Pääkallo.fi

MM-kisojen mitalipelit

Viestejä
139
En kyllä ymmärrä miten My pääsi tähdistökentälliseen. Penkin alle kisat hänen osaltaan, toki hyvän pelin pelasi Ruotsia vastaan, mutta se ei riitä alkuunkaan. Pitkä loukki alla ja ennen kisoja muutama peli pelattuna. En odottanut kummoisia kisoja häneltä, mutta tähdistövalinta meni kyllä aivan vihkoon.
 

Mahoney

Nyt kyllä tuomarit kusi yhden maalin oikein tosissaan! Tämän perusteella oikeus voitti että Ruotsi lopulta voitti. Pallo kävi selvästi maalissa ja jos eivät tulkinneet rikkeeksi, tai peli ei ollut poikki, ei voi hylätä ja ei viitsitä edes katsoa loppuun asti videolta. Heikkoa touhua Suomi pojilta, todella heikkoa.
 
Viestejä
33
Esillä olevaan asiaan on käsitykseni mukaan helppo, halpa ja nopea ratkaisu.

Kannustan kansainvälistä ja kotimaista lajiliittoa kysymään videoasiaan neuvoa erotuomari Mikko Alakareelta. Hän toimii mm. Mestareiden liigassa erotuomarina ja on yksi harvoista suomalaisista VAR-koulutuksen saaneista henkilöistä.

Se osaaminen mikä riittää Mestareiden liigaan jalkapallon puolella, luulisi kelpaavan myös salibandyn arvokisoihin tai kotimaiseen sarjatoimintaan
 
Viestejä
633
No juu ja oishan meillä IFF:lle konsultoimaan kokenut KHL-videotuomari (ja entinen salibandyliigatuomari) Rainer Ehro myös, joka vastaa salibandyssakin aiheesta Suomessa.

Se mikä tuossa näyttää menneen aivan totaalisesti pieleen on, että asia oli tuon selvityksen mukaan vain ja ainoastaan tuomarien käsissä.

Vaikka meillä ei videotuomaria erikseen olisikaan, niin kyllä siellä pitäisi jonkun olla esim. leikkaamassa sopivan clipin / kamera tuomarille niin, että hän katsoisi oikean kohdan. Nythän tuon selvityksen mukaan katsoessaan vain pallon käymisen maaliviivalla erotuomari lopetti katsomisen liian aikaisin, ja pari sekuntia lisää olisi riittänyt maalin toteamiseen.

Samoin kun tuomareilla on luurit päässä, niin tarvittaessa sinne luureihin pitäisi saada vinkki, että olisi syytä katsoa videota. Näinhän se on hokissa ja futiksessakin.
 
Viestejä
139
Oliskohan tilanne ollut eri, jos maalia olisi tarkastettu Ruotsin verkosta? Siinä varmasti joku sveitsiläinen olisi osannut vinkata, että kannattaa katsoa eteenpäin. Jos videotarkastus on mahdollinen, pitäisi siihen olla joku kolmas tuomarityyppinen, puolueeton henkilö, joka avustaisi tuomareita kyseisessä hommassa. Toinen kummallinen seikka oli, että peli vihellettiin kesken kaiken poikki, eikä tilannetta tarkastettu esim. seuraavalla pelikatkolla. Melko puuhastelua oli tämä tarkastus.
 
Viestejä
261
Toinen kummallinen seikka oli, että peli vihellettiin kesken kaiken poikki, eikä tilannetta tarkastettu esim. seuraavalla pelikatkolla. Melko puuhastelua oli tämä tarkastus.

IFF:n ohjeistus sanoo niin, että videotarkastus suoritetaan heti, kun välitön maalintekotilanne on ohi. Tässä toimittiin sen mukaan oikein.
 
Viestejä
1,218
Näitä tilanteita tulee esiin kuitenkin harvoin verrattuna ’tuhansiin’ tapahtumiin joita sattuu liiton peleissä eri sarjatasoilla joka kausi.
Oma näkemykseni on se, että kunnon investointi erotuomaritoiminnan kehittämiseen muutaman vuoden ajan toisi a) lajin pariin uusia tuomareita b) motivoisi jo olemassa olevia tuomareita ja c) tehostaisi lahjakkuuksien löytämistä ja heidän jalostamista huipputuomareiksi.
Artikkeli esimerkiksi kolmen suurimman alueen tuomaritoiminnasta paljastaisi minkälaisilla resursseilla hoidetaan liiton pelimäärää - enpä uskolla sen taakan alla olevan resursseja kehittää tuomareita vaan koetetaan vaan selvitä urakasta.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Viestejä
33
Jos olen ymmärtänyt oikein, niin käytössä oleva videotarkistus ei miltään osin vertaudu jalkapallon VAR-järkestelmään.

Tehtävää on kosolti, mutta onneksi apua on saatavilla. Voisi kuvitella, että
MM-kisoista toiseen saman pulman äärellä touhuaminen ei palvele ketään saati mitään.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös