekordilla 5/5, 45 tehtyä ja 18 päästettyä. "Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja".
 
Viestejä
341
Laitoin tämän jo Classicin ketjuun kun menee OT, mutta tulkoon tännekin. YP siirtelee nämä jos hyväksi näkee?

Sinänsä miksi Classicista pitäisi olla vähemmän? Se liiga mitä olen katsonut on nyt pari kautta ollut Classicin täydellistä hallintaa. Ja sama meno jatkuu tällä kaudella, en ihmettele jos eivät tälläkään kaudella häviä kertaakaan varsinaisella peliajalla. Muilla jengeillä on aika helvetisti kiinni kurottavaa. Tähdennys itse en juuri edes jaksa noiden pelejä katsoa, jännitys nollassa. Ervi taas saa joka matsissa fanin jännittämään, sen verta on ollut touhu sekavaa ;-)
Ei miksikään minusta. Onhan se selvä etu jos maajoukkueeseen saadaan suora seuraketju, suurempi todennäköisyys onnistua ja pienempi tod.näk mokaamiseen kuin sekaseuraketjulla, näin minä uskoisin.
Classicin pelitapa ja -vauhti on tosiaan sitä tasoa, että keskikastin joukkueiden seuraamisesta tulee mieleen "hei nää ei osaa edes täydessä vauhdissa liikuttaa palloa". Classicilla pallo liikkuu vauhdikkaasti, ihan sama mihin suuntaan/miten päin äijät liikkuvat tai miten pienissä väleissä pyöritään.
Jossain vaiheessa Classic toki häviää, miten nopeammin sen parempi vaikka seuran lasit onkin lievästi päässä. Oikeastaan olen ottanut ne pois sillä niin suureksi on tasoero kasvanut ettei se enää ole "reilua" eikä kivaakaan. KrP kun kävisi antamassa Tampereella Classicille kuokkaan niin se olisi poikaa! Indianskin laahusti ilman Astalaa ihan hyvin mukana, tosin torjunnat pelissä taisi olla ihan yhtä päätä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös