Koovee voitti molemmat ottelunsa ja nousi jo viidenneksi

Koovee jatkaa tulevalla kaudella nuorella joukkueella. Kuva: Kimmo Pitkänen

Koovee
Koovee voitti lauantaina TPS:n ja jatkoi viikonloppua voitolla M-Teamista. Kuva: Kari Systä

Naisten Salibandyliigassa neljän kärki näyttää karkaavan, mutta nelikon jäljessä Koovee nousi vahvan viikonlopun myötä tasaisessa keskikastissa jo viidenneksi.

Koovee voitti lauantaina kovan taistelun jälkeen TPS:n 3-2. Sunnuntaina kaatui M-Team vieraissa 8-3.

– Vastustajalta saatiin tila ja aika pois. M-Team joutui pyörimään kulmissa, ja oma pallollinen peli kehittyi koko ajan ja pääsimme pois kovastakin prässistä. Koko joukkueelta aivan älyttömän hieno taistelu. Nyt jatketaan kovaa työntekoa treeneissä ja kartutetaan pistetiliä entisestään, Kooveen päävalmentaja Jani Perkonmäki iloitsi sunnuntain ottelun jälkeen.

Sunnuntaina Kooveen kirkkaimpina tähtinä loistivat pakkiparina pelanneet Emma Rantanen (2+2) ja Ilona Huhtala (1+1). Huhtalalle maali oli 27 liigaottelussa ensimmäinen.

– Ihan mahtava fiilis koko joukkueen pelistä. Pelin ratkaisivat meille tahtotaso ja joukkueen yhteinen tekeminen. Omalta kannaltani kirkkaasti paras hetki oli kyllä se eka liigamaali, Huhtala iloitsi.

Sarjan kärkijoukkueet Classic, SB-Pro ja OLS pitivät viikonloppuna pintansa ottaen voitot otteluistaan. Sarjakärki SB-Pro ei antanut sarjakolmonen NST:n yllättää vaan otti 7-4-voiton lappeenrantalaisista.

Alemmassa kastissa vaisusti esiintynyt Tiikerit otti lauantaina voiton PSS:n kustannuksella 7-2. OLS:n maalivahti Elisa Leinonen torjui Seinäjoella koko liigakauden toisen nollapelin SPV:n kustannuksella, kun OLS vei ottelun 7-0.

Hirveässä iskussa oleva Classicin Eliisa Alanko jykevöitti paikkaansa pistepörssin kärjessä tekemällä Classicin perjantain 10-5-voitossa Happeesta tehot 5+2. Alanko on tehnyt keskimäärin yli kolme maalia per ottelu ja kauden kokonaistehot yhdeksästä ottelusta ovat nyt peräti 28+11. Naisten Salibandyliigan tilastoihin pääsee tästä.

Alkukauden tappioitta pelanneet kärkijoukkueet SB-Pro ja Classic kohtaavat kärkiottelussa Tampereella tulevana lauantaina kello 15.00 alkaen. Naisten liigassa pelataan lauantain pelejä ennen viikolla vain yksi ottelu, kun keskiviikkona kohtaavat Erä III ja Tiikerit.

Naisten Salibandyliigan viikonlopun tulokset:

Perjantai 23.11.
Classic – Happee 10-5

Lauantai 24.11.
Tiikerit – PSS 7-2
SB-Pro – NST 7-4
Koovee – TPS 3-2
SPV – OLS 0-7
M-Team – Erä III 5-4

Sunnuntai 25.11.
M-Team – Koovee 3-8

11 comments

  1. Mahtavasti on Oona ja Veera pelanneet. Pisteitä taitais olla ilman heitä taulussa kaksi. Lahjakkaita tyttöjä ja pelaavat hienoa peliä, ilo seurata.

  2. Vihdoinkin löytyi pelaamisen ilo ja tekemisen meininki KooVeen naisilta! Hienoa koko joukkue! Ja erityisesti Emma ja Ilona löysivät toisensa!

  3. Katsoja voisi tutkiskella pistepörssiä vähän tarkemmin ja huomata että ei ole harvinaista että siskokset dominoi jossain joukkueessa.
    SB Pron pörssikärki on Kujalan siskokset. En kuitenkaan menisi kyseenalaistamaan SB Pron menestystä mitä SB Pro olisi ilman ko siskoksia.

  4. Katsojalle:lle
    Onko jotenkin Kujalan siskoksilta pois että ”Katsoja” kehuu näitä Oonaa ja Veeraa? Meni jotenkin ohi toi sun pointti ja ”Katsojan” kommentin väheksyminen.
    Jospa mielummin tutkiskelisit itseäsi ja mitä täällä kirjoittelet?

  5. Sopuli: Hyvä kommentti ! Ihmettelin ihan samaa.
    Hyvin pelasivat likat, oli ilo katsoa. Veera tais vetää 3-4 vetoa vielä seinille potenttiaalisista maalipaikoista, eli vielä pientä viilaamista niin kyllä ropisee. Ei ollut huonoa Tepsinkään peli mielestäni. Tiukka vääntö.

  6. Pro on ilman Kujaloitakin hyvä joukkue, Kujaloiden kera suorastaan huippujoukkue. Koovee ilman Kauppeja olisi matkalla divariin tai ainakin karsintaan. Ero on siis todella suuri. Kooveen A-tytöt ovat kehittyneet huikealla tavalla tällä kaudella. Joukkue pystyy pelaamaan voittoja kovista joukkueista ilman Kauppejakin, se kertoo pelaajien kehittymisestä ja joukkueen itseluottamuksesta. Tästä hatunnosto tietysti pelaajille, mutta ehdottomasti myös valmennukselle. Joukkueen vahva itseluottamus välittyy myös katsomoon.

  7. Täähän alkaa oleen taas melko lystikästä luettavaa. ”Katsojasta” arvaisin, että ei ole koskaan edes käynyt kooveen pelissä, ”myös katsomosta” vaikuttaisi olevan kooveen junnun vanhempi, jonka tyttö ei pelaa naisten peleissä. Miksi muuten kehuis junnuja ja haukkuis naisia? Toki saatan olla väärässä. Mutta summasummarum, Kaupit on loistavia, mutta ei ainoa syy miksi Koovee pärjää. Ja kyllä, olen käynyt katsomassa pari naisten ja pari junnujen peliä. Lykkyä heille kaikille loppu kauteen.

  8. Kaupit on loistavia pelaajia – pärjäsivät nuorten maaotteluissakin! He pelasivat viime kaudella jonkun yksittäisen pelin, ja tällä kaudella ovat pelanneet keskikastin/häntäpään joukkueita vastaan ja pärjänneet siellä hienosti. Hyvä likat, hieno tulevaisuus edessä! 🙂 Koovee on viidettä(?) vuotta liigassa. Ehkä turhan rajua sanoa, että olisi divarissa ilman kaksosia. Kaikilla joukkueilla on omat maalintekijänsä, onneksi kooveella on nämä. Ei siltikään viitsitä väheksyä muuta joukkutta. Peli-iloa kaikille!

  9. Kun täällä tunteet käy näin kuumina niin oli ihan pakko käydä vilaisemassa liigan pistepörssiä. Veera Kauppi kuuteen peliin tehot 8+8 ja joukkueen pistepörssiykkönen (ja koko liigan 8.) vaikka pelannut 3 peliä vähemmän kuin muut. Oona 8+3 ja joukkueen pistekakkonen.
    Toki pelaaminen on muutakin kuin vain pisteitä mutta kyllä nämä C-juniori-ikäiset taitavat suurinta viittaa pisteiden teosta tällä hetkellä ko. joukkueessa kantaa. Eipä silti, ainahan se johtajuus jollekin joukkueessa lankeaa. Ainakin nettisivujen mukaan moni runkopelaaja on tällä hetkellä Kooveesta sivussa että kyllähän se jotain tason laajuudesta kertoo että silti joukkue voittaa pelejä.
    Totuus lienee myös se että paremmassa joukkueessa (esim. Classic tai Pro) nämä tähtikaksoset taistelisivat helposti tänä vuonna jo tosissaan pistepörssin voitosta.Yleensä juniorit oppii itseään vanhemmilta pelaajilta asioita. Kooveessa taitaa tilanne olla tällä hetkellä päinvastainen. Suomalaisena täyty olla iloinen että näin lahjakkaita nuoria on kehittymässä maajoukkuepaitaan – näitähän on muitakin: Kippilä, Wickman jne.

  10. Kysymys kuuluukin pelaisivatko siskokset paremmassa joukkueessa (esim.classic/pro) ykköskentässä, erikoistilanteissa, jne? Molemmilla joukkuilla on tällä hetkellä niin kovat kentälliset että tiukkaa tekisi? Ehkä jopa paras vaihtoehto tällä hetkellä heille onkin pelata keskikastin joukkueessa ja joskus tulevaisuudessa sitten harkita kovempaa tasoa, esim.ulkomailla. Tämä oletuksena siis että he aikovat jatkaa juuri tämän lajin pelaamista.
    Samaa mieltä pistepörssin kanssa, että ei näytä huonolta suomen junnumaajoukkueen tulevaisuus 🙂