Pääkallo.fi

SB-Pro 2018-19

Viestejä
44
Miten sb-pro on aina julkisuudessa siitä että valmentaja saa lähteä vähän oudoissa yhteyksissä. Olisiko seurajohdolle myös pieni peiliin katsomisen paikka, sekä jotenkin outoa että samat runkopelaaja kitisee valmentajasta harvasen vuosi. Onneksi runko ikääntyy ja ehkä 2020-luvulla naistenliiga tulee edes 30% samalle tasolle kuin miesurheilu. Ja joku vielä valittaa että naispelaajille ei makseta samaa hintaa kuin miehille. Hyvä esimerkki tässä, puuhastelusta ei kannata maksaa.
 
Viestejä
1,642
p.s. Minun mielestäni nykyisten sääntöjen perusteella ei voida eikä kuulu rankaista TPSää, mutta jospa tämä tapaus herättäisi liitossa arvokeskustelua siitä, että ehkä tarvitaan sääntömuutos ja lajin uskottavuuden että nk. reilun pelin takaamiseksi tulisi jatkossa jokaisella seuralla olla määrättynä varamaalivahti pääsarjaotteluissa / veikkauskohteina olevissa peleissä.
Ja jos tällainen sääntömuutos olisi ollut tässä kyseisessä pelissä voimassa, niin varamaalivahdiksi olisi pukenut joku kenttäpelaaja tai sitten pystymetsästä joku, joka ei kuitenkaan olisi ollut sen parempi vaihtoehto kuin nyt maaliin vaihdettu kenttäpelaaja. Eli todella hyvä ja tärkeä sääntöuudistus, jolla ei saavuteta mitään käytännön hyötyä.

Ihan kivoja linkkejä, mutta urheilussa ei ole eettisesti väärin olla huono, jos teet parhaasi. Minulla ei ole mitään syytä epäillä, että tässä ei olisi vilpittömästi pyritty parhaaseen lopputulokseen.
 
Viestejä
44
Lajin uskottavuudella tällä ei ole mitään tekemistä. Joskus tulee tilanne, että joukkueella ei ole varamaalivahtia. NHL joka on ihan ammattilaisliiga, toimii siten että joku paikallisesta ”kaljaliigasta” nostetaan yhden pelin ajaksi rosteriin. Heille on vakiosopimus jonka he allekirjoittaa ”emergency goaliella” Pääsääntöisesti vakuutus ja pieni palkkio luukkuvahdin hommasta. Sen lisäksi seurat ja NHL on hoitaneet tilanteen hienosti. Jos peli on ratkennut, niin ”emergency goalie” lyödään viimeisellä minuutilla maaliin. Jotta on pelannut NHL:ssä. Jos tämä varaveskarin puuttuminen naisten amatööriurheilussa on ihan hirveää, niin kannattaa lopetetaa sen seuraaminen. Ehkä joku shakki tai curling olisi parempi vaihtoehto.
 
Viestejä
1,642
Reiner Maurer sanoi:
Arvasin, että on vaikeaa ymmärtää abstraktia nyt mutta kyse on nyt imagosta, kokonaiskuvasta ja uskottavuudesta. Nythän lajin johtava mediakin joutui kirjoittamaan miten "ottelussa hattutempun tehnyt kenttäpelaaja joutui maaliin" ja viittasi tilanteeseen termillä erikoinen. Jokainen voi miettiä minkälaisen kuvan ko toiminta antaa lajista, organisaatiosta yms. Edelleenkin tässä on kyse "isosta kuvasta". Ei normi-ihminenkään elää elämäänsä sillä, että "mikä ei ole erikseen kiellettyä on sallittua".
Termi erikoinen ei minusta ole mitenkään negatiivinen. Samalla tavalla uutisoitaisiin esim. jalkapallossakin, jos pelaaja joutuisi maaliin. Tilanne olisi erikoinen.

Ja edelleen TPS saa syyttää vain itseään, että heillä oli vain yksi maalivahti. Siltikin heillä kävi huono tuuri, että joutuivat kenttäpelaajan vaihtamaan maaliin.
Ei ole varamaalivahtia mutta on kuitenkin varamaalivahti muodossa emergency goalie. Ja vaikka vertaus ammattilaissarjaan on sinänsä hassua, niin sielläkin on pöytäkirjaa merkattu kaksi maalivahtia jokaiseen otteluun.
Eli sinulle on tässä tärkeintä, että siellä olisi ollut se varamaalivahti. Jos sinne olisi lähipubista otettu Ritva 47v istumaan kamat päällä kaljapalkalla, niin kaikki olisi hyvin. Nyt sinne vaihdettiin kenttäpelaaja, joka on joskus pelannut maalivahtina ja se mielestäsi pilaa lajin uskottavuuden.

Saattaa NHL:ssäkin aika reilusti vaikuttaa ottelun lopputulokseen, jos se emergency goalie jouduttaisiin laittamaan luukulle. Nyt nämä emergency goalie-tapaukset on mediassa uutisoitu lähinnä hienoina tapauksina (On myös varmaan käytetty termiä erikoinen!) näille harrastelijoille, joiden lapsuuden unelma toteutuu, kun he pääsevät NHL-joukkueen kokoonpanoon. Ei mediassa huudella urheilun eettisten sääntöjen tai reilun pelin tai lajin uskottavuuden menetyksen perään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
44
Tietääkseni naistensalibandyliigalla ei ole työehtosopimusta, harva käy siellä töissä. Joukkueella oli kaksi maalivahtia. Toinen vaan teki kentällä ensin hattutempun. Asiassa on toimittu täysin sääntöjen edellettymmällä tavalla. Ei asia varmasti ole tullut yllätyksenä joukkueelle, jos veskaa tarvii vaihtaa, tiedetään kuka menee. Lajinuskottavuudelle tällä ei ole merkitystä. Toi Ritva 47 olisi mahdollista jos seuroilla olisi ylimääräistä fyrkkaa
Maksaa lisenssi ja vakuutus, nyt ei ole, koska joissain seuroissa pelaajat ihan itse maksaa kausimaksuja mutta ei tämä silti ole uskottavuus ongelma, tai eettisten sääntöjen rikkomista. Saa siihen sarjaan lähteä vaikka yhdellä maalivahdilla.
 
Viestejä
445
Ei oo vielä tiedotettu, mutta meikäläinen ottaa vetovastuun ens kaudella. Kolmen vuoden pahvi ja ihan 100% varmuudella tulen olemaan 3 vuotta penkin takana.
 
Viestejä
815
Lajinuskottavuudelle tällä ei ole merkitystä.

Nimenomaan on. Olen mukana myös yhdessä toisessa lajissa (ei pesäpallo;)) Siellä muutamia vuosia sitten vastaavia veikkauskohteen lopputulokseen liittyviä manipulaatiomahdollisuuksia vähäteltiin samankaltaisesti. Sittemmin Veikkaus Oy poisti ko. lajin kohteita listoilta. Se uhkasi kyseisen liiton tukirahoitusta ja sittemmin ko. liitto antoikin tarkat eettiset ohjeet veikkauskohteista. Nyt asia on siellä ymmärretty. Naissalibandyssä vielä ei. Toivottavasti pian
 
Viestejä
44
Nimenomaan on. Olen mukana myös yhdessä toisessa lajissa (ei pesäpallo;)) Siellä muutamia vuosia sitten vastaavia veikkauskohteen lopputulokseen liittyviä manipulaatiomahdollisuuksia vähäteltiin samankaltaisesti. Sittemmin Veikkaus Oy poisti ko. lajin kohteita listoilta. Se uhkasi kyseisen liiton tukirahoitusta ja sittemmin ko. liitto antoikin tarkat eettiset ohjeet veikkauskohteista. Nyt asia on siellä ymmärretty. Naissalibandyssä vielä ei. Toivottavasti pian

Vuosia veikkauksen pelejä ja listoja katsellen. Sekä heidän 1,8% valtion budjettin rahoituksesta vastaavana organisaationa. Olisitko hyvä ja kertoisitko lisää veikkauksen uhkailusta ja tuen lopettamisesta, sekä siitä että juuri laji lopetettiin. Saataisiinko lisää tietoa? Saattaa isommatkin mediat kiinnostua.
 
Viestejä
815
Vuosia veikkauksen pelejä ja listoja katsellen. Sekä heidän 1,8% valtion budjettin rahoituksesta vastaavana organisaationa. Olisitko hyvä ja kertoisitko lisää veikkauksen uhkailusta ja tuen lopettamisesta, sekä siitä että juuri laji lopetettiin. Saataisiinko lisää tietoa? Saattaa isommatkin mediat kiinnostua.

Ei me nyt ehkä ymmärretä toisiamme. Ei Veikkaus uhkaillut mitään, vaan ei ottanut listoilleen tapahtumia, joiden vedonlyönnistä oli jo alustavasti sovittu. Ja ihan aiheesta, koska järjestäjät ja osanottajat olivat joissain lajin aikaisemmissa tapahtumissa toimineet siten, ettei vedonlyöjillä ollut käytettävissä ihan kaikkea tarpeellista tietoa tai sitten se muuttui liian lähellä kohteen sulkemista. Vaikea tätä nyt on paremmin selostaa. Se että, kaikki lajin tapahtumat eivät kelvanneet vedonlyöntiin vaaransi lajiliiton ja seurojen taloutta, koska taloudellisesti merkittävien sponsorisopimusten saaminen on helpompaa tapahtumiin, jotka ovat vedonlyönnin kohteena. Veikkaukselta saatua tukea ei lopetettu, vaikka kyseinen liitto pelkäsi sen vähenevän eikä lajia ole lopetettu. Se voi edelleen hyvin ja suhteet Veikkaukseen ovat kunnossa.
 
Viestejä
44
Kirjoitit: ”Ei Veikkaus uhkaillut mitään, vaan ei ottanut listoilleen tapahtumia, joiden vedonlyönnistä oli jo alustavasti sovittu.” Sen lisäksi kerroit aikaisemmin näin :
”Sittemmin Veikkaus Oy poisti ko. lajin kohteita listoilta. Se uhkasi kyseisen liiton tukirahoitusta ja sittemmin ko. liitto antoikin tarkat eettiset ohjeet ” niin uhkasiko vai ei? Ensin uhkasi, sitten ei. Mielenkiintoista ois kuulla mikä laji oli kyseessä. Voidaan tarkistaa faktat. Sen lisäksi TPS pelissä joukkueella oli kaksi maalivahtia, toinen teki kolme maalia ennenkuin joutui maaliin.
 
Viestejä
815
Tarkoitin uhkasi=vaaransi. Ottelun alkaessa Tepsillä ei ollut merkitty kokoonpanoon toista maalivahtia. Lähtökohta on, että mun faktoja ei ole tarvinnut tarkistaa. Sorry kaikki SB-Prolaiset off topicista!
 
Viestejä
44
Kovia faktoja esität että peliyhtiö uhkailee, mutta sitten vedät kielen suuhun, kun keltainen neste valuu housuihin. Kerro laji, tarkistan sen huomenna Veikkaukselta, kukaan ei pysty yhdistää sitä suhun. Mutta miksi TPS:llä pitäisi olla kaksi maalivahtia pöytäkitjaan. Tosin taisi olla koska tämä maaliin mennyt maalivahti merkittiin maaliin. Eli siis odotan a) lajia b) perusteluita C) lopetat paskan jauhamisen
 
Viestejä
815
Eiköhän päätetä tämä tuohon ala-arvoiseen viestiisi. Mulla on täällä Prahassa muutakin tekemistä kuin vääntää sulle rautalangasta.
 
Viestejä
712
Maajoukkueen puolellakin oli pääkallo otsikko Kotilaisen sanoin jotain piilotetusta kortista eli tarkoittaako taktista juttua vai saisiko noin toimia, jos aina pitää yrittää voittaa?
 
Viestejä
712
Näyttää maajoukkueessa kokoonpanoihin nuo piilotetut kortit varmaan liittyä eli veikkaajan niissä hyvä olla perillä, kun arvioi tuloksia, mitä vähän katsoin pääkallon juttuja tarkemmin. Oliko joku juttu Pylsystäkin pääkallossa eli sumutusta lainausmerkein se nelossentterin rooli tai sitä kyselty Nykyltä? Näiden takia minun vaikea ollut maajoukkuetta välillä seurata, kun vähän harmittanut miksi ei ehkä parhaalla kokoonpanolla aina mennä ja moni sitä Hankkiotakin miettinyt miksi ei päässyt mukaan. Välillä näinkin päin voi mennä, että valmentaja ehkä tekee omia kokeiluja ja tulokset voi vaihdella?
 
Viestejä
45
Kujala tehnyt paluun. Mahtoiko sitten aikoinaan boikotoida Pulkkista vai miksi paluu nyt?

Aiheeseen liittyen ja silti aiheen ohi todettakoon, että Aino Lahti siirtyi Classicista takaisin Kooveeseen.
 
Viestejä
712
Uusimmassa urheilulehdessä oli Jypistä juttua ja minusta se sopii hyvin salibandyynkin. "Siinä oli, että vaikka pelaajat eivät tahtoisi käyttää valtaansa väärin, Jypin auktoriteetti- ja hierarkiatilanne on epäterve. Siinä oli että niin kauan kuin vaikutusvaltaiset konkarit pelaavat Jypissä, he taistelevat kaikin keinoin pelipaikoistaan ja peliajastaan, vaikka se ei aina olisi seuran edun mukaista. Tässä taistelussa nuoremmat pelaajat eivät ole samalla viivalla jutussa sanottiin." Eli tämä se syy miksi minäkin, jos joku ihmetellyt miksi, niin paljon Mika Kohosesta keskustelen niin maajoukkueessa kuin Happeessa vähän samasta olen huolissani ollut. Tietysti vähän muitakin konkareita tarkastellut, mutta niillä vielä paremmin mennyt pelit eli siinä ei ole ollut hätää. Taisi tuossa jutussa myös olla, että nopeat pelaajat kaipaisivat myös vikkelämpiä avainpelaajia rinnalleen eli jos Mika Kohosen liikkuvuudestakin olen maininnut vähän tuota olen myös hakenut.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös