Pääkallo.fi

P-16 Pojat SM-Sarja

Viestejä
5
Tänään classic vaisu vantaata vastaan.Mikähän classicin pelissä ongelmana koko alkukausi on ollut heikkoa?Pari onnistujaa oli tänään classicissa mutta ei tarpeeksi!
 
Viestejä
22
Nyt on jäähyt lusittu niin otetaampa kantaa tuosta krp:n joukkeesta. Mitä heikkkouksia? 4 pelaajaa + maalivahti aivan ylivoimaisia. Esimerkkinä numero 22 Aaro Santala. En ennen tätä kautta ollut kuullut kaverista vaikka on ilmeisesti käynyt pelaamassa joitakin a ja b poikienkin pelejä. Aivan uskomaton pelaaja! #sininenkevät #näätärokkaa
 
Viestejä
1
Nyt on jäähyt lusittu niin otetaampa kantaa tuosta krp:n joukkeesta. Mitä heikkkouksia? 4 pelaajaa + maalivahti aivan ylivoimaisia. Esimerkkinä numero 22 Aaro Santala. En ennen tätä kautta ollut kuullut kaverista vaikka on ilmeisesti käynyt pelaamassa joitakin a ja b poikienkin pelejä. Aivan uskomaton pelaaja! #sininenkevät #näätärokkaa
Joo olen itsekin seuraillut #22 peliä. Voi Morjes mikä pelaaja.
 
Viestejä
54
Krp tosiaan nostanut tasoaan huomattavasti viime kaudesta. Aika tasainen joukkue ja en nyt itse nostaisi sieltä kenttäpelaajista oikeastaan ketään erikseen jalustalle(tasaisuuden takia.. Hyviä pelaajia kaikki) . Maalivahti on todella hyvä.
Miten paukut riittävät kovia vastaan? Esim,, Ervi itä, Ilves, ykkös lohkon OLS, Wirmo/Keiky, Fosu, Happee ja Tps
 
Viestejä
347
Kausi lähestyy niin pitäähän siitä ennakkokatsausta tehdä.
Tavallista hankalampaa, ihan kuin se joskus helppoa olisi, tällä kertaa suunnattomat tasovaihtelut pistivät pohtimaan enemmän. Jaotellaan näitä kahteen eri postaukseen.

1. Lohko
Tasainen lohko tulossa jossa varmasti pallo pomppii niin ristiin että keväällä voi olla enemmänkin hajontaa. Kuten eräs Sapporon olympialaisten kävijä totesi aikanaan " Slow and steady - gets you READY "

Sijat 1-3
OLS
Happee
Ervi Pohjoinen

OLS, yksi sarjan ennakolta vahvimmista ei pettänyt karsinnoissa, vaikka välillä horjuntaa oli havaittavissa. Vaikea nähdä miksei olisi Maaliskuussa kolmen parhaan joukossa. Happee oli pirteä yllätys ja on omissa papereissa musta hevonen ohi muiden vakiosuorittajien. Mitään erityistä nostoa miksi näin ei löydy, mutta yllätyksiä tulee kuitenkin, oma veikkaus on Jyväskylä. Ervi tasainen on vahvistusten turvin hyvin mukana kamppailussa ja juuri tasaisilla peleillään lienee lopulta kolmen joukossa keväällä. Selvitti karsinnat ainoana joukkueena ilman tappioita

Sijat 4-6
TPS
Fosu
Oilers

TPS, viime kaudelle tultaessa suurin ennakkosuosikki on hieman kärsinyt vajaasta rosterista ja turbulenssista matkan varrella. Potentiaalia olisi, mutta mestareiden cupissa tasoero näytti hurjalta Classicin käsittelyssä. Fosun matka on alkukankeuksien jälkeen kääntynyt taas parempaan suuntaan ja ratkaisuvoimaa rosterissa on, vähemmän yllättäen joukkue teki alkukarsinnoissa eniten maaleja (72). Oilers pääsi kuin pääsikin sarjaan ja perustan sijoitusveikkauksen puhtaasti siihen, että joukkueella on selkeä pelitapa ja oletan että otteet paranevat kevättä kohden.


Sijat 7-8
Steelers/SCU
SBS Wirmo/Keiky

Steelers/SCU voisi kyllä olla play-off joukkuekin ennakoissa, mutta ehkä kuitenkin pitkissä peleissä pisteet kääntyvät vastustajille. Alkukarsinnoissa laittoi toisinaan kyllä kärjen tiukille, mutta yksittäisissä otteluissa vastustajat pystyvät paremmin keskittymään toisiinsa, jolloin sattumille jää vähemmän sijaa.
Wirmon kohtalona on samaa kuin Steelersilla, 2 joukkuetta jää joka tapauksessa sarjan hännille, omissa papereissa arvaus menee tällä kertaa näin. Raikkaita otteita ja viihdyttävää peliä, mutta 21 ottelun sarjassa hurlumhei ei taida takuuvarmasti pisteitä tuoda viikonlopusta toiseen.

Voi kuitenkin olla että piste-erot ovat niin pieniä että pienilläkin poissaoloilla voi olla ratkaisevakin vaikutus kun lopullisia sijoituksia jaetaan. Selvä etu joukkueille kuten OLS ja TPS joilla ei ole ole kahden joukkueen pelaajia, Wirmolla taas on mahdollisuuksia vahvistaa rivejä otollisella peliohjelmalla kun taas Ervi, Happee ja Fosu ovat heikoilla jos ottelut menevät päällekkäin.

Joulutauolle lähdettäessä voidaan vilkaista miten vihkoon ennustukset menikään. Suluissa nykyinen sijoitus.
Sijat 1-3
OLS (1)
Happee (4)
Ervi Pohjoinen (8)

Oulussa jatketaan siitä mihin viime kaudella jäätiin, ainoa tappioton joukkue koko sarjassa, ME +32, luvut puhukoon puolestaan. Happee on ollut pirteä yllätys, alussa hankalaa mutta toistaalta kohdannut jo OLSin kahdesti, joten keväällä pisteiden lähtökohtainen napsiminen helpompaa. Ervi on ollut suurimpia yllättäjiä, sillä positiivisen vastakohtaisella tavalla. Karsinnoissa tappioton, sarjassa voitoton.

Sijat 4-6
TPS (6)
Fosu (3)
Oilers (7)

TPS on ollut alisuorittaja, joukkueessa olisi potentiaalia mihin vain mutta joukkue tuntuu olevan vahvempi pallotta kuin pallolla. Fosu on ollut kapeallakin rosterilla pirteä ilmestys, täysin vastakohta TPS:lle kun joukkueen peli lepää selvästi leveämmillä hartioilla kuin aiemmilla kausilla. Oilersilla on ollut niin vaikeaa kuin ennakoitua, pallolla pelin tekeminen hyökkäyspäässä on hankalaa ja kun vastustajien pallovarmuus kasvaa niin entistä vähemmän saa lahjamaaleja.

Sijat 7-8
Steelers/SCU (6)
SBS Wirmo/Keiky (2)

Steelersin kausi on mennyt ennustettavalla tavalla. ME -22 ja eniten päästettyjä maaleja, 71, kertoo että puolustuksessa huolellisuutta tarvitaan lisää. Hurlumhei tivoli, aka Wirmo on positiivisin yllättäjä, seison korjattuna omissa arvioissani.
Sarjan keskiarvo tehdyissä maaleissa 56,25, Wirmolla 57 maalia, päästetyissä alle keskiarvon.

Kevätkaudelle omia arvioita ei tässä kohtaa suuremmin kannata alkaa muokkaamaan, mutta Ervin alkuperäistä sijoitusta sijoille 1-3 pitää korjata 7-8 sijoille ja Wirmon sijoitusta sijoille 4-6. Runkosarjalle muokattu arvio koreittain

Sijat 1-3
OLS
Happee
Fosu

Sijat 4-6
Wirmo
TPS
Oilers

Sijat 7-8
Steelers/SCU
Ervi Pohjoinen
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
347
2. Lohko
Jos toisessa lohkossa oli ainoastaan Happee, joka ei viime kaudella esiintynyt SM-sarjassa, tässä lohkossa uusia tuttavuuksia on tasan puolet. Historian kirjoissa on paljon tarinoita idästä ja heidän hyökkäyksestään mutta puolustuksesta vähemmän on elokuvia tehty. Ehkä kauden aikana maistetaan mustamakkarakalakukkoa?

Sijat 1-3
Ilves
Classic
SB Vantaa

Classic voitti mestareiden cupin näytöstyyliin eikä ole usein tappioita kärsinyt, paitsi Ilvekselle. Ilves johti viime vuonna sarjaa sen mennessä tauolle, voitti kesäliigan sekä oman karsintalohkonsa. Hyviä perusteita sille miksei tätä kaksikkoa arvota näille sijoituksille otetaan vastaan. Kolmas on taas jokerikortti, johon tällä kertaa arvottiin Vantaa. Tähän oli tarjolla myös KrP sekä Ervi, mutta 1-2-2 taktiikalla pelaavalle joukkueelle avautuu melkoisesti mahdollisuuksia jos vastustajan avauspeli horjuu.

Sijat 4-6
Nokian KrP
Ervi Itä
Leba/Josba

Nokian joukkue oli positiivinen yllätys karsinnoissa ja tuo varmuudella uusia mausteita kaudelle. Lähtökohdat ovat otolliset kun joukkueella ei ole mitään hävittää, ainoastaan voitettavaa (klisee kirstuun kolahti) Ervi oli viime kaudella vahva, mutta tällä kaudella esitykset ovat olleet mollivoittoisia, jopa niin että puhtaasti niiden perusteella voisi rankata jopa sijoille 7-8, mutta oletettavasti joukkue parantaa esityksiään kauden aikana. Leba/Josba voitti lohkonsa, mutta vaikea on voimasuhteita arvailla. Lähin vertailukohta lienee otteet O2 vastaan, tasainen ottelu mutta viime kaudella O2 oli lohkon viimeinen. Lisäksi P18 joukkue saattaa veroittaa toisinaan iskukykyä

Sijat 7-8
Saipa
Welhot

Sama virsi kuin toisessa lohkossa, jonkun osana näytelmässä on olla näillä sijoilla, tässä käsikirjoituksessa onni suosi itää.
Saipa pelasi hyvin lohkossaan ja sarjassakaan ei jää heittopussin rooliin, mutta teki vähiten maaleja kaikista sarjaan asti selvinneistä joukkueista (31) eikä tehot jakaantuneet tasaisesti... Welhot loihti paikan sarjaan, joukkue teki aina parillisen määrän maaleja ja pelasi parillisen määrän otteluista, mitenkähän sujuu kun pelataan pariton määrä otteluita, onko taekuudella rajansa?

Sama 2 lohkon puolelle, hajontaa arvioissa on hieman enemmän ja lohkon tasaisuus pääsi ainakin allekirjoittaneen yllättämään. 466 tehtyä maalia (vrt. 450 1.lohko) kuvastaa että lohkojaot ovat onnistuneet.

Sijat 1-3
Ilves (2)
Classic (4)
SB Vantaa (6)

Ilves on ollut tasaisen vahva, poislukien Joensuun yö, suorittaja. Vähiten päästettyjä maaleja, jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Classicilla on ollut tahmeaa, pallollisesti ikäluokan kärki kun puhutaan nopeista avauksista tai hyökkäysalueesta mutta hitaampi avauspeli ja puolustusneljännes on lähempänä divaria. Vantaa on kuin suurimmasta pudottajasta, alkulohko ja pre-season näytti lupaavalta mutta sarjassa etenkin kärkeä vastaan näyttänyt aseettomalta.

Sijat 4-6
Nokian KrP (3)
Ervi Itä (1)
Leba/Josba (5)

KrP on yllättänyt positiivisesti, joukkue on vahvistunut merkittävästi ja ennusmerkit vievät pleijareihin asti (?). Ervi itä, pohjoisen vastakohta, on oikeastaan palannut mukaan pallopeliin omilta ristiretkiltään. Vahva ja tasainen, eniten tehtyjä maaleja ml. molemmat lohkot. Leba/Josba on pelannut omilla vahvuuksillaan mutta takana on ainostaan 1 vieraspeli reissu ellei Lappeenrantaa lasketa, edessä on reissaamista keväällä, miten peli vierahilla mailla kulkee?

Sijat 7-8
Saipa (7)
Welhot (8)

Saipan osalta ihmetystä aiheuttaa rosteri. Parhaimmillaan on kilpailukykyinen joukkue, mutta perusrungolla väärässä sarjassa.
Filosofia missä "kovat pelit kehittää" ja pelaajakohtainen pallonkosketus per peli jää sekunteihin on valtavirrasta poikkeavaa.
Welhot ovat kovassa puristuksessa, tilannenopeus on eri tasolla ja puolustettavan alueen koko on liian suuri. Hyökkäyspäähän saa aikaan hyvää painetta, mutta jos tilanne kääntyy niin pallotaitavat joukkeet pääsevät herkuttelemaan urheiluruututasoisia maaleja.

Pienellä hienosäädöllä voidaan lähteä kohti kevättä, arvaukset koreittain

Sijat 1-3
Ervi Itä
Ilves
Classic

Sijat 4-6
Nokian KrP
Leba/Josba
SB Vantaa

Sijat 7-8
Saipa
Welhot
 
Viestejä
65
Pieni välikatsaus tähän lohkoon muutaman pelin jälkeen. Sijoitellaan myös joukkueet uudestaan. Painoarvo pelattujen pelien osalta on tietysti suht marginaalinen, mutta antaa nyt ainakin jotain spekuloitavaa.

1. OLS

Juuri niin vakaata menoa, kuin oli odotettavissa. Joku yksittäinen ohipeli saattaa johonkin väliin tulla, mutta en oikein usko siihenkään.

2. FOSU

Kapealla edelleen, mutta jos otteluohjelma suosii ja sitä on mietitty, kakkospaikka on tehtävissä. Viihdyttäväähän se edelleen on. Oma suosikkini, ei välttämättä voittamaan koko sarjaa, mutta ihan jo seuraamisen kannalta.

3. Wirmo

Veikkasin, että sarjan alku on hyvä ja sitten vähän kyykkää. 3 peliä mennyt tähän kaavaan ja pakko nostaa joukkue arvioissa ylös - osin jo pelkästään muiden alisuorittamisen ansiosta. Eikä milliäkään Wirmon positiivisesta tekemisestä pois.

4. Happee

Tässä pätevät vähän ennakkoarviot. Vaikea veikattava, mutta eiköhän B:stä tiettyihin peleihin sen verran apuja kaiveta, että sarjasijoitus on puolen välin paremmalla puoliskolla.

5. TPS

Voittotili auki. Lähtisikö siitä? Perustekeminen edelleen ihan ok, mutta joku ei natsaa. Aihio on hyvä, mutta onko kuitenkin se materiaalin kapeus ongelma?

6. Ervi Pohjoinen

Kahden pelaajan poissaolo/puuttuminen näkyy vähän turhan paljon. Ihan tasaista pelaamista, kuten oli arvattavissa, mutta se viimeinen rypistys jää puuttumaan. Onko se viimeinen rypistys juuri näiden kahden pelaajan verran? Tässä olisi kiva olla väärässä ja todeta, ettei kaksi pelaajaa vaikuta niin paljon.

7. Oilers

Perusteellinen takin kääntö. 1,5 peliä netin välityksellä nähneenä todella iso pettymys. Täysin ennalta arvattavaa hyökkäämistä ja kulmissa pyörimistä. Pelaaminen mennyt myös ihan rouhimiseksi. Potentiaaliahan on edelleen vaikka mihin.

8. Steelers

Yhden kentän varassa, jonka mukana voittaa tai häviää. Pitkässä juoksussa kentällistä vastaan opitaan paremmin pelaamaan ja homma vaikeutuu. Toivottavasti muutkin kentät menevät pelatessaan eteenpäin ja tulee lisää leveyttä.

Hieno sarja, upean lajin parissa on meneillään. Toivottavasti näemme jatkossakin hienoja suorituksia ja tasaisia pelejä. Itseä hiukan vain harmittaa pelaajien puolesta, jotka istuvat jopa koko pelin pelaamatta vaihtoakaan. Se ei ole omasta mielestäni missään olosuhteissa hyväksyttävää.

Tällä viikolla pelit taas jatkuvat ja noin kolmanneksen jälkeen taas pieni päivitys ja mahdolliset muutokset sijoituksiin.

1. OLS

Ei kai siinä sen kummempaa.

2. FOSU

Pidetään tämäkin samalla paikalla. Pelaavat vahvuuksillaan ja se taitaa noin pääsääntöisesti olla ihan fiksua. Pari kärkiyksilöä sitten ratkovat tiukat pelit. Ainoa mikä pisti silmään, on tietysti pelaajien määrä. Hirvittävän paljon kapeammalla ei pitkää sarjaa menestyksellä pelata.

3. Wirmo

Tässä jotenkin näkee, että kuinka hyvä fiilis voi kantaa. Pelillisiä hienouksia katsoessa sijoitus ei varmasti yhtä korkealla. Hyvä meininki vaihtopenkillä ja somessa on tässä isossa roolissa. Toivon kovasti, että homma kantaa loppuun asti.

4. Happee

Hyvin valmennettu joukkue, johon pätevät aikaisemmat arviot - eli arvioinnin vaikeus. B:n kaverit mukana, niin haastaa kenet tahansa. On kuitenkin neljän joukossa, kun tosipelit alkavat.

5. TPS

Parantaa. Ilmeisesti kavereita saatu vesijuoksualtaasta takaisin pelille ja voi olla se ryhmä, joka sekoittaa pakan.

6. Steelers

Muutetaan nyt vähän järjestystä. Ne, jotka pelaavat ykköskentän pois, ovat vahvoilla. Veikkaan kuitenkin, että kaikki eivät sitä tee ja Steelers raapii muutaman voiton.

7. Ervi Pohjoinen

Kuten sanoin enne kautta, tasaisia pelejä, mutta ei ihan riitä. En nyt viitsi kirjoittaa taas kahdesta pelaajasta, joten toivotaan vain, että saavat nämä tiukat pelit käännettyä välillä voitoiksi. Se ruokkisi tekemistä.

8. Oilers

Todella iso pettymys. Vaikuttaa täysin hengettömältä ryhmältä, jossa kuitenkin pitäisi ihan pelimiehiä olla. Keskiarvo 10 omiin / peli, niin muodikkaassa tupla-w:ssä seisominen ei taida olla ihan jiirissä?


Yhteenvedettynä OLS on OLS. Sarjan kakkonen voi olla joko Wirmo tai Fosu. Minun silmään 4 parasta on selvät, mutta järjestys OLSin takana vielä hakee. Hännillä saattaa sijat olla vähän eri tavallakin, mutta kolmen viimeisen osalta joukkueet taitavat olla tuossa. Ja sitten toisen kierroksen jälkeen taas haetaan takkia naulakosta...
 
Viestejä
259
Tällä viikolla pelit taas jatkuvat ja noin kolmanneksen jälkeen taas pieni päivitys ja mahdolliset muutokset sijoituksiin.

1. OLS

Ei kai siinä sen kummempaa.

2. FOSU

Pidetään tämäkin samalla paikalla. Pelaavat vahvuuksillaan ja se taitaa noin pääsääntöisesti olla ihan fiksua. Pari kärkiyksilöä sitten ratkovat tiukat pelit. Ainoa mikä pisti silmään, on tietysti pelaajien määrä. Hirvittävän paljon kapeammalla ei pitkää sarjaa menestyksellä pelata.

3. Wirmo

Tässä jotenkin näkee, että kuinka hyvä fiilis voi kantaa. Pelillisiä hienouksia katsoessa sijoitus ei varmasti yhtä korkealla. Hyvä meininki vaihtopenkillä ja somessa on tässä isossa roolissa. Toivon kovasti, että homma kantaa loppuun asti.

4. Happee

Hyvin valmennettu joukkue, johon pätevät aikaisemmat arviot - eli arvioinnin vaikeus. B:n kaverit mukana, niin haastaa kenet tahansa. On kuitenkin neljän joukossa, kun tosipelit alkavat.

5. TPS

Parantaa. Ilmeisesti kavereita saatu vesijuoksualtaasta takaisin pelille ja voi olla se ryhmä, joka sekoittaa pakan.

6. Steelers

Muutetaan nyt vähän järjestystä. Ne, jotka pelaavat ykköskentän pois, ovat vahvoilla. Veikkaan kuitenkin, että kaikki eivät sitä tee ja Steelers raapii muutaman voiton.

7. Ervi Pohjoinen

Kuten sanoin enne kautta, tasaisia pelejä, mutta ei ihan riitä. En nyt viitsi kirjoittaa taas kahdesta pelaajasta, joten toivotaan vain, että saavat nämä tiukat pelit käännettyä välillä voitoiksi. Se ruokkisi tekemistä.

8. Oilers

Todella iso pettymys. Vaikuttaa täysin hengettömältä ryhmältä, jossa kuitenkin pitäisi ihan pelimiehiä olla. Keskiarvo 10 omiin / peli, niin muodikkaassa tupla-w:ssä seisominen ei taida olla ihan jiirissä?


Yhteenvedettynä OLS on OLS. Sarjan kakkonen voi olla joko Wirmo tai Fosu. Minun silmään 4 parasta on selvät, mutta järjestys OLSin takana vielä hakee. Hännillä saattaa sijat olla vähän eri tavallakin, mutta kolmen viimeisen osalta joukkueet taitavat olla tuossa. Ja sitten toisen kierroksen jälkeen taas haetaan takkia naulakosta...
Oliko toisesta lohkosta mitään pohdintaa tuloillaan?
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
14.4 15.00
2.484.802.10
F-liiga N
1X2
1X2
Classic - TPS
17.30
2.064.352.70
Näytä kaikki
>
Viestejä
54
Ols-Wirmo/Keiky 40 Min pelattu Olsille 7-3. Wirmo/Keikyn peli hakusessa.. (Johtuuko ketju muutoksista?) Keskiviikkona oli pelannut hyvää säbää vaikka ottelu päättyi niukkaan maalin tappioon.
Tosin OLS on hyvä joukkue ja ei suotta kärjessä

.. Edit. 11-7 OLS voitti.
Ilman OLS:in 5min jäähyä lukemat olisivat olleet selvemmät OLS:lle
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
32
Ei taida tarvita SaiPa P16 bussia viikonlopun Tampereen reissulle. Näkyy olevan aiempien pelien kokoonpanojen mukaan noin 10 pelaajaa rosterissa, jos P18- ja P15-pelit samaan aikaan. Ja nyt siitä 10:stäkin näkyy olevan vielä muutama poissa…
 
Viestejä
94
Ei taida tarvita SaiPa P16 bussia viikonlopun Tampereen reissulle. Näkyy olevan aiempien pelien kokoonpanojen mukaan noin 10 pelaajaa rosterissa, jos P18- ja P15-pelit samaan aikaan. Ja nyt siitä 10:stäkin näkyy olevan vielä muutama poissa…
7+MV on listoilla. Pojilla vielä sunnuntaina Classiccia vastaan peli samalla porukalla. Voi tulla kyllä kylmää kyytiä jos ja kun vastaan vyörytetään kolmella ketjulla 2*60 min alle vuorokauden sisään.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
14.4 15.00
2.484.802.10
F-liiga N
1X2
1X2
Classic - TPS
17.30
2.064.352.70
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös