Pääkallo.fi

Pohjois-Suomi M2D Lohko 08

Viestejä
32
Nyt on muutama viikko otettu happea ,, tiukka kausi päättyi meijän pojilta pettymykseen mutta kunnialla hävittiin 💪🏻

Jotenkin omaan silmään jännä että sastamolo voitti mestaruuden oli tosi vaisu nippu ,, ehkä sarjan huono taso mahollisti tän yllätyksen ,, uskon että sastikselle tulee kylmää kyytiä suomi sarja karsinnoissa 💪🏻 veikkaan sb goatia jatkoon ottelu voitoin 2 - 0💪🏻

Ja ps ens kauella taanilassa nähään kova sika katsomo missä ei ääntä säästellä 🔥🔥
Taas sama trolli syöttämässä höpöhöpö puheita täällä. Ylläpito voisi bannata tämän käyttäjän.
 
Viestejä
9
Tiivis puolustus ja hyvä maalivahtipeli, siinä kait suurimmat tekijät Sastiksen tämän kauden menestykseen. Siihen kun lisätään mm. Koivistot, Tikkala ja pari muuta maalintekijää, niin riittävät pisteet/voitot saivat raavittua kasaan. Sievinsulttaani täällä hehkuttaa että tuurilla voitettu. Jos pleijareissa kaataa paras kolmesta sarjoissa Suolan, Populan ja Ankat, niin ei siinä tuurilla ole mitään tekemistä.
 
Viestejä
41
Tiivis puolustus ja hyvä maalivahtipeli, siinä kait suurimmat tekijät Sastiksen tämän kauden menestykseen. Siihen kun lisätään mm. Koivistot, Tikkala ja pari muuta maalintekijää, niin riittävät pisteet/voitot saivat raavittua kasaan. Sievinsulttaani täällä hehkuttaa että tuurilla voitettu. Jos pleijareissa kaataa paras kolmesta sarjoissa Suolan, Populan ja Ankat, niin ei siinä tuurilla ole mitään tekemistä.
Isoin tekijä r-edustus maalivahti tällä kaudella(Vaalto) eivät olisi omalla junnuveskalla voittanu...
 
Viestejä
90
Kausi suurimmalta osalta joukkueista ohitse, joten annetaanpa pienet kouluarvosanat joukkueille menneestä kaudesta.

1. Suola. Arvosana 8. Runkosarjassa hienoa dominointia, mutta pudotuspeleissä ensin heikko esitys Kemissä ja sitten Kastellissa erittäin surullinen 10 minuuttia mikä koitui Suolan kohtaloksi. Oliko takki hieman auennut Sastista vastaan ja eivät pystyneet olemaan tarpeeksi tehokkaita. Joukkueen Mvp: Niklas Koskelo tai Mv Leino.

2.Santas. Arvosana 9+. Melko tasaista suorittamista nousijajoukkueelta läpi kauden. Itse en ainakaan odottanut Santasilta pääsyä edes neljän joukkoon. Kotona erittäin vahva, vaikka loppukaudesta tulikin vaikeita pelejä ja tappioputkikin. Tappio Ankoille oli mielestäni aika odotettu ja ansaittu. Nousu kuitenkin suomisarjaan, joten varmasti Rovaniemeläiset ovat erittäin tyytyväisiä kauteensa. Mvp: Timo Johansson.

3. Ankat. Arvosana 8,5. Rosterissa oli kauden mittaan melko paljon ukkoja, mutta mihin ne hävisivät? Syksyllä tuntui, että ankkoihin on tulijoita jatkuvalla syötöllä ja vielä melko myöhäisessä vaiheessakin joukkue hankki lisää pelaajia. Farmisoppari Olsin kanssa ei mielestäni ollut kovinkaan onnistunut ja sieltä tulleet pelaajat sekottivat enemmänkin kuin olisivat tuoneet jotain hyvää joukkueeseen. Pleijareissa melko tasaista suorittamista, mutta finaaleissa varsinkin näkyi, että puolustuspelissä olisi paljonkin parannettavaa. Mvp: En osaa sanoa.

4. Sastis. Arvosana 10. Vaikeat lähtökohdat kauteen. Paljon kysymysmerkkejä ja pienempi yllätys olisi ollut esimerkiksi taistelu sarjapaikasta kuin sarjan voittaminen. Joukkue kuitenkin osoitti hienosti, että joukkue on enemmän kuin yksilöittensä summa. Ei varmasti ollut sarjan taitavin porukka, mutta mitä tulee viisikkopuolustukseen ja joukkueelle pelaamiseen niin siinä oli aivan omassa kastissaan. Uskoisin Sastiksen hoitavan suomisarjan karsinnat puhtaasti 2-0 voitoin. Mvp: Jaakko Kvist, joukkueen ruumiillistuma.

5. Popula. Arvosana 8. Voitto sieltä ja toinen täältä, mutta myös helpohkoja tappioita runkosarjassa. Kapea materiaali ja se ehkä selittää ailahtelevat otteet peleissä. Hyvänä päivänä pystyi haastamaan minkä joukkueen tahansa, mutta huonona päivänä jopa Tempo oli liian vaikea vastus. Mvp: Sievinsulttaani ;)

6. Papas. Arvosana 8,5. Mielestäni pelasi varsinkin runkosarjan lopun melko yläkanttiin. Rosteri kuitenkin melko nuori ja kokematon. Melko pitkälti kaksikon Mattila ja Ojala harteilla koko joukkueen menestys. Kuitenkin hyvää taistelua ja pleijareissakin aivan kelvollinen suoritus. Mvp: Miska Ojala.

7. Koskri. Arvosana 8. Melko hyvä pelastus seuralle, kun kaikki tuntui olevan syksyllä todella levällään. Pisti Santasin todella ahtaalle pleijareissa. Mvp: Janne Karjala. Ei varmasti enää pelillisistä syistä, mutta rääpi taas porukan kasaan ja sai aivan uskottavan joukkueen jalkeille, iso hatunnosto. Mikä on Koskrin tulevaisuus vai onko sitä?

8. Ofbc. Arvosana 7,5. Nuori joukkue, jossa potentiaalia olisi paljon parempaan kuten cupin pelit osoittivat. Kaipaisi mielestäni jonkun toisen valmentajan. Pelitapa melko köyhä ja nuoret pelaajat tuntuvat nyt hieman junnaavan kehityksessä paikoillaan. Mvp: Soininen.

9.Jäjä. Arvosana 6. Syyskausi meni melko hyvin ja keikkui aivan kotiedun kamppailussa mukana, mutta sitten tapahtui jotain kummallista ja joukkue romahti pohjille. Isoin pettymys tällä kaudella. Tuolla kokoonpanolla kuitenkin pitäisi mennä pidemmälle. Hoitanee kuitenkin Kelyn pois tieltään ja jatkaa kakkosessa. Mvp: En osaa sanoa. Heikkinen varmastikin tärkeä, mutta kun joukkue ei pärjää niin jätetään nimeämättä ketään.

10. Tempo. Arvosana 6,5. Paransi otteita loppua kohti, mutta taso ei vaan yksinkertaisesti riittänyt tähän sarjaan. Urheilullisuudessa antaa paljon tasoitusta muille joukkueille. Aika iäkkäitä pelaajia osa, jotka eivät enää kuulu tälle tasolle. Positiivista katsojamäärät Raahessa, hieno boogie saatu aikaiseksi lajin ympärille. Ehkä se kantaa hedelmää tulevaisuudessa.
 
Viestejä
91
Kylillä huhuilevat KoskRin jatkavan toimintaa tulevalla kaudella, mutta faktatietoa tämä tosin ei ole
Potentiaalisten uusien pelaajien nimiä on kuulunut ytimessä jo useammankin maistiaisen suusta.
Toki huhut on vaan huhuja ja allekirjoittanut uskoo näihin puheisiin aina hieman skeptisesti.
 
Viestejä
46
7. Koskri. Arvosana 8. Melko hyvä pelastus seuralle, kun kaikki tuntui olevan syksyllä todella levällään. Pisti Santasin todella ahtaalle pleijareissa. Mvp: Janne Karjala. Ei varmasti enää pelillisistä syistä, mutta rääpi taas porukan kasaan ja sai aivan uskottavan joukkueen jalkeille, iso hatunnosto. Mikä on Koskrin tulevaisuus vai onko sitä?

Kiitos kunniasta.

Viime kauden lopulla oli tarkoitus lyödä hanskat lopullisesti tiskiin joukkueen osalta, mutta seura olikin kerennyt ilmoittamaan meidät sarjaan.
Sakkomaksut paikasta luopumiseen olivat melkoisen suuret, joten pakkohan joukkue oli vielä kasata.
Tässä kohtaa on todella ison kiitoksen paikka ja täytyy nostaa pinnalle kaikki TE(NE) pelaajat, jotka osallistuitte operaatioon, joka nimettiin uppoava laivaksi.
Pakka oli aivan levällään vielä heinäkuun puolessa välissä, mutta onneksi vanhat sotaratsut kaivoivat vielä haulikkonsa asekaapista ja lähtivät mukaan.

Henkilökohtaisella tasolla, kun miettii asiaa tarkemmin, niin 12 vuoden ajan tätä orkesteria on pyöritetty pelaamisen ohella, joten ei liene suurikaan yllätys jos ajatus joukkueen kuoppaamisesta kauden edetessä vain voimistui.
Oltiin jo suunniteltu keväälle joukkueen hautajaisia, mutta Koskelankylän Riennon seuran pitkäaikaiset jäsenet toivoivat salibandytoiminnan jatkuvan.
Lisäksi muutaman pelaajan mielenkiintoinen yhteydenotto antoi boostia toimintaan, niin koitetaan pitää joukkueen pää vielä pinnalla.
Taustalle on nyt saatu muutama tekijä, jotka tulevat hieman helpottamaan minun tekemistä, joten eiköhän toiminta jatku myös ensi kauden osalta.

Täällä on paljon keskusteltu mm. 2.divarin tasosta ja arvosteltu mm. rinnakkaisedustuksia sekä sarjasta ylöspäin haluavien nousijajoukkueiden määrää.

Onhan se selvää, että sarjan tasoa tiputtaa automaattisesti, kun joukkueita nousee suomisarjaan.
2.divari on ollut vuosien ajan varsinkin nuorille pelaajille hyvä porras kohti korkeampia sarjoja.
Framille nostettavien pelaajien määrä on todella korkea, mutta mainitaan nyt Valte Karvonen, Kimi Vänttilä sekä Teemu Arkkila. Miksi lähteä Suomisarjaan ja maksaa itsensä kipeäksi, kun samaan aikaan voi pelata lähes yhtä laadukkaita pelejä 2.divarissa?

Näin nelikymppisen ukon köppänän mielestä pohjois-suomen 2.divari on todella tasokas sarja ja taloudellisesti 10-15k€ panostus riittää kauden läpivientiin hyvin.
Suomisarjaan noustessa joutuisi panostamaan arviolta kolminkertaisen määrän euroja.
Meillä yhden joukkueen seurana, ilman junioritoimintaa, ilman suuria taustajoukkoja (talkoolaisia) ei ole mitään intressejä viedä KoskRia ylöspäin.
Kaikki ylimääräinen työ (bussit, majoitukset, sponsorit, kuvaajat, toimitsijat jne) kerääntyisi minun hoidettavaksi, joten vastaan kohteliaimmin ei kiitos.
12 vuoden aikana taloudellinen hyöty itselleni on ollut olematon.
Tällä kaudella MAKSOIN omasta pussista omani sekä kahden muun pelaajan kausimaksut, jotta tämä sesonki saadaan pelattua.
Jos tätä kautta seuratoimintaan haluaa joku astua mukaan, niin olet kovin tervetullut.

Uskallan veikata, että samassa veneessä on aika moni muu Oulun alueen 2-divarissa pelaava joukkue.

Jos hypätään rahasta sitten matkustamiseen, niin tämä lienee yhtenä syynä miksi suomisarja ei niin paljoa houkuta.
Etäisyydet ovat vielä korkeat johtuen lohkojaoista ja pelipaikkakunnista.
Mikäli sarjassa olisi esim Kemi, Rovaniemi, Pietarsaari-Uusikaarlepyy, Kokkola, Vaasa, Seinäjoki ja Oulu, niin tässä palattaisiin osittain vanhaan 2.divarin malliin, joka kulkisi nyt vain nimellä suomisarja.
Silloin kuluja saatettaisiin saada hieman pienemmäksi ja kiinnostus sarjaan voisi noustakin.

Rinnakkaisedustus, miksi tätä joku haluaa edes alkaa kritisoimaan?
Tämä on huikea mahdollisuus nuorille, jotka pelaavat esim. A-junioreissa ja jos peliaika siellä on kortilla, niin miesten peleihin pääseminen ja siellä pelaaminen kannustaa jatkamaan pelaamista.
Jos pienillä paikkakunnilla ei tähän ole mahdollisuutta, niin tehkää se mahdolliseksi.
Tähänkin aiheeseen löytyisi perusteluja väitöskirjaan asti, mutta jos tämän pointin pohjalta joku ei halua rinnakkaisedustusta ymmärtää, niin ole hölmö ja vaikene.

Tämä nyt oli tällainen yhden seurahuuhaan näkemys asiaan ja toivotaan et tästä saadaan hyvää keskustelua aikaiseksi.

T. Janne Karjala
 
Viestejä
788
Väinämöiseltä erinomainen analyysi ja arviot kyllä osuvat mielestäni kohdalleen todella hyvin.

OFBC ihmetyttää. Suurseura, joka ei edes pyrkinyt Suomisarjaan. Ehkä sitten joskus?
 
Viestejä
788
Keltamustalle kiitos kakkosen joukkueen arjen kuvauksesta. Helppo on olla samaa mieltä.

Jo kolmena vuotena pohjoisen alueen kakkosen on osoittanut olevansa kova. Tuppaavat pohjoisen jengit dominoimaan Suomarin karsintoja. Eiköhän Sastis hoida itsensä nousuun ihan näillä hetkillä.

Ensi kausi onkin sitten ennennäkemättömän Oulukeskeinen. Vain Popula ja Papas ovat Suur-Oulun ulkopuolelta. Nekin kannattaisi hoitaa nousuun (putoamaan niitä ei saa) niin Oulu saisi kustannustehokkaan harjoitusvuoroilla pelattavan sarjan.

Pelottavan tylsältä vaikuttaa ensi kausi.

KoskRin kuolemasta on tosiaan huhuiltu pitkin kevättä. Hienoa jos näin ei käy!
 
Viestejä
43
Keltamustalle kiitos kakkosen joukkueen arjen kuvauksesta. Helppo on olla samaa mieltä.

Jo kolmena vuotena pohjoisen alueen kakkosen on osoittanut olevansa kova. Tuppaavat pohjoisen jengit dominoimaan Suomarin karsintoja. Eiköhän Sastis hoida itsensä nousuun ihan näillä hetkillä.

Ensi kausi onkin sitten ennennäkemättömän Oulukeskeinen. Vain Popula ja Papas ovat Suur-Oulun ulkopuolelta. Nekin kannattaisi hoitaa nousuun (putoamaan niitä ei saa) niin Oulu saisi kustannustehokkaan harjoitusvuoroilla pelattavan sarjan.

Pelottavan tylsältä vaikuttaa ensi kausi.

KoskRin kuolemasta on tosiaan huhuiltu pitkin kevättä. Hienoa jos näin ei käy!
Raahe toki nousee takas kabinetissa niin Oululiigaan saadaan kolmas vierasmatkakohde.
 
Viestejä
46
Keltamustalle kiitos kakkosen joukkueen arjen kuvauksesta. Helppo on olla samaa mieltä.

Jo kolmena vuotena pohjoisen alueen kakkosen on osoittanut olevansa kova. Tuppaavat pohjoisen jengit dominoimaan Suomarin karsintoja. Eiköhän Sastis hoida itsensä nousuun ihan näillä hetkillä.

Ensi kausi onkin sitten ennennäkemättömän Oulukeskeinen. Vain Popula ja Papas ovat Suur-Oulun ulkopuolelta. Nekin kannattaisi hoitaa nousuun (putoamaan niitä ei saa) niin Oulu saisi kustannustehokkaan harjoitusvuoroilla pelattavan sarjan.

Pelottavan tylsältä vaikuttaa ensi kausi.

KoskRin kuolemasta on tosiaan huhuiltu pitkin kevättä. Hienoa jos näin ei käy!
Onnea Sastis noususta.

Hieman samaa pelkään ensi kaudesta, mutta me pyritään omalta osaltamme tekemään ensi kaudesta hieman mielenkiintoisemman :)
Kyllähän ensi kauden Suomisarja vaikuttaa aivan mukiin menevältä, jos lohkojaot osuu kohdilleen.
Pienempien pitäjien jengejä siellä naputtaa reikäpalloa ja sit vähän "isompien kaupunkien" 2-4.jengejä.
Toki perinteiset salibandykaupungit kuten Vaasa, Kokkola ja Pietarsaari-Uusikaarlepyy edustavat (tai edustivat) suomisarjassa oman pitäjänsä 1.jenginä.
Blue Fox taisi nyt tippua 2.divariin, mikäli oikein tulospalvelusta ymmärin.
Sinänsä sääli, kun on erittäin perinteikäs jengi ollu D1varissa ja nyt suomisarjassa.

Joskus oon miettinytkin tähän et Oulusta voisi kasata yhden jengin, joka haluaisi nousta ylöspäin pelaamaan.
Toki pitäisi vaan tietää ja tuntea ne pelaajat ketkä haluaisi lähteä (pystyvät myös sitoutumaan) pelaamaan korkeammalla sarjatasolla.
Riittääkö kakkosessa riittävästi innokkaita? Jos riittää, niin riittääkö sitten taito?

Nyt tulevalla kaudella siihen olisi todella hyvä sauma, mutta ei taida kukaan haluta luovuttaa omaa paikkaansa tämän takia.
OFBC olisi Oulun jengeistä varmaan se potentiaalisin vaihtoehto, kun katsoo seuran lisenssipelaajien määrää sekä koko seuran orkesterin kokoa.
Toki tämä "vanha nuoruuden kaveriporukka" taitaa haluta naputella keskenään palloa ilman suurempia haaveita nousta ylöspäin.
Mikäli puolestaan seuran johtoportaasta aletaan vihjailemaan sarjanousua tavoitteeksi, niin varmaan kannattaa rakentaa myös sellainen jengi, joka sinne halajaa ja pärjää.
Lähinnä se ettei tehdä parin vuoden takaisia Santaseja... mistä sitä tietää onko ne nyttenkään muistaneet kysyä pelaajilta asiasta ;)

Ei muuta kuin KoskRin tryoutille huhtikuun lopulla näytille kaikki nälkäiset ja vähemmän nälkäiset grilliruoan ystävät.
 
Viestejä
4
Hyvä ja tiukka sarja oli sastiksen ja goatsin välillä. Sastis kuitenkin anstaitusti ensikaudelle suomisarjaan. Vahvuuksina Sastiksen joukkueena oli todella varma puolustuspelaaminen ja pyytetön hyökkäys pelaaminen. Ja iso hatunnosto R-edustuspelaajalle maalivahti Niko Vaallolle, joka pelasi viimeiset pelit loistavasti päästettyään vain muutaman maalin loppupeleissä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös