Ilmivallalla uusi pesti tiedossa – Salibandyliiton toiminnanjohtaja vaihtuu kesän jälkeen

Pekka Ilmivalta ei jatka Salibandyliitossa. Kuva: Ainesmedia/Salibandyliitto

Salibandyliitto tiedotti maanantaina, että sen toiminnanjohtaja vaihtuu syyskuussa.

Toiminnanjohtajana on toiminut Pekka Ilmivalta, 53, vuodesta 2020 lähtien.

– Neljä vuotta Salibandyliitossa ovat olleet erittäin antoisia, vaikka ajat eivät ole olleet niitä helpoimpia. Salibandy on mahtava laji niin liikkumisen kuin huippu-urheilunkin kannalta. Arvot ovat kohdallaan ja lajiyhteisön toimintakulttuuri on hieno. Jos jotain saisi toivoa lisää, olisi se ehkä pari napsua lisää ylpeyttä omasta lajista ja kaikesta siitä, mitä se edustaa, Ilmivalta kommentoi tiedotteessa ja lupasi avata ajatuksiaan lajista laajemmin myöhemmässä vaiheessa.

Ilmivallalla oli taustaa Veikkauksen lakipuolen tehtävistä ennestään. Uusi työ on Nordic Legal -nimisen asianajotoimiston palveluksessa ja pesti alkaa syyskuun alussa.

– Meillä on edessä ainutlaatuinen tilaisuus, kun Suomi järjestää salibandyn MM-kilpailut sekä 2026 Tampereella että 2027 Turussa. Alun perin ajatuksena oli luonnollisesti, että tämä kisaprojekti on nähtävä Salibandyliitosta. Suomalainen rahapelimarkkina on kuitenkin avautumassa ja eteen tuli eräänlainen ”nyt tai ei koskaan” -tilaisuus hyödyntää rahapelilainsäädäntöön liittyvää erityisosaamistani. Uusi työ alkaa syyskuussa, mutta siihen asti vedetään täysillä suomalaisen salibandyn puolesta, Ilmivalta sanoitti.

Salibandyliitto on aloittanut uuden toiminnanjohtajan rekrytointiprosessin.