Pääkallo.fi

P17 1.Divisioona

Viestejä
33
Se alkaa olla tältäkin osalta kausi taputeltu joten klassisen purun paikka. Otetaas tällä kertaa iltapäivälehtien Leijonat ja Lampaat-hengessä, koska näin vähää ei ole tullut vuosiin seurattua osin omasta, osin olosuhdesyistä, joten yksittäisistä joukkueista ei ilkeä sanoa mitään. Sinällään mielipiteet samoja sekä P17 SM- että Divarin puolesta, mutta kun täällä rauhallisempaa niin pamautetaan tänne.

Leijonat:

1. Edelleen sarjan taso ja tasaisuus. Näitä "suunnilleen B-ikäisten" pelejä on tullut seurattua 01-ikäluokasta asti ja tähän asti on voinut sanoa että pelien taso nousee hissukseen vuodesta toiseen, mutta tämän ikäluokan kohdalla on joutunut välillä muistuttamaan itseään että nyt ei katsotakaan P19-sarjaa. Osin kyseessä tietysti "tuotannollista" harhaa esimerkiksi Classicin aivan timanttisten lähetysten vuoksi, mutta rehellinen mielipide on se, että tässä sarjassa pelanneissa on poikkeuksellisen paljon ikätasoon nähden kypsää pelaajaa.

2. Koska myös divari on korkealaatuinen, on mukaan saatu sellaisia joukkueita joita ei aiemmissa ikäluokissa ole vuosikausiin nähty, joka taas tarkoittaa jälleen korkoa korolle-ilmiön kasvua. Voisiko jopa ajatella yhden sortin puolikansalliselle Suomisarjalle olevan tilausta divarin ja aluesarjojen väliin? Yleisesti ottaen 2. asteen koulutukseen siirtymisen jälkeen tulee seuraava iso pudotus pelaajamäärissä joten mielenkiintoista nähdä kuinka kartta kuihtuu näiden pelaajien siirtyessä P19-sarjataulukoita täyttämään. Toivotaan, että ei paljoa.

3. Kustannukset. Vaikka mediassa on kovasti lyöty salibandynkin kustannusten nousua ja niistä saatu raflaavia otsikoita, pikaisella naksuttelulla salibandyliitto on ratkonut tätä ongelmaa kouluarvosanan 8+ arvoisesti. Kovin vähän näin alaikäisten peleissä arkeen osuneita pelejä ja taas vastaavasti esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkueille oli saatu kohtuullisen hyvin kerättyä vaikkapa länsirannikon vierekkäisiä kaupunkeja vieraspelireissuille.

Lampaat:

1. Ottelulähetykset! Mitä ihmettä tässä tapahtui? Tämä ongelma koskee aivan erityisesti divaria. Korona-aikana ehti tottua siihen, että joka viikonloppu sai jättää kaupallisen urheiluviihteen väliin, avata youtuben ja pomppia otteluiden välillä sohvaltaan surffailemassa. En tiedä onko kyseessä jonnekin kilpaileviin kanaviin katoaminen vai mikä, mutta koskaan ei ole tullut näin vähän otteluita katsottua kuin tällä kaudella. Tämän päivän tekniikalla ei ole yhtään ainutta tekosyytä jättää livelähetystä tekemättä. Kyseessä on kirjaimellisesti napin painallus, tekniikaksi kelpaa normaali älypuhelin.

2. Sääntömuutokset käytännössä. Vanha ei edelleenkään tajua, mitä "varomaton fyysinen peli" edes yrittää tarkoittaa kontaktilajissa. Ymmärrän toki skaalan varomaton-piittaamaton-väkivaltainen tavoitteen ja sitä kautta yleisön palvelun ja selkeyden sille mistä tulee 2, mistä 2+2 ja niin edelleen, mutta kun niihin liitettävät rangaistukset eivät käy suomen kielellä järkeen. Rangaistukset eivät saisi olla otsikoltaankaan mitään jokerikortteja joita tuomari voi paiskoa periaatteessa mistä vain, sitä vartenhan meillä oli "jatkuva väärä pelitapa" ennen. Ei pyörää tarvitse aina keksiä uudelleen. Nostakaa vuosikymmeniä käytettyjä ja hyväksi todettuja termejä kilpailevista lajeista kuten "ryntääminen", kirjoittakaa sille selkeä kuvaus, ja sitten pysytään siinä.

3. Runkosarja. Viitaten kohtaan 1, kun vähemmän tuli seurattua, niin oikein pääsi yllättämään että tässäkös tämä nyt sitten oli. Jos oikein ynnään, niin pelejä tuli divarissa 9 + 9 ja potentiaaliset playoffit päälle. Käytännössä sarja kuin sarja on taputeltu, ennen kuin lumi on maasta sulanut. Voisiko siis olla mielekkäämpää pyhittää esimerkiksi niitä syys- ja hiihtolomakausia levolle, kuin pyrkiä saamaan kausi päätökseen mahdollisimman nopeasti? Tänäkin vuonna olen kuullut monen vanhemman suusta tuskailua siitä, miten on kallis hiihtolomareissu varattu ja sitten liitto pamauttaa kumpaakin päähän tuplapeliviikonloput.

Summa summarum: ilo on ollut tämänkin ikäluokan pelejä seurata jälleen kerran.
 
Viestejä
5
Huom! Juniorikeskustelun säännöt.
Todella tunteikas peli tänään Keravalla. Porvoo lopulta ansaittuun voittoon. Mainittakoon ohessa myös porvoolaisten vanhempien välillä hyvin epäasiallisesta käyttäytymisestä ja huutelusta katsomossa, ei mielestäni kuulu lainkaan junioripeleihin. Vanhemmathan tässä mallin lapsilleen näyttävät…
 
Viestejä
181
O2 ilman vahvistukisa=häviö...

Ei näyttänyt olevan sillä tulivat divarissa kolmanneksi ja saivat pronssia lopputurnauksessa. Alkukauteen nähden joukkue vaikuttaa kehittyneen aika paljon, jokunen piste olisi heille voinut tulla nykyisellä pelillä myös SM-sarjan puolella. Eikä tainnut niitä vahvistuksia heillä ollut koko kautena vaan omilla menivät.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös