Pääkallo.fi

Suomisarja 2021-2022

Viestejä
43
Viimevuonnahan C-lohkon paikkaa taidettiin tarjota Länsi-Suomeen että... outo systeemi kyllä, selvemmät kriteerit tulisi olla lohkojakoihin. Jako vertikaalisesti länsi-keski-itä?
Eikös naisten 1. Divisioonassa ole tällainen jako käytössä? Toisaalta eikös kyseinen sarja pelattu turnausmuotoisena siten, että lohkojen ääripääjoukkueet kohtasivat puolivälin kaupungissa(?). Helppohan se olisi kyllä laittaa rovaniemen ja pk-seudun joukkueet samaan lohkoon, sillä välimatkahan on vain reilun tunnin... lentokoneella tietenkin. Vaikeampaa se on varmaan esim. Satakunnan kaupungeista selvitä Lappiin saakka.
 
Viestejä
4
Ihmetyttää vaan tuo SB Vantaan ulina. Ihan kuin Divarissa ei olisi ollut pelimatkoja ja nyt Suomisarjassa se on ylitse pääsemätön este :D Tuskin sponsoritulot ainakaan hirveästi putoavat sarjaporrasta alempana...
 
Viestejä
275
Ihmetyttää vaan tuo SB Vantaan ulina. Ihan kuin Divarissa ei olisi ollut pelimatkoja ja nyt Suomisarjassa se on ylitse pääsemätön este :D Tuskin sponsoritulot ainakaan hirveästi putoavat sarjaporrasta alempana...

Oiskohan vanha kunnon keltanen neste. Ollaan olevinaan joku muita Suomisarjasakkeja parempi jengi kun käyty divarissa pyörähtämässä. Mutta uskoisin että kulut kuitenkin "reissulohkossa" olisi divaria matalammat joten ihan turhaa ulinaa. Eikös nimenomaan Suomisarjan tarkoitus ollut tarjota vakavissaan toimiville kakkosdivariseuroille mahdollisuuden päästä parempaan sarjaan kehittämään toimintaa? Ei sinne kuulu tämmöset divarista putoavat kitisijät joita ei kiinnosta panostaa touhuun.
 
Viestejä
275
Eli mun mielestä touhun pitäs olla loogista. Jos ei maistu niin kakkoseen vaan suoraan. Hifkin osalta tämä toteutuikin aiemmin joten käsittämätöntä puuhastelua että liitto tämän hyväksyi SB vantaan kohdalla.
 
Viestejä
294
Eli mun mielestä touhun pitäs olla loogista. Jos ei maistu niin kakkoseen vaan suoraan. Hifkin osalta tämä toteutuikin aiemmin joten käsittämätöntä puuhastelua että liitto tämän hyväksyi SB vantaan kohdalla.
SB Vantaalla on vaaleissa kolme ääntä ja ainakin yksi jäsen liiton valiokunnissa. Ei kauhean kauaa pidä miettiä miksi höntsäseura IFK kohtelu oli erilaista.
 
Viestejä
71
Naurattaahan se kun alueellisissa 2.div peleissä on pidemmät matkat kuin mitä etelän vetelien suomisarjajengit haluaa reissata. Ja tosiaan ei ole muista lohkoista kuulunut napinaa vaikka kumirullien päällä kuljetaan niin maan perkeleesti.

Eikö suomisarjan ideana ollut valmistaa joukkueita taloudelliseen hyppäykseen valtakunnalliseen sarjaan? Huutista vittu.
 
Viestejä
17
Joku oli aiemmin jo ehdottanut tätä: Suomisarja kahteen lohkoon (pohjoinen ja etelä) niin päästään tästä aiheesta eteenpäin. Ja kyllä, valtakunnallisessa sarjassa tulee kustannuksia, jos ei tätä ymmärrä/hyväksy ni voi mennä paikkakunnan höntsäsarjoja pelailemaan.
 
Viestejä
265
Kun ottaa huomioon miten jäykkää on liiton toiminta muuten sääntöjen suhteen niin onhan tämä taas melkoinen pyllistys. Jos kerta asiassa on jo ennakkotapaus (HiFK) niin ethän sä voi tehdä päinvastaista päätöstä, tai no näköjään voi... HiFK voi hyvällä syyllä vetää marttyyriviitan esiin, ei ollut vissiin tarpeeksi kavereita liiton päättävissä elimissä. Vähintä mitä liitto voi tehdä on palauttaa sanktiokorvaukset HiFK:lle...
 
Viestejä
91
Ei ole kait ennakkotapausta, koska HIFK ei muutosta vuosi sitten hakenut.
Itseasiassa HIFK haki muutosta kuten SB Vantaa tänä vuonna. Ote HIFK:n uutisesta 22.5.2020. "HIFK on käynyt asian tiimoilta aktiivisesti neuvottelua Salibandyliiton kanssa ja olisi ollut halukas pelaamaan Suomisarjassa, mikäli joukkue olisi siirretty ”etelälohkon” 11. joukkueeksi"
 
Viestejä
4
No itseasiassa ei. Aktiivinen keskustelu ja muutospyyntö ei ole sama asia, twitteristä asian voi varmistaa. Olisiko päätös ollut toinen, jos asia olisi kilpailuvaliokunnassa käsitelty? Ifk:lle kyllä puutteellista infoa prosessista annettiin ja tästä johtuen muutospyyntö jäi varmaan tekemättä. Kai ne pyynnötkin jotain maksaa. Outoa, että pääkaupunkiseudun joukkueita tarvitsee väkisin maakuntalohkoihin asetella, kun alueellisesti löytyy jo kattava määrä laadukkaita suomisarjan joukkueita.
 
Viestejä
75
Kyllä meni taas oma uskottavuus tähän sarjaan kun SB Vantaa sai mussuttamalla vaihdettua lohkoa. Mikä ihme siinä on että pk seudun joukkueet saa aina sanella ehdot toiminnalle? Jos bussimatkat ahdistaa niin ei kukaan pakota pelaamaan kilpailullisia sarjoja.
Vanha totuushan on että pääkaupunkiseudulta on kaksi kertaa pidempi matka maakuntaan kuin maakunnasta pääkaupunkiseudulle. Kysykää vaikka Oululaisilta.
 
Viestejä
26
En puutu tässä vastauksessani siihen miten liitto asioita käsittelee. Mietin enemmän sitä että että kun kerran pääkaupunki seudun treenihinnat on versus Joensuun 7e/h ihan muuta niin kyllähän se ero tasoittuu sillä että Joensuu maksaa maksaa busseista lähestulkoon sen saman summan eli erotus ei ole se miten asia esitetään vaan todellisuudessa paljon lähempänä toisiaan. Toki pääkaupunki alueen joukkueitten sijoittaminen lohkoon C tekee taloudellisesti todella koven loven....joten ymmärrän heidän näkökulmastaan alkusarjan sijoittelua lohkoissa. Löytyykö koskaan kaikkia miellyttävää toimintatapaa jos ei tehdä selkeää linjausta siitä että mikäli jossain alueella on vain tavallista enemmän saman sarjan joukkueita niin joitain joukkueitta arpa ei vain voi enää suosia. No tää on vain spekulaatiota ja omaa ajatusten pyörittelyä. Toivon vain että lohkojaoista huolimatta saataisiin pelattua ehjä kausi.
 
Viestejä
878
Kukaan ei ole nostanut esiin uuden lohkojaon urheilullista puolta. En ole Suomisarjan voimasuhteiden erityisasiantuntija, mutta eikö lohkosta B tule nyt selvästi muita kovempi kun siinä on molemmat divariputoajat?
 
Viestejä
265
Kun puhutaan alueellisuudesta voi urheilullisen puolen työntää roskiin ja kaivaa kirjanpitopuolen esiin... Kyse on puhtaasti taloudellisesta ratkaisusta.
Noin lähtökohtaisesti jos ajatellaan että tarkoitus oli tehdä "väliporras" valtakunnallisiin sarjoihin 2-divarista niin enpä tiedä toteutuiko se tavoite. Maakuntien joukkueille ehkä, mutta jos nyt on jo kaksi kautta (koko sarjan historia) kitisty siitä että tulee matkoja niin en näe sen toteutuneen. Ja jos nyt kerran on "lompakko toisen takin taskuun" niin miksei sitten tehty reilusti Aluesarjaa niille jotka eivät halua matkustaa mutta haluavat pelata kovia pelejä, siellä voi sitten neppailla taskurahoilla... näin voisi ne joukkueet joilla oikeasti on tavoitteita ylöspäin pelata sitä "oikeaa" sarjaa! Aluesarjasta voisivat sitten liigajoukkueiden 3-4 kentän pelaajat hakea pelituntumaa jos sitä ei liigassa tule ja olisi varmasti kovia pelejä.
 
Viestejä
43
Näissäkin keskusteluissa unohdetaan sellainen pointti, että maakunnissa on usein tilanne jossa suomisarjaa pelaa kylän ainoa joukkue ja koko kunta on seuran tukena. PK-seudulla samalla alueella samasta leivästä kilpailee 20 joukkuetta ja varmasti moni rahoittaja ja tukija sponsoroi mieluummin eräviikinkejä ja oilersia kuin blackbirdsiä tai sb vantaata. Lisäksi omasta kokemuksesta tiedän, että joukkueiden budjetit ilman matkakuluja on pääkaupunkiseudulla suurin piirtein tuplat verrattuna maakuntien joukkueisiin. En siis lainkaan ihmettele, että reissaaminen kalliiden salivuorojen päälle voi tuntua etelän joukkueista pahalta rastilta.
 
Viestejä
473
Kustannuksista lienee kysymys. Reissaaminen maksaa maltaita, joten jostain pitää säästää. Pk-seudulla treenataan pääasiassa yksityisissä halleissa, joissa kenttätunti on helposti toistasataa euroa tunnissa. Maakunnissa hallit ovat kunnallisia ja hinnat sen mukaisia.
3 kenttätuntia viikossa, 48 viikkoa Arena Centerissä á 114 eur/h tekee 16416 euroa . Sama hinta Kontiolahden liikuntahallissa á 7 eur/h tekee 1008 euroa.
Mun käsittääkseni Kontiolahtelainen joukkue harjoittelee osin Joensuussa yksityisessä hallissa, on se sielläkin vajaan satasen tunti.

Mutta bussikulut on se joka tuota eroa eniten tasoittaa. Sieltä Kontiolahdelta on pitkä matka ihan jokaiseen otteluun. Tai no, lyhimmillään 180-200 km, pisimmillään 350-400 km suunta.
Tosin eihän tuo ole mitään, kun vertaa A-lohkossa Rovaniemen jengin matkoja Tampereen suuntaan tai toisin päin, 700km / suunta.
Taitaa B-lohkossa olla kuitenkin ne ihan kaikkein pisimmät matkat sen vajaa 200km / suunta, suurin osa peleistä menee lyhyemmillä matkoilla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös