Pääkallo.fi

Seinäjoen Peliveljet (SPV) 2021-2022

Viestejä
54
Yleisön katoaminen on toki ikävä juttu. Mutta jos ajatellaan että paljonko lipputuloista rahaa seuralle tulee niin summa ei välttämättä olekaan niin iso.
Tosifanit ostavat kausikortin. Jos myydään 500 kausikorttia 50 €/kpl on summa ”vain” 25000 €. Jos nämä kaikki ostaisivat runkosarjaan joka kotiotteluun 15 € lipun summa olisi jo 97500 €.
Mutta silloin katsoja joutuisikin maksamaan jo 195 € runkosarjasta.
Yritän vain sanoa että kyllä rahat hankintoihin täytyy tulla tukijoilta. Ja jos ei ole katsojia niin ei taida olla myöskään tukijoita. Kierre on valmis.
 
Viestejä
1,971
SPV ei tällä hetkellä ole yhtä houkutteleva. SPV on teki aiemmin todella kovia hankintoja, mutta ne olivat lähes aina yksittäisiä hankintoja kovan rungon päälle.

Salibandyssa todella harvoin yksittäiset tähtipelaajat siirtyvät porukkaan, jolla ei ole realistista menestymismahdollisuutta. Toki jos paalua on hommata enemmänkin pelaajia, niin sitten on tilanne eri.
Itse näen, ettei SPV:n runko nytkään niin huono ole, etteikö se parilla, kolmella täsmähankinnalla voisi parantaa osakkeitaan huomattavasti.

Spekuloidaanpa hieman:
Nykyjoukkueesta valtaosalla sopimus jatkuu ensi kaudella. Maalivahtiosasto on kunnossa, toki Hasun pitkiä loukkeja se ei kestä, mutta muuten sillä puolella ei ole ongelmia.

Puolustuksessa Urmas pelaa viimeistä kauttaan samoin jollain toisellakin kokeneemmalla pakilla saattaa olla ura loppupuolella. Toisaalta Holopaisen paluu alppimaasta lakeuksille on mahdollinen, jopa todennäköinen. Tästä huolimatta SPV:n puolustusosasto kaipaa nuorten rinnalle rutinoitua hyvää liigatason pakkia. Ei tarvitse olla majutasoa, mutta hieman uutta verta pakistoon voisi tulla. SPV ei ole parissa vuodessa onnistunut paikkaamaan Veikkolan jättämää aukkoa. Tämä on näkynyt varsinkin yv pelissä. Totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa, että ei ole Veikkolakaan Oilerssissa säihkynyt samalla tavalla kuin SPV:ssä parhaimmillaan. En siis huuda nimenomaan Matua takaisin vaan jotain saman tason puolustajaa.

Hyökkäyspäässä pari kokenutta sentteriä poistunee joukkueesta parin vuoden sisään. Vaikka junnuista on noussut pelaajia, jotka viihtyvät myös keskushyökkääjän tontilla, huutaa joukkue yhtä huippuluokan sentteriä työnimellä "nicojonaesson tms". Koskaan ei tietenkään ole poissuljettua, jos jostain löytyisi uusi "mikkokohonen" eli kovan luokan maaliruiskulaituri. Jonskalle tuota viittaa olisi mielellään sovitellut pidempäänkin, mutta heidän perheessä oli kaipuu pohjoiseen ja se on hyväksyttävä.

Mutta yhteenvetona Holopainen takaisin + 1-2 täsmähankintaa, niin näkisin, että SPV olisi edelleen varteenotettava välieräehdokas. Löytyykö sopivia ja riittävästi resursseja? Jää nähtäväksi.
 
Viestejä
263
Kukaan ei itkenyt mitään eikä ehdotellut sarjan sulkemista yms. Ihan ovat oman mielikuvituksesi tuotetta nuo. Jymy pelaa liigaa ja se on fine, jos pystyvät urheilullisesti osoittaamaan, että heidän paikkansa on siellä.

Kyse oli siitä onko tämä kahden liigajoukkueen combo pitkässä juoksussa kummankaan seuran etu?
Vastaus: Ei ole!
Siis eikö nimenomaan pitkässä juoksussa kahden liigajoukkueen combo olisi molempien etu? Vrt. Jymy olis divarissa. Ainakin itse haluaisin ajatella näin.
 
Viestejä
2,210
Miksi yhteistyön hedelmät on syöty? Nykyinen tilanne on ainakin Seinäjoen salibandyn etu. Vai meinaatko että divarissa kehittyy parempia pelaajia. Aika kapea on ajatusmaailma.
Divari on ihan hyvä paikka kehittyä. Ainakin osalle pelaajista: Jonaeson, Lastikka ja Kainulaisen veljekset ponnistaneet sieltä.
 
Viestejä
359
Varmaan vaikea arvioida miten iso vaikutus paikalliskilpailijalla on katsomääriin ja sponsorieuroihin. Se on kuitenkin varma että pelaajilla kynnys siirtyä liigakilpailijan leiriin on pienempi, jos nykyinen rooli tai valmennus ei miellytä.

Foorumilaisia taitaa närästää, kun suurseuran fanit olisivat valmiita romuttamaan sympaattisen kyläseuran liigatarinan oman menestyksen eteen. Ja liiganousukin oli väärin tehty. Jos jostain syystä SPV tippuisi divariin, onnistuiskohan sitten farmisoppari helpommin vai vaatisiko yhteistyö uuden seuran perustamista
 
Viestejä
20
Taitaa tuo Seinäjoen alue olla vähän pieni kahdelle liiga-joukkueelle. Toinen liigaan toinen divariin, palvelee pitkässä juoksussa koko aluetta sekä jokaista eteenpäin pyrkivää junioria. Edellyttää toki seurojen välistä yhteistyötä. Jos hypitään peliajan perässä toiseen seuraan, sillä että pääsee pelaamaan liigassa, niin lähinnä sahataan omaa oksaa kun ei olla valmiita tekemään sitä työtä mikä pitäisi jaksaa tehdä.
 
Viestejä
35
Ens kaudelle Koposen poisjäänti ja Isomäki tilalle tuo varmasti paljon uusia tuulia SPV:hen vaikkei pelaajia paljon tulisikaan. Holopaisen paluuhun uskon, hänen kumppani asuu Seinäjoella joten sekin voi vaikuttaa pohjanmaalle muuttoon.
 
Viestejä
1,971
Enpä arvannut kuinka pitkän ja monipolvisen keskustelun sain aikaan kun pohdiskelin SPV ja Jymyn liigataivalta samassa pikkukaupungissa ja niitä haasteita, joita tilanne on synnyttänyt. Korostettakoon vielä, vaikka keskustelu foorumilla on saanut aikaan kipakkiakin kommentteja, SPV:n väen ja Jymyläisten suhteet ovat henkilökohtaisella tasolla kaverilliset eikä kaupungilla mitään joukkotappeluita asian tiimoilta ole käyty.

Varmaa on vain se, että tilanne on haastava niin kentällä kuin sen ulkopuolella molemmille seuroille ja aika näyttää kuinka molemmat niistä ajan saatossa selviytyvät.

Uskon, että valtaosa tämän palstan lukijoista on ymmärtänyt pointin, mistä tässä jutussa on kysymys. Aina toki löytyy niitä, jotka haluavat heittäytyä tyhmiksi ja vängätä asiasta eli tehdä omin käsin mummolle munat, jotta se olisi vaari.

Keskustelu jatkukoon jos on jatkuakseen, mutta omalta osaltani asian kommentointi jää toistaiseksi tähän.
 
Viestejä
2,210
Taitaa tuo Seinäjoen alue olla vähän pieni kahdelle liiga-joukkueelle. Toinen liigaan toinen divariin, palvelee pitkässä juoksussa koko aluetta sekä jokaista eteenpäin pyrkivää junioria. Edellyttää toki seurojen välistä yhteistyötä. Jos hypitään peliajan perässä toiseen seuraan, sillä että pääsee pelaamaan liigassa, niin lähinnä sahataan omaa oksaa kun ei olla valmiita tekemään sitä työtä mikä pitäisi jaksaa tehdä.
Eetu Sikkinen hyvä esimerkki Lempäälän joukkueesta(yhtä "fiksu" ajatus kuin eräästä toisesta jengistä), varmasti olisi muualla saanut isompaa tonttia. Ja joidenkin mielestä ehkä siten kehittynyt paremmin. Viime kaudella nousi sitten ryminällä Classicin tuloskenttään ja kolkuttelemaan maju portteja.

Säbantterille pisteet multa. Jokaisella oikeus mielipiteeseensä ja tässä asiassa mielipide oli erittäin hyvin perusteltu. Itse pidän sitä todella huonona asiana, jos liigan ehkä parhaan kotiluolan tunnelma heikkenee! Ei todellakaan palvele lajia. Eikä se jos SPV joukkueena aiheuta jatkossa nykyisenlaista huomiota. Koponen valmentajana on isoimpia syitä, miksi fyysisen harjoittelun tasoa on ollut pakko nostaa koko maassa! Ja näin on kehittynyt koko suomalainen sähly.
 
Viestejä
677
Kyllä tämän kauden osalta mielenkiinto keskittyy enää Cupin finaaliviikonloppuun. Siellä tämänkin kauden pystyy vielä pelastamaan. Liigassa ei saada näköjään enää edes näitä automaatiopisteitä.
 
Viestejä
1,971
Eiköhän jossain muulloinkin ole ykkösmiehiä lepuutettu nelosessa, joten en ihan vetoa vielä löisi.
Veikkaan että SPV:n historian nimekkäin kolmikko oli vaikka Mikko siellä pari vuotta viltissä istuskelikin. No eipä tuolla merkitystä, aika pianhan sieltä pelille tultiin ja huomenna ovat varmasti jo avauksessa.
 
Viestejä
672
Huomenna olisikin melkein jo "pakko" saada 3 pistettä, mikäli pleijareista haluaa vielä taistella realistisesti. Olkoonkin, että runkosarjaa on vielä jäljellä aika hyvä siivu. Perustan tämän siihen, että top6-joukkueilta ne pisteet ovat olleet todella kiven takana.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös