Pääkallo.fi

Suomisarja 2022-2023

Viestejä
1,220
Karsintaparit on:
Blue Fox vs Fosu
Kosken Dynamo vs S.S Storm
SBS Kings vs O2 jkl Akatemia
GrIFK vs Krp Akatemia

Jatkoonmenijöiksi veikkaan Fosu, Kosken Dynamo, SBS Kings ja GrIFK

Mitäs muut veikkaa?
 
Viestejä
22
omat pelit ohi. kommentointi jatkuu
5 pelin kuntokäyrä antaa kuvaa karsinnoista

BlueFox 3pist maalierolla 31-37 -Fosu 3pist 27-38
-tiukka sarja mutt kotietu on matkana niin suuri ett Bluefox säilyy 2-1

Kosken Dynamo 3pist 24-46 - Sssstorm 3pist 24-33
-niukkoja pelejä (rankkareille?) ja vähemmän väsyny Sssstorm säilyy 2-1

Sbskings 3pist 20-45 - 02jyväskylä 0pist 24-56
-pelkkiä kotivoittoja kun sbsking menee jyväskylään yhdellä autolla eli sbskings jatkoon 2-1

Krpakatemia 6pist maalierolla 45-42 (liiton kabinetti otti pari voittoa tilastoista) - Grifk 0pist 15-43
-näädät latoo kolme kertaa enemmän maaleja kuin grifk. Selkee sarja 2-0 näädille

jääkiakon opeilla kesän tekeminen näkyy maaliskuussa
 
Viestejä
1,220
Tää Divarikarsinta on nimenä muuten suht vitsi.

Otteluparit:

Steamers vs Merikoski
Åif vs Pirkat
Konnat vs SBS Wirmo
Loviisan Tor vs Psw

Jos ekalta kierrokselta jatkoon menis Steamers, Pirkat, Konnat ja vaikka Psw niin otteluparit menis näin:

Steamers vs Pirkat
Konnat vs Psw

Ajatuksena siis se että 4/6 suomisarjajoukkueista ei edes kohtaa yhtään divarijoukkuetta päästäkseen divariin😂😅.

Mun mielestä aika erikoista🤔, mitä muut on mieltä?
 
Viestejä
50
Karsintaparit on:
Blue Fox vs Fosu
Kosken Dynamo vs S.S Storm
SBS Kings vs O2 jkl Akatemia
GrIFK vs Krp Akatemia

Jatkoonmenijöiksi veikkaan Fosu, Kosken Dynamo, SBS Kings ja GrIFK

Mitäs muut veikkaa?
Miltei puolet näistä on näitä ” Akatemia ” joukkueita. Joissa pelaa jäähdyttelijöitä ja junioireita. Riittääkö heillä motia pelata joukkueelle, jossa ei tulevalla kaudella ole enää roolia?
 
Viestejä
8,087
Käytiin katsomassa O2 - Kings peli ja tuli vähän palautetta meille. Olemme kuulemma huonoiten käyttäytyvät ja ylimielisimmät katsojat, joita tämä kyseinen nainen on 18 vuoteen nähnyt. Ja hän siis tuli tämän kertomaan meille (no, ei suoraan minulle) ottelun lopussa. Mitään keskusteluyhteyttä häneen ottelun yhteydessä ei muuten ollut.

Todennäköisesti pahin mitä itse sanoin, oli pari minuuttia ennen loppua "viimeiset 45 minuuttia 1 - 7 Kingsille". Ja siis nimenomaan ihan toteamalla sanottua, ei huudettua, ei kenellekään osoitettuna, ei millään sanoilla höystettynä. Seurassani ollut erään pelaajan vanhempi oli toki äänekäs, mutta ei hänkään mitään huudellut vastustajille, enemmänkin oli "yksisanaisia valmennustyyppisiä ohjeita", kuten "älä", "ota", "syötä" jne. Lisäksi arvostimme useaan otteeseen O2:n maalivahtia Roope Pohjolaa, joka otti todella hyviä torjuntoja. Kehuimme myös 2007-syntynyttä Aaro Kokkoa, joka pelasi ihan liigapelaajiakin vastaan hienosti. Tuomareista en muista meidän sanoneen koko pelin aikana yhtään mitään.

Niin ja aivan varmasti huutelimme omille pelaajillemme "Hyvä!" jne. Kyllä, kannustimme ihan varmasti omiamme enemmän.

Pitää varmaan alkaa kantamaan peleissä jotain "Kings Ultras"-lakanaa.

Olisi kiva nähdä peli nauhalta, ihan jotta voisin keskittyä kuuntelemaan, että mitä itse tein pelin aikana. Ehkä siellä on jotain sellaista, mitä en muista.

Ottakaa kontrastiksi tämmöinen: 16-vuotiaiden jääkiekko-ottelu lähti täysin käsistä – Jokerien pelaajia solvattiin ”Putinin huoriksi”
No, ainakaan tuo porukka ei todennut maalimäärästä edellisen X minuutin aikana mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
4
Hyvä ja tiukka sarja oli sastiksen ja goatsin välillä. Sastis kuitenkin anstaitusti ensikaudelle suomisarjaan. Vahvuuksina Sastiksen joukkueena oli todella varma puolustuspelaaminen ja pyytetön hyökkäys pelaaminen. Ja iso hatunnosto R-edustuspelaajalle maalivahti Niko Vaallolle, joka pelasi viimeiset pelit loistavasti päästettyään vain muutaman maalin loppupeleissä.
 
Viestejä
1,642

Voutilainen toivoo, että Salibandyliitto ymmärtäisi paremmin erilaisten joukkueiden ja seurojen halun pelata haluamallaan tasolla.

– Uskon, että silti aina löytyisi organisaatioita, jotka haluavat nousta myös ylemmäs. Heille voi sitten antaa mahdollisuuden, Voutilainen sanoo.
Jännä, että tässä suhteessa on eri alueilla eri säännöt. Pohjois-Suomen kakkosessa on joukkueilta nimenomaan kyselty halukkuutta Suomisarjaan ennen kautta ja nyt Suomisarjaan noussut Santas United oli Pohjois-Suomen kakkosen neljäs. Ja esim. sarjan toiseksi sjoittunut Rankat Ankat lopetti kautensa Kakkosen finaaleihin, kun heillä ei ollut haluja Suomisarjaan.
 
Viestejä
180


Jännä, että tässä suhteessa on eri alueilla eri säännöt. Pohjois-Suomen kakkosessa on joukkueilta nimenomaan kyselty halukkuutta Suomisarjaan ennen kautta ja nyt Suomisarjaan noussut Santas United oli Pohjois-Suomen kakkosen neljäs. Ja esim. sarjan toiseksi sjoittunut Rankat Ankat lopetti kautensa Kakkosen finaaleihin, kun heillä ei ollut haluja Suomisarjaan.
Tästä on kysytty sarjavastaavalta ja vastaus on ollut luokkaa ”en tiedä miksi siellä on näin luvattu, ei ole yhteisissä palavereissa ollut puhetta, muualla on pakko mennä karsimaan sijoituksen mukaan”.
Hyvin erikoista ja ei kovin tasavertaista toimintaa liitolta, mihin on valitettavasti jouduttu jo tottunaan.
 
Viestejä
290
Ei kovin ylevää:

Eikö näihinkin voisi miettiä sellaista että sarjaan ilmoittautumisvaiheessa jokainen joukkue ilmoittaa jos on kiinnostunut osallistumaan karsintoihin ylöspäin kauden päätteeksi? Näitä alasarjajoukkueita, jotka eivät halua nousta, on kuitenkin aika monta. Ei sitten tarvitse loppukaudella esim. hävitä taktisesti että välttää karsinnat. Eikä siis vain 2.divarissa vaan kaikissa alasarjoissa.
 
Viestejä
1,642
Pohjois-Suomen kakkosessa asia on juuri hoidettu näin ja samoin on toimittu myös naisten tämän kauden divarissa, jossa kysyttiin ennakkoon, että ketkä haluaa jatkaa uuteen divariin/suomisarjaan, jotka nyt perustetaan sarjauudistusten myötä.
 
Viestejä
8,087
Minusta tuon pitäisi toimia niin, että nousukarsintoihin _SAA_ osallistua, jos 1) haluaa ja 2) ottelumenestys niin kertoo. Yllämainittu "meinasitteko nousta?" on hyvä lähtö tähän. Tällöin, sarjan päätyttyä, tiedetään heti, että ketkä todennäköisesti eivät halua nousta. Tätä kautta voidaan aina siirtää alemmaksi sijoittuneelle mahdollisuus karsia heidän sijastaan (jos ykkönen ei karsi, niin entä kakkonen, haluaako kakkonen?). Tai tietysti, mennä luovutuksella, jolloin ylemmän sarjatason joukkue saa pitää sarjapaikkansa.

Vaikka pari viikkoa ennen sarjan loppua kysytään, että ketkä haluavat nousta, jos kauden aikana mieli on muuttunut.
 
Viestejä
1,642
Suomisarjan idea oli sinällään ihan hyvä, mutta kyllähän tässä nyt on käynyt selväksi, että joukkuemäärä sarjassa on liian iso, jos Kakkosesta pitää etsiä ja kysellä, että haluaisko joku nousta.

Sarjan piti valmistaa joukkueita niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin Divariin, mutta nyt raha tuntuu valitettavasti olevan isompi kynnyskysymys kuin se, että pärjääkö joku joukkue Suomisarjassa urheilullisesti. Ja urheilussa toivoisi asian olevan juuri päinvastoin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös