Pääkallo.fi

Viikon kysymys: Pitäisikö miesten Salibandyliigan jumbon ja Divarin voittajan välillä olla karsinta suoran putoamisen/nousun sijasta?

Pitäisikö miesten Salibandyliigan ja Divarin välillä olla karsinta suoran putoamisen/nousun sijasta?

  • Kyllä

    Ääniä: 36 67.9%
  • Ei

    Ääniä: 17 32.1%

  • Äänestäjiä
    53
  • Poll closed .
Viestejä
193
Ainoa oikea tapa ratkaista liiganousut ja putoamiset on liigan runkosarjan kolmen viimeisen ja divarin kolmen ensimmäisen joukkueen keskinäinen karsintasarja. Joku voi sanoa että liigan kolme viimeistä voi aloittaa "herkistelyn", kun huomaa että joutuu karsintasarjaan. Toisaalta jos selvittää sarjan, niin on liigakelpoinen. Divarijengeillä on etu, kun on joutunut pelaamaan loppuun asti tosissaan, joten kone on heti iskussa, kun liigajengit joutuu vastaavasti lähtemään yhtäkkiä pelaamaan tosissaan. Tuskin olisi ÅIF tai Tiikerit noussut liigaan. Ja jos olisi, niin paikka olisi kiistatta ansaittu. Ei voi vain aloittaa liigajoukkueen kasaamista vasta nousun jälkeen, vaan se joukkue täytyy olla pitkälti valmiina liigapeleihin jo ennen nousua.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,458
Ylemmän kanssa vahva eri! Ei todellakaan kolme viimeistä karsi, max kaksi vikaa. No mun mielestä riittää että yksi tippuu ja yksi nousee, tai siis on vain yksi nousijan paikka.
 
Viestejä
193
Ylemmän kanssa vahva eri! Ei todellakaan kolme viimeistä karsi, max kaksi vikaa. No mun mielestä riittää että yksi tippuu ja yksi nousee, tai siis on vain yksi nousijan paikka.
Sen kolmasvikanhan pitäisi pyyhkiä lattiaa niillä divarijengeillä. Jos ei pyyhi, vaan putoaa, niin ei silloin kuulukaan liigaan. Sen kolmasvikan pitäisi pystyä näyttämään niille muille yrittäjille mitä tarkoittaa liigavauhti. Ja todellisuudessa sen tokavikankin pitäisi pystyä näyttämään kuuluvansa liigaan.
 
Viestejä
105
Mutta Åiffihan nousi liigaan voittamalla liigajoukkueen??? Eli jos olisi ollut tämä systeemi viimekin kaudella niin Åif pelaisi silti liigassa nyt. Ei sinne Ouluun sen enempää liigan huippunimiä saada pelaamaan vaikka sarja "suljettaisiin" suoralta putoamiselta. Tai Tampereelle mahdu kolmea kilpailukykyistä liigajoukkuetta. Tai Helsinkiin seitsemää. Kyllähän top 8 joukkueet koko ajan toimintaansa kehittää ja eiköhän kaikki tuohon kastiin haluavat seurat jo nyt tee kaikkensa tämän kehittymisen eteen. Tasoeroja ei siis mielestäni sarjasysteemiä muuttamalla ratkaista, koska en näe mitään skenaariota millä se tämän hetken liigan häntäpään jengeille toisi lisää rahaa panostaa toimintaan. Eikä se muuta opiskelijakaupunkien roolia myöskään.
 
Viestejä
9
Ehdottomasti kaikki sarjapaikat jakaa tasonmittauksen eli karsinnan kautta. Tällä varmistetaan että varmasti oikeat joukkueet pelaavat oikeaa sarjatasoa, eikä heikompi voi suoraan nousta. Onko se sitten liigan viimeinen ja divarin voittaja vai liigan kaksi viimeistä ja divarin kaksi parasta on sitten suurin kysymysmerkki mutta ei kolmea jengiä molemmista sarjoista. Itse näkisin että jos mennään nykyisellä divarin pudotuspelisysteemillä niin liigan kaksi viimeistä voisivat pelata keskenään oman paras viidestä sarjan ja hävinnyt karsimaan divarin voittajaa vastaan liigapaikasta.
 
Viestejä
646
Mutta Åiffihan nousi liigaan voittamalla liigajoukkueen??? Eli jos olisi ollut tämä systeemi viimekin kaudella niin Åif pelaisi silti liigassa nyt.
Jos Divarissa olisi pelattu paras viidestä pudotuspelit, niin ihan mahdollista, että ÅIF ei olisi noussut liigaan. Itselle eniten muutosta vaativa asia olisi nuo Divarin paras kolmesta pudotuspelit. Mieluummin vaikka Divarin runkosarjan voittaja suoraan Liigaan kuin pudotuspelit tällä nykyisellä formaatilla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös