Omasta mielestäni Suomi tulee lähtemään kisoihin suhteellisen suurena ennakkosuosikkina.
Otetaan ensimmäisenä esimerkkinä Ruotsi, jonka kisajoukkueesta vain viisi on pelannut kansainvälisiä otteluita. Joukkueessa 9:llä on voimassa oleva liigasopimus, kun Suomen joukkueessa Aki Karjalaista lukuun ottamatta on liigasopimus. Vielä suurempi ero tulee kuitenkin vertaillessa liigassa tehtyjä pisteitä ja otteluita. Ruotsin joukkue on etukäteen hyvin tasapaksu ja oikeastaan ketään ei nouse selkeästi esille. Ainoastaan Jönköpingsissä viime kaudella pelannut Hannes Nyström saatta nousta hieman korkeammalle muuta joukkuetta, koska oli ainut viime kaudella joka pelasi koko kauden liigassa ja vakituisessa roolissa. Kenttäpelaajista Ruotsilla on pelannut liigaa yhteensä 12 pelaajaa, jotka ovat tehneet yhteensä runkosarjassa 49 pistettä 122 ottelussa. Näistä pisteistä 26 on ollut maaleja ja 23 syöttöjä. Suomella pelkästään Simonen ja Koistinen ovat pelanneet yhteensä liigassa runkosarjassa 112 ottelua. Suomen joukkueesta 15 pelaajaa on pelannut liigaa, joissa on tehty runkosarjassa 175 pistettä 340 ottelussa. Niistä maaleja ollut 107 ja syöttöjä 68. Ruotsin divarissa kisaryhmästä on pelannut taas 14 pelaajaa sekä tehneet 340 ottelussa 315 pisteitä, joista 186 maaleja ja 129 syöttöjä. Suomessa taas divarissa pelanneita on vain neljä, mutta he ovat tehneet kunnioitettavat 182 pistettä 150 otteluun. Näiden syiden takia epäilen Ruotsia vasta kolmanneksi Suomen ja Tshekin taakse.
Tshekki on omasta mielestäni Ruotsia parempi rosteriltaan, mutta puolustajat ovat edelleen liian heikkoja pallolla Suomen karvausta vastaan Jan Malicia ja Martin Cermakia lukuun ottamatta. Joukkueessa on lisäksi todella iso väli Adam Hemerkan, Petr Majerin, Filip Formanin, Matej Havlasin, Malicin ja Mar. Cermakin välissä, joka on vain liian iso, että Tshekki pystyisi haastamaan Suomen. Epäilen kuitenkin, että Ruotsin liian tasapaksua joukkuetta vastaan Tshekkin ykkönen pystyy tekemään niin murhaavat lukemat, että vievät mahdollisesta pelistä voiton. Viime kisoissa kultaa voittamassa ryhmästä All-Starsiinkin valittu Forman ja Matej Havlas.
Sveitsi sijoittuu omassa ennustuksessani vasta neljänneksi. Sveitsin kisajoukkueessa löytyy jopa neljä 04-ikäistä pelaajaa. Lisäksi joukkueesta ei ole kukaan vielä oman joukkueensa selkeäksi tähtipelaajaksi niin NLA/NLB:ssä, jota Sveitsin kaltainen maa tarvitsisi, koska ei ole samalaista materiaalia tarjolla Suomella tai Ruotsilla. Suurimmat tähtipelaajat kuitenkin joukkueessa todennäköisesti isoissa peleissä ovat Thurgaussa jo 19-20 kaudella 17 pistettä tehnyt Niklas Graf ja NLA:ssa 33 peliä pelannut Matteo Nico Steiner.
Kisojen paras pelaaja: Filip Forman
Etukäteen aivan omaa luokkaansa viime kaudella teki Ruotsissa Superligassa 7 peliin 14 pistettä ja sijoittui tällä jaetulle kymppipaikalle piste per pelissä. Mikäli tilastoista otetaan pois yli- ja alivoima pisteet piste per pelistä nousee Forman jaetulle toiselle sijalle Kim Nilssonin kanssa edelleen vain yhden pelissä kolme pistettä tehnyt Pontus Karlson Martell. Tähän piste per peli vauhtiin ei ole tainnut Suomessakaan liigassa yltää kuin Peter Kotilainen ja Justus Kainulainen. Varsinkin Peter Kotilaisen olleessa saman ikäinen Suomen liiga paljon heikompi tasoinen kuin tämän hetkinen Ruotsin liiga. Tshekissä Forman on painanut myös pisteitä kaksi pistettä per peliä tahtia pelatessaan sentteriä, kun Ruotsissa pelasi lähinnä laituria. Formanilla on minun mielestäni realistiset mahdollisuudet rikkoa Henrik Stenbergin ennätys 30 pisteestä kaikissa pelaamissa kisoissa sekä 21 pistettä yksissä kisoissa, joka on Stenbergin ja Christoph Hofbauerin nimissä. Kokonaispisteiden ennätys vaatisi Formanilta kahtakymmentä pistettä tämän vuoden kisoissa jo viime kisoissa All-Stars kenttään valitulta ja 2+8 tehneeltä sekä kaksi vuotta nuorempien syöttöennätyksen rikkoneelta Formanilta. Tietenkin ennätys riippuu paljon siitä annetaanko Formanille huilitauko helpommissa peleissä. Onko tässä mahdollisesti lajin tuleva ykköspelaaja?