Pääkallo.fi

Miesten joukkue MM-kenraaliin valittiin 4.10. ja Mika Kohonen on joukkueen mukana

Viestejä
341
^ Tulospalvelu - Salibandy

Rantala, 24 ottelua ja 15 pistettä, peliaikaa sai kolmoskentässä läpi kauden sen mitä kolmoskentät yleensä saa. Aika moni muukin salibandyn taituri olisi Classicissa kolmosketjussa tuppea imemässä. Hyvä, että Rantala saa vastuuta Nokialla koska pää hänellä toimii. Hiukan on hoikka ja tasavauhtinen vielä isoihin peleihin, pikkaisen massaa ja pari vuotta niin voi olla aika kova tekijä suomessa sentteriosastolla. Ykköskentän takana on kuitenkin Piha, Pylsy, Leikkanen, Oskari Heikkilä, Eronen, pakissa Pulkkinen. No, laitetaan vielä Kivilehtokin. 10/14 joukkueissa noita nakellaan ykköskenttään ja lopuissa kakkoseen. Että sinänsä paikka Classicin kolmosessa ei häpeän paikka ole.

Eilen tuli katsottua "sillä silmällä" TPS - Indians, siis tämän ketjun jälkeen viime aikoina ajatellut, että ketä voisi valita maajoukkueeseen. Astalan ratkaisut toisinaan hyviä ja aika kettu karvaamaan, toisinaan höntsäpalloa tyyliin lättypallo koko kentän ja karvaajien yli kentän poikki. Ei sellaisia vaan laitella KV-peleissä, riskit pitää minimoida vaikka sen varjolla että tehoja ei tule.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
548
Tarkoitus oli kirjoittaa "Joona Rantala istui viime kaudella Classicissa penkillä" :) Ei hän toki koko kautta siellä ollut. Pudotuspelit meni toki lähes kokonaan täkissä. Ja huhujen mukaan Rantalan pojalla oli vielä mennyt homma vähän kiukutteluksi, kun vastuuta ei tullut ihan niin paljoa, kun hän itse oli odottanut.

Eli ei varmasti ole ollut edes ehdolla kisajoukkueeseen Nykyn papereissa. Katsotaan parin vuoden päästä uudestaan.
 
Viestejä
712
Minä ajattelin Ruotsin mallilla lähinnä tätä ikärakennetta eli jos siellä 35v. vanhin Suomesta samalla mallilla Tatu Väänänen aika saman ikäinen voisi olla vanhin, mutta Kivilehto ja Kohonen sitten jäisivät jo pois iänkin myötä. Ruotsissa varmaan aikanaan Jihdettä ym. peluria samalla lailla laitettu pois, vaikka kokemusta ja taitoa olisikin?
 
Viestejä
712
Tämä Ruotsin malli varmaan käytössä heillä vuodesta 2011 lähtien ja ikä alussa ollut nuori, mutta ehkä nyt noussut. Siinä mielessä nuoriakin välillä tarvitaan. Joskus muistelen lukeneeni, ettei jonain vuonna yli 30-vuotiaita heillä ollut eli iäkkäämmät pelaajat varmaan se isompi linjaus eli niitä vähennetty, mutta nyt jo jonkun verran. Ei kuitenkaan niin iäkkäitä kuin Suomessa. Jos joku täällä kommenteissa sanoi, että heilläkin kisojen jälkeen nuorennusleikkaus voi olla edessä niin tässä Suomi viime vuosina jäljessä heitä. Hyvin Ruotsi pärjäsi nuorennuksenkin jälkeen eli pari mestaruutta ja yksi hopea eli menestyskin mahdollista.
 
Viestejä
548
Seuraavissa kisoissa Ruotsilla onkin sitten iso liuta yli 30-vuotiaita, joten usko nyt jo, että Ruotsissa ei katsota pelaajien ikiä ja viivata nimeä yli, jos ikää on liikaa.

Ruotsi teki sukupolvenvaihdoksen 2012 kisoihin, mutta vielä enemmän kyseessä oli pelitapamuutos. Suomi oli vienyt Ruotsia eritoten valmennuksen osalta ja Ruotsissa aktivoitiin pelitapaa ja samalla tiputettiin ne vanhat ukot pois, jotka eivät tähän sopeutuneet.
 
Viestejä
712
Ei katsota, mutta kuitenkin valikoitunut nuorempia kuin Suomen joukkueeseen eli se kuitenkin kertoo jotain. Vielähän tämä rosteri kelpaisi Ruotsilta seuraaviinkin kisoihin, jos Suomea vertaa. Kyllä silloin nuorennuksenkin aikoihin katsoin, että miten niinkin kovia pelaajia kuin Jihde ym. jätettiin sieltä pois eli ei nekään huonoja olleet. Ja jos ajattelee että Suomenkin pelaajilla sen jälkeen tullut ikää ja loukkaantumisia, ehkä nekin pois jätetyt Ruotsin pelaajat olisi voittaneet mestaruuden vaikka v. 2012?
 
Viestejä
712
Tietysti tulee mieleen, jos Mika Kohonenkin onnistunut siirtymään puolustajaksi, miltä muut hyökkääjät siinä roolissa näyttäisi? Joskus aikanaan Josba tälläisiä teki hyökkääjä saattoi siirtyä pakiksi ja toisinkin päin. Näissä kokeiluissa minusta saatiin jopa hyökkääviä pakkeja, jotka nousivat ylös jalalla pallon kanssa. Siinä mielessä maajoukkueeseen miettisin näille vastaaville viimeisille kisapaikoille, vaikka ylimääräisiä hyökkääjiä eri rooleihin vaikka pakiksi.
 
Viestejä
341
Ylijohtajan artikkelista ja seuratuista Ruutu+ peleistä tuli mieleen, että jos Kailialan taso ei nouse niin ei se väärin olisi vaikka olisi pihalla kisajuokkueesta. Aika puolivillaista tekemistä ollut. Seurajoukkueen ketjuja peesaten Kotilainen - Kukkola - Manninen olisi parempi "ykkönen" kuin Mikon kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,285
Kailiala oli jo viime keväänä varjojen mailla, mikä lie vaivaa. Nuori jätkä vielä, että eiköhän paranna. Isoissa peleissä ratkonut ennenkin.
 
Viestejä
26
Lankinen, rasmus ja justus kainulaiset,markkola, joona rantala ja voisi ehkä kokeille markus siprosta. Kohonen kivilehto ja kumppanit aivan turhaa tavaraa majuun.
 
Viestejä
13
Eikö Petri Hakosella riitä taso majuun? Tossu liikkuu ja pallon käsittely on huippu luokkaa. +- tilastokin näyttää hyvältä.
 
Viestejä
310
Lankinen, rasmus ja justus kainulaiset,markkola, joona rantala ja voisi ehkä kokeille markus siprosta. Kohonen kivilehto ja kumppanit aivan turhaa tavaraa majuun.
Rasmuksen taso ei ole miesten kv-tasoa millään. Sama pätee lankiseen. Justus varmasti tulevaisuudessa. Joona Rantala on aivan liian riippuvainen kentällisestään, viime kaudella oli välillä todella heikko jopa A-junnuissa. Siprosta nyt ei kannata edes miettiä, suomesta löytyy heittämällä parikymmentä parempaakin.

Siitä toki samaa mieltä, että Kivilehto aika riskivalinta nykyään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös