Pääkallo.fi

TPS joutui laittamaan kenttäpelaajan maaliin ja menetti johdon Turussa 24.11.

Viestejä
188
Miten on mahdollista, että liigajoukkueella ei ole varamaalivahtia??? Kyseessä vielä kotiottelu. Tuu nyt Aki kertomaan miten meni omasta mielestäsi?
 
Viestejä
6
Tuossa Tepsin molari-episodissa ihmetytti vähän tuokin että maaliin valikoitiin ottelussa jo hattutempun tehnyt pelaaja, joka ei siis saa palata enää kenttäpelaajaksi siinä vaiheessa kun oikea molari palaa maalille.
Voi tietenkin olla että ko. pelaaja oli ainoa joka joten kuten osaa olla maalivahtina, mutta sitten taas ihmetyttää se että maalivahdiksi siirretty pelaaja ei pukenut päällensä muita varusteita kun housut, paidan ja kypärän, ei rintapanssari, eikä polvisuojia, vaikka Vuorela omat varusteensa riisuikin ennen jäähylle menoa. Tympeä siellä on maalissa varmasi olla ilman panssaria ja varsinkin ilman polvisuojia.
Tiedä sitten oliko tuo ylimielisyyttä vai mitä, mutta uskon että TPS ois pärjännyt paremmin pelaamalla kuudella kenttäpelaajalla tuon 10min.
 
Viestejä
188
Olihan se melkoista puuhastelua muutenkin. Nettisivujen mukaan seuran naisten kakkosjoukkueessa yksi molari, kolmosjoukkueessa kolme molaria, A-tytöissä 3 molaria sekä B-tytöissä lisäksi vielä 1 molari. Eikä ketään näistä kahdeksasta saatu penkille istumaan???
 
Viestejä
643
Olihan se melkoista puuhastelua muutenkin. Nettisivujen mukaan seuran naisten kakkosjoukkueessa yksi molari, kolmosjoukkueessa kolme molaria, A-tytöissä 3 molaria sekä B-tytöissä lisäksi vielä 1 molari. Eikä ketään näistä kahdeksasta saatu penkille istumaan???
Näitä kakkos- ja kolmosjoukkueissa pelanneita ei voi ottaa pelaamaan Liigaa ilman karenssiaikaa (eli vaatii pelaajasiirron), jos joukkueiden välillä ei ole tehty farmisopimusta.

Junnujoukkueista saa toki nostaa, jos ei ole pelattuja pelejä seuran muissa aikuisjoukkueissa.
 
Viestejä
643
Olihan se melkoista puuhastelua muutenkin. Nettisivujen mukaan seuran naisten kakkosjoukkueessa yksi molari, kolmosjoukkueessa kolme molaria, A-tytöissä 3 molaria sekä B-tytöissä lisäksi vielä 1 molari. Eikä ketään näistä kahdeksasta saatu penkille istumaan???
Tulospalvelun mukaan ainoastaan A-tyttöjen toinen maalivahti olisi ollut vapaa edustamaan (jos ei pelaa jossain muualla kuin TPS:ssä aikuisten pelejä), joten jos Liigassa on tullut esim. yllättäviä sairastumisia, niin eipä tuo yhdellä maalivahdilla matsiin lähteminen ole mitenkään ihmeellistä.

Ja huono säkähän tuossa kävi. Yhdellä maalivahdilla on menty miestenkin pääsarjoissa.
 
Viestejä
643
Se, että näin ei tehty Turussa ei mielestäni ole huonoa säkää vaan huonoa valmistautumista.
Varmaan sitä maalivahtia on etsitty, mutta ei se nyt ihan helppoa ole löytää varsinkaan naisissa.

Jos nyt ajatellaan, että on TPS:lle on selvinnyt viikolla, että vain yksi maalivahti pääsee paikalle. Silloin vaihtoehtoina on löytää maalivahti ns. vapailta markkinoilta, koska siirtoa ei enää ehdi tehdä. Ei ihan helppo tehtävä löytää tällaista maalivahtia, joka olisi oikeasti sellainen, joka olisi olennaisesti parempi kuin että kenttäpelaaja lyödään maaliin.

Tässä TPS:n kommentti asiasta.
TPS sanoi:
Matkalle mahtui monta sattumaa, että otteluun jouduttiin lähtemään yhdellä maalivahdilla, jolloin tarjolla ei siis ollut toista maalivahtia Anniina Orrenmaan puuttuessa kokoonpanosta sekä muista haasteista johtuen. Maalinsuulla vastuun otti aiemmin maalilla pelannut Sofia Leino, joka maalitehtailunsa jälkeen puki varusteet asenteella päälleen ja asteli tolppien väliin Vuorelan suunnatessa jäähypenkille.
 
Viestejä
3,497
TPS sanoi:
Maalinsuulla vastuun otti aiemmin maalilla pelannut Sofia Leino, joka maalitehtailunsa jälkeen puki varusteet asenteella päälleen
maalivahdiksi siirretty pelaaja ei pukenut päällensä muita varusteita kun housut, paidan ja kypärän, ei rintapanssari, eikä polvisuojia
Puhutaanko tässä nyt kokemuksesta, asenteesta vai molemmista?
 
Viestejä
643
Edelleenkin tässä ei ole kyse siitä etteikö toista maalivahtia löytynyt joukkueesta, vaan siitä ettei koko seurasta löytynyt / seura löytänyt Turun markkina-alueelta varamaalivahtia pääsarjakotiotteluun.
Väännetään vielä kerran rautalangasta. Jos TPS ei tiennyt 17.11 klo 24 mennessä(Eli 7 päivän karenssiaika), että heidän kolmesta liigavahdistaan vain yksi on käytettävissä 24.11 pelattavassa ottelussa, niin silloin poissa laskuista olivat:
- Heidän A- ja B-tyttömaalivahdit yhtä lukuunottamatta, koska ovat pelanneet myös alemmissa divareissa.
- Turun markkina-alueen tällä kaudella aikuisten sarjapelejä pelanneet.

Tämän jälkeen ei sitten enää olekaan ihan helppoa löytää mitat täyttävää varamaalivahtia. Varmaan sinne joku olisi saatu varusteet päällä istumaan, jos olisi tarpeeksi maksettu.
Puhuin jo aiemmin lajin arvostuksesta, ja kyllä minua olisi suututtanut tämä tilanne jos olisin esimerkiksi veikannut ko ottelua...
Itse ainakin tarkistan kokoonpanot ennen kuin veikkaan ottelua ja hyvä vedonlyöjä ottaa senkin huomioon, jos joltain joukkueelta puuttuu varamaalivahti.
 
Viestejä
643
TPS puhuu raportissaan monen sattuman summasta, joka nyt on aika lähellä huonoa säkää. Ja kerrotko nyt mikä on ns. auringonvarma keinosi varmistaa, että joukkueella on aina kaksi maalivahtia käytössään?

Omasta mielestäni on nimenomaan koomista, että joukkue ilmoittaa kokoonpanon ja veikkaajalla on muka oikeus suuttua heille, kun kokoonpanosta ei löydy varamaalivahtia. Ilmeisesti veikkaaja saa suuttua myös Barcelonalle, jos he häviävät pelin, Messi on loukkaantuneena pois kokoonpanosta ja veikkaaja ei ole edes vilkaissut kokoonpanoja. Jos TPS olisi ilmoittanut peliin ns. haamuvaravahdin, niin silloin veikkaajalla olisi täysi syy suuttua.
 
Viestejä
643
*) 24.11: TPS-naisilla/tytöillä oli saman päivänä kolme 3-divaripeliä kahdella eri joukkueella jossa yhdessä pelasivat vastakkain , eli priorisointi oli siinä, että siellä on tarpeeksi maalivahteja - varamolareita myöten - eikä liigapelissä.

Sen verran auringonvarmoja keinoja näyttäisi isolle osalle muilla seuroilla olevan, kun saavat peleihin kaksi maalivahtia liigapeleihin...
Ilmeisesti päähäsi ei millään sovi, että pelaajia ei voi tuosta vain heittää seuran sisälläkään aikuisjoukkueesta toiseen. Eiköhän siellä olisi siirto tehty, jos se vielä olisi ehditty tehdä.

Ja aika monessa varsinkin Naisten pääsarjajoukkueissa ei vaadi kuin viime hetken sairastumisen tai loukkaantumisen ja junnuilla päällekäinen peli, niin ollaan yhdellä maalivahdilla liikenteessä. Nyt vain TPS:llä osui kakka tuulettimeen. Ilman tuota käytöskymppiä sinä et olisi edes huomannut koko asiaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös