Salibandyn Divari-pelaaja menehtyi 26-vuotiaana

Maanantai iltana vaasalaisia salibandy-ihmisiä kohtasi pelätty suru-uutinen, kun Divarin Woodcuttersin pelaaja, valmentaja ja pelaajien hyvä ystävä Lasse Mäkinen menehtyi. Pitkä taistelu vakavaa sairautta vastaan tuli tiensä päähän ja Mäkinen menehtyi Jyväskylän keskussairaalassa 15 kuukautta kestäneessä kamppailussa. Hän oli kuollessaan 26-vuotias.

Lasse muutti Vaasaan opiskelemaan yliopistoon ja pelaamaan salibandya. Hänet tunnettiin kavereiden keskuudessa iloisena, vekkulina kaverina, jolta eivät kepposet ja huumori loppuneet kesken. Jyväskyläläislähtöinen kaveri sopi vaasalaisten joukkoon kuin nenä päähän.

Huikean peliälyn, mailankäsittelytaidon ja syöttötaidon lisäksi Lasse oli pukukopissa korvaamaton. Mäkinen oli kaveri joka aina ja kaikissa tilanteissa huomioi muut ennen itseään. Hän ei halunnut olla keskiössä, vaan nosti ennemmin esiin kaikki muut ja vetäytyi itse. Intohimoisena golf- ja kiekkomiehenä tunnettu Lasse oli JYP:in mies henkeen ja vereen. Golfissa suosikki oli Phil Mickelson, joka oli Mäkisen tavoin vasuri. Tästä juonsi lempinimi ”Lefty”.

Woodcuttersin nettisivuilla kerrotaan eniten Lassea kuvaavasta tilanteesta viime viikolta. Terveyden mentyä äkkinäisesti huonompaan suuntaan käytiin keskustelu miten joukkuetta tulee informoida tästä. Lasse ajatteli tässäkin vain joukkueen etua. Hän pyysi, että tilanteesta ei tiedoteta joukkueelle ennen viikonlopun tärkeää avauspeliä. Maanantai-illan jälkeen otteluiden merkitys on luonnollisesti mitätön.

Lassea jäi kaipaamaan Jyväskylässä asuva perhe, pelikaverit ja lukematon määrä kavereita ja ystäviä ympäri Suomen.

5 comments

  1. Voimia ja jaksamista Lassen omaisille. Lasse oli hieno persoona ja todellinen joukkueen ilopilleri.

  2. Lassen entisenä opiskelu- ja pelikaverina yhdyn juttuun hänen persoonastaan täysin. Äärimmäisen pyyteetön ja kavereita arvostava mies, jolta ei huumoria puuttunut. Kovasti voimia omaisille ja ystäville.

  3. Lasse oli mahtava persoona ja aina sopivan tosissaan muttei totisena mukana pelihommissa. Oli kyseessä sitten liigapelit tai Saarijärven ja Laukaan kevätturnaukset. Hän sai paljon ystäviä ja kavereita harrastamansa lajin parista. Voimia kaikille Lassen lähimpään piiriin kuuluneille. Hänestä jää meille pelikavereille pelkästään hyviä muistoja, toivottavasti edes se tuo lohtua tähän valitettavaan uutiseen. Meille Lasse on aina MT, Maalintekijä.

    -Jaska Kunelius

  4. Voimia myös minulta Lassen vanhemmille, sukulaisille ja muille läheisille. Valmensin Lassea junnuna muutamia vuosia. Lasse oli reipas ja iloinen kaveri.