Pääkallo.fi

P-16 Pojat SM-Sarja

Viestejä
229
Avaatko vähän tätä pientä ristiriitaa lisää?
Ensimmäinen lainaus täyttä asiaa ja samaa mieltä. Jälkimmäinen tosin veti valitettavasti maton tuon hienon alkuperäisen ajatuksen alta.
Jälkimmäinen oli vastaus kysymykseen, jossa sanottiin että Jyväskylässä tai Oulussa ei tehtäisi seurasiirtoja karsintojen kuolemankierrosta varten. Koitin ohjata katsetta pois tarkasta paikkakunnasta yleiseen tarkasteluun. En kannata sääntömuutosta johon jää selvä valuvika tai jolla voi olla pelaajan uran kannalta negatiivisia vaikutuksia.

Jos siis lapsilla on palava halu ja mahdollisuus pelata SM-sarjassa ja oma joukkue on siinä rajoilla, niin sitten seurasiirto on ihan hyväksyttävä keino. Lohkovoittajien ei tähän tarvinnut turvautua.

Ongelmahan on niin kompleksinen, että ei siihen ole oikeata ratkaisua. Näkökulmat risteävät ainakin näissä kohdissa
- Jos toinen joukkue käyttää dopingia, niin puhtaana urheileva joukkue kärsii
- Jos tulee loukkaantumisia, niin koko joukkue kärsii vaikka ratkaisu olisi naapurissa
- PK-seudulla voi vaihtaa seuraa jos taito riittää, pienemmillä paikkakunnilla ei. Pitäisikö seurasiirto rajata maantieteellisesti?
- - Jos rajataan, niin lasketaanko se joukkueen vai pelaajan kotikunnan perusteella? Sipoolainen saa vaihtaa Ervien välillä mutta Käpylässä asuva ei?
- Jos vaihtaa joukkuetta vaikka Ervistä -> Mäntsälän NMKY? Mäntsälässä ei ole P16 joukkuetta niin voisiko sitten R-edustuksella valita seuransa karsintoihin?

Täydellinen nykyinen järjestelmä ei ole, mutta armoton pilkunviilaus ei johda mihinkään lasten parissa.
Kysymyksiä on ilmassa muutenkin, itse nostaisin tärkeämmäksi sen tosiasian että P16 SM + Divari = 30 joukkuetta joista 4 oli seurojen tuplaedustusta. Ainoastaan 26 eri seuraa haki valtakunnallisiin -> Laji vuotaa liikaa pelaajia liian aikaisin.
 
Niin, eiköhän kerkiä vielä vierailla idässä ennen siirtotakarajaa, pelit varmaan sopivasti eri päivinä. Onhan tuo sääntöjen mukaista, mutta lähinnä kyseenalaista, joidenkin mielestä jopa säälittävää. Eikö sääntöjä voisi tulevaisuudessa täsmentää?
 
Viestejä
229
Kausi lähestyy niin pitäähän siitä ennakkokatsausta tehdä.
Tavallista hankalampaa, ihan kuin se joskus helppoa olisi, tällä kertaa suunnattomat tasovaihtelut pistivät pohtimaan enemmän. Jaotellaan näitä kahteen eri postaukseen.

1. Lohko
Tasainen lohko tulossa jossa varmasti pallo pomppii niin ristiin että keväällä voi olla enemmänkin hajontaa. Kuten eräs Sapporon olympialaisten kävijä totesi aikanaan " Slow and steady - gets you READY "

Sijat 1-3
OLS
Happee
Ervi Pohjoinen

OLS, yksi sarjan ennakolta vahvimmista ei pettänyt karsinnoissa, vaikka välillä horjuntaa oli havaittavissa. Vaikea nähdä miksei olisi Maaliskuussa kolmen parhaan joukossa. Happee oli pirteä yllätys ja on omissa papereissa musta hevonen ohi muiden vakiosuorittajien. Mitään erityistä nostoa miksi näin ei löydy, mutta yllätyksiä tulee kuitenkin, oma veikkaus on Jyväskylä. Ervi tasainen on vahvistusten turvin hyvin mukana kamppailussa ja juuri tasaisilla peleillään lienee lopulta kolmen joukossa keväällä. Selvitti karsinnat ainoana joukkueena ilman tappioita

Sijat 4-6
TPS
Fosu
Oilers

TPS, viime kaudelle tultaessa suurin ennakkosuosikki on hieman kärsinyt vajaasta rosterista ja turbulenssista matkan varrella. Potentiaalia olisi, mutta mestareiden cupissa tasoero näytti hurjalta Classicin käsittelyssä. Fosun matka on alkukankeuksien jälkeen kääntynyt taas parempaan suuntaan ja ratkaisuvoimaa rosterissa on, vähemmän yllättäen joukkue teki alkukarsinnoissa eniten maaleja (72). Oilers pääsi kuin pääsikin sarjaan ja perustan sijoitusveikkauksen puhtaasti siihen, että joukkueella on selkeä pelitapa ja oletan että otteet paranevat kevättä kohden.


Sijat 7-8
Steelers/SCU
SBS Wirmo/Keiky

Steelers/SCU voisi kyllä olla play-off joukkuekin ennakoissa, mutta ehkä kuitenkin pitkissä peleissä pisteet kääntyvät vastustajille. Alkukarsinnoissa laittoi toisinaan kyllä kärjen tiukille, mutta yksittäisissä otteluissa vastustajat pystyvät paremmin keskittymään toisiinsa, jolloin sattumille jää vähemmän sijaa.
Wirmon kohtalona on samaa kuin Steelersilla, 2 joukkuetta jää joka tapauksessa sarjan hännille, omissa papereissa arvaus menee tällä kertaa näin. Raikkaita otteita ja viihdyttävää peliä, mutta 21 ottelun sarjassa hurlumhei ei taida takuuvarmasti pisteitä tuoda viikonlopusta toiseen.

Voi kuitenkin olla että piste-erot ovat niin pieniä että pienilläkin poissaoloilla voi olla ratkaisevakin vaikutus kun lopullisia sijoituksia jaetaan. Selvä etu joukkueille kuten OLS ja TPS joilla ei ole ole kahden joukkueen pelaajia, Wirmolla taas on mahdollisuuksia vahvistaa rivejä otollisella peliohjelmalla kun taas Ervi, Happee ja Fosu ovat heikoilla jos ottelut menevät päällekkäin.
 
Viestejä
229
2. Lohko
Jos toisessa lohkossa oli ainoastaan Happee, joka ei viime kaudella esiintynyt SM-sarjassa, tässä lohkossa uusia tuttavuuksia on tasan puolet. Historian kirjoissa on paljon tarinoita idästä ja heidän hyökkäyksestään mutta puolustuksesta vähemmän on elokuvia tehty. Ehkä kauden aikana maistetaan mustamakkarakalakukkoa?

Sijat 1-3
Ilves
Classic
SB Vantaa

Classic voitti mestareiden cupin näytöstyyliin eikä ole usein tappioita kärsinyt, paitsi Ilvekselle. Ilves johti viime vuonna sarjaa sen mennessä tauolle, voitti kesäliigan sekä oman karsintalohkonsa. Hyviä perusteita sille miksei tätä kaksikkoa arvota näille sijoituksille otetaan vastaan. Kolmas on taas jokerikortti, johon tällä kertaa arvottiin Vantaa. Tähän oli tarjolla myös KrP sekä Ervi, mutta 1-2-2 taktiikalla pelaavalle joukkueelle avautuu melkoisesti mahdollisuuksia jos vastustajan avauspeli horjuu.

Sijat 4-6
Nokian KrP
Ervi Itä
Leba/Josba

Nokian joukkue oli positiivinen yllätys karsinnoissa ja tuo varmuudella uusia mausteita kaudelle. Lähtökohdat ovat otolliset kun joukkueella ei ole mitään hävittää, ainoastaan voitettavaa (klisee kirstuun kolahti) Ervi oli viime kaudella vahva, mutta tällä kaudella esitykset ovat olleet mollivoittoisia, jopa niin että puhtaasti niiden perusteella voisi rankata jopa sijoille 7-8, mutta oletettavasti joukkue parantaa esityksiään kauden aikana. Leba/Josba voitti lohkonsa, mutta vaikea on voimasuhteita arvailla. Lähin vertailukohta lienee otteet O2 vastaan, tasainen ottelu mutta viime kaudella O2 oli lohkon viimeinen. Lisäksi P18 joukkue saattaa veroittaa toisinaan iskukykyä

Sijat 7-8
Saipa
Welhot

Sama virsi kuin toisessa lohkossa, jonkun osana näytelmässä on olla näillä sijoilla, tässä käsikirjoituksessa onni suosi itää.
Saipa pelasi hyvin lohkossaan ja sarjassakaan ei jää heittopussin rooliin, mutta teki vähiten maaleja kaikista sarjaan asti selvinneistä joukkueista (31) eikä tehot jakaantuneet tasaisesti... Welhot loihti paikan sarjaan, joukkue teki aina parillisen määrän maaleja ja pelasi parillisen määrän otteluista, mitenkähän sujuu kun pelataan pariton määrä otteluita, onko taekuudella rajansa?
 
Viestejä
28
Veikataanpa vähän tulevaa.

Lohko 1

1. OLS

Selkeä ykköshevonen, jonka materiaalin laajuus on kiistaton. Erittäin urheilullinen porukka, joka taitoon yhdistettynä voittanee lohkon ilman isompia ongelmia. Ehkä helpoin veikattava.

2. Oilers

Ailahtelee, mutta potentiaalia on. Hyvänä päivänä voi voittaa OLSin, mutta huonona häviää sarjajumbolle. Silti uskon pitkän sarjan satavan vähän Oilersin laariin. YV johonkin kuosiin, niin helpottaa asioita.

3. Fosu

Mukava olla väärässä. Aikaisemmin oletin, että ei riitä poissaolojen vuoksi, mutta riittääkö kuitenkin? Sarjan paras joukkue hyökkäämään ja hyökkäyspelaamista on selkeästi mietittykin. Tietty sapluuna tiettyyn pisteeseen ja sitten luovuus ja henkilökohtaiset taidot käyttöön. YV on kaikkien paikallaollessa laadukasta. Viihdyttävää pelaamista kaikkiaan.

4. Ervi Pohjoinen

Organisoitu ja tasainen ryhmä kahden johtavan pelaajan takana. Näiden kahden läsnöolo vaikuttaa tosin yllättävän paljon pelien tuloksiinkin. Muuten kurinalaista ja selkeää tekemistä ja uskon Ervin pelien olevan erittäin tasaisia kaikkien kanssa.

5. TPS

Edelleen, ei vain oikein lähde. Ehkä vähän samat sanat, kuin Oilersista, mutta en jotenkin usko Tepsiin ihan niin paljon. Joku pelaamisessa ei vain natsaa. Perus tekeminen riittää sarjan puoliväliin, mutta siitä korkeammalle pitää jo vähän hommien muuttua.

6. Happee

Taitaa olla eniten otteluohjelman armoilla - Ervin lisäksi. Jos kaikki pelillä, oikein hyvä porukka. Vaikea veikattava siis kaikkiaan. Arvaan, että B:n pelit ajavat edelle ja hiukan vajaalla rosterilla joutuvat operoimaan osan peleistä. Parhaalla kokoonpanolla voivat hyvin olla neljän porukassa.

7. Wirmo

Selvitti niukasti tiensä sarjaan ja sai varmasti uskoa/piristysruiskeen tästä. Mansikkapohkeessa puhui "hurlumheistä" ja itse kutsun tätä luomusäbäksi. Alkuun juna puksuttaa oikein mallikkaasti, mutta lopussa vähän nitkahtaa.

8. Steelers

Jotenkin sellainen olo, että Steelersin peli on poikkeuksellisen paljon kiinni vastustajan pelityylistä. Esim. Classic sopi oikein hyvin muottiin ja Steelers kamppaili karsinnassa erittäin tasaisesti Classicin kanssa. Hyvä YV, joka tuottaa.

Tässä arvaukseni ykköslohkon osalta. Todella vaikeaa oli laittaa johonkin järjestykseen. Sijat 2-8 voivat mennä vaikka täysin päinvastaisessa järjestyksessä. Mielestäni sarja on niin tasainen OLSin takana. Näkisin myös, että se joka jaksaa vähän hinkata hyökkäyspään vapareita ja yv:tä jiiriin, niin voi olla yllättävän korkealla.
 
Viestejä
5,038
Kuulostaa siltä, että Oilersilla on todella surkea joukkue, jos "pääsi kuin pääsikin sarjaan ja perustan sijoitusveikkauksen puhtaasti siihen, että joukkueella on selkeä pelitapa ja oletan että otteet paranevat kevättä kohden. " riittää sijalle kuusi. Toisin sanoen koko alkukausi tulee systemaattisesti turpaan pelissä kuin pelissä ja keväällä jotenkin onnistuvat kairaamaan sen muutaman pisteen, jolla pääsee edes 3. viimeiseksi sarjassa.

Varmaan joku ohipelikin tulee taas kuten karsinnoissa, mutta itse laitan heidät kolmen joukkoon lohkossaan ilman muuta.
 
Viestejä
229
Kuulostaa siltä, että Oilersilla on todella surkea joukkue, jos "pääsi kuin pääsikin sarjaan ja perustan sijoitusveikkauksen puhtaasti siihen, että joukkueella on selkeä pelitapa ja oletan että otteet paranevat kevättä kohden. " riittää sijalle kuusi. Toisin sanoen koko alkukausi tulee systemaattisesti turpaan pelissä kuin pelissä ja keväällä jotenkin onnistuvat kairaamaan sen muutaman pisteen, jolla pääsee edes 3. viimeiseksi sarjassa.

Varmaan joku ohipelikin tulee taas kuten karsinnoissa, mutta itse laitan heidät kolmen joukkoon lohkossaan ilman muuta.
Tämä oli varmaan objektiivinen näkemys asiasta? Jossitella voi, Ervi sössi pelin Indiansia vastaan mutta voitti Oilersin, ilman tätä Oilersista johtumatonta tapahtumaa olisi heidän kohtalonaan ollut karsinta, missä Ervi turvautui kohuttuun lainaan minkä avulla otti siellä voiton ja rankkareilla tappion. Oilersilla ei olisi ollut tällaista vipuvartta, joten voidaan tämä luokitella "läheltä-piti" tapahtumaksi.
Ehkä kannattaa vähän happea ottaa, faktat ovat yllä, tuskin huonoa joukkuetta rankataan sijoille 4-6, noiden korien sisällä ajattelin joukkueiden olevan vapaassa järjestyksessä.
Sunnuntaina peli alkaa 0-0 ja 60min peliaikaa jäljellä, siinä ajassa ehtii monenlaista tapahtumaan. Joulutauolla voidaan sitten yhdessä ihmetellä mikä veikkauksista piti paikkansa, toivottavasti ehdit sitä ennen omat veikkaukset jättämään.
 
Viestejä
5,038
voitti Oilersin, ilman tätä Oilersista johtumatonta tapahtumaa olisi heidän kohtalonaan ollut karsinta
En saa nyt yhtään kiinni mitä ajat takaa. Totta hitossa jokainen joukkueen tappio johtuu joukkueesta itsestään. Se, että onko jossain pelissä panosta vai ei, voi vaikuttaa erittäin ratkaisevasti lopputulokseen.
 
Viestejä
229
En saa nyt yhtään kiinni mitä ajat takaa. Totta hitossa jokainen joukkueen tappio johtuu joukkueesta itsestään. Se, että onko jossain pelissä panosta vai ei, voi vaikuttaa erittäin ratkaisevasti lopputulokseen.
Palsta on salibandylle, ei Oilersin ylistykselle tarkoitettu forumi. Salibandyssa on 2 joukkuetta kentällä jotka ratkaisevat lopputuloksen, vaikka kovasti haluaa voittaa ottelun ei ole joukkueesta itsestään kiinni voittaako.

Viime kauden SM-sarjan turnausvaiheen jälkeen Oilers oli 5., Mestareiden cupissa pronssia, Supercupissa viiden joukossa 3.
Ei tässä haeta huonoutta vaan jotain syytä miksi toinen joukkue olisi toista parempi, sunnuntaina kun ensimmäiset ottelu on pelattuna ollaan hieman viisaampia tämänkin asian suhteen.
 
Viestejä
87
En tiedä oliko tulos yllätys vain onnen kantamoinen kun Ervi itä leikitteli 12-6 voiton Vantaasta. Heillä maalivahdit ilmeisesti loukissa, kun oli ihan uusia nimiä mv:n paikalla. Muuten Ervin kokoonpano näytti ensi kertaa kenttäpelaajien osalta samalta kuin on näyttänyt ennekin. En tarkoita mitään lainan lainoja vaan sitä että karsinnassa oli koko ajan pois normaalin kokoonpanon pelaajia.

Krp suvereeni Saipaa vastaan. Saipalla vain 2 kenttää pelillä. Tulee raskas kausi jos sama jatkuu.

Clasu erittäin tiukoilla Leba/Josbaa vastaan. Karjalasta vielä kajahtaa ja kovaa.
 
Viestejä
87
Ols tiukoilla Ervin pohjoisen kanssa. Oliko kärki mukana reissussa? Ervillä ei kuitenkaan ollut kahta parasta pistemiestä mukana.
Fosu vahva ilman Suota. Happeen rosterissa kuitenkin kärki mukana?

Ilves näyttää olevan erittäin vahva. Selvä suosikki monen papereissa voittamaan oman lohkonsa?
 

yyz

Viestejä
363
Ols tiukoilla Ervin pohjoisen kanssa. Oliko kärki mukana reissussa? Ervillä ei kuitenkaan ollut kahta parasta pistemiestä mukana.
Kyllä OLSilla oli ainakin kaikki alkusarjan sisäisen pistepörssin kärkikymmenikön pelaajat kentällä, joten eiköhän ne ainakin lähes parhaalla kokoonpanolla liikenteessä olleet.

ErVi Pohjoinen pelasi erittäin hyvän ottelun, josta piste tai enemmänkin kotiin vietäväksi ei olisi ollut suuri vääryys.
Nyt jäi käteen tyhjä arpa, mutta varmasti valoi uskoa pelaajiin ja näytti, että joukkue pystyy hyvänä päivänä haastamaan kenet vaan, jopa ilman alkusarjan kahta parasta pistemiestäkin.
 
Viestejä
5
SaiPa näemmä pelaa kahdella kentällä pelit vaikka pelaajia löytyy enemmänkin joukkueesta. Mitä tuolla tavoitellaan? Pelaajien tippumista harrastuksesta?
 
Viestejä
5,038
Ei ainakaan OLSia vastaan Oilersilla ole palaakaan. Laukausten laatu, erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli ainakin ratkaisevia tekijöitä.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös