Pääkallo.fi

Pohjois-Suomi M2D Lohko 08

Viestejä
21
Toki tässä on luontaisia siirtymiä jonkin verran, kun Limingasta siirtynyt pelaajia mm. liigaan (Jymyyn), niin Liminka on haalinut tilalle korvaavia pelaajia kakkosesta sekä suomisarjasta.
En mene takuuseen, mutta näyttää ainakin siltä, että Limingan rosteria on laajennettu isosti Kvistin Nikon saapumisen myötä.
Samaan aikaan kun Merikoski ja Dynamo pelaavat vielä Suomisarjassa, niin onhan se selvää että kaksi joukkuetta vie pelaajia kakkosesta.
Samaan aikaa huonojen jääkiekkoilijoiden ikäluokat alkavat siirtymään pikku hiljaa eläkeläisten lajeihin (padel, golf, hiihto ja mitä näitä nyt on) tai alemmille sarjaportaille.

Oululaisten joukkueiden osalta taso on hiukan tippunut, mutta on taas hienoa nähdä et isommat ja tavoitteellisemmat seurat pärjäävät, joka on pitkässä juoksussa vain järkevämpää.
Isoissa seuroissa on omat puuhamiehet ja meidän kaltaiset "yhden puuhamiehen joukkueet" vähenevät pikku hiljaa kartalta aina sitä mukaan, kun vetäjä heittää hanskat tiskiin.
Mainittakoon vuosien varrelta meidän lisäksi Oyus ja Uifk. Suolalla taitaa olla useampi seura, mutta ei miesten edarikaan ihan parhaassa hapessa enää ole.

Silti uskallan väittää, että sarjan taso on korkeampi mitä esimerkiksi 2015-2016 tai 2016-2017.
Toki monikaan nykyisistä pelaajista ei ole tällöin tässä sarjassa pelannut, joten sarjan pelillisen tason alenemiseen on vaikea monella sanoa juuta tai jaata.

Korostetaan kuitenkin Ols:n työtä erikseen, koska sieltä on vuosien saatossa tullut pelaajia alemmille sarjatasolle, mutta pari laihempaa vuotta menestyksen suhteen ovat näkyneet myös kakkosen tasossa.
Taas sitten menestyksen vuodet ovat rakentaneet pelaajaportaat korkeammille sarjatasolle kuin kakkoseen.
Meillä on nyt pohjoisessa enemmän valinnan varaa korkeammilla sarjatasoilla ja ne ketkä tosissaan haluavat pelata, niin jokainen balitsee varmasti mieluummin joukkueen sieltä kuin kakkosesta.
Koska valinnanvaraa on enemmän mitä koskaan aikaisemmin, niin automaattisesti tämä vaikuttaa tasoon.

Kaikki joukkueet ei tosin ole Oulusta.
Tällöin nämä pienemmät paikkakunnat nostaa päätään.
Kemi, Kajaani, Rollo, Raahe sekä mulle ikuinen mysteeri eli Ala-ja ylävieska-Sievi (tai koko lähipopula, mikä se nyt ikinä onkaan).
Nyt on hyvät saumat painaa pelloilta kohti suurempia valoja, kun tuleva kulttuuripääkaupunki keskittyy salibandyhallien rakentamisen ja urheilun sijasta panostamaan kaikkeen muuhun paitsi URHEILUKULTTUURIN kehittämiseen.

Toki tässä on salibandyliitolla myös syytä katsoa peiliin.
Sarjajärjestelmä ja suomisarjan mukaan lisääminen ei ole palvellut pohjois-suomen salibandya laisinkaan, päinvastoin.
Tää asia on purettu jo kertaalleen, joten jätän puolestani asian tähän laihaan perusteluun.

Nyt lähti vähän laukalle, mutta josko tästä saataisiin hyvätasoista keskustelua vaikka oma fokus vähän aiheesta lopussa karkasikin.

T. JK #13
Hyvää työtä olet tehnyt sählyn eteen kiitos siitä.
 
Viestejä
788
Huhhuh nyt on kovia nimiä, tulossa Populaan. Kuulemma Welhoista tullee pari liiga jyrää, ja rannikolta pari rightin, hyökkääjää. pitkäähä Hatuista kiinni Oulun poijjaatm,. 👊
Milloinkas nämä "kovat nimet" ovat siirtymässä ja joko he treenaavat menestyksennälkäisen Populan mukana? Miespuolisten siirtoja Populan suuntaan on sofar Kalajoelta, Sievistä ja Lääderistä, yhteensä sen 3 kpl.
 
Viestejä
1
Milloinkas nämä "kovat nimet" ovat siirtymässä ja joko he treenaavat menestyksennälkäisen Populan mukana? Miespuolisten siirtoja Populan suuntaan on sofar Kalajoelta, Sievistä ja Lääderistä, yhteensä sen 3 kpl.
Lääderistä on tullut viimeisen kahden kaudan aikana 3 pelaajaa ja kaikki petoja
 
Viestejä
46
Ookko vielä joukkuetta vailla?

Meillä KoskRissa on tilaa vielä kahdelle pelaajalle.
Ensisijaisesti hakusessa leftin hyökkääjä tai rightin pakki.
Hyökkäyspäähän ei mahdu enempää rightin pelaajia, ellet sitten satu olemaan umpisentteri.

Kausimaksu meillä on kämäset 400e.
Maksaa voi edenredeillä, liikuntaseteleillä, myymällä kausareita, hankkimalla sponsseja tai ihan vaan kahisevalla tilisiirron muodossa.
Perjantaina 9.9 pidetään kauden saunailta seuran piikkiin, niin vielä kerkiää ilmoittautua rientoihin matkaan.

Mikäli 2.divarissa pelaaminen kiinnostaa, niin ooppa koodissa
Janne Karjala, 040-7714771.

Kausi käynnistyy 17.9 kotiottelulla Populaa vastaan ettei tässä vielä kauhia kiire ole.
 
Viestejä
1
Noniih, kauden alku lähestyy ja on aika heittää spekulaatiot tulille. Varmasti vahvoina ennakkosuosikkeina sarjaan lähtee kestomenestyjä SBT suola sekä SSRA joka on vahvistunut paljon. Isoja menetyksiä ovat kokeneet mm. sastamolo ja ilmeisesti KosKri? Sarjassa varmasti tiukkoja vääntöjä nähdään kärjen takana ja kaikki voivat raapia toisiltaan pisteitä.

Pistäkääs omia veikkauksia alle!
 
Viestejä
788
Sarja on korkattu kolmella matsilla. OFBC haki pisteet Tempolta ja Popula KoskRIlta odotetusti. Ainoa yllätys oli Papaksen leveä voitto Jättiläisistä. Ennakolta kovimmat joukkueet eivät tänä viikonloppuna sarjaa vielä avanneet.

Veikkaisin kuitenkin jotain eli sarjan kärkeen kolmea Ässää eli SSRA, Santas ja Suola, ehkä Popula siinä kannoilla. Papaksen uskon vahvistuneen ja olevan siinä nelikon tuntumassa OFBC:n kanssa. Jäjä, Koskri ja Sastamolo ovat heikentyneet selvästi ja muodostavat sijat 7-9. Hännille jää Tempo. Seuraa sille putoamiskamppailuihin tekee lopulta Sastis.
 
Viestejä
41
Noniin nyt kun kausi on taas täällä nii runkosarja veikkaus:
1. Popula
2.Papas
3.Ankat
4.Tempo
5.Sastis
6.Suola
7. Ofbc
8. Santas
9. Jäjä
10. Koskri
Pistepörssi: Arttu Lund
Maalipörssi: Arttu Lund
 
Viestejä
5
Huomenna 25.9 Kempelehallilla klo 15
SSRA v Popula
kaksi toimitsijaa edelleen etsinnässä, APUVA
Korvaus 20€ menetetystä vapaa-ajasta.
Jani 0405488434
Anssi 0443040821
 
Viestejä
9
Mikä on tämä Sastiksen veivaaminen näiden maalivahtien kanssa? Ei mitään niiltä junnuveskoilta pois, tuntuu vaan siltä että ihan sama kenet sastis saa peliksi mukaan niin nuorisoveskat kuluttaa penkkiä
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös